IRLANDIA: Premier Division
20:45 Bohemians - Finn Harps
20:45 Cork City - Bray
20:45 Derry City - St. Patricks
20:45 Drogheda - Sligo Rovers
20:45 Galway - Dundalk
20:45 Shamrock Rovers - Limerick
PS: Dzisiaj ostatnia kolejka. Na pierwszy rzut oka patrząc na tabelę banki to Galway 1 i Sligo oraz Patsi X2. No tak ale czy w bukmacherce wszystko jest takie proste ? Siedzę już parę godzin jak nawiedzony na wielu forach irlandzkich i dalej nie wiem jak rozgryźć przede wszystkim spotkanie Galway-Dundalk. I czy przy prowadzeniu Drwali jak zachowa się Sligo i Patsi ? Zaczęła mnie boleć głowa od tego wszystkiego i postanowiłem z tych 3 meczów zagrać tylko coś takiego:
Derry City-St. Patricks TYP X2 kurs 1,43 6/10 g.20.45
1:1 WIN
PS: Wydaje mi się Patsi tego spotkania nie przegrają. Nie po to rozbili tydzień temu Cork 4:2 (z tym że oni byli już na wczasach) żeby teraz drżeć o to czy spadną. Derka jest bez formy albo grzecznie oddała 3 punkty przegrywając 0:3 ze Sligo które na gwałt potrzebowało punktów żeby nie spaść. To dlaczego dzisiaj ma nie oddać gościom ?
Przyznam również że w taśmie pograłem gdzieś
gola Galway i to wszystko
.
Jak pisałem to ostatnia kolejka i na pożegnanie z wami chciałbym wam dać coś fajnego po niezłym kursie. I mam nadzieję że znalazłem:
Bohemians-Finn Harps TYP 1/BTS kurs 3,20 3/10 g.20.45
3:1 WIN
Bohemians-Finn Harps TYP 1/over 2,5 kurs 2,40 4/10 g.20.45
Bohemians-Finn Harps TYP over 2,5 kurs 1,72 5/10 g.20.45
Bohemians-Finn Harps TYP over 1,5 kurs 1,22 6/10 g.20.45
PS: Do koloru, do wyboru. Oczywiście ostatni typ tylko do taśmy np: na zwrot podatku. Ale do rzeczy...na pożegnanie na Dalymount Park Cyganie podejmują Harfy. Pierwszy zespół to dla mnie solidna ekipa ze zwyżkująca formą na koniec sezonu. To właśnie oni udupili mnie tydzień temu pokonując na wyjeździe Dundalk ! Z drugiej strony Finn Harps..spadkowicz..który nie potrafił nawet ostatnio zremisować u siebie z innym spadkowiczem Droghedą (grałem to spotkanie w opcji BTS) przegrywając 2:3.. żenada. W ogóle to Harpie na ostatnie 8 spotkań w lidze przegrali..7. Stąd też moje dwa pierwsze bety na zwycięstwo Bohsów.
A teraz meritum. Dzisiaj obie ekipy zagrają bardzo osłabione a najważniejsze że osłabione liniami defensywnymi. Otóż w bramce Bohemians zadebiutuje 20-letni młodzieniec Colin McCabe. Pierwszy bramkarz Shane Supple ma nie zagrać. Do tego trzech podstawowych obrońców Daniel Byrne, Robert Cornwall i Dylan Hayes również dzisiaj nie zagrają ! Dwóch pierwszych z powodu zawieszeń a trzeci ma kontuzje stopy. Do tego dochodzi pomocnik Keith Ward. Również go dzisiaj nie zobaczymy a rozegrał on 25 spotkań w tym sezonie.
Finn..nie zagra najlepszy pomocnik Ethan Boyle a udział Paddy McCourta, Damiana McNulty i Seana Houstona bardzo wątpliwy. A tych dwóch pierwszych to...podstawowi obrońcy. Za to do gry wraca..podstawowy napastnik Eddie Dsane.
Panie i panowie..i jak tu nie grać moich typów ?
Ale na poważnie jak będzie to zobaczymy..
PS1: Po przeczytaniu mojej lektury zapraszam również do działu Irlandii Północnej. Są tam dwa typy na Crusaders.