matejo
Użytkownik
St.Patricks - Bohemians 0:2
Spotkanie Irlandzkiej Eircom League w którym St.Patricks podejmowało będzie na własnym terenie Bohemians FC. Gospodarze po wspaniałym dwumeczu w Pucharze UEFA wyeliminowali Krylie Sovetov, teraz przyszedł czas na mecz ligowy. St.Patricks w tym sezonie w meczach ligowych gra bardzo słabo, drużyna zajmuje 7 pozycje z dorobkiem 26 punktów i do miejsca spadkowego traci tylko 5 punktów. Goście dzisiejszego spotkania to lider rozgrywek notując przy rozegranych 23 spotkaniach 49 punktów, tuż za nimiczyha Shamrock Rovers – 46 punktów. Bohemians broniący mistrza Irlandii w tym pojedynku chce wygrać i odegrać się za upokarzającą porażkę 8-siem kolejek temu gdy właśnie z obecnym rywalem doznali porażki aż 3:1. Manager St.Patricks nie może narzekać na kontuzje w swoim zespole, do składu wrócili dwaj podstawowi gracze Mark Quigley i Gary Dempsey, z powodu zawieszenia nie wystąpią Declan O'Brien i Garreth O'Connor. Ekipa gospodarzy chce powtórzyć wynik z przed 8 kolejek, ale według mnie walcząca o mistrzostwo drużyna Bohemians nie pozwoli sobie na stratę punktów i kolejna kompromitującą porażkę. Pat Fenlon do tego spotkania przystąpi bez kontuzjowanych Jason McGuinness i Anto Murphy. St. Patricks gra w tym sezonie w kratkę i ich forma w danym spotkaniu jest wielką niewiadomą, Bohemians jest ostatnio w znakomitej formie i zwycięstwo w tym spotkaniu jest dla mnie najpewniejszym rezultatem.
PS jaruone czy widziałeś bramki St.Patricks zdobyte z Krylią? Sam wtedy obstawiłem awans St.Patricks ale jak zobaczyłem bramki to szkoda mi się zrobiło Krylli…