>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2011 - Tour de France

Status
Zamknięty.
inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Niektorzy widze mocno narzekaja i faktycznie przez 2 tygodnie wialo nuda ale to co nam od 3 etapow funduja kolarze rekompensuje caly Tour ktory zapamietam na dlugo ;)

Wczoraj piekny atak Andiego 50km przed meta a dzis od samego startu skazany na pewna porazke Alberto zaatakowal ostatnim tchnieniem rozpaczy i zastanawiam sie czy to nie skonczy sie najbardziej korzystnie dla Andiego ktory dzieki temu uzyska bezpieczna przewage nad Evansem ??!!

Kurcze niech ten Sylwester juz nie czeka na Basso ???? (( przeciez to juz koniec i wiadomo ze Basso nic nie osiagnie a moze jakis etapowy sukces Sylwestra ?!
Ale to nasze pobozne zyczenia a kierownictwo grupy ma swoje cele ...

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dziś dla odmiany napiszę że świetny etap, już od samego początku działo się bardzo dużo, odjazd Contadora i Schelcka, awaria maszyny Evansa i samotne pompowanie Voecklera i chłop się zajechał, szkoda. Na zjazdach było widać że Contador czeka na Sancheza i nie prowadzi ucieczki na zjeździe. Podoba mi się ten Rolland moim zdaniem jest on lepszy od Voecklera i szkoda że cały tour jechał na doświadczonego kolegę, bo naprawdę mógł sporo zwojować. Jednak jutro będzie mu bardzo ciężko obronić białą koszulkę przed Taaramae. Bo czasówka to nie jest mocna stroną Fancuza w przeciwieństwie do Estończyka. Szkoda że El Pistolero znowu w końcówce odcięli prąd, chociaż mógł 1 etap wygrać. Ale i tak jest najlepszy ;)

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
CO ZA ETAP. Kto nie widział, radzę ściągnąć całość z cyclingtorrents. Nudy nie było ani przez moment.
Bertie po wczorajszym pęknięciu, odzyskał siły. Samobójczy atak na Telegrafie do tego walka o wygraną etapu. Jedynie udało się poprawić sytuację w generalce. Ale i tak brawo brawo za walkę. Nie będzie wygranej ani podium, ale i tak występ godny zapamiętania. Bo praktycznie wszystko w tym wyścigu grało na jego niekorzyść.
Europcar... nie wiem na czym chłopaki jadą, ale są niezniszczalni. No i piękna wygrana Rollanda, który zdobywa białą koszulkę. Brawo Pierre ;)
Voeckler spadł z pudła, ale wciąż ma szanse na 4/5 miejsce.
Wszystko wygląda na to, że TdF bierze Evans, ale zobaczymy.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Etap świetny, Samu najlepszym góralem co mnie strasznie cieszy, brawo dla Alberto, że podjął walkę i nie zrezygnował, jutro Cadel ???? .Ekstra, że ma tylko 57 sekund straty i na czasówce nadrobienie jest możliwe :].Tutaj pogoda ładna, co prawda chmury są, ale ciepło i wydaje się, że będzie dobra pogoda do jadzy.
Oby Cadel jutro wygrał :].
co do typowania to będę kombinować na Martina granie, ale kursy tylko over 1,6 w różnych konfiguracjach, nie zagram tylko Niemca przeciwko Cancellarze.
// Wczoraj Evans miał -1,12 do Schlecka, dziś ma -57 sek, dlaczego tak, czy nie wiem, że były jakieś bonifikaty czasowe czy co ?Pomyłka oficjalnej strony ?

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Etap świetny, Samu najlepszym góralem co mnie strasznie cieszy, brawo dla Alberto, że podjął walkę i nie zrezygnował, jutro Cadel ???? .Ekstra, że ma tylko 57 sekund straty i na czasówce nadrobienie jest możliwe :].Tutaj pogoda ładna, co prawda chmury są, ale ciepło i wydaje się, że będzie dobra pogoda do jadzy.
Oby Cadel jutro wygrał :].
co do typowania to będę kombinować na Martina granie, ale kursy tylko over 1,6 w różnych konfiguracjach, nie zagram tylko Niemca przeciwko Cancellarze.
// Wczoraj Evans miał -1,12 do Schlecka, dziś ma -57 sek, dlaczego tak, czy nie wiem, że były jakieś bonifikaty czasowe czy co ?Pomyłka oficjalnej strony ?
:zoltakartka: Miał 1.12 do Voecklera, a 57 sekund do Schlecka, tylko, że dziś żółtą ma już Andy.
Etap fajny, Contador coś pokazał ale to nie było to, może i dobrze, za rok Alberto przyjedzie dużo bardziej zmotywowany aby wygrać TdF.
Andy kontra Cadel. Co tu dużo mówić, Cadel jest o klasę lepszy w czasówce i chyba tylko jakiś pech mógłby sprawić, że nie wygra TdF. Może i nie jest długa trasa ale spokojnie może nad nim nadrobić nawet 2 minuty, tym bardziej, że Evans jest chyba w życiowej formie...
A jutro czasówka i kto wygra ?
Na pewno Cancellara faworyt, Martin kolejny i tu jeden z nich powinien wygrać. Ja skłaniałbym się ku Szwajcarowi. Dla Fabiana brak wygranej w TdF będzie małą porażką.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
panowie kolarze,jutro czasówka i w Tobet mamy zakład:
Evans-Contador 1@1,42
Spokojna wygrana Kangura?jak sądzicie?

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Evans wczorajszą i dzisiejszą jazdą zrobił dwa wielkie kroki w stronę zwycięstwa, pozostaje mu czasówka i strata jaką ma do Schlecka nie zdaje się być niemożliwa do odrobienia. Można się jedynie zastanawiać czy Cadel trochę nie opadnie z sił ponieważ dwa dni z rzędu bardzo mocno pracował i na pewno to będzie odczuwalne w nogach tym bardziej że etapy były bardzo trudne, nie mniej jednak to ostatnia prosta myślę że jest w mistrzowskiej formie i sobie poradzi, z tego co widziałem bet365 wystawił kurs 1.6 i chyba można pograć ;) Dzisiejszy etap pokazał piękno kolarstwa, szkoda mi tylko Contadora który zasłużył na zwycięstwo etapowe, jednak siły zabrakło, świetna jazda Sancheza który wczoraj sobie odpuścił a dziś osiągnął cel i wygrał klasyfikacje najlepszego górala.
Przed jutrem jeszcze jest pewna niewiadoma mianowicie chodzi o klasyfikacje na najlepszego &quot;młodziaka&quot; i mimo tego że dziś wygrał etap Rolland to Taaramae wcale nie jest na straconej pozycji, jego strata wynosi 1.33 jednak z tego co się dowiedziałem podczas transmisji to Estończyk jeździ lepiej na czas i bardzo prawdopodobne jest że może odrobić te straty, kurs wydaje się być bardzo przyjazny w bet365 i wynosi 2.40 także tu można śmiało grać i jeszcze warto również zastanowić się nad opcją Taaramae w 10 i tu mamy już kurs 4.50 oczywiście przed nim Rolland i Peraud, ale jeśli odrobi stratę do Rollanda to Peraud siłą rzeczy może zostać z tyłu, jedyne co mnie frasuje to to że nie wiem jak Peraud jeździ czasówki jednak wnioskując z kursów jest faworytem z pośród tej trójki.
Jak to widzicie Panowie ;)

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
2 obrazki z dzisiaj:
http://twitpic.com/5u4j3s ????
http://img834.imageshack.us/img834/671/4367692bt.jpg
Patrząc na kursy jutro, to jednak Contador jest niedoceniany. Lekkie value w parze z Evansem jest 2.70 ⛔. Skoro dzisiaj atakował to i czasówkę pojedzie na 100% i powalczy, żeby wyprzedzić Damiano i Voecklera. Profil powinien odpowiadać, 2 podjazdy na trasie.
Luis Leon Sanchez v Samuel Sanchez 2 2.05 ✅
Gdy Samu musi, to na czas jeździ jak szatan. W Dauphine również Samu był górą. Jutro powinno być podobnie.
No i perełka Samu-SchleckAndy 1 1.95✅ ? wtf mocno przeceniają Szleka według mnie
Na stawianie lepiej się wstrzymać do jutra, bo nie wiadomo jak z pogodą będzie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Przed jutrem jeszcze jest pewna niewiadoma mianowicie chodzi o klasyfikacje na najlepszego &quot;młodziaka&quot; i mimo tego że dziś wygrał etap Rolland to Taaramae wcale nie jest na straconej pozycji, jego strata wynosi 1.33 jednak z tego co się dowiedziałem podczas transmisji to Estończyk jeździ lepiej na czas i bardzo prawdopodobne jest że może odrobić te straty, kurs wydaje się być bardzo przyjazny w Bet365 i wynosi 2.40 także tu można śmiało grać i jeszcze warto również zastanowić się nad opcją Taaramae w 10 i tu mamy już kurs 4.50 oczywiście przed nim Rolland i Peraud, ale jeśli odrobi stratę do Rollanda to Peraud siłą rzeczy może zostać z tyłu, jedyne co mnie frasuje to to że nie wiem jak Peraud jeździ czasówki jednak wnioskując z kursów jest faworytem z pośród tej trójki. Jak to widzicie Panowie
Z tej trójki Taaramae jest najlepszy w jeździe na czas. Jednak strata 0:48 do Perauda moim zdaniem jest niemożliwa do odrobienia i moim zdaniem to on będzie w TOP10 Touru. Jeśli chodzi o Rollanda to on sam mówi że czasówka to nie jest jego najlepsza strona, i coś jeszcze tam wspominał że aby utrzymać białą koszulkę młodzieżowca to musi mieć ok 4 minut przewagi. A jak by nie patrzeć to ma przewagi tylko 1:33 nad Estończykiem. Więc koszulka młodzieżowca chyba powędruje do Taaramae.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Z tej trójki Taaramae jest najlepszy w jeździe na czas. Jednak strata 0:48 do Perauda moim zdaniem jest niemożliwa do odrobienia i moim zdaniem to on będzie w TOP10 Touru. Jeśli chodzi o Rollanda to on sam mówi że czasówka to nie jest jego najlepsza strona, i coś jeszcze tam wspominał że aby utrzymać białą koszulkę młodzieżowca to musi mieć ok 4 minut przewagi. A jak by nie patrzeć to ma przewagi tylko 1:33 nad Estończykiem. Więc koszulka młodzieżowca chyba powędruje do Taaramae.
Myślę, że 4 minuty to nie ma szans zrobić takiej przewagi. Ale poszukałem w internecie o nich i znalazłem wyniki czasówki z Paryż-Nicea.
Taaramae - 8 miejsce - strata do zwycięzcy 1.10
Rolland - 57 miejsce - strata do zwycięzcy 3.17
Czasówka była 27 kilometrowa jutro mamy 40km. Wtedy była pod górkę większość etapu i trochę zjazdu, teraz raczej jest płaska z małymi pagórkami.
Wnioskując: Można mieć jakieś wątpliwości czy Taaramae odrobi, zadecyduje zdecydowanie dyspozycja dnia, na pewno kusi kurs na niego, pytanie jak dużo odrobi ?
JuanRoman08 - nie graj Taaramae w TOP 10 bo ten Perauda w czasówce co opisywałem, był lepszy od niego także nikłe szanse na odrobienie.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Ja z kolei uważam, że Andy Schleck obroni jutro żółtą koszulkę lidera. Według mnie Cadel Evans jest za bardzo faworyzowany.
Schleck nie jest jakimś &quot;ogórkiem&quot; w jeździe na czas. Rok temu też go wszyscy spisywali na pożarcie w pojedynku z Contadorem a stracił ledwie 30 sekund wyprzedzając wielu świetnych czasowców. A on jest wciąż młody. Rozwija się. Mówi, że bardzo dużo czasu poświęcił właśnie temu elementowi i jest lepszy niż rok temu. Pamiętajcie, że on jutro pojedzie po życiowy sukces i da z siebie więcej niż wszystko. Pojedzie na więcej niż go teoretycznie stać. A będzie w tej komfortowej sytuacji, że pojedzie ostatni.
Jasne Evans jest lepszym czasowcem ale to nie jest zwykła czasówka. Evans jak szybko nie zacznie nadrabiać to zacznie się presja. Poza tym kolarze mają za sobą 19 etapów z czego w ostatnich dniach potwornie męczące wzniesienia w Alpach. Tutaj równie wielką rolę jak umiejętności jazdy na czas odegrają psychika i wytrzymałość. Jak zawodnicy znoszą ten 3-tygodniowy maraton.
Ja stawiam na Schlecka. Zobaczymy kto ma rację.
///
Na zwycięzce etapu typuje z kolei oczywiście Cancellarę. On się zbytnio nie przemęczał podczas jazdy w górach i pewnie tradycyjnie zachował najwięcej sił na czasówkę ????

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Dziś w Grenoble ponoć pada, ale potem ma przestać, więc Fabian może być w ciężkiej sytuacji, bo startuje najwcześniej z faworytów. W takiej sytuacji any other wygląda przyjemnie.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Dziś w Grenoble ponoć pada, ale potem ma przestać
Co do pogody, to wg prognozy w czasie etapu może pokropić, jednak minimalnie...
Nie wierzę w to, że ktoś może pokonać Fabiana, a kurs 1.60 przyjemny... Jednak poczekam i zagram przed samym etapem lub nawet live, bo wiadomo jak to jest z prognozami pogody.
No i muszę (ktoś przecież musi:razz ???? zgodzić się z Jacques...
Nie wiem dlaczego Evans jest aż tak faworyzowany i wg mnie o zwycięstwie zdecydują sekundy na korzyść Schlecka ! Tu nie ma jakiejś wielkiej przepaści, a biorąc pod uwagę przewagę sekundową Schlecka, ciągły rozwój sportowy i przede wszystkim motywację (jeśli nie teraz to kiedy!?), to on jest wg mnie faworytem.
Przy okazji Samu z Andy w Betsafe nawet 2.03... Gdyby nie to, że Andy walczy o końcowe zwycięstwo, to zagrałbym to, a tak pozostanę przy trzymaniu kciuków za Fabiana no i Schlecka;)

oki 270

oki

Użytkownik
Wyczytalem, ze identyczna trase jak ta dzisiejsza kolarze mieli juz do przejechania w czerwcu w Criterium du Dauphine.
Zmierzam tutaj do typu na najlepszego &quot;mlodziezowca&quot;. Podczas czerwcowej czasowki Taaramae wyprzedzil Rollanda o 2m57s, przy obecnej stracie 1&#39;33 mysle ze biala koszulka jest jak najbardziej do wziecia przes Estonczyka. Startuja niemal jeden po drugim, wiec warunki atmosferyczne nie powinny miec tutaj decydujacego wplywu.
Taaramae wygra biala koszulke 2,1@SB⛔

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
zwycięstwie zdecydują sekundy na korzyść Schlecka ! Tu nie ma jakiejś wielkiej przepaści, a biorąc pod uwagę przewagę sekundową Schlecka, ciągły rozwój sportowy i przede wszystkim motywację (jeśli nie teraz to kiedy!?), to on jest wg mnie faworytem.
Wielu pisze często &quot;motywacja&quot;. A co Evans nie ma motywacji ? Także to jest głupie gadanie. Evans nie rozwija się sportowo ? W poprzednich latach zazwyczaj w górach w końcu tracił i nie dawał rady trzymać się z najlepszymi, w tym roku to on odrabiał straty, jest w życiowej formie.
Wiadomo Schleck ma przewagę ale czy wystarczającą ? Ma ten plus, że jedzie ostatni, ale on jeździ kiepsko w czasówkach i nie da się tego ukryć, podczas gdy Evans jest dużo dużo lepszy.
Ja nie stawiam, żadnego typu na jednego bądź drugiego, po prostu niech wygra lepszy, ale oby to był Evans.
----------------------------------------------------------
http://www.letourdefrance.com/2011/CDD/LIVE/us/300/classement/index.html
Wyniki tej czasówki z tej samej trasy co dziś.
Czyli mój typ na Taaramae wydaje się solidny, wczoraj już go pograłem w Bwin po 2.40 kursie.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Jeśli chodzi o pogodę to nie pada i jest słońce, nie ma oznak deszczu.
Jeśli chodzi o czasówkę to nie ma nic ciekawego z Martinem, same niskie kursy dlatego nie gram.

tbm 642

tbm

Forum VIP
perełka za 1,95 a juz jest 2,55 ... ?
Samuel Sanchez jest lepszym czasowcem od Andy Schlecka, warto jednak zwrócić uwage, że Andy jedzie w żółtej koszulce, będzie jej bronił na maxa. Sam powiedział, że ta żólta koszulka dodaje skrzydeł i tak powinno być na czasówce.
Zobacz jak Voeckler jechał w koszulce lidera, gdyby jej nie miał nie sądzę, że w generalce plasowałby się w top10.
Sanchez w zasadzie etapu nie wygra, a w generalce na wielkie zmiany szans nie ma.
Kwestia motywacji ma tutaj duże znaczenie. Andy ma mega motywację i śmiem twierdzić, że pojedzie lepiej aniżeli ta czasówka mialaby się odbywac w środku wyścigu. Stąd zmiany kursow. Duzo ludzi tez wierzy, ze to Andy udzwignie ciezar i koszulke utrzyma.
---
Dla mnie fajnie wyglada tutaj wspominany Taramae, ze wygra białą koszulkę. Kibicuję Rollandowi, ale rozum mowi, ze Estonczyk powinien tutaj sporo nad nim nadrobic.

oki 270

oki

Użytkownik
Dla mnie fajnie wyglada tutaj wspominany Taramae, ze wygra białą koszulkę. Kibicuję Rollandowi, ale rozum mowi, ze Estonczyk powinien tutaj sporo nad nim nadrobic.
w paddy power Estonczyk jest juz faworytem..kurs 1,8

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
w paddy power Estonczyk jest juz faworytem..kurs 1,8
To niezłe spadki jak wczoraj można było łapać po 2,40. Estończyk mocny w czasówkach więc powinien ogarnąć tą stratę do Rollanda.
Kursy na win Cancellary za niskie by grać. Do tego zagadkowa pogoda, jeden głupi uślizg i po typie. Miało iść coś z Martinem ale kursy po 1,30 to ja dziękuję.
Oby Evans odrobił stratę do Szleka, ale będzie bardzo ciężko Andy to przecież nie ogórek.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom