>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kartki od zilzil

zilzil 26,4K

zilzil

Użytkownik
Nowy temat, poprzedni z 2013 już zbyt mocno zakurzony żeby odświeżać.

Typów dużo nie będzie, będę natomiast starał się znaleźć ciekawe zakłady na kartki w meczach piłki nożnej. Kursy raczej z tych wyższych, nie ma się co ograniczać. Do każdego typu postaram się napisać kilka zdań wyjaśnienia mojego punktu widzenia i procesu decyzyjnego. Mam nadzieję, że nie braknie mi wytrwałości.

zilzil 26,4K

zilzil

Użytkownik
Słowo się rzekło, więc na dziś pierwszy zakład.

PSV - Royale Union SG | +5,5 kartek | 3,0 | Superbet
płasko 100j (w załączniku podam screen zagranego kuponu, jednostki na potrzeby regulaminu zawsze będą 100j)

Sędzia: Anthony Taylor

1. Sędzia - angielska łysa gwiazda sędziów, angielski Marciniak można by rzec. Dość kontrowersyjny, często desygnowany do gwizdania szlagierów w Premier League, lubi w takich meczach dawać mało kartek. W meczach nie na pierwszą stronę gazet bardziej wylewny. Gdyby gwizdał w Turynie dziś to under 4 czy 5 murowany. W ubiegłym sezonie tylko 4 mecze w LM, 4-5-8-2 kartek. W dwu pierwszych znaczne zwycięstwo drużyn (4-0 i 4-1 bodajże), tam gdzie 8 kartek to mecz Club Brugge ze Sportingiem i wynik 2-1. Ostatni to 8 kolejka Salzburg vs Atletico (mecz o coś tylko dla Hiszpanów). Sędziował ogólnie 38 spotkań LM, średnia ok. 4,5 żółtej kartki na mecz i 0,13 czerwonej (5 czerwonych łącznie).

2. Drużyny.
PSV - nie łapie dużo kartek w rodzimej lidze, liga holenderska nie jest typową ligą kojarzoną z kartkami. PSV jako jeden z hegemonów krajowych posiada piłkę przez znaczną część gry, nie pozwalając przeciwnikom na podjęcie próby odbioru. W lidze często w ataku pozycyjnym ze względu na głęboką defensywę rywali. Jeśli natomiast gra z przeciwnikiem typu Ajax czy Feyenoord to już więcej kartek łapią. W ubiegłym sezonie w LM w 4 meczach grupowych u siebie łącznie 28 kartek (12 dla PSV).

RUSG - w ubiegłym sezonie LE 28 kartek łącznie w meczach wyjazdowych (16 dla samego RUSG). Jedna z ekip z ligi belgijskiej, która na wyjazdach w poprzednich sezonach łapała sporo kartek. Aktualny mistrz Belgii, pierwszy udział w Lidze Mistrzów. Dla mnie ekipa, która się nie cacka i potrafi grać agresywnie. W tym sezonie nie stracili gola w 5 z 7 spotkań ligowych.

Terminarz w LM obu ekip jest dość podobny, obie drużyny grają jeszcze z Bayernem, Atletico czy Newcastle. Trudniejszy terminarz zdecydowanie ma jednak PSV. Dla takich drużyn mecz z drużyną na podobnym poziomie jest bardzo ważny w kontekście utrzymania w grupie 9-24 i warto się do niego mocniej przyłożyć oraz zagrać nieco agresywniej.

3. Ocena
Wg mnie to jeden z najważniejszych meczów dla obu ekip w bieżącym sezonie LM. Poprzedni sezon pokazał, że żeby myśleć o playoff należy zgromadzić ok. 11-12 punktów. To są 4 wygrane mecze, które mogą gwarantować grę w barażach w lutym. Obie ekipy na pewno celują w taką możliwość a biorąc pod uwagę terminarz i rywali z którymi grają, mecz z zespołem na podobnym poziomie wymaga pełnego skupienia i wykorzystania każdej możliwej szansy. Poziom zbliżony, mecz może być na styku więc determinacja u piłkarzy obu ekip powinna być wysoka. Uważam, że zdecydowanie warto uderzyć w kartki, linia 4,5 jest liczona na kurs ponad 2,0 co też uważam za warte rozważenia. Ja osobiście gram wyższą linię po kursie 3,0.

Załączniki

Do góry Bottom