18:00 Kazachstan -
Polska
buk: Betsson
TYPY:
Polska wygra - TAK. Kurs: 1.46 Wynik: 2:2
Obie drużyny strzelą gola - NIE. Kurs: 1.59. Wynik: 2:2
Polska Handicap -1. Kurs: 2.50. Wynik: 2:2
Polska powyżej 1.5 gola - TAK. Kurs: 1.75. Wynik: 2:2
Do przerwy wszystko wyglądało pięknie. Życie.
Już piszę dlaczego wybrałem takie Typy, a nie inne.
Polska reprezentacja pokazała się z bardzo dobrej strony na ME we Francji, i teraz czas najwyższy potwierdzić to wszystko w
EL. do MŚ w Rosji. Gra ekipy Nawałki wszystkim się podoba. Gra jest poukładana, wszystko hula jak trzeba.
Zacznijmy od bramkarzy. Tu numerem jeden jest Fabiański, który dość nieźle wszedł w sezon, a w ostatnim ligowym spotkaniu obronił rzuty karny. Szczęsny po ostatnich babolach w
el. do
LE niema co liczyć tu na występ. Myślę, że podobnie będzie z Borucem, który jest trzecim bramkarzem w naszej kadrze.
Obrona to zdecydowanie Piszczek, Glik, Pazdan i Rybus. Tego ostatniego niestety nie mogliśmy oglądać na Euro, ale Maciek zaliczył dobre występy w Ol. Lyon. Glik i Pazdan to tarany naszej defensywy i ich przedstawiać nie trzeba nikomu. Piszczek, jeśli zagra na swoim przyzwoitym poziomie, to jest z niego pożytek, na dzień dzisiejszy niema zmiennika dla niego.
Pomoc to Błaszczykowski, który podjął dobrą decyzję o zmianie klubu. Obok niego zobaczymy?. No właśnie teraz jest pytanie, czy od pierwszych minut zagra Krychowiak, który w PSG nie zaliczył ligowego debiutu, czy może Nawałka postawi na dwójkę Linetty-Zieliński. Tak naprawdę nie wiemy co się dzieje z Krychowiakiem i jaki jest powód brak jego gry w PSG. Na lewej standardowo Grosicki. Motor napędowy naszej lewej flanki, który po raz kolejny będzie napędzał naszą grę O atak martwić się nie musimy. Lewy-Milik są w świetnej formie i pokazali to przez ostatnie 2-3 tygodnie strzelając razem 9 goli. Do tego jest Teodorczyk, który zaliczył już pięć trafień i mam nadzieję, że dostanie swoje 20-15 minut gry.
Teren nie jest łatwy, ale nie możemy szukać wymówek typu, że boisko będzie sztuczne, że lot będzie trwał 5-6h itd. Nawałka dobrze przygotowuje zespół robiąc treningi na sztucznej nawierzchni w Polsce, aby piłkarze się przyzwyczaili na to co ich czeka. Trzeba wyjść na boisko, zagrać z jajami i po prostu wygrać. Szczerze to każdy wynik niż wygrana Polski będzie dla mnie niespodzianką i zaskoczeniem. Liczę, że z przebiegu gry to my będzie kontrolować mecz i w pierwszej połowie ustrzelimy coś żeby móc potem zachować spokój. Druga połowa to dobicie rywala na 0:2 i po meczu. Taki scenariusz przewiduję i mam nadzieje, że się spełni.