>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

jazda na skuterze bez uprawnień ?? konsekwencje

P 0

pavlinho

Gość
policja nie ma się czym w tym kraju zajmować tylko łapaniem gówniaży na byle gówno..
do mnie psy wbiły się na chatę bo żółwia chciałem sprzedać na allegro ???? ale to dłuższa historia ;]
Dawaj mów bo się ciekawie zapowiada ????

snap8 12

snap8

Użytkownik
Za wycinke drzew bez zezwolenia ???? oj po dupie dostaniesz. Bedziesz musiał zapłacić , wszystko zalezy jakie to były drzewa, do tego dochodzi taka sprawa ,że ukradliście to z prywatnego lasu.
Przykładowo kara za wycięcie bez zezwolenia wierzby o obwodzie 1 m wynosi 9100 zł.
Masz 16 lat więc dostaniesz coś złagodzone, a będą płacić musieli starzy .

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
na bank im nawale .. !! takie żyrdzie w lesie kosztują 7zł zawaliliśmy 7 takich drzew ... i już mam walić im stówkami no na bank .. ;|

snap8 12

snap8

Użytkownik
Wykupując asygnate u leśniczego płacisz grosze , nie pamietam stawek dokładnych.
Tylko , że asygnata upoważnia cię do wycinki drzew z terenów państwowych , a nie z prywatnej części lasu za którą ktoś płaci podatek leśny. Dlatego to jest kradzież

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
No ok kradzież czyli za 7 takich sosenek ile moge zapłacić było nas 6 ?? sosny nie wiekśze niż 4m obwód dwie pięści jedna taka sosna w lesie 7zł albo 8 ....

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
pocieeszacie mnie nie ma co ;/ ja im moge i bulićbulki nie takie byle starzy nie wiedzieli ale kupa bo jak mi su*i zajadą na chate to odrazu starych wezmą na przesłuchanie bo nieletni nie może sam porażka ;/

snap8 12

snap8

Użytkownik
Ile nie wiem , ale jak juz wspomniałem jeśli masz 16 lat to jeśli by nawet doszło do jakiejś sprawy to kara by była złagodzona. Ale za 7 sosenek raczej nic wam nie powinni zrobić. Mimo wszystko jest na to paragraf w KK.
Jeżeli wartość skradzionego drzewa nie przekracza 75 zł, sprawca odpowiada jedynie za wykroczenie.
Ja znam z widzenia takich ludzi którzy za to poszli siedzieć, ale to musi być duża ilośc drzewa skradzionego- wtedy ciupa od 3 do 5 lat.
Za wykroczenie chyba areszt, ograniczenie wolności lub grzywna.

zioloziolo 7

zioloziolo

Użytkownik
no więc tak w telegraficznym skrócie ????
postanowiłem sprzedać żółwia stepowego.. wystawiłem go na allegro. Cena końcowa dobiła 250 pln. w piątek rano (30 marzec 2007, moje urodziny ???? ) zadzwoniłem do gościa który wygrał aukcję że może jutro przyjeżdżać po zwierza. siedze w domu godzina około 13 gram w pesa i domofon.. wstałem odebrać &quot;dzień dobry policja&quot; no oczywiscie otworzyłem.. poszedłem dalej grać w pesa i powiedzialem mamie żeby otworzyła bo nie usłyszałem kto ???? . 3 suki wchodza pytaja sie mojej starszej czy jest matka piotra z. ona oczywiscie tak i ze maja nakaz przeszukania by znalesc zolwia a ze zolwik siedzial przy drzwiach nie bylo zadnych problemów. powiedzieli ze grozi za to do 5 lat wiezienia bo jest to zwierze egzotyczne i jeszcze bez papierów czy jakis tam certyfikatów cites. no i rozsiedli sie z atlasem żółwi i szukali przed 15 minut jaki to gatunek. no i wkońcu znaleźli i powiedzieli zebysmy sie ubrali bo pakują mnie i starsza do polżera na komisariat (miałem 16 lat) pojechalismy na komende tam oczywiscie wydzial dla nieletnich i sie mnie pyta o date urodzenia ???? ( jak już wczesniej wspominalem był 30 marzec moje urodziny).
no to ja grzecznie odpowiadam 30 marzec 1991. A on taki wkurwiony.. nie żartuj sobie tylko date urodzenia podaj.. no więc ja jeszcze raz 30 marzecz 1991.. a on na to &quot; oooo to wszystkiego najlepszego&quot; spisali wersje wydarzen najpierw mamy potem moja.. oczywiscie w protokule było że rodzice nie wiedzieli o tym ze go sprzedawalem bo takto oni ponieśliby konsekwencje.. a w rzeczywistosci oczyywiscie wiedzieli ze go sprzedaje ???? powiedzieli ze przyjdzie powiadomienie z sądu bo musi się odbyć sprawa sądowa.. i powiedzial zebym w poniedzialek przyszedł na komisariat żeby....... zrobić mi odciski palców i zdjęcia. przyszedł list z sądu że sprawa jest któregoś tam dnia a jeszcze wczesniej bez zapowiedzin przyszedł do mnie kurator sądowy powypytywać o wszystkie rzeczy.. oczywiście chciała zobaczyc moj pokój a tam rozpiździel jak cholera.. no i poszedłem na sprawę sądową.. ozcywiście pani sędzina uśmiała się i powiedziala ze pierwszy raz ma sprawe zwiazana z ekologią czy jakoś tam ???? całe szczęście ze nie dostałem kuratora tylko sprawa została umożona.. mam kartoteke na policji do 18 roku życia.. całe szczęscie ze nie bede mial nic w papierach nasrane po 18! no i tak to się skończyło wszystko ????
http://fakty.interia.pl/newsroom/news/co-zrobic-z-zolwiem,892801

matex 0

matex

Użytkownik
haha, dobra historia ???? policja to naprawdę nie ma się czym zajmowac.. a ten z allegro co wygrał aukcję to musiał być niezły sprzedawczyk ..

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
a ja jak mi jutro starzy nie zabiorą kompa to wam powiem co i jak z tymi drzewami ... gorzej bo jutro ojciec ma wolne qrde ;/ wiem jedno mam przeje....

snap8 12

snap8

Użytkownik
a ja jak mi jutro starzy nie zabiorą kompa to wam powiem co i jak z tymi drzewami ... gorzej bo jutro ojciec ma wolne qrde ;/ wiem jedno mam przeje....
Starzy tak czy srak muszą się dowiedziec bo jesteś niepełnoletni.
Ale spox wsadzić cię nie wsadzą . Pytanie pozostaje takie na ile właściciel ocenił szkody , bo w najlepszym wypadku bedziecie musieli tylko to zapłacić.

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
A kiedy wycieliście te drzewka ?
jakieś trzy tygodnie temu ale policja była u kumpla wczoraj ;/ w razie wu jeszcze jutro z kumplami obgadamy może pójdziemy do tego pałera co jest jego las żeby sie dogadać wkońcu też człowiek ;/

Do góry Bottom