A czemu by mieli ich dopuszczac skoro nie wywalczyli sobie meijsca w PO. I jeszcze druzyna ktora nie potrafila sie na sportowo zakwalifikowac do PO wygra caly puchar i co by bylo?Zamiast planowanego udziału Torpedo, które miało zastąpić Jokerit w pierwszej rundzie podjęto decyzję, że Spartak automatycznie awansuje do rundy drugiej.
Według mnie to zła decyzja. Lepiej byłoby dać szansę zespołowi z Niżnego Nowogrodu niż oddać awans za darmo Spartakowi, ale w tym sezonie ciężko o racjonalne decyzje ligi.
Pamietam to wydarzenie. Kraków przegrał rywalizacie z Donieckiem, gdzie już źle sie działo a Pan Fasel był nieugięty. I pamietam tez ostatni mecz na tych mistrzostwach, który był z Ukraina i decydował o awansie ale nieststy przegralismy go.Może nie dotyczy to co napisze KHL, ale dotyczy IIHF. Ktoś z was pamięta sytuacje jak prezydent IIHF pan Rene Fasel wielki przyjaciel Putina narobił zamieszania z organizacja mistrzostw świata niższej dywizji? Mistrzostwa miały być wstępnie przyznane Polsce a ten komuch szanowny zadziwił wszystkich przyznając mistrzostwa dla Ukrainy i o zgrozo w Donbasie gdzie trwała juz zawierucha wojenna ... Wtedy jeszcze Ukraina rządzona zdajsie była przez Janukowycza... Podobna szuja sa ludzie w Fifa szczegolnie ten łysy lubujący swojego prezydencika komuniste Liczę że IIHF podejmie rozsądne decyzje nie to co Fifa... Na fanpagu iihf ludzie komentowali wtedy decyzje o wyborze Ukrainy pisząc w stylu mafia kgb itd.. Ja również otrzymałem wtedy ban od tej organizacji na stałe...