>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2011 - Vuelta a Espana

Status
Zamknięty.
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Marcel Kittel wygra 12 etap @ 2.75 Bet365
Stawka 4/10

Kurs warty ryzyka.W tym gronie zdecydowanie najszybszy kolarz i jeśli dojdzie do normalnego sprintu to raczej nikt nie jest w stanie mu zagrozić.
Czy ja wiem czy warty ryzyka. Ostatnie 1,5 kilometra pod górkę więc myśle, że jeśli dojedzie cała grupa Sagan na pewno nie odmówi sobie by zaryzykować. Jest w bardzo dobrej formie i może skutecznie zaskoczyć Kittela. Tyle, że na jego zwycięstwo można złapać nawet @ 4.50 a to już jest według mnie kurs warty ryzyka ;)

Saaaaaagaaaaaaaaan piękne zwycięstwo;)

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
W sumie mieszane uczucia. Marceli może wytrzymać taki finisz pod górkę, a dla Sagana za płasko by się urwać. Obaj debiutują w GT więc może też wyjść zmęczenie. Więc może Petacchi, Haussler?
Z bolesnym problemem zmaga się na trasie Vuelta a Espana Tom Boonen. - Tarcie siodełka o spodenki doprowadziło do kontuzji moszny - wyjawił kolarz Quick Step.
:grin:
W tobecie w parze z Hausslerem. Patrząc na tragiczny czas w TT Boonena, &quot;coś&quot; mu przeszkadza w jeździe.
Po zastanowieniu jednak zagram na Kittela. Nie sądzę, by Liquigas pracował by spróbować urwać Niemca.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Prawie tydzień nie widziałem wyników Vuelty a teraz patrzę w generalkę i nie wierzę. Anton ???? Scarponi ???? widzę że poodcinało prąd obu zawodnikom. W sumie Anton tracił już wtedy kiedy oglądałem.
Nibali ładnie i pewnie wygra VaE. Leopardy ładnie w czołówce mieszają. Fuglsang ma papiery na dobrego zawodnika. Na Danmark Rundt ładnie jechał ale 1 etap mu zniszczył cały wyścig jednak tu solidnie przygotowany.
Jutro trudny etap, gdyby nie tak długi ostatni podjazd to mega faworytem byłby Purito Rodriguez. Ale 17 km wspinaczki to dla niego dużo. Chociaż z drugiej strony nikt takich przewyższeń jakie są jutro nie jeździ lepiej.
Dzisiaj o dziwo! dwa typki elegancko weszły. Na jutrzejszy etap coś postaram się podać ale kiepsko ostatnio u mnie z czasem dobrze że Wy się ładnie udzielacie ????

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Nieve - CAS 1 1.85 tobet ✅
Z uporem maniaka gram na Nieve po raz kolejny. Jak dotąd wychodziło dobrze. Sorensen w górach to nie ta półka co Mikel.
Kessiakoff - JVDB 1 1.72 tobet ⛔
Fredka pozytywnie zaskakuje. Kibicuję mu obok Mollemie i Cobo w walce o wygraną. Jurgen na górskich etapach pokazywał oznaki słabości, chyba jednak wyjdzie tu przerwa spowodowana kraksą na TdF.
Kurrka! Jedyne typy co mi wchodzą to na Nieve. Tragedia co się dzieje :] Jak już pisałem kapryśna ta Vuelta ;]

Otrzymane punkty reputacji: +7
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
No i nadszedł ten dzień.

1999 - Jose Maria Jimenez
2000 - Gilberto Simoni
2004 - Roberto Heras
2008 - Alberto Contador
2011 - ???
Wielkie nazwiska. Kto do nich dołączy?
Mityczna góra, w tym roku tu rozstrzygnie się wyścig. Szczególnie znana z pogoni Chavy za Tonkowem w 99.
Ostatnio w 2008:
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=8653
Nachylenie jest bardzo zmienne, strome fragmenty przeplatane tymi łagodniejszymi.
Nie widzę tutaj wysoko Wigginsa. Powinien jutro strzelić. To nie jest podjazd dla tempowców. I to nachylenie... Gwiazdka się skończyła dla Wiggo. Już dziś na mecie było widać, że się ostro ujechał, a zwykle jest mało ekspresyjny. Rodriguez w 2008 roku dojechał wysoko. Zobaczymy jak z ofertą. Nibali 2 raz nie powinien tyle stracić. Liczę na Bauke i Cobo.

