Dynamo K. - Gent 1 @ 2.05 Fortuna
Jestem mocno zdziwiony kursem jaki wystawiła
fortuna na to spotkanie dlatego łapie już teraz. Stawiałem na zwycięstwo Dynama trzy dni temu , tym bardziej zagram teraz na własnym terenie. To że wygrali Ukraińcy w Belgii 2:1 nie znaczy ze odpuszczą mecz w domu. Taki wynik to wręcz woda na młyn dla gospodarzy bo Gent jedynie co może to mocno zaatakować od początku gdyż jak wiadomo musi wygrać zdobywając przy tym minimum dwie bramki. Jestem przekonany że
w ten sposób będą próbowali zagrać bo niby czego mają bronić i na co czekać?
Dynamo jest dla mnie lepszym zespołem , bardziej doświadczonym i na pewno wykorzysta wynik osiągnięty w Belgii.
Liczę na spokojną wygraną gospodarzy który dwumecz mają ustawiony po pierwszym spotkaniu. To Gent musi kombinować co zrobić by dobrać się do skóry gospodarzom. Wymusi to otwarta , odważna grę z ich strony za co zostaną skarceni.
Dla mnie ten kurs to prezent. Na pewno będzie leciał w dół bez dwóch zdań.
Ferencvaros - Molde 1 @ 2.05 Fortuna
Analogiczna sytuacja z kursem jak wyżej. Uważam że bardzo atrakcyjny i będzie spadał. Liczyłem na dobry występ Węgrów w Molde o czym pisałem i grałem opcję BTTS/+2.5 . Wynik jaki uzyskali
(3:3) uważam za bardzo dobry przed rewanżem.
Generalnie muszą postarać się o to by nie przegrać w domu i raczej awansują gdyż nie przewiduję powtórki z Norwegii i czegoś w rodzaju
3:3 lub
4:4. Tym samym goście też muszą szukać zwycięstwa. Skromne 1:0 da im awans ale Ferencvaros u siebie będzie jeszcze trudniejszy do pokonania niż w Norwegii. To bardzo solidna ekipa o czym przekonał się Celtic.
Myślę że miejscowi wykorzystają nadarzającą się okazję na udział w fazie grupowej
LM , co za tym idzie duże pieniądze i możliwość wypromowania się na zewnątrz. Liczę na wygraną Węgrów i przypieczętowanie historycznego awansu.