dawid.400
Forum VIP

Pojawiła się oferta na ten wyścig więc postanowiłem założyć także temat. Cieszę się że bukmacherzy wychodzą na przeciw osobą takim jak ja i dają ofertę na kolarstwo. Przy okazji wyścigu Paris-Nicea pisałem że to małe Tour de France, no to Tirreno-Adriatico będzie małym Giro. Obsada wyścigu bardzo mocna, nawet mocniejsza niż we Francji. Tytułu broni Australijczyk Cadel Evans. Ale według mnie nie jest faworytem tegorocznego wyścigu. Trio włoskie Garcelli, Nibali, Scarponi będzie rozdawało karty. Jest także Purito Rodriguez oraz Roman Kreuziger za którego chyba najmocniej będę ściskał kciuki na tym wyścigu. Rywalizację rozpocznie drużynowa czasówka. Później dwa etapy gdzie powalczą sprinterzy szczególnie ten drugi etap, w trzecim może przyjść kolej na klasyków i silnych sprinterów. Etapy 4, 5, 6 należą do górali. Na czwartym etapie klasyfikacja generalna przewróci się do góry nogami i po nim pozostaną zawodnicy którzy chcą się liczyć w klasyfikacji generalnej. Etap ostatni 7, indywidualna czasówka.

Stage 1, March 7: San Vincenzo - Donoratico (team time trial), 16.9 km
Stage 2, March 8: San Vincenzo-Indicatore, km 230
Stage 3, March 9: Indicatore-Terni, km 178
Stage 4, March 10: Amelia- Chieti km 252
Stage 5, March 11: Martinsicuro-Prati di Tivo km 196
Stage 6, March 12: Offida-Offida km 181
Stage 7, March 13: San Benedetto del Tronto (individual time trial), 9.3km

Oferta na klasyfikację końcową Bet365

http://www.gazzetta.it/Speciali/TirrenoAdriatico/it/
Zapraszam do dyskusji, podawania typów, ciekawostek o wyścigu i wszystkiego innego czego dusza zapragnie oczywiście zgodnie z ideą tego tematu.