Nibali - Rodriguez 1 2.30 bet365 ⛔
Purito jak zwykle z dużej chmury mały deszcz. Dziś wjechali razem. Wątpię by Nibalemu przytrafił się 2 słaby dzień z rzędu. Purito się chyba wyszalał już na tej Vuelcie, do tego intensywny kalendarz startów w tym sezonie. Rodriguez pewnie jutro znów wcześnie zaatakuje, by potem stracić siły, jak w tym roku na Zoncolan. A Enzo potafi pojechać mądrze taktycznie, stromizny mu nie straszne, na Zoncolan był 3. Po takim kursie zaryzykuję, bo Rodrigueza faworyzują buki, a jak widać rewelacyjny w prawdziwych górach nie jest.
Wyjaśniło się z Kessiakoffem, ma problemy żołądkowe, nie spał, stąd te straty wczoraj.
Polowałem na jakiś typ przeciwko Taaramae, ale nic nie ma. Również cięzko z czymś przecwiko Roche.

bartilandi 26

bartilandi

Użytkownik
Dyscyplina: Kolarstwo - Vuelta Espańa - Etap 15
Spotkanie: Juan José Cobo / Bauke Mollema
Typ: Bauke Mollema
Kurs: 2,55
Bukmacher: Expekt

Dziś królewskie wzniesienie tegorocznej Vuelty - ponad 12km finałowego podjazdu pod Angrilu. Być może długość nie jest imponująca, podobnie z nachyleniem na początku, jednak druga połowa tego wzniesienia to będzie już prawdziwa &quot;rzeź&quot; jak to mówią kolarze. Średnie nachylenie wynosi tam praktycznie cały czas zdecydowanie ponad 10%, a momentami nawet ponad 20%. Mimo iż do tej pory mieliśmy już sporo etapów zakończonych na wzniesieniach, to jednak większość z nich rozgrywana była defensywnie, na remis. Stąd w czołówce są małe różnice i wiele może się jeszcze zdarzyć, szczególnie że praktycznie wciąż nie wiadomo kto tak naprawdę z grona tych zawodników jest najmocniejszy w górach. Myślę, że profil dzisiejszego podjazdu oraz fakt, że jest to praktycznie ostatnia tak ciężka próba na której można uzyskać jakieś większe różnice czasowe spowoduje, że dziś już nie będzie czekania i oglądania się na innych. Na dwóch pierwszych miejscach w klasyfikacji generalnej mamy dwójkę z Team Sky i są oni w dość komfortowej sytuacji. Jednak dalej mamy spokojnie około 5 kolarzy, którzy mogą jeszcze realenie myśleć o podium w tym wyścigu, a nawet o zwycięstwie. Na czele tej grupy mamy właśnie dwójkę Mollema i Cobo, odpowienio 3 i 4 kolarza w klasyfikacji. Wczoraj Cobo zaatakował na ostatnich kilometrach finałowego podjazdu i oderwał się od czołowej grupy zyskując kilkanaście sekund nad następnymi z faworytów. Czy jednak to oznacza, że dziś powinien być tak faworyzowany? Według bukmacherów to on jest w tej chwili najsilniejszy w stawce i ma największe szanse na dobre miejsce. Ja pozwolę się z tym kompletnie nie zgodzić. Hiszpan wczoraj odjechał, lecz tak naprawdę został puszczony przez grupę, w której jak wspomniałem większość zawodników jedzie ten wyścig defensywnie. Z pewnością nie wynikało to jednak z tego, że Cobo był mocniejszy od pozostałych. Najlepszym dowodem na to, że po uzyskaniu szybko przewagi i zmniejszeniu znacznie straty do prowadzącego w tamtym momencie na etapie uciekiniera Taaramae, na ostatnich kilometrach Hiszpan wyraźnie osłabł i zamiast gonić Estończyka do którego miał tylko 20 sekund straty, to na mecie jego strata jeszcze się powiększyła. Jest to raczej niespotykana sytuacja, gdyż raczej jeden z faworytów atakujący na ostatnim podjeździe przeważnie dość znacząco i szybko odrabia straty do kolarzy, którzy uciekali przez cały dzień i są już mocno zmęczeni. Myślę, że w momencie ataku Cobo wszyscy byli przekonani, że uda mu się zniwelować tą nie tak wielką stratę do Taaramae i wygrać etap, takie są prawidłowości w kolarstwie. Tak więc czy ten atak był przejawem wielkiej mocy Cobo? Moim zdaniem raczej pokazał jednak jego słabość. Brawo za waleczność i dobry moment do ataku, jednak zabrakło siły. Mollema natomiast jechał sobie spokojnie za dwójką ze Sky, ani przez chwilę nie prowadził i z pewnością zaoszczędził dużo więcej sił niż szarpiący Cobo. Oglądając ostatni podjazd można nawet zaryzykować stwierdzenie, że Mollema wyglądał najlepiej z wszystkich faworytów wyścigu. Holender ma stratę 36 sekund do Wigginsa i myślę, że jest świadomy swojej ogromnej szansy nawet na zwycięstwo w wyścigu, szansy którą musi spróbować dziś wykorzystać. Myślę, że wczoraj oszczędzał on poprostu siły i nie chciał ryzykować ataku takiego jak Cobo, który w praktyce przyniósł mu nie tak wiele. Myślę, że Holender wszystkie siły zostawił na dziś i będzie chciał je przeznaczyć na odrobienie tych 36 sekund do Brytyjczyka. Tak więc moim zdaniem zupełnie błędne jest faworyzowanie w tej parze, jak i na całym etapie Hiszpana Cobo, gdyż po wczorajszej akcji myślę, że dziś może on nawet stracić trochę sekund do najlepszych, wśród których powinien być Mollema.

Otrzymane punkty reputacji: +6
bartilandi 26

bartilandi

Użytkownik
Ja dziś polecam wszystkie typy właśnie na Molleme oraz na..... Menchova. Rosjanin z dnia na dzień wygląda coraz lepiej, a takie potężne podjazdy jak dziś z pewnością bardziej mu odpowiadają od tych chopek na początku wyścigu, co zresztą było widać wczoraj. Również na przed ostatnim podjeździe na samym końcu to Cobo i właśnie Menchov urwali całą resztę faworytów oprócz Mollemy chyba tylko.
Wigginsowi faktycznie dziś może zabraknąć szczególnie na tych ostatnich kilometrach.
Myślę, że Mollema, Menchov i mam nadzieję, że może Nibali jeśli to była tylko jednodniowa niedyspozycja - to czołówka dzisiaj.

A może tak Rafał spróbuje ataku i go puszczą? ???? Super by było ale bonifikaty na mecie raczej na to nie pozwolą..

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Mój pierwszy typ etapowy na Vuelte bo po za longtermami [ które maja się świetnie ] nic nie grałem i chyba dobrze bo strasznie ciężko coś trafić.

Joaquin Rodriguez - Vincenzo Nibali | 1 - 1,65 (Tobet)✅

Gram na Purito.Co prawda spodziewałem się po nim więcej w tym wyścigu, ale widocznie nogi nie pozwalają no i jest takie miejsce jakie jest.Gram dziś na niego bo jednak jest lepszym góralem aniżeli Nibali, może się zawsze wydawać, że Włoch jest strasznie mocny, ale podczas Giro nagle odpadał bo nie mógł.W 2008 Rodriquez również był wysoko, dziś jest szansa na etapowe zwycięstwo bo nie liczę aby Anton czy Menchov jechali lepiej od niego, a wygrać na Angrilu to jest coś.Kurs całkiem spoko, za jakąś srednią stawkę można spróbować.

Czytam kolejny raz opinie dotyczącą Menchova - dopóki nie zobaczę to nie uwierzę bo nie wyobrażam sobie Hiszpana atakującego w górach, moim zdaniem swoim tempem dojedzie, coś a&#39;la Wiggins.Ciekawe czy jak Brytyjczyk nie będzie już umiał to czy puści Froome czy młody będzie musiał pomagać liderowi.

bartilandi 26

bartilandi

Użytkownik
Jak się Schleck z Contadorem rok temu czarowali na stójkach we Francji to Menchov atakował ???? A dziś atakować raczej nie będzie, ale udanie jechać za najlepszymi powinien i dojechać w czołówce może. Myślę, że może być naprzykład wyżej niż Cobo.

A Purito szans na zwycięstwo nie ma żadnych raczej dziś, chyba że by zaatakował a grupa czołowa sobie jechała do mety jak na wakacjach ale dziś to raczej już nie możliwe. Wyraźnie jest przygotowany na krótkie ostre finisze (tak jak zawsze zresztą), ale w większych górach jest dużo słabszy niż choćby w całym poprzednim sezonie. Także dziś najchętniej bym obstawił typ w stylu &quot;kto nie będzie w TOP10&quot; i bym dał na Rodrigueza ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Bauke Mollema - Bradley Wiggins 1 @ 1,62 tobet ⛔ 9-5 dziękuję, dobranoc

Ostatnie moje podejście do VaE jak nie wejdzie to będę musiał podziękować temu wyścigowi w tym roku. Dzisiaj długo wyczekiwany etap, meta na słynnym Angliru. Mam takie przeczucie że Wiggins dzisiaj pęknie narazie ładnie jedzie, trzyma się zawsze w czołówce ale dzisiejszy podjazd musi go wykończyć. Tak jak zaznaczył @bartilandi Mollema dzisiaj powinien bardzo dobrze się czuć na takim podjeździe. Widać że dobrze przygotowany do wyścigu zespół pomoże ma trudnych podjazdach i dzisiaj zapewne będzie wysoko. Oby wyżej niż Bradley.

Otrzymane punkty reputacji: +1
adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Ja to jestem ciekaw kto na sportingbet wystawia kursy.Wczoraj po 22 na top3 Mollemy 5.0,na top3 Menchova 15.0,a na top3 Wigginsa 34.0.Po godzinie 10 dzisiaj było odpowiednio 2.7,7.0 i 5.0.Ciekawe czy dadzą mi dzisiaj ci panowie zarobić ????

EDIT : Menchov trafiony na kurs 15 ????

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Ja to jestem ciekaw kto na sportingbet wystawia kursy.Wczoraj po 22 na top3 Mollemy 5.0,na top3 Menchova 15.0,a na top3 Wigginsa 34.0.Po godzinie 10 dzisiaj było odpowiednio 2.7,7.0 i 5.0.Ciekawe czy dadzą mi dzisiaj ci panowie zarobić ????
ja wczoraj do północy sprawdzałem tak co godzinę i nie widziałem żeby wystawili. pewnie zdjęli zaraz, jak powystawiali takie ogórki :|(Bauke) szkoda, że się nie załapałem. ale fakt faktem coś się z nimi dzieje ostatnio, bo długo im schodzi wystawianie.
może to i dobrze ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Heinrich Haussler - Christopher Sutton
Typ : Christopher Sutton
Kurs : 1.75
Bukmacher :

Stawka : 8/10
6

Haussler parę lat temu zapowiadał się na lepszego sprintera,ale ostatnie 2 lata to słabe wyniki pod tym względem.Australijczyk skupił się na klasycznych wyścigach takich jak Paris-Roubaix.Wydaje się,że dobra forma przyszła za wcześnie,bo kolarz Garmin-Cervelo jechał dobrze w Tour de Pologne,a w hiszpańskiej Vuelcie nie błyszczy.Kolarz narzeka też,że tegoroczny wyścig jest źle ułożony i nie ma dnia bez trudności na trasie.Jego zdaniem nie można dobrze przygotować się do mistrzostw świata w takich warunkach.Najlepsze miejsce Hausslera na tym wyścigu to dopiero 42 pozycja na etapie na,którym powinien finiszować w okolicach podium.Sutton natomiast wygrał sensacyjnie 2 etap i wydaje się,że bardziej zależy mu na dobrej pozycji niż Heinrichowi.

Haussler już dawno nie pokazał niczego wielkiego w sprincie

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Vincenzo Nibali - Jakob Fuglsang
Typ : Vincenzo Nibali
Kurs : 1.65
Bukmacher :

Stawka : 5/10
3,25

Duńczyk jest jednym z licznych objawień tego wyścigu i sporą niespodzianką jest jego 7 miejsce w klasyfikacji generalnej.Kolarz Leopard-Trek bardzo dobrze pojechał na czas,a w górach trochę odstaje od najlepszych i regularnie przyjeżdża ze stratami.Fuglsang przyjeżdżał wyżej od Nibalego na krótkich,stromych pojazdach jak San Loenzo de El Escorial,a gorzej radził sobie na długich wzniesieniach.Podjazd Pena Cabarga to 2 razy krótsze Angliru z fragmentami 19% w drugiej części podjazdu.W zeszłym roku Nibali był 2 na tym etapie,ale w zeszłym roku był w dużo lepszej formie.Moim zdaniem ta obecna i tak powinna wystarczyć na Duńczyka,który będzie oddelegowany raczej do pomocy swojemu koledzy Monfort,który walczy o podium.

Włoski kolarz ma gorszy sezon od znakomitego poprzedniego

Wouter Poels ukończy 17 etap na podium
Typ : Tak
Kurs : 3.50
Bukmacher :

Stawka : 3/10
3

Młody kolarz Vacansoleil zajmuje obecnie 10 miejsce w klasyfikacji generalnej i głównie przez słabą jazdę na czas jest to miejsce tak odległe.Na etapach kończących się stromiznami jechał bardzo dobrze i przyjeżdżał wysoko.Na ostatnim górskim etapie kończącym się na Angliru był gorszy tylko od Cobo.Moim zdaniem spore value jest tutaj,a szansę powodzenia typu są dosyć spore.

Dzisiejszy podjazd widziany ze szczytu

Bauke Mollema ukończy 17 etap na podium
Kurs : 7.00
Bukmacher :

Stawka : 1/10
6

Spodziewałem się kursu na to zdarzenie w granicach 4.00,a maksymalnie 5.00.Po takim kursie szkoda nie spróbować tego typu.Holender na każdym etapie przyjeżdżał w czubie z wyjątkiem Angliru.Podjazd Pena Cabarga powinien mu pasować,a przekonuje mnie ten typ,ponieważ kolarz Rabobanku musi zaatakować mocno na tym podjeździe jeśli chce wyprzedzić Wigginsa i wskoczyć na podium wyścigu.

Blisko zwycięstwa Holender był na 9 etapie

Juan Jose Cobo ukończy 17 etap na podium

Kurs : 1.727
Bukmacher :

Stawka : 5/10
3,635

Szanse dojechania dzisiaj ucieczki do mety są bliskie zeru.Zbyt dużo jest ekip,które chcą jeszcze namieszać w klasyfikacji generalnej.Cobo jest najmocniejszym kolarzem w górach,nie miał ani jednego słabszego dnia.Ma tylko 20 sekund przewagi nad kolarzem Sky i zapewne będzie chciał ją powiększyć.Typ pewny jeśli Cobo zaatakuje,a nie będzie siedział na kole Christophera Froome.

Menchov - eksluzywny pomocnik Cobo

Otrzymane punkty reputacji: +5
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Widzę Adrians, że założyłeś, ze dzisiaj finisz będzie z dużej grupy. Z kolei według mnie bardzo jest prawodpodbne, że będą dziś dwa wyścigi i jakaś ucieczka dojedzie do mety. Dlatego też wolę rywalizacje w parach niż outright. Stawiam w nich na Mollemę we wszelakich konfiguracjach. W mojej ocenie to on a nie szachujący się Cobo, Froome, czy Wiggins przyjedzie na czele dużej grupy. Głównym zagrożeniem może być Poels lub Nibali, jednak do dyspozycja Mollemy bardziej mnie przekonuje (mimo, że nieco stracił na Angliru, ale to był zupełnie inny etap).

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Jednak dobrze przewidziałem,żadna ucieczka nie była puszczona na więcej niż 2 minuty.
Ostatnie 2 kilometry naprawdę były super,a atak Frooma po prostu kapitalny.

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Peter Sagan - Daniele Bennati
Typ : Peter Sagan
Bukmacher :

Stawka 5/10
3,75

Jutro trasa podobna do tej co na etapie 13 z tą różnicą,że nie ma tak trudnego podjazdu w środkowej części.Słowak wygrał już 2 etapy,a ma szansę na kolejne zdobycze.Stać go na przejechanie kilkukilometrowych podjazdów o nachyleniu 6%.Do tego walczy o zieloną koszulkę i jest faworytem do jej zdobycia.Przed startem wyścigu młody kolarz był tylko pomocnikiem i miał walczyć w końcówkach,ale stał się teraz liderem przez słabą dyspozycję Nibalego.Bennati natomiast to solidny kolarz,ale według mnie słabszy od Sagana i w płaskim finiszu z grupy,i na pojazdach

Sagan na pierwszym planie,a za nim Bennati

Peter Sagan wygra 18 etap
Kurs : 9.00
Bukmacher :

Stawka 1/10
1

Profil wskazuje na to,że do mety dojedzie ucieczka,ale moim zdaniem będzie inaczej.Owszem mamy podjazdy i interwałowy profil przez dużą część etapu,ale mamy również 2 lotne premie na,których można zgarnąć w sumie 12 sekund.Ekipa Sky prawdopodobnie będzie nadawa mocne tempo do spółki z Rabobankiem,które walczy o podium dla Mollemy.Jestem właśnie za takim rozegraniem etapu.

Sagan liczy na założenie zielonej koszulki w Madrycie

Heinrich Haussler - Francesco Gavazzi
Typ : Francesco Gavazzi
Bukmacher :

Stawka 3/10
2,25

Haussler narzeka na tegoroczny wyścig o czym już pisałem.Jest zawiedziony,ponieważ mało jest płaskich etapów.Na przedostatnim etapie Australijczyk jechał wysoko,ale stracił na tym nieszczęsnym rondzie.Kolarz Garmin-Cervelo jest dobrym góralem,ale sądząc po wynikach postanowił odpuścić walkę na trudniejszych etapach.Gavazzi zajmuje dość wysokie miejsce w klasyfikacji generalnej i powinien bez większego wysiłku przejechać jutrzejsze podjazdy.Jeśli dojdzie do bezpośredniej walki obu panów to kolarz Lampre nie jest bez szans.

Heinrich narzeka na trasę tegorocznej Vuelty

Jan Bakelandts ukończy 18 etap na podium
Kurs : 6.00
Bukmacher :

Stawka 1/10
1

Zabezpieczenie z mojej strony na wypadek jakby Sky postanowiło oszczędzać siły na piątkowy etap.Bakelandts był bliski wygrania etapu już na tym wyścigu.Upadł on na 13 etapie kilka kilometrów przed metą będąc jednym z faworytów.Belg wygrał Tour de l&#39;Avenir i potrafi przejechać dużo większe góry niż te,które mamy jutro.Do tego jest on szybkim zawodnikiem potrafiącym zafiniszować z kilkunastoosobowej grupy.Spośród typów na kolarzy lubiących ucieczki ten wydał mi się najbardziej konkretny.

Końcówka jutrzejszego etapu może tak wyglądać

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Vincenzo Nibali - Jakob Fuglsang
Typ : Vincenzo Nibali
Kurs : 1.55
Bukmacher :

Stawka 8/10
8

Drugi ram gram tą parę i drugi raz na Włocha.Jutro na ostatnim podjeździe pójdzie tempo niczym na ostatnich 2 kilometrach Pena Cabarga i lepiej według mnie wytrzyma to Nibali.Duńczyk będzie musiał pracować raczej na rzecz Monforta.Do tego mamy kilka kilometrów zjazdów do mety i tam kolarz Liquigasu może sporo nadrobić.Dla porównania w
mamy tylko 1.40.

Włoch nie czuje się w tym roku dobrze na podjazdach

Wouter Poels ukończy 19 etap na podium
Kurs : 5.00
Bukmacher :

Stawka 1/10
1

Do mety dojedzie prawdopodobnie grupa kilkunastu kolarzy złożona z najmocniejszych kolarzy na tym wyścigu.Spośród górali Poels jest w moim odczuciu jednym z szybszych zawodników.Dodatkową motywacją dla Holendra jest fakt,że w razie zajęcia miejsca na podium mógłby przesunąć się na 10 miejsce w klasyfikacji generalnej.

Profil ostatniego podjazdu Alto del Vivero

Bauke Mollema ukończy 19 etap na podium
Kurs : 6.00
Bukmacher :

Stawka 1/10
1

Bauke traci tylko 23 sekundy do Wigginsa,który zajmuje obecnie miejsce na podium.Jutro mamy 4 lotne premie na,których można zgarnąć 24 sekundy,a do tego na kolarzy czeka 20 sekund nagrody na mecie.Dzisiejszy etap źle oceniłem,ale jutro będzie mocne tempo nadawane przez Rabobank i Sky.Na ostatnim podjeździe Froome powinien ruszyć do frontalnego ataku.Strona Sky podaje,że jutro nie ma mowy o atakach,ale wiadomo,że jest to pic na wodę.Mollema na pewno jest szybszy od takich kolarzy jak Wiggins czy Van den Broeck.

Spodziewam się jutro pracy kolarzy tej ekipy

Joaquin Rodriguez - Daniel Moreno
Typ : Daniel Moreno
Kurs : 2.40
Bukmacher :

Stawka 4/10
5,6

Zwlekałem z tym typem i kurs spadł w ciągu godziny z 2.55 jednak dla mnie i tak jest atrakcyjny.Moreno w tej chwili jest liderem ekipy to raz.Rodriguez jest po kraksie i nie wiadomo czy w pełni sił to dwa.Joaquin jechał dzisiaj w ucieczce i może nie napracował się za dużo,ale zawsze,to trzy.Na końcowych metrach Rodriguez wcale nie musi być szybszy od Moreno,który na 13 etapie finiszował jako 3 z grupy kilkunastu kolarzy.

Rodriguez raczej poprzestanie na 2 zwycięstwach w wyścigu

Otrzymane punkty reputacji: +23
adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Juan Jose Cobo - Bauke Mollema
Typ : Bauke Mollema
Kurs : 1.65
Bukmacher :

Stawka 3/10
1,95

Cobo obronił się na wczorajszym etapie,a dzisiaj Sky już nie ma gdzie przeprowadzić ataku.Dzisiaj mamy trudny etap do kontroli na,którym powinno być sporo ucieczek.Hiszpan przyjedzie raczej w środku głównej grupy natomiast Mollema ma tylko 2 punkty straty do Rodrigueza w klasyfikacji punktowej i tutaj może być ciekawa rozgrywka.Bauke powinien finiszować na metę jeśli przed peletonem dojedzie maksymalnie 10 zawodników.Wczoraj kolarz Rabobanku zdoył na mecie 6 punktów.

Cobo powoli może się cieszyć z wygrania Vuelty

Otrzymane punkty reputacji: +10
adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Bauke Mollema - Joaquin Rodriguez
Typ : Bauke Mollema
Kurs : 1.85
Bukmacher :

Stawka 5/10
4,25

Wczoraj stawiałem na Holendra i dzisiaj też to robię tylko w parze z innym zawodnikiem.Obaj panowie mają tyle samo punktów w klasyfikacji punktowej i jutro możemy mieć ciekawą rozgrywkę.Na wczorajszym etapie Mollema był 2 miejsca wyżej od Hiszpana,a mógł być na lepszym miejscu jednak został trochę przyblokowany przez innych kolarzy.Jak dla mnie to Mollema powinien spokojnie ograć Rodrigueza.

Ciężko będzie Rodriguezowi pokonać Mollemę

Bauke Mollema wygra klasyfikację punktową
Kurs : 2.30
Bukmacher :

Stawka 2/10
2,60

Panowie mają tyle samo punktów,a o miejscu w pierwszej kolejności decyduje ilość wygranych etapów.Rodriguez ma 2 zwycięstwa,Mollema 0,więc żeby Holender wygrał musi albo zapunktować na którymś z 2 lotnych finiszy,albo zająć miejsce punktowane na mecie przed Rodriguezem.Na mecie punktuje 15 zawodników,a sprinterów mamy niewielu,więc szansę Holendra są spore.Kolarz Rabobanku jest większym i cięższym kolarzem.

Czy Rodriguez zachowa koszulkę?

Peter Sagan - Daniele Bennati
Typ : Daniele Bennati
Kurs : 2.20
Bukmacher :

Stawka 3/10
3

Sagan bardzo ładnie przejechał pierwsze 2 tygodnie,ale w 3 jest kompletnie niewidoczny,i wydaje mi się,że już ma dość tego wyścigu.Trzeba pamiętać,że to pierwszy Wielki Tour Słowaka i dotychczas najdłużej jechał 10 dni w Kalifornii.3 ostatnie etapy były skrojone niemal idealnie pod Sagana,a jednak ani razu nie zobaczyliśmy go z przodu,przyjeżdżał w grupetto.Bennati wczorajszym zwycięstwem na pewno nabrał pewności siebie i dzisiaj może być groźny.

Włoch ma spore szanse na powtórzenie wyniku z wczoraj

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom