Spartak Moskwa vs. KP Legia Warszawa
Już w czwartek o 17.00 na Łużnikach, spotkają się ze Sobą w rewanżowym spotkaniu IV rundy kwalifikacyjnej Ligi Europejskiej. Pierwsze spotkanie na Pepsi Arenie zakończyło się remisem 2:2, przed spotkaniem faworytem był Spartak, no ale Legia stanęła na wysokości zadania. Pierwsze 30 minut to koncert Legii, a potem … prąd odcięło. Radovic, który kapitalnie prezentował się na początku gry spacerował, do końca 1 połowy, a i po przerwie nie było tak dobrze, przy drugiej bramce już ostatnimi siłami pobiegł cieszyć się z gola, a Spartak może nie zachwycił, ale przeczekał ataki Legii, a potem wykończył Legionistów na ich zmęczeniu. Natomiast 2 bramka to rozluźnienie po strzeleniu gola na 2:1. Choć wyniki nie był najlepszy to i tak Legia zagrała bardzo dobre spotkanie. To że był to dobry mecz nie oznacza, że potoczył się w całości dobrze. Otóż w rewanżu zobaczymy kapitana Ivice Vrdoljaka, ale za kartki wypadł M. Radovic, Manu, Komorowski czyli podstawowy środkowy obrońca oraz dwójka napędzająca atak. W ich miejsce. .. wróci Vrdoljak, jest Rybus i… na tym koniec. Środkowym obrońcą może być Choto, ale zagrał on nie całą godzinę w tym sezonie w ostatnim meczu ze Śląskiem i jego forma jest daleka od optimum, kolejny kandydat to I. Vrdoljak, który zagrał ostatnie 30 minut na tej pozycji w meczu ze Śląskiem i zagrał dobrze, głównie dlatego, że Śląsk już praktycznie nie atakował. I uwaga 3 kandydatura, o której mówił sam Skorża to … Iniaki Astiz, jak dla mnie człowiek zagadka, w jakiej on jest formie, jak gra ? na to pytanie nie potrafię odpowiedzieć i myślę że sam Maciej Skorża nie wie na co stać Hiszpana. Teraz spójrzmy na składy Legii i Spartaka z meczu w Warszawie i ostatnich ligowych:
Legia ze Spartakiem:
W.Skaba – A.Jędrzejczyk, M.Żewłakow, M.Komorowski, J.Wawrzyniak – A.Borysiuk, J.Gol – Manu (90. Żyro), M.Radović, M.Rybus (63. Kucharczyk) – D.Ljuboja
Legia ze Śląskiem:
Skaba – A. Jędrzejczyk, M. Żewłakow, D. Choto (57. M. Rybus), J. Wawrzyniak – Manu (62. M. Żyro), A. Borysiuk, I. Vrdoljak, M. Radovic, M. Kucharczyk (36. J. Gol) – D. Ljuboja
Spartak Moskwa z Legią:
Dykań – Ari, N.Pareja, S.Rodriguez, J. Makiejew – D. De Zeeuw (79. Dżano), R.Carioca – K.Kombarow, A. Dziuba (57. Zotow), E.Emenike (63. A. Kozłow) – Welliton.
Skład z meczu ze Spartakiem Nalchik
Dykań – Kirył Kombarow (46-Siergiej Parszywluk), Nicolas Pareja, Sergio Rodriguez, Jewgienij Makiejew – Ari, Aleksander Zotow, Demy de Zeeuw (56-Aleksandr Szeszukow), Dmitrij Kombarow – Emmanuel Emenike, Artiom Dziuba
Na podstawie tych składów pozwoliłem sobie na stworzenie przewidywanych składów i wg mnie :
Spartak Moskwa (skład identyczny jak w Warszawie)
Dykań – K.Kombarow, N.Pareja, S.Rodriguez, J. Makiejew – D. De Zeeuw , R.Carioca – Ari, A. Dziuba, E.Emenike – Welliton.
Natomiast Legia, tutaj mam kilka opcji, ale najbardziej prawdopodobna:
Skaba – A. Jędrzejczyk, M. Żewłakow, D. Choto(I. Astiz), J. Wawrzyniak – J.Gol, A. Borysiuk, M. Rybus, I.Vrdoljak, M. Kucharczyk – D. Ljuboja.
A potem od 60 minuty podobnie jak ze Śląskiem Choto do zmiany i wchodzi Astiz, albo Vrdoljak cofa się do obrony i wchodzi Żyro za Choto.
Moje typy na ten mecz:
Spartak Moskwa 1/1 Kurs: 2.0
Spartak -1.5 Nie ma narazie tego zakładu w
Unibet, ale kurs zapewne w okolicach 1.9 będzie
Over 2.5 Kurs: 1.9