benek_27
Forum VIP
Kursy od Unibet:
Zachęcam do wspólnej dyskusji oraz analizy.
Nie doceniają bo mają ku temu podstawy. Bilbao to inna drużyna u siebie ,a inna na wyjeździe. Poniżej stats z poprzedniego sezonu La Liga( mecze wyjazdowe).Napoli jeśli chce awansować to przede wszystkim powinno wygrać u siebie najlepiej nie tracąc bramki. Bilbao często ma pełne gacie jak gra na wyjeździe i grają jak inna drużyna. Stadion Napoli to jednak trudny teren i ja nie widze tutaj value.Dyscyplina: Piłka Nożna - 4 rundy el LM
Godzina: 20:45
Spotkanie: Napoli - Ath. Bilbao
Typ: X2
Kurs: 2.05
Bukmacher: Oddsring
Analiza: Kursy na to zdarzenie lecą i będą lecieć, buki trochę nie doceniają Basków, którzy mają za sobą udany sezon. Szanse na awans oceniam 50/50. Zapowiada się ciekawe widowisko, nawet lepsze od Besiktas - Arsenal. Athletic w przeciwieństwie do Napoli, mieli bardzo intensywny okres przygotowawczy rozgrywając 9 spotkań. Na papierze za pewne lepiej wygląda Napoli z Mertensem, Higuainem i Hamsikiem na czele, jednak to Baskowie dysponują według mnie bardziej zgranym zespołem pomimo odejścia Herrery. Po 15 latach Baskowie mają duże szanse na awans do LM, kiedy jak nie teraz mogą to osiągnąć? Przeszkoda ciężka, ale do przejścia. Remis jak najbardziej do wyciągnięcia.
Za Leverkusen akurat przemawiaja dosc silne argumenty opisane przez Omerte, trzeba tez przypomniec ze na stadionie w Kopenhadze duzo markowych druzyn remisowo badz przegrywalo bodajze Barcelona jezeli mnie pamiec nie zawodzi zremisowala tam 0-0 ale po wymianie skladu czas aby te dobre statystki u siebie ulegly zmianie. Jak najbardziej popieram typ na Leverkusen.Wszyscy się rzucają na Bayer i Arsenal i to po tak marnych kursach zapominając, że mają rewanże u siebie, a przecież nawet remis 1:1 2:2 ich postawi w bardzo korzystnej sytuacji.
Tylko nikt nie piszę o najważniejszym. Liga Niemiecka jeszcze nie zaczęła a sparingi to jest zupełnie inna gra. Tak więc uważałbym bo dla mnie to śmierdzi z daleka i wydaje mi się, że Kopenhaga która nie jest ogórkiem(pod względem doświadczenia) w tych rozgrywkach nie jest tutaj bez szans.Za Leverkusen akurat przemawiaja dosc silne argumenty opisane przez Omerte, trzeba tez przypomniec ze na stadionie w Kopenhadze duzo markowych druzyn remisowo badz przegrywalo bodajze Barcelona jezeli mnie pamiec nie zawodzi zremisowala tam 0-0 ale po wymianie skladu czas aby te dobre statystki u siebie ulegly zmianie. Jak najbardziej popieram typ na Leverkusen.
Jak nie musi, przecież Aalborg gra w kwalifikacjach z Apoelem Nikozja? :zoltakartka:Kopenhaga – Bayer Leverkusen
Co sądzicie o tym spotkaniu? Ja widzę tutaj zwycięstwo Bayeru. Przypomnę, że Kopenhaga to 2. zespół duńskiej ekstraklasy – nie mistrz, bo najlepszą drużyną zostało AaB, które nie musi rozgrywać eliminacji do Champions League. FCK latem zamiast się wzmocnić, to straciło kilku podstawowych swoich piłkarzy:
- Igor Vetokele (35/15 napastnik – 2 mecze w LM)
- Lars Jacobsen (35/1 obrońca – 6 meczów w LM)
- Olof Melberg (29/4 obrońca – 6 meczów w LM)
- Christian Bolanos (31/1 napastnik – 6 meczów w LM)
- Thomas Kiristensen (35/4 pomocnik – 3 mecze w LM)
- Daniel Braaten (30/2 napastnik – 4 mecze w LM)
Zwracam szczególną uwagę na występy tych piłkarzy w Champions League, bo w dużej mierze pokazuje to, jaką pozycję mieli przede wszystkim obrońcy – Melberg i Jacobson. Mniejszą rolę odgrywał Vetokele (i tak był najlepszym strzelcem), ale on ostatecznie został sprzedany za 3 mln euro do Championship, czyli chyba zaliczył progres. Są nowi piłkarze, ale nazwiska na mnie wrażenia nie robią i moim zdaniem nie są to transfery na Ligę Mistrzów. Zresztą, najlepszych notowań zawodnicy Kopenhagi nie mają, a 10. lokata w lidze mówi wszystko. W 3. rundzie co prawda udało się wyeliminować Dnipro (0-0, 2-0), ale Bayer to zdecydowanie wyższa półka. Aptekarze przed dwumeczem z Kopenhagą mieli już przetarcie, wygrywając pewnie swoje spotkanie w pucharze Niemiec (6-0). Piłkarsko biją Kopenhagę i to nie ulega wątpliwości. Wicemistrz Danii i czwarty zespół 1. Bundesligi – niespodzianki we wtorek nie ma sensu szukać.
Bayer Leverkusen @ 1.73 Bet365
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
W takim razie z kim zagra Apoel ?![]()
Przepraszam, pomyłka.Jak nie musi, przecież Aalborg gra w kwalifikacjach z Apoelem Nikozja? :zoltakartka: