>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Jak obliczyć prawdopodobieństwo progresji?

A 0

alegretto

Użytkownik
Nie ma czegoś takiego jak &quot;prawdopodobieństwo 7poziomowej progresji&quot;, poczytaj o paradoksie hazardzisty.

Wcześniejsze typy 3,0 nie mają wpływu na kolejne, każdy kolejny ma 33% szans na wejście.

Oczywiście przyjmując że kurs nie jest obciążony marżą.

S 49

slon89

Użytkownik
Możesz obliczyć prawdopodobieństwo nie wejścia 7 razy pod rząd kursu 3 musisz to zrobić tak: kurs 3 to około 30% szans na wejście typu i teraz bierzesz 0,7*0,7*0,7*0,7*0,7*0,7*0,7=? Sam sobie policz. Dlaczego 0,7? bo tyle masz szansy że typ Ci nie wejdzie a wynik tego mnożenia to prawdopodobieństwo nie trafienia 7 razy pod rząd kursu 3. Oczywiście w przybliżeni bo w zakładach jest coś takiego jak marża zawyżone i zaniżone kursy.

S 45

sikorrrr

Użytkownik
Możesz obliczyć prawdopodobieństwo nie wejścia 7 razy pod rząd kursu 3 musisz to zrobić tak: kurs 3 to około 30% szans na wejście typu i teraz bierzesz 0,7*0,7*0,7*0,7*0,7*0,7*0,7=? Sam sobie policz. Dlaczego 0,7? bo tyle masz szansy że typ Ci nie wejdzie a wynik tego mnożenia to prawdopodobieństwo nie trafienia 7 razy pod rząd kursu 3. Oczywiście w przybliżeni bo w zakładach jest coś takiego jak marża zawyżone i zaniżone kursy.
Bzdura kompletna. To by miało miejsce gdyby te zdarzenia były w jakiś sposób od siebie zależne, czyli wynik jednego spotkania miałby wpływ na wynik drugiego i tak dalej, a tak nie jest. Prawdopodobieństwo zawsze masz takie same, nie ważne na jakim progu progresji

S 49

slon89

Użytkownik
Sikor jest takie powiedzenie &quot;Wyglądał na idiote, odezwał się i rozwiał wszelkie wątpliwości&quot; o czym Ty piszesz ja koledze pokazałem jak policzyć prawdopodobieństwo nie wejścia 7 razy pod rząd kursu 3 ja wiem że jedno zdarzenie nie ma nic wspólnego następnym. Jakie jest prawdopodobieństwo wyrzucenia trzech orłów pod rząd? 12,5% chociaż przed każdym rzutem masz 50% szans na orła. Tu kolego chodzi o ciąg np. 3 orłów mam nadzieje że już zrozumiałeś ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Witam koledzy! Jak można obliczyć procentowo czy np. 7 poziomowa progresja o kursie 3.00 wejdzie ? Pozdrawiam.
Rozumiem , że Twoje pytanie dotyczy z góry liczonego przedmeczowego prawdopodobieństwa zaistnienia sytuacji , że po kolejnych grach nie trafisz także zdarzenia # 7 , a każde z nich ma stałe
prawdopodobieństwo oddane kursem 3.0 , a zatem interesuje Cię prawdopodobieństwo wystąpienia tu takiej ściśle określonej serii 7 kolejnych przegranych pod rząd.

W necie i na tym forum było to już omawiane masę razy i to dość niedawno np:

http://forum.bukmacherskie.com/f57/pierwsze-pytanie-99422.html

http://forum.bukmacherskie.com/f18/progresja-nhl-55136-9.html

Podstawową sprawą przy obliczaniu prawdopodobieństwa jest rozróżnienie i zrozumienie tego , czy ma ono dotyczyć 1 zdarzenia ( wtedy jest to prawdopodobieństwo warunkowe ) czy też prawdopodobieństwa wystąpienia serii , gdyż w tym drugim przypadku nie zajmuje nas już jego stała wartość prawdopodobieństwa trafienia 1 zdarzenia wynosząca tu 30% - a iloczyn prawdopodobieństw wszystkich zdarzeń na długość serii się składających.

Znając na podstawie kursu prawdopodobieństwo warunkowe 1 zdarzenia , można także policzyć , jakie są szanse przystępującego do grania serii zdarzeń na to , że grę zakończy przegraną bądź przegraną - w zależności co go interesuje.

Dlatego odpowiedź na pytanie o prawdopodobieństwo uzyskania samych porażek w serii 7 kolejnych gier o prawdopodobieństwie sukcesu każdego z nich ( warunkowym ) wynoszącym 30% a więc o prawdopodobieństwie przegranej każdego z nich 100-30=70 , stanowi 0.7*0.7*0.7*0.7*0.7*0.7*0.7=0.08235*100=8.235%

Czyli podejmując 100 takich samych gier ( o serii 7 w każdej z nich i z tym kursem 3 ) średnio 8.235 z nich nie uda Ci się zakończyć w 7 progach.

Mam nadzieję że to zrozumiałeś , bo już prościej się nie da tego chyba objaśnić - że po np. 6 poprzednich przegranych oddzielnie liczone prawdopodobieństwo rozstrzygnięcia 7. zdarzenia ma tu wciąż to samo co i przy 1. zdarzeniu prawdopodobieństwo warunkowe 30% na trafienie i 70% na porażkę , to jednak z uwagi na to , że Ciebie interesuje prawdopodobieństwo przegranej nie oddzielne dla jednego meczu a samych porażek w ramach całej tej serii 7 zdarzeń , to dlatego wynosi te 8.235%

.

S 45

sikorrrr

Użytkownik
Sikor jest takie powiedzenie &quot;Wyglądał na idiote, odezwał się i rozwiał wszelkie wątpliwości&quot; o czym Ty piszesz ja koledze pokazałem jak policzyć prawdopodobieństwo nie wejścia 7 razy pod rząd kursu 3 ja wiem że jedno zdarzenie nie ma nic wspólnego następnym. Jakie jest prawdopodobieństwo wyrzucenia trzech orłów pod rząd? 12,5% chociaż przed każdym rzutem masz 50% szans na orła. Tu kolego chodzi o ciąg np. 3 orłów mam nadzieje że już zrozumiałeś ????

Ok, zgodzę się. Źle zrozumiałem pytanie ???? Mój błąd

Do góry Bottom