>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

III runda kwalifikacji Ligi Europy [05.08.2025 - 14.08.2025]

Waldi1979 3,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Magical Snap - 2025.08.05 11.49 - 001.png Magical Snap - 2025.08.05 11.50 - 002.png

Nie masz konta w Betfan, nic straconego - załóż je z kodem FORUMBUK wchodząc na betfan.pl lub klikając w baner i odbierz bonus 200% do 400 PLN
1000x200.png

tarki_16 452,3K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
AEK Larnaka - Legia Warszawa:

Legia lub remis @1.62 STS
Legia @3.10 STS ( GAME CHANGER)

Spodziewałem się tutaj wyrównanych kursów, a mamy taką niespodziankę. Nie wiem, czy w wyjazdowym meczu w Ostrawie były takie kursy na Legię , a przynajmniej były porównywalne, a Banik to lepszy zespół od Larnaki. Obawiałem się tego dwumeczu z Czechami, udało się w wielkich bólach awansować do kolejnej rundy, ale trzeba zaznaczyć, że Legia zasłużyła, bo była lepszą drużyną na boisku, czy to w Ostrawie, czy w rewanżu w Warszawie. Teraz rywal wydaje się teoretycznie słabszy, bo na Cyprze poziom piłkarski zatrzymał się już kilka czy kilkanaście lat temu. Jedyne co może działać tutaj na niekorzyść Legii to pogoda, bo obecnie na Cyprze panują upały sięgające 35 stopni, ale powietrze jest suche i mamy porywisty wiatr, więc z tym powinni sobie poradzić zawodnicy. Piłkarsko Legia jest zdecydowanie lepszym zespołem, co pokazuje początek sezonu. Nowy trener zabrał się szybko do pracy i już widać efekty. Feio w poprzednim sezonie bez napastnika i z nijakim Gualem w składzie, który obecnie jest 3 wyborem, potrafił dojść do 1/4 finału LKE. Obecnie drużyna ma napastnika w formie, są zmiennicy, więc powinno być teoretycznie lepiej w obecnej fazie rozgrywek. Obejrzałem sobie kawałek meczu Larnaki z Cejle - oczy bolały od tego spektaklu. AEK to zespół złożony głównie z zawodników po 30 roku życia, w składzie próżno szukać młodziaków. Legia powinna ich wypunktować szybko technicznie czy szybkościowo. Larnaka cudem wygrała Puchar Cypru ogrywając po rzutach karnych mistrza z Pafos, dlatego grają w eliminacjach LE jak drużyna z Polski. W lidze zajęli 4 miejsce za Omonią, z którą Legia rywalizowała na jesień w fazie ligowej LKE i Legia wygrała w Nikozji 3:0, a obie drużyny prezentują podobny poziom na boisku. Może tutaj takiego wyniku się nie spodziewam, ale liczę, że Warszawianie nie będą kalkulowali, bo mają jeszcze rewanż na własnym podwórko, ale wygrają skromnie.

R 2,1M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - LE
Godzina: 19:00
Spotkanie: Hamrun - Maccabi Tel Aviv
Typ: superprzewaga: Maccabi
Kurs: 1,40
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Maltański Hamrun w pierwszej rundzie kwalifikacji do LM zmierzył się z litewskim Żalgirisem i po przegranej 0:2 w Wilnie odrobił straty i po karnych awansował do kolejnej rundy. Tutaj jednak były już za wysokie progi i po dwóch porażkach po 0:3 z Dynamem Kijów odpadł z tych rozgrywek. Maccabi po wyjazdowym remisie 1:1 z cypryjskim Pafosem przegrał 0:1 rewanż grając od 30 min w dziesiątkę i również będzie szukał szans w kwalifikacjach do LE. Maltańskie drużyny robią pewne postępy- 42 miejsce na 55 w rankingu ale to jednak mistrz Izraela będzie zdecydowanym faworytem zarówno do awansu jak i wygrania tego spotkania.

Ostatnia edycja:
sunxl 2,5M

sunxl

Typer
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Hamrun Spartans vs Maccabi Tel Aviv:

Hamrun Spartans powyżej 3.5 rzutów rożnych @2.05✅
Hamrun Spartans powyżej 4.5 rzutów rożnych @3.00✅
Hamrun Spartans powyżej 5.5 rzutów rożnych @4.80✅
Hamrun Spartans powyżej 6.5 rzutów rożnych @8.00✅
Hamrun Spartans powyżej 7.5 rzutów rożnych @11.00✅
Betclic bez podatku

Hamrun to zespół, który miałem okazję oglądać na żywo. Przy okazji wizyty na Malcie w grudniu poprzedniego roku zawitałem na tamtejszy stadion narodowy, aby śledzić zmagania o Superpuchar pomiędzy Spartans a Sliema.
Sam poziom tamtego starcia był niski, ale atmosfera na trybunach nadrabiała poczynania piłkarzy.

Mistrz Malty pragnie reprezentować swój kraj w europejskich pucharach. Aby tak się stało, potrzebuje triumfu w jednym z nadchodzących dwumeczów. Niestety nie udało się pokonać Dynamo Kijów i różnica klas była widoczna. Wydaje się, że Maccabi również jest poza zasięgiem. Aby dalej marzyć o Lidze Konferencji, to należy szczególnie na własnych śmieciach poszukać korzystnego rezultatu. Dzisiejsze starcie odbędzie się na stadionie narodowym Malty. Czy doczekamy się niespodzianki?

Odpadnięcie Maccabi w rywalizacji z Pafos było małą niespodzianką. Wydawało się, że to właśnie Mistrz Izraela ma większe szanse, aby zameldować się w 3. rundzie eliminacji do fazy ligowej Ligi Mistrzów. Tak się nie stało i rywale sięgnęli po skromny triumf w rewanżu.

Należy wspomnieć, że czerwoną kartkę otrzymał rezerwowy bramkarz Ofek Melika, który zastąpił pierwszego goalie Yoava Gerafi w 13 minucie. Przed przerwą trener Zarko Lazetic musiał sięgnąć po 3. bramkarza i jak dobrze, że Roi Mishpati dotrwał do ostatniego gwizdka. Jeden błąd zadecydował o tym, że to rywale dominowali na neutralnym terenie i to Cypryjczycy są dalej w grze o Ligę Mistrzów. Czy wnioski zostały wyciągnięte?

Bukmacherzy w roli faworyta stawiają na Maccabi, ale poszukam tutaj kornerów Hamrun. Zdecydowałem się na drabinę rzutów rożnych po stronie gospodarzy.

Byłem na tym obiekcie, na którym zostanie rozegrany ten mecz i murawa będzie sprzyjać outsiderowi. Rywale nie są przyzwyczajeni do klasycznej hybrydy, a dodatkowo specyficzny klimat może przeszkadzać ekipie z Izraela.

Do tej pory Spartans w eliminacjach w roli gospodarza wykonywał 5 i 9 kornerów.
Wierzę, że ten wynik zostanie powtórzony także i dzisiaj, bo Hamrun nie ma nic do stracenia w konfrontacji z faworytem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3021
H 161,3K

hasbaart

Typer
Hamrun - Maccabi TA

Maltańskie Hamrun odpadło z Kijowskim Dynamem w kwalach LM ale u siebie mie zmusiło ich do wysiłku ale co ważne w kontekście typu w meczu bylo 6żk w rewanżu rowniez kijowianie mimo 3:0 zanotowali 2 żk. Podobna sytuacja w poprzedniej rundzie.

Z Dynamo 0:3 - 5żk
W Dynamo 3:0 - 3żk
Z Zargilis 2:0 dog 3:0 - 5żk dog 2żk + czk
W Zargilis 2:0 - 1żk
2024/25
Kwal LM
Z Lincoln 0:1 - 9żk + 2 czk
W Lincoln 0:1 karne 5:5 - 7żk + czk (4 Hamrun)
Kwal LK
W Ballkani 0:0 - 4żk
Z Ballkani 0:2 - 3żk Hamrun
Kwal LM
Z Maccabi Hajfa 0:4 - 2żk
W Maccabi 2:1 - 3żk
Kwal LK
Z Dynamo Tibilisi 2:1 - 10żk (6żk Hamrun)
W Dynamo Tibilisi 0:1 - 2żk + czk (1 + czk Hamrun)
Z Ferencvaros 1:6 - 5żk (4 Hamrun)
W Ferencvaros 2:1 - 3żk Hamrun

Bo dobrze chciałem pokazac ze Hamrun łapie dużo kartek. Co nie dogra to dofauluje i w dzisiejszym meczu podejmują u siebie Maccabi Tel Aviv.
Nie ma sie co oszukiwać ze jesli chcą szukać jakiegoś pozytywnego wyniku to raczej u siebie bo w Izraelu to raczej bedzie ciezko o wynik. Nikt ich nie ma za drużynę która bedzie miała jakieś szanse z Maccabi ale liczę ze ambicją będą próbowali nadrabiać. A maccabi jak to maccabi głupie kartki i niepotrzebnie ostra gra to ich specjalność. Liczę ze tu pokażą część swojego odklejenia...

Bardzo wazna kwestia w tej układance jest sędzia i głównie ze względu na niego zdecydowałem się zagrac ten typ.

Sedziuje Estonczyk Kristof Tohver. Jak zobaczyłem to nazwisko to sie zastanowiłem bo zdecydowanie skądś go pamiętam... I sprawdziłem statsy:

2024/25
LE
Elfsborg - Roma 1:0 - 4żk + karny
Ludogorec - AZ 2:2 - 4żk
Galatasaray - Dynamk K. 3:3 - 9żk + karny
LK
Rapid Wiedeń - Noah 1:0 - 3żk
Kwal LK
Trabzon - Rapid Wiedeń 0:1 - 1żk
Ale w tym roku bylo jeszcze
Liga Narodów Grupa D
Gibraltar - Liechtenstein 2:2 - 14żk + czk + karny

2023/24
LE
Brighton - AEK Ateny 2:3 - 12żk + 2 karne
LK
Klaksvik - Slovan 1:2 - 7żk
Kwal LE
Slavia - Zoria 2:0 - 5żk

2022/23
LE
San Sebastian - Omonia 4żk
Ludogorec - HJK 2:0 - 5żk + czk
Freiburg - Olimpiakos - 8żk + czk

LK
Gent - Basaksehir 1:2 - 3żk
Kwal LM
Malmo - Zargilis 0:2 - 10żk + czk
Kwal LK
Twente - Cukaricki 4:1 - 2żk
Vaduz - Rapid W. 1:1 - 5żk

Do tego jeszcze
Liga Narodów Grupa C
Słowacja - Kazachstan 0:1 - 10żk
Eliminacje Mistostw Europy
Macedonia - Malta 2:1 - 8żk (4 Malta)
Rumunia - Andora 4:1 - 7żk + czk + karny

Ambitni ale słabi maltanczycy, piłkarsko lepsi ale odklejeni gracze Maccabi Tel Aviv mający w perspektywie mecz u siebie, szalony sędzia... Co może pójść nie tak...🤷‍♂️

Over 4,5 kartek - 1,53
Over 4,5żk - 1,69
Czerwona - 3,45
Karny - 2,72

Ostatnia edycja:
sunxl 2,5M

sunxl

Typer
Hamrun Spartans vs Maccabi Tel Aviv:

Hamrun Spartans powyżej 3.5 rzutów rożnych @2.05✅
Hamrun Spartans powyżej 4.5 rzutów rożnych @3.00✅
Hamrun Spartans powyżej 5.5 rzutów rożnych @4.80✅
Hamrun Spartans powyżej 6.5 rzutów rożnych @8.00✅
Hamrun Spartans powyżej 7.5 rzutów rożnych @11.00✅
Betclic bez podatku

Hamrun to zespół, który miałem okazję oglądać na żywo. Przy okazji wizyty na Malcie w grudniu poprzedniego roku zawitałem na tamtejszy stadion narodowy, aby śledzić zmagania o Superpuchar pomiędzy Spartans a Sliema.
Sam poziom tamtego starcia był niski, ale atmosfera na trybunach nadrabiała poczynania piłkarzy.

Mistrz Malty pragnie reprezentować swój kraj w europejskich pucharach. Aby tak się stało, potrzebuje triumfu w jednym z nadchodzących dwumeczów. Niestety nie udało się pokonać Dynamo Kijów i różnica klas była widoczna. Wydaje się, że Maccabi również jest poza zasięgiem. Aby dalej marzyć o Lidze Konferencji, to należy szczególnie na własnych śmieciach poszukać korzystnego rezultatu. Dzisiejsze starcie odbędzie się na stadionie narodowym Malty. Czy doczekamy się niespodzianki?

Odpadnięcie Maccabi w rywalizacji z Pafos było małą niespodzianką. Wydawało się, że to właśnie Mistrz Izraela ma większe szanse, aby zameldować się w 3. rundzie eliminacji do fazy ligowej Ligi Mistrzów. Tak się nie stało i rywale sięgnęli po skromny triumf w rewanżu.

Należy wspomnieć, że czerwoną kartkę otrzymał rezerwowy bramkarz Ofek Melika, który zastąpił pierwszego goalie Yoava Gerafi w 13 minucie. Przed przerwą trener Zarko Lazetic musiał sięgnąć po 3. bramkarza i jak dobrze, że Roi Mishpati dotrwał do ostatniego gwizdka. Jeden błąd zadecydował o tym, że to rywale dominowali na neutralnym terenie i to Cypryjczycy są dalej w grze o Ligę Mistrzów. Czy wnioski zostały wyciągnięte?

Bukmacherzy w roli faworyta stawiają na Maccabi, ale poszukam tutaj kornerów Hamrun. Zdecydowałem się na drabinę rzutów rożnych po stronie gospodarzy.

Byłem na tym obiekcie, na którym zostanie rozegrany ten mecz i murawa będzie sprzyjać outsiderowi. Rywale nie są przyzwyczajeni do klasycznej hybrydy, a dodatkowo specyficzny klimat może przeszkadzać ekipie z Izraela.

Do tej pory Spartans w eliminacjach w roli gospodarza wykonywał 5 i 9 kornerów.
Wierzę, że ten wynik zostanie powtórzony także i dzisiaj, bo Hamrun nie ma nic do stracenia w konfrontacji z faworytem.
1000004498.png

Otrzymane punkty reputacji: +2036
don_kalion 83,4K

don_kalion

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - LE
Godzina: 20:45
Spotkanie: Rijeka - Shelbourne
Typ: Rijeka wygra + BTTS - nie (Bet Builder)
Kurs: 1,70
Bukmacher: Superbet

Analiza:

Dziś w eliminacjach do Ligi Europy starcie dwóch ekip, które odpadły z kwalifikacji do Ligi Mistrzów. Gospodarze są piłkarsko o klasę wyżej, a w dodatku będą im sprzyjać lokalni kibice, gdyż mecz odbędzie się w Chorwacji. Jeśli Rijeka chce grać dalej, to takie mecze po prostu musi wygrywać. Ma dobrą okazję, żeby zbudować sobie zaliczkę i na rewanż jechać w spokojniejszej atmosferze. