>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kolarstwo 2012 - Tirreno-Adriatico (07.03 - 13.03)

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP

Pojawiła się oferta na ten wyścig więc postanowiłem założyć także temat. Cieszę się że bukmacherzy wychodzą na przeciw osobą takim jak ja i dają ofertę na kolarstwo. Przy okazji wyścigu Paris-Nicea pisałem że to małe Tour de France, no to Tirreno-Adriatico będzie małym Giro. Obsada wyścigu bardzo mocna, nawet mocniejsza niż we Francji. Tytułu broni Australijczyk Cadel Evans. Ale według mnie nie jest faworytem tegorocznego wyścigu. Trio włoskie Garcelli, Nibali, Scarponi będzie rozdawało karty. Jest także Purito Rodriguez oraz Roman Kreuziger za którego chyba najmocniej będę ściskał kciuki na tym wyścigu. Rywalizację rozpocznie drużynowa czasówka. Później dwa etapy gdzie powalczą sprinterzy szczególnie ten drugi etap, w trzecim może przyjść kolej na klasyków i silnych sprinterów. Etapy 4, 5, 6 należą do górali. Na czwartym etapie klasyfikacja generalna przewróci się do góry nogami i po nim pozostaną zawodnicy którzy chcą się liczyć w klasyfikacji generalnej. Etap ostatni 7, indywidualna czasówka.
▶ Rozkład jazdy:
Stage 1, March 7: San Vincenzo - Donoratico (team time trial), 16.9 km
Stage 2, March 8: San Vincenzo-Indicatore, km 230
Stage 3, March 9: Indicatore-Terni, km 178
Stage 4, March 10: Amelia- Chieti km 252
Stage 5, March 11: Martinsicuro-Prati di Tivo km 196
Stage 6, March 12: Offida-Offida km 181
Stage 7, March 13: San Benedetto del Tronto (individual time trial), 9.3km

Oferta na klasyfikację końcową Bet365

▶ Oficjalna strona wyścigu:
http://www.gazzetta.it/Speciali/TirrenoAdriatico/it/

Zapraszam do dyskusji, podawania typów, ciekawostek o wyścigu i wszystkiego innego czego dusza zapragnie oczywiście zgodnie z ideą tego tematu.

M 231

matros

Użytkownik
Tirreno-Adriatico 2012 - Etap 1 - Omega Pharma-Quick Step v BMC Racing Typ: Bmc Racing 1.60 ⛔ 15m - 17m
Bardzo mocna ekipe przywozi na Tirreno Bmc, wszak będą bronic tytułu zdobytego przed rokiem przez Evansa, który sam zapowiada iz nie jedzie po zwycięstwo ( to samo dokładnie mówił rok temu ;) )do tego bardzo mocni zawsze w drużynówce Pinotti, Hincapie, Quinziato i nie należy zapominać o Ballania i Gilbercie i już widzimy jaka paka dysponuje na jutrzejsza czasówkę ekipa Evansa.Moim zdaniem sa w stanie walczyć o zwycięstwo jutro w tej próbie.Ekipa Omegi fakt świetnie przygotowana do sezonu, imponują, ale w mym odczuciu ekipa gorsza na papierze jeśli chodzi o jutrzejsza próbę, jak będzie się przekonamy.

2/10 bet365
nie potrafię zrozumieć tak słabej postawy BMC, może jakiś upadek, nie wierze ze pojechali tak słabo, już nawet nie chodzi o to ze przegrali z Omega,ale tak słaby wynik :O
Tirreno-Adriatico 2012 - Podium Finish Typ: Joaquim Rodriguez 5.00
bardzo ciekawy kurs na to zdarzenie dał sportingbet,Hiszpan zawsze dobrze czul się we włoskim wyścigu.Kilka etapów wygranych, w tym roku ma szanse na kolejne sklapy, a moze nawet na zwycięstwo w calym wyścigu, bo na koniec nie ma klasycznej długiej czasówki, na której Hiszpan zawsze przepada z kretesem a krotka raptem 9 kilometrowa, wiec powinien z inna motywacja podchodzić do wyścigu.Dwa etap jak dla niego stworzone,gdzie finisze sa po krótkich stromych podjazdach, na których Joaquim już wygrywał we Włoszech etapy i jeden trudny górski odcinek gdzie tez Hiszpan powinien przyjechać w czubie. W Omanie całkiem przyzwoita pozycja na górskim finiszu,więc sadze ze na kolejnym kroku przygotowań do sezonu powinno być równie dobrze, jak nie lepiej.
1/10 sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Tak sobie postanowiłem że nie będę grał długoterminówek w kolarstwie ale obok tego typu nie mogę przejść obojętnie.
Klasyfikacja generalna.
Cadel Evans - Michele Scarponi 2 @ 2,45 Unibet
Pogupieli łoni. Przeca Cadel już jasno wyraził swoje zdanie na temat tego wyścigu:
Rok temu Cadel Evans wygrał Tirreno-Adriatico, ale tegoroczną edycję będzie chciał wykorzystać tylko jako test formy.
- Jeśli powtórzę zeszłoroczny rezultat, byłbym oczywiście bardzo szczęśliwy. Praca w ostatnich miesiącach nie poszłaby na marne – powiedział kapitan BMC Racing.
Kluczowym etapem „wyścigu ku słońcu” będzie ten piąty z metą na Prati di Tivo: - To bardzo długi podjazd, ma jakieś 15 km. W tym dniu na pewno generalka mocno się zmieni – dodał Evans.
Tak rok temu wygrał i też nie celował ale wyszło że wygrał. Tylko że rok temu nie mówił że chce przetestować nogę tylko na 5 etapie ale w całym wyścigu. Scarponi to niesamowity walczak, nie kalkuluje tylko jedzie ile ma sił. Zespół jedzie zdecydowanie pod niego a głównym pomocnikiem będzie Przemysław Niemiec. Rok temu był 3 ze stratą tylko 15 sekund do triumfatora Evansa. Na czasówka delikatnie może stracić ale to będą kwestie 5-10 sekund. Chociaż jak Evans nie celuje w zwycięstwo to może pofolguje sobie czasówkę. Ale w górach Scarponi nigdy nie odpuszcza i podejrzewam że w tym wyścigu będzie podobnie.

Otrzymane punkty reputacji: +18
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
O ja cie, co to ma być za kurs ? Pisałem w tym dziale, że dla Scarponiego jest to nr jeden na ten moment i wspominał w wywiadzie, że cieszy się na walkę z Contadorem [ przez zawieszeniem to mówił ] i główny podjazd Tirreno-Adriatico przejeżdżał kilkanaście razy.Miałem grać win Włocha w całej klasyfikacji,ale grubas idzie na typ Dawida bo wczoraj Evans mówi, że jedzie treningowo i raczej będzie pomagać kolegom.
Niesamowity kurs, ciężko uwierzyć.
Scarponi zapewne będzie liderem na Giro, ale planuje też ograć Contadora na Tirrene - Adriatico, jest tam wjazd na 1500 m i trenuje właśnie pod tą górę także powinien być silny w tym wyścigu.
To pisałem z nowym rokiem w dyskusjach.

Otrzymane punkty reputacji: +10
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Też mi się tak wydaje, ja sądzę, że BMC pojedzie na Pinottiego. Po takim kursie chyba warto zaryzykować, duża szansa, że Evans sobie odpuści ten wyścig. Najchętniej postawiłbym po jutrzejszej TTT(wygra Garmin, kurs 3.0), byłby jeszcze lepszy kurs, bo raczej Lampre coś straci do BMC. no nic.
Z PN kurs na wygraną Pitiego w generalce mnie raduje 3.75-&gt; sportingbet. Jutro kolejna szansa na bonifikatę, a potem Mende, gdzie z 20 sekund powinien nadrobić co najmniej nad Wiggo. Czasówka? Gdyby to było 10 km po płaskim, to bym się zastanawiał. Tu nawet Szmyd będzie relatywnie wysoko, wszak to jego domowy podjazd.
stówka w stronę Miszele i stówka na Pitiego, oby nie zawiedli chłopaki.

Otrzymane punkty reputacji: +18
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Analiza pod typy dnia więc z góry przepraszam za zawracanie dupy.
Etap 1
Garmin-Barracuda - Radioshack-Nissan Trek 1 @ 1,666 Sportingbet ⛔ 3-2 równy czas i mnie przekręcili na setne sekundy :-|
Garmin jest według mnie faworytem do wygrania inauguracyjnej czasówki w Tirreno-Adriatico. Bardzo mocny skład ma drużyna Jonathana Vaughtersa. Skład jest następujący FARRAR Tyler, MILLAR David, NAVARDAUSKAS Ramunas, HUNTER Robert, RASMUSSEN Alex, TALANSKY Andrew, VAN SUMMEREN Johan, WEGMANN Fabian. Każdy z tych zawodników dobrze jeździ na czas, zespół w tej czasówce w głównej mierze będzie napędzany przez Davida Millara. W tym roku mieliśmy jedną drużynową czasówkę w Katarze Garmin wygrał bez trudu zostawiając za plecami wszystkich rywali, a w szczególności Radioshack-Nissan Trek który był dopiero 6. Skłądy były co pardwa trochę inne ale widać że zespół Garminu bardzo dobrze jeździ na czas, a patrząc na nazwiska jakie zabrali do Włoch nie mam cienia wątpliwości kto wygra ten pojedynek. Radioshack wystartuje w następującym składzie CANCELLARA Fabian, BENNATI Daniele, GALLOPIN Tony, HORNER Christopher, RAST Grégory, NIZZOLO Giacomo, POPOVYCH Yaroslav, ROULSTON Hayden. Gdyby nie obecność Cancellary i Hornera w ciemno mógłbym powiedzieć kto wygra ten pojedynek. A tak Ci dwaj zawodnicy mogą dość dobrze pociągnąć na swoich zmianach. Jednak pozostali zawodnicy nie powinni zagrozić. Ekipa Johana Bruyneela nigdy drużynowo na czas nie zachwycała. Nie sądzę że to się zmieni. Rok temu Garmin był drugi w inauguracyjnej czasówce, ustępując tylko Rabobankowi, a Radioshack i Leopart Trek (dwa zespoły przed fuzją) były odpowiednio na 7 i 8 miejscu tracą 21 sekund do Graminu. Jutrzejsza czasówka obywa się co prawda gdzie indziej ale profil trasy taki sam. Będzie dobrze.
Myślałem także nad typami:
Omega Pharma-QuickStep - Rabobank 2 @ 2,20 Sportingbet ✅ 15-10 czemu tego nie grałem :-(
Katusha Team - Saxo Bank 2 @ 1,971 Pinnacle ✅ 8-6
Ale ostatecznie zrezygnowałem.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
nie potrafię zrozumieć tak słabej postawy BMC, może jakiś upadek, nie wierze ze pojechali tak słabo, już nawet nie chodzi o to ze przegrali z Omega,ale tak słaby wynik :O
No way, jechali normalnie ;).Odpadł zaraz na starcie Gilbert z jeszcze jednym kolegą, ale nie dostrzegłem kto i generalnie jechali w pięciu i nie było to jakieś zabójcze tempo, strasznie słabo się zaprezentowali, a ja sam się liczyłem z tym, że wygrają m.in z Lampre o około 20-25 sek, a tutaj taka pozytywna niespodzianka [ w kontekście pary Evans - Scarponi ].Na stałym poziomie Garmin, Sky w miarę, bardzo dobra jazda Radioszaków i trzeba chyba będzie przyglądać się Cancellarze bo wygląda bardzo fajnie z początkiem sezonu.Bohaterami dnia zostali kolarze GreenEdge bo pojechali niesamowicie tę czasówkę i to chyba zasługa tego, że jadą prawie sami sprinterzy - O&#39;Grady, Goss,Cooke czy też Tuft także raczej w klasyfikacji generalnej nie ma co na nich liczyć.
Jestem ciekaw jak bukmacherzy zweryfikują swoje typy na zwycięzce i kto teraz będzie numerem jeden.

Wieczorem więcej.

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
Co tam Rafał mowił w wywiadzie na antenie.ogladalem ale troche mi sie przycinalo i niektore zdania nie doslyszalem ???? Kto bedzie liderem na ten wyscig w jego grupie ???? ?

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Jeszcze nie wiadomo, mówił, że jutro będą przydzielać zadania i lidera w Saxo na ten moment nie ma, ale raczej chyba nie on bo w ogóle nie miał zaplanowanej jazdy we Włoszech i z marszu przystąpił do wyścigu także nie wiadomo czy on czy może ktoś inny będzie walczyć o generalkę.Ponadto opowiadał o swoich planach bo zaraz po T-A jedzie do Katalonii na wyścig.

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
Ok dzieki ???? o 21 powtorka na eurosporcie to sobie poslucham dokladnie ???? jak nie on to raczej z tego skladu co jedzie Tirreno nikt inny sie nie nadaje na klasyfikacje generalna, mam racje...?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Ok dzieki ???? o 21 powtorka na eurosporcie to sobie poslucham dokladnie ???? jak nie on to raczej z tego skladu co jedzie Tirreno nikt inny sie nie nadaje na klasyfikacje generalna, mam racje...?
Saxo Bank ma słabą ekipę wszystko tam się kręci wokół Contadora. Na tym wyścigu nie mają lidera, myślę że żaden z zawodników nie będzie jechał na generalkę bo nikt z tej drużyny nie ma takich predyspozycji. Majka? Nie ma opcji że na niego bo on się szykuje na Giro i tak ten wyścig jedzie z doskoku. Saxo Banki będą zabierały się w ucieczki, to chyba najlepsza opcja promowania drużyny przed wiszącą decyzją o zawieszeniu licencji dla tej drużyny.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Saxo i tak się spisali nadspodziewanie dobrze. Ale numery startowe to oni chyba przydzielali losowaniem :grin: Więc pewnie jakieś ucieczki. W kontekście górskiego etapu to chyba tylko Majka i Paulinho mogą jakiś przyzwoity rezultat wykręcić.

BMC ???? Dobra sytuacja dla Scarponiego, bo tu liczyłem się, że może być spora strata, a wyszło na nasze ????

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Dalej nie kumam tego kursu na Evansa, nadal jest jednym z faworytów co prawda szansę ze Scarponim są 50/50, ale i tak dalej liczą na Australijczyka.

Jutro płaski etap, ale ja raczej nie będę kombinować z z Cavendishem czy Greipel, a raczej poszukam włoski kolarzy [ chodzi mi po głowie Gatto i Benatti ] bo liczę, że będą w czołówce.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
2 Etap Tirreno-Adriatico
Profil:

Ostatnie km:

Etap dla sprinterów chociaż o co niektórych się martwię czy się nie ukręcą na którymś z podjazdów. Faworycie Greipel i Cavendish kolejność przypadkowa. Zobaczymy jak Mark przygotował się do tego wyścigu bo zapowiadał że będzie petarda. Greipel po znakomitych wyścigach w Omanie czy TDU będzie jednym z faworytów do wygrania jutrzejszego etapu. W sowich typach nie uwzględniam tych panów bo kursy z tymi zawodnikami mnie kompletnie nie interesują. Myślę podobnie jak Qozi i w jednym typie atakuję Włocha Gatto.
Oscar Gatto - Greg Van Avermaet 1 @ 1,794 Pinnacle ✅ 28-30 :grin:
Włosi powinni być aktywni w swoim wyścigu. Gatto z Varnese Vinni jest liderem na etapy płaskie, gaz na finiszach jest może nie tak wielki jak u panów wyżej ale myślę że jutro w czołówce powinien się znaleźć. Zespół raczej go nie rozprowadzi ale na kole też dobrze jeździ, także powinien jutro wysoko finiszować. Z górkami też powinien sobie poradzić. Avermaet dobry zawodnik jednak w Volta ao Algarve jeździł bez błysku. Na finiszach obaj porównywalni z lekkim wskazaniem na Gatto. Do tego większa mobilizacja bo wyścig u siebie także liczę że Oscar będzie jutro wyżej finiszował.
Daniel Oss - Lloyd Mondory 1 @ 1,709 Pinnacle ⛔ 60-24
Drugi typ na Ossa który w Omanie i Katarze szczególnie w Katarze prezentował się z dobrej strony. Nie jest pierwszą opcją na finisze bo jest w zespole Liquigas - Sagan a Oss będzie go rozprowadzał, ale nie jest to zwykły rozprowadzacz który tylko wyprowadza swojego zawodnika i sam człapie do mety, nie Oss też finiszuje do tego jest Włochem więc musi z dobrej strony się pokazać. Mondory w AG2R raczej nie jest liderem na sprinty. Szczerze mówiąc nie kojarzę z dobry wyników tego zawodnika, swoje sukcesy odnosił w 2006 roku. Ostatnio spora posucha także jechał w Volta ao Algarve jednak ze słabym skutkiem tylko raz był w TOP 10. Reszta na ogonie stawki.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Oglądał ktoś dziś TA? Stało się coś Petacchiemu? Bo na jutrzejszy etap TOP3 po 12 to chyba mała przesada :razz: Dziś Oscarito pokazał strzępki dawnego geniuszu, to czemu nie AleJet jutro ????

durny unibet, kolejny raz jak próbuję wpłacić przez p24, to nie daje rady :|

M 231

matros

Użytkownik
Tirreno-Adriatico 2012 - Etap 3 - Oscar Freire v Peter Sagan Typ: Oscar Freire 2.20 ⛔ 80m - 3m
spróbuje tak, Oscar dziś przypomniał się w bardzo dobry sposób kibicom, tocząc piękna walkę na finiszu z obecnym mistrzem świata,śmiem twierdzić ze gdyby meta była 20-30 metrów dalej to Hiszpan byłby zwycięzca.Forma w tym sezonie dobra, dwa zwycięstwa etapowe i sadze ze jutro tez może być bardzo blisko.Sagan wiadomo wielki talent, zawsze groźny w sprinterskich końcówkach,ale po tym co pokazał dziś Oscar i po takim kursie warto moim zdaniem próbować.

1/10 bet365
ps. zobaczę jak jutro będzie wyglądał Oscar i kto wie,kto wie, może zagram jego win w San Remo ;)
bwin - 15 win, badz top3 unibet - 4.25
// Cav zgarnia San Remo ;).Kozi.
zapomnij ^^ ;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Oglądał ktoś dziś TA? Stało się coś Petacchiemu? Bo na jutrzejszy etap TOP3 po 12 to chyba mała przesada :razz: Dziś Oscarito pokazał strzępki dawnego geniuszu, to czemu nie AleJet jutro ????
durny unibet, kolejny raz jak próbuję wpłacić przez p24, to nie daje rady :|
Oglądałem ostatnie 5 km. Petacchi utknął w kraksie która miała miejsce na 1,5 km do mety. Lampre kręciło się w czubie, ale zostali w środku także raczej by nie złamali pociągu Skya.

M 231

matros

Użytkownik
Tirreno-Adriatico 2012 - Etap 3 - Matthew Goss v Sascha Modolo Typ: Sascha Modolo 1.85 ⛔ 6m - 51m
zagram tutaj na młodego Włocha, który jak do tej pory w tym sezonie spisuje się bardzo przyzwoicie, druga pozycja w GP Costa degli Etruschi,przyzwoite pozycje w pagórkowatych klasykach i dziś na finiszu dobre piąte miejsce w super obstawie, zresztą przed dwoma laty bardzo dobrze mu się na tym wyścigu finiszowało. Goss jakoś do tej pory bez rewelacji w tym sezonie, najlepsza pozycja to 10 miejsce w Omanie a dziś dopiero 38 pozycja. Powinno byc dobrze ;)

1,5/10
i sucharek
Tirreno-Adriatico 2012 - Etap 3 - Francisco Jose Ventoso v Matti Breschel Typ: Francisco Ventoso 1.714 ✅ 8m - 30m
1/10
sportingbet

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 3
Profil:

Ostatnie km:

Oczywiście etap dla sprinterów. Faworytem Cavendish i słusznie bo widać że forma jest bardzo wysoka.
Andre Greipel - Tyler Farrar 1 @ 1,65 Unibet ✅ 2-4
Typ na tego któremu dzisiaj zaszkodziła kraksa kompletnie się pogubił wraz ze swoim zespołem, nie wiem nawet czy dojechał w pierwszej grupie czy później, ale 34 miejsce to chyba jednak już ta grupa po upadku. Andre nie ucierpiał przynajmniej nie ma takich informacji, myślę że jeśli jutro wszystko odbędzie się po myśli czyli bez upadku to Greipel będzie wyżej niż Farrar. Greipel w tym roku w bardzo dobrej formie chyba jest drugim z najszybszych sprinterów. Dobrze radził sobie na TDU a także na wyścigu w Omanie gdzie nie miał sobie równych. Lotto-Belisol jedzie na niego mają znakomicie przygotowany pociąg i myślę że jutro Niemiec będzie w czołówce. Farrar z Garminu dzisiaj był 3, ale finisz z pomniejszonej grupy to co innego niż z peletonu. W pewnym momencie Garmin się pogubił przy rozprowadzaniu i tylko dzięki trzeźwemu umysłowi Farrara udało się znaleźć na podium. Do Cava sporo brakuje, szybkość na innym poziomie, Greipel jest o wiele mocniejszy ma lepszą grupę do rozprowadzenie także wydaje mi się że będzie jutro wyżej. Może nawet powalczy z Cavendishem o wygraną.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Sobota, w Eurosporcie nędza z kolarstwem, dobrze, że jest Rai.

Dłuugi etap, do tego trudny, znaczy Scarponi, dla którego im dłużej, tym lepiej. Acqua &amp; Sapone mogą też coś napsocić, no i oczywiście Fabio Duarte ;] W nagłe odrodzenie Gilberta nie wierzę. Zapomniałem o Rodriguezie, chociaż i on niewidoczny w tym sezonie póki co. A może Wout Poels czy
Carrara skoro tak dobrze wszędzie idzie Vacansoleil? Jest też Visconti i masa innych, których pominąłem.

Póki co czekam na ofertę i biednie to wygląda :|

Scarponi - DiLuca 1 1.38 ⛔ Scarpa daleko

Gdyby to było z parę ładnych lat temu, pewnie Killer by mógł wziąć ten etap. Ale po powrocie po kolejnej banicji Danilo jest cieniem samego siebie. Jakoś w zeszłym sezonie nie błyszczał w Katiuszy, teraz znów wśród swoich, ale A&amp;S powinni chyba jechać na Garzellego. Miszele chce wygrać ten wyścig, jeden z ważniejszych etapów jutro, przypomina mi się 1 tydzień zeszłorocznego Giro, gdzie w 1 tygodniu na właśnie takich podobnych etapach cały czas szarpał i był w czubie. O ile tylko będzie noga dawać, to zaatakuje by urwać parę sekund.

Z cyklu typ za 5 PLN : Wout Poels TOP3 12 unibet, chciałem zagrać Duarte, ale unibet nie wystawił. bywa.

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom