FC Sion - Celtic Glasgow
Celtic w meczu na Parkhead nie był w stanie ani razu pokonać bramkarza FC Sion i tylko zremisował, co bardzo rozczarowało kibiców, jak również oddaliło nieco awans od piłkarzy Neila Lennona. Piszę "nieco", gdyż tak naprawdę wystarczy dziś jedna bramka i nikt nie będzie pamiętał o wpadce sprzed tygodnia. Ale czy uda się tę bramkę zdobyć i jednocześnie powstrzymać ataki Szwajcarów?
Według mnie będzie to pojedynek raczej underowy. FC Sion nie powinien rzucić się od pierwszych minut do ataku, gdyż świadom jest siły Wicemistrza Szkocji. Uważam, iż to właśnie goście będą "cisnąć", a Sion jedynie się bronił, licząc na kontrataki. Mój typ: 0:0 i dogrywka, bądź 1:0 dla Celticu, który jest drużyną lepszą i tylko musi to dziś udowodnić na Stade Tourbillon.
Moje typy:
under 2.5 7/10 @1.75 (bet365)
Celtic awansuje 6/10 @1.72 (
unibet)
Glasgow Rangers - NK Maribor
Nie wyobrażam sobie, by The Gers nie dali dziś rady odrobić strat z Mariboru i nie awansować do fazy grupowej. Piłkarzom Ally'ego McCoista do realizacji tego celu wystarczy skromne zwycięstwo 1:0, co na Ibrox przed własną, rewelacyjną publicznością nie powinno być zadaniem ponad ich siły.
W Słowenii było blisko korzystnego rezultatu, gdyż przesądzającą o zwycięstwie NK Maribor (2:1) bramkę Szkoci stracili w ostatnich minutach. Nie wolno zapominać, iż po pierwszych 3 kwadransach to The Light Blues prowadzili po bramce Juana Manuela Ortiza z 31. minuty.
Dziś powinno pójść gładko. Warto wspomnieć, iż zespół z Glasgow wzmocnił się w ostatnich dniach dwoma reprezentantami
USA i skład na pewno ma wystarczająco mocny, by z dobrej strony pokazać się w fazie grupowej. Według mnie pewne 2:0 dla gospodarzy. Liczę również na czyste konto Allana McGregora, gdyż nie sądzę, by "stłamszeni" przez kibiców The Gers Słoweńcy byli w stanie mu zagrozić. Liczę także na najlepszego obecnie snajpera w talii McCoista, rewelacyjnego Chorwata Nikicę Jelavicia.
Moje typy:
Rangers awansują 9/10 :!: @1.65 (
unibet)
Rangers 9/10 :!: @1.48 (
unibet)
Rangers (-1.5) 7/10 :!: @2.30 (
unibet)
goście nie strzelą 6/10 @2.00 (
unibet)
Jelavic strzeli 5/10 @1.80 (bet365)
Tottenham Hotspur - Heart of Midlothian
Spotkanie sprzed tygodnia rozstrzygnęło losy tej rywalizacji i wręcz niemożliwym jest, by zespół z Londynu mógł nie zagrać w fazie grupowej UEFA Europa League. W meczu na Tynecastle Koguty bez najmniejszych problemów rozgromiły Serca aż 5:0 i można być pewnym, iż dziś na White Hart Lane zobaczymy ewidentnie drugi skład ekipy prowadzonej przez Harry'ego Reddknappa. Kiedy sprawa awansu jest praktycznie wyjaśniona, nie ma sensu ryzykować zdrowia któregokolwiek z najbardziej istotnych zawodników Tottenhamu. Poza tym van der Vaart i spółka muszą skupić się na najbliższym meczu ligowym, gdyż trzeba będzie powetować w nim poniedziałkową porażkę z Manchesterem na Old Trafford (0:3).
Gospodarze nawet grając "drugim garniturem" powinni, moim zdaniem, poradzić sobie z zespołem z Edynburga, który też nie powinien mieć chęci do zbyt dużego wysiłku, gdyż w niedzielę czekają go derby z Hibernianem, a sytuacja w lidze też nie jest najlepsza i trzeba wziąć się za odrabianie strat do czołówki Scottish
Premier League, a marzenia o Lidze Europejskiej pozostawić do następnego sezonu.
Spodziewam się meczu "na luzie". Wielu niegrających na co dzień zawodników na pewno zechce się pokazać szkoleniowcom, ale też błędy mogą się im przytrafiać. Według mnie zdecydowany over.
Moje typy:
over 2.5 8/10 :!: @1.50 (
bet-at-home &
unibet)
over 3.5 6/10 @2.25 (
unibet)
obie strzelą 6/10 @1.78 (
unibet)
BB: Kompromitacja w wykonaniu moim i szkockich drużyn :;/: Mam nadzieję, iż postawił ktoś cokolwiek na odwrót...