>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

jazda na skuterze bez uprawnień ?? konsekwencje

snap8 12

snap8

Użytkownik
grzywna nie ma charakteru odszkodowawczego. może ich czekać sprawa z KC.
Mi chodziło o to jakie kary przewiduje KK za takie przestępstwo, tudzież wykroczenie ( wszystko zależy od kwoty na jaką zostanie wyceniona szkoda).

Jeżeli chodzi o Prawo cywilne to tu wszystko zależy od kolesia któremu zwineli to drzewo. Czy bedzie chciało mu się zakładać sprawe z KC czy nie . Mimo wszystko szkodliwość czynu jest nie wielka , a konsekwencją sprawy cywilnej byłoby najprawdopodobniej odszkodowanie na rzecz poszkodowanego + plus koszty rozprawy. Ale komu by sie chciało w to bawić jezeli wartość tego nie przekracza 100-200 zł

S 11

support75

Użytkownik
na bank im nawale .. !! takie żyrdzie w lesie kosztują 7zł zawaliliśmy 7 takich drzew ... i już mam walić im stówkami no na bank .. ;|
&quot;mistrzu&quot; bo nie bede Cie wyzywał... tu nie chodzi o to ile kosztuja drzewka, ale o to co zrobiles i jakie paragrafy zlamales. Czy jak ukradne cos ze sklepu, gdy sie uda, nie złapia to spoko, a gdy bede mial pecha to po prostu to oddam i sprawa zalatwiona ?
Rodzice dowiedza sie napewno, jestes niepelnoletni i to oni za Ciebie odpowiadaja. Odnosnie kary, nie chcesz ? nie płać. Rodzice tez nie musza, ale nie bój się komornik przyjdzie po swoje z nawiązką. Zacznie od przejęcia konta bankowego Twoich rodziców i sciągnięcia odpowiedniej sumy plus małego napiwku dla siebie.

snap8 12

snap8

Użytkownik
Mogę się mylić ( w sensie kodeksy moga mi się mylić bo ostatnio miałem Prawo Karne Skarbowe na studiach), ale jeżeli wartość przedmiotu nie przekracza 250zł to pOLICJA nawet nie ruszy palcem.

Edyta:
Ok znalazłem wtedy jest to wykroczenie

sieku 31

sieku

Użytkownik
Mi chodziło o to jakie kary przewiduje KK za takie przestępstwo, tudzież wykroczenie ( wszystko zależy od kwoty na jaką zostanie wyceniona szkoda).

Jeżeli chodzi o Prawo cywilne to tu wszystko zależy od kolesia któremu zwineli to drzewo. Czy bedzie chciało mu się zakładać sprawe z KC czy nie . Mimo wszystko szkodliwość czynu jest nie wielka , a konsekwencją sprawy cywilnej byłoby najprawdopodobniej odszkodowanie na rzecz poszkodowanego + plus koszty rozprawy. Ale komu by sie chciało w to bawić jezeli wartość tego nie przekracza 100-200 zł
W sumie racja. Sensu nie ma najmniejszego. Ale z drugiej strony jak sobie poradzić nie umiał z nielatami z własnej miejscowości i na psy leciał to moze być tak powalony że będzie się ciągał po sądach o odszkodowanie. 250zł i wykroczenie tylko pamiętaj że te psy to jego kumple więc popisówke robią. Całą tą zabawę to z przymróżeniem oka bym traktował...
A właśnie, z tym &quot;+koszt rozprawy&quot; to jest koszt zastępstwa procesowego a słyszałem o gościach co ostro się starali na tym kombinować:p

sarev 0

sarev

Użytkownik
Sc0rp0w nie pekaj, ile razy mialem przypal z psami i zawsze sie to dobrze konczylo. Jak bedziesz mial farta to nawet nie zawitaja w twe progi ;] a jak zawitaja to wcale nie bedziesz musial placic takich astronomicznych sum jak Ci tu pisza.
Btw. opowiesc z zolwiem wymiata ;]

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
Razem z kumplami postanowiliśmy przyjąć wersje, że nikt nic nie wie nikt nigdzie nie był. Możemy zrobić sobie lewe alibi jak to można nazwać że w tym czasie byliśmy u kumpla i graliśmy w kosza np. Pozatym ten co nas podje**ł to dziecko co ma 12lat więc co jedna osoba może przeciwko 6 innym troche starszym ... Powiemy że nic nie wiemy i spadać na drzewo ... Bo po pierwsze nikt nas nie widział oprócz tego gówniarza a po drugie nie mają nam tego nawet jak udowodnić więc walić policje pozdro ????

edit: ale okraść psa to tylko my umiemy ????

sieku 31

sieku

Użytkownik
jesteście wydygani jak szczypiorek, inaczej tego tematu by tu nie było. Zeznania nielata wcale nie są tak mało ważne jak ci się wydaje... ale oby wam się upiekło. A tak z ciekawości: ile masz lat?

F 0

fux

Użytkownik
Roy kiedy płakałem lol :p to że minki w postach były ;( to nie znaczy że ryczałem lol :p poprostu mamydobrą jedną wersje i mogą nam naskoczyć ot tyle ;)

HAHAHHA gówniarzu, bo inaczej do ciebie sie nie odezwe masz 16 lat i w grupie siła ? Moge się z toba zalozyc ze byle jaka bylaby to grupa czy trzech czy dziesiec osob to jak pojda na komisariat lub wpadna pokolei do kazdego to napewno &quot;ktos&quot; wyspiewa jak bylo i tyle. Szkoda ze nie ma prawa jak kiedys. Ukradles = obcieli ci reke, tobie tego zycze bo naprawde nie lubie cwaniakow i mam nadzieje ze ktos kiedys bedzie cie okradal to napewno bys takich gnoi gonil i ich jechal porzadnie. Pozdrawiam, i zycze aby cie obrabowali w przyszlosci.

PS.Gówniarzu wracaj do lekcji bo nawet wyslowic sie nie umiesz :-?

snap8 12

snap8

Użytkownik
Z jednym z Fuxem muszę się zgodzić , jesteście gówniarzami ( 16 lat ) i jesli doszłoby do przesłuchania to każdy z was ze strachu by sypał.
O tym jestem przekonany bo co innego jest ustalić coś miedzy sobą , a co innego spotkać się na komisariacie oko w oko z polcjantem i po usłyszeniu jakie konsekwencje moga was czekać nadal ściemniac, że to nie wy.
Tymbardziej , że za składanie fałszywych zeznań podczas przesłuchania grozi odpow. karna są na to paragrafy w KK i w KPK , a chyba nawet i w KC jeśli chodzi o sprawy z powództwa cywilnego

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Tak wracając do tematu skuterka to ja słyszałem że karta rowerowa wystarczy policjantom aby Ci pozwolili dalej jechać. Mógłby ktoś to potwierdzić lub temu zaprzeczyć ?

S 11

support75

Użytkownik
Tak wracając do tematu skuterka to ja słyszałem że karta rowerowa wystarczy policjantom aby Ci pozwolili dalej jechać. Mógłby ktoś to potwierdzić lub temu zaprzeczyć ?
jak masz 18 lat, nic nie potrzebujesz.

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
potrzebujesz dowodu osobistego zeby pokazac ze masz 18lat, bo nie wszyscy wygladaja na tyle lat co maja ;]

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
hehe widac ze nie czytaliscie I strony tematu ;) ja iwem ze na dowod mozna juz jezdzic ale ja owego nie posiadam bo mam 16 lat ???? ale na 18 wygladam hehe ????

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
hehe widac ze nie czytaliscie I strony tematu ;) ja iwem ze na dowod mozna juz jezdzic ale ja owego nie posiadam bo mam 16 lat ???? ale na 18 wygladam hehe ????
Że na tyle wyglądasz to Ci nie pomoże ;)

EDIT : Już poprawione, specjalnie dla Ciebie nikifor ;)

Do góry Bottom