VS
Steaua - Sparta Praga
Typ: Obie strzelą? TAK @ 1,88 Betsafe
Oglądałem pierwszy mecz, wynik 1:1. Dużo ofensywnej piłki, dużo klarownych okazji na gole. W sumie jakby skończyło się jakimś 3:3 to byłoby okej. Sparta mimo iż grała u siebie to pozostawiła rywalom sporo miejsca momentami do ataków. Były momenty kiedy Sparta przycisnęła i przypominała tę ekipę z poprzedniego sezonu, która wojowała w Lidze Europy kapitalnie, ale były też momenty jak chociażby pierwszy kwadrans meczu czy jego końcówka (jakieś 20-30 min końcowe) kiedy grali słabo i oddali pole rywalowi. Nie wiem czy to brak świeżości jeszcze?
Ogólnie to Lafata, Dockal, Konate mieli świetne momenty, okazji Sparta wypracowała sporo. Ale co poradzić kiedy Lafata z pięciu metrów kopie wprost w bramkarza...
Steaua to przede wszystkim Stanciu, który świetnie grał. Odejście Chipciu do Anderlechtu myślałem, że bardziej odczują, a oni jednak grali poprawnie. Gol Stanciu z wolnego na 1-1 palce liząć, idealnie nad murem zmieścił piłkę. Bicik bez szans, ale ten sam Bicik jeszcze w 1 połowie kilka razy wybronił bardzo groźne sytuacje.
Ogólnie typ opieram na tym co widziałem przed tygodniem w Pradze, dużo ofensywnej piłki, ale tak właśnie gra Sparta. Nawet w lidze im się przytrafił mecz gdzie wygrali 3:2 ze Slovacko.
Przewiduje wiec jutro bramki w tej grze. Do rozważenia też opcja z rzutami rożnymi. Sparta była w poprzednim sezonie kopalnią złota jeżeli chodzi o cornery, nabijali ich mnóstwo. A linia 9,5 jest naprawdę niska jak na mecze Sparty. W Pradze tych rożnych brakowało, ale tak jak mówię tam grali falami, czegoś brakowało.
Over9,5 rożnych @ 1,86 b365
Główny typ to jednak BTS w Bukareszcie.
Celtic - Astana
Celtic u siebie to inny zespół niż na wyjeździe, a już szczególnie w Astanie. Widziałem mecz Celticu z Barceloną towarzysko, coś tam pograli, ale przede wszystkim warto wspomnieć o jednym graczu. Patrick Roberts. Świetny piłkraz, jeżeli ktoś pamięa jeszcze jak Aiden McGeady szalał w barwach Celticu, to ten gracz mi go łudząco przypominał w tamtym meczu. Kawał szybkiego gracza + zaawansowanie techniczne, a ma dopiero 19 lat. Warto śledzić jego grę.
Celtic jutro możliwe, że wystawi Kolo Toure w obronie, wszystko przez słabszą dyspozycję Efe Ambrose, którego spokój i czasami nonszalancja w grze po prostu poraża. Podoba się, że piłkarz ma spokój, ale on już przesadza, kiwa się przed własnym polem karnym, kibice mają go dość. Więc doświadczenie Kolo może być przydatne, a szansa debiutu jak znalazł. możliiwe, że zagra u boku O'Connela.
Celtic mimo iż spuścił mocno z tonu to jednak jakiś tam potencjał ma. Astana to tylko Astana, moze i grali w
LM przed rokiem, może i wygrali u siebie, ale jakoś mi się wydaje, że Celtic jednak da radę. Magia Celtic Park podziała, wierzę w to szczerze mówiąc.
Anderlecht - Rostow
Nie widziałem pierwszego meczu, ale widziałem mecz Anderlechtu w lidze z 1 kolejki z Mouscron. Mega męczarnie, skład niby zmieniony, no wlaśnie, moze przez to brakuje zgrania. Kilku zawodników nowych, ale jakoś to nie kleiło się. Może to oznaka nacisku większego na
LM, z pewnością, ale kurs na Fiołki mnie nie przekonuje wcale.
Może ktoś się włączy do dyskusji?
Jakieś informacje o meczu
Monaco - Fenerbahce? Ktoś oglądał mecz ze Stambułu? Mile widziana opinia i jak to się może przełożyc na rewanż.
Tak samo z meczem
Szachtar - YBB oraz
PAOK - Ajax.
Śmiały, dyskutować, rzucać pomysły poparte kilkoma zdaniami argumentacji