ty tak serio ? przeciez kazdy kto chociaz troche obserwuje boks i bukmacherke wie ze kursy na szpilke to beda 1.5 -1.6 max XD w kazdym razie jezeli beda takie jak napisales to mimo wiekszej sympatii do Wacha na Szpilke bedzie mozna grac w ciemnoNie wiem jakie będą kursy na tą walkę ale zakładam coś koło 1,6 na Wacha. Wydaje mi się że po kontuzji nie powinno być ani śladu- w końcu minie rok od walki z Millerem (notabene całkiem dobrej w jego wykonaniu), tak samo podejście Wacha do walki powinno być w pełni profesjonalne, w końcu mówiło się że walkę ogłoszą już w lipcu.. Może się mylę ale Mariusz nie był nigdy na deskach a oczywiście walczył z tuzami tego sportu gdzie wykazał się 'tytanową szczęką'. Jakie są więc szanse Szpilki na nokaut ? Praktycznie zerowe. Ja osobiście fanem Szpilki nie jestem- tak naprawdę jedyną dobrą walkę z kimś konkretnym to dał z Adamkiem (który w moim mniemaniu wygrałby z nim powiedzmy 8 na 10 walk) a tak to był brutalnie weryfikowany przez każdego solidniejszego, oczywiście wiele osób chwali go za walkę z Wilderem no ale jak sie skończyla to wszyscy wiemy.
Ogólnie jesień w polskim boksie zapowiada się rewelacyjnie i ja osobiście jestem bardzo zadowolony że ostatecznie walka Wacha ze Szpilką (najprawdopodobniej) dojdzie do skutku, bo moze nie pod względem sportowym bo raczej super ciekawa nie będzie ale pod względem tego co kto ma do stracenia: przegrany tutaj bez wątpienia wypada z fajnych walk w przyszłości. Obaj ryzykuja sporo i sa pewni swego ale według mnie mimo porazki z Millerem (podkreślam przez kontuzje) to Wach jest tutaj na fali wznoszącej.
Nie rozumiem natomiast dlaczego Wach miałby nie wygrać na punkty ? Wygrał niedawno na punkty na terenie Tepera w Niemczech to i tu tak naprawde może, nie jest to walczący widowiskowo bokser ale konkretny- to żaden król nokautu, na 33 wygrane walki 16 skończył przed czasem. A taki Szpilka z walki z Guinnem z którym stoczył 10 raczej bezbarwnych nudnych rund będzie mu leżał. Czy Artur pójdzie na całość? Szczerze wątpie, raczej sprawia wrażenie że po laniu od Kownackiego spokorniał, co pokazał w walce z Guinnem, walcząc wybitnie zachowawczo. Na wygranie na punkty z Wachem to nie wystarczy. Nie wiem jakie będa kursy, możemy sie zaskoczyć i nie zdziwi mnie nic ale jeśli na wygraną Wacha na punkty będzie kurs powyżej 3 to na pewno to gram.
I czuje masówkę na Szpilkę.Tak ja tak serio- zdziwie się jeśli Wach nie będzie faworytem (chociaż minimalnym). Był zdecydowanym w walce z Moliną (do której oczywiście nie doszło) to niby dlaczego miałby nie być ze Szpilką.
Może chcą, ale nie mogą. Aby wystawić kursy na ten pojedynek muszą zapłacić organizatorowi gali, który wówczas pozwoli wystawić kursy na galę - chociaż też może olać kasę i nie dać pozwolenia, a pewnie też niektóre buki nie chcą płacić i nie wystawią kursów. Dlatego np. niedawno kursy na Fame MMA miałeś tylko na LVBet, bo byli sponsorem i mieli pozwolenie na wystawienie kursów. STS czy inni nie mogli bez pozwolenia wystawić kursów na to.Został już miesiąc do największej od lat polskiej walki w wadze ciężkiej w naszym kraju, a polscy bukmacherzy nadal nie wystawili kursów. Czy to dla nich naprawdę taki duży problem, żeby dać w miarę sensowną ofertę na ten pojedynek(kilka linii under/over, przedziały rundowe w jakich zakończy się walka itd.)?
Nie pamiętam dokładnie ale swego czasu chciałem coś aby etoto dodało do oferty i odpowiedź brzmiała mniej więcej właśnie w ten sposób,że nie mają wykuupionej licencji na to wydarzenie i dlatego nie mogą wystawić na to oferty z kursamiCiekawe właśnie na jakiej zasadzie to działaz wystawianiem kursów- przecież niemożliwe że analogicznie każdy bukmacher płaci coś np Premier League za to że wystawią kursy na lige angielską. Jak ktoś o co tu chodzi to niech się podzieli tą wiedzą. Bo tak to się możemy rozwodzić a kursów najprawdopodobniej nie będzie, skoro na Szeremete czy Diablo też nie było..