Jeśli chodzi o pozostałe mecze drużyn, które jeszcze nie grały:
April 25 - Hwaebul - nie mam pojęcia, co tutaj zagrać - całkowity brak informacji z DPR powoduje, że wolę nie dotykać tego spotkania. Obydwie drużyny wygrały swoje wszystkie mecze w lidze do tej pory (4-0-0 April 25 i 3-0-0 Hwaebul), ale jeśli chodzi o kasę, to jest to dobry mecz, żeby coś zarobić dla kraju bez łatwego dostępu do dewiz.
Abahani Limited - New Radiant - miałem się skusić na Abahani, klepisko w Bangabandhu National Stadium jest niesamowite - kiedyś miałem okazję obejrzeć kilka spotkań ligi Bangladeszu, nie polecam - w zeszłym sezonie gospodarze sprawili sporo problemów u siebie z drużynami z Indii i to miało być kluczem do gry. Problem w tym, że New Radiant rozpoczęli już sezon - wygrali 3-0 z TC Sports Club i 1-0 z Maziya SRC, do tego przed sezoniem ściągneli do zespołu kilku graczy ze swojej ligi - Umaira, Nasheeda, Saleema, do tego jeszcze obrońcę Zohiba Islama Amiriego, kapitana reprezentacji Afganistanu, który grał wcześniej w Chennai FC, FC Goa, Dempo SC, Mumbai FC, a rozstał się ze swoim klubem po kłótni z trenerem. Podejrzewam, że mecz będzie ciężki, jeśli ktoś chce spróbować, to można celować w gospodarzy, ale przy niskich stawkach.
Benfica - Fu Jen University - Mecz między drużynami z Makau i Chińskiego Tajpei, nie ma na to spotkanie kursów, a co dopiero doszukiwać się sensownych informacji...
Istiqlol Dushanbe - Ahal - bardzo duże nadzieje pokładane są w Ahalu, Istiqlol, jak wspominałem wcześniej, stracił wielu zawodników z pierwszego składu - nie mogę jednak zagrać przeciwko drużynie, która u siebie miała w zeszłym sezonie wynik 9-2-0 30:9.
Jeśli chodzi o jeszcze jeden zakład:
Dyscyplina:
Piłka nożna -
Azja, Puchar AFC
Data i godzina: 07.03.2018 r. 10:00
Spotkanie: Yangon United - Global
Typ: Yangon United
Kurs - 2.15
Bukmacher:
iforBET
Stawka - 3/10
3-0 FT
Nie wiem dlaczego Global kolejny raz dostaje całkiem niskie, jak na swoje możliwości, kursy. Global gra słabo, po meczu z Bali powinni być szczęśliwi, że udało im się utrzymać remis, po tym, jak goście w końcówce zmarnowali rzut karny i byli zdecydowanie lepszą drużyną. Yangon w tej edycji AFC Cup zaskakuje bardzo pozytywnie, po przyjściu z GFC świetnie odnalazł się Ikechukwu, a jutro odegrać się będzie mógł Sekou Sylla, który w zespole Global w zeszłym roku pograł zaledwie 3 miesiące, a następnie w grudniu podpisał kontrakt właśnie z Yangonem. Gospodarze tą wygraną mogą zapewnić sobie komfortową sytuację w grupie przed meczami rewanżowymi, nie spodziewam się, by Global był w stanie specjalnie zagrozić drużynie z Mjanmy.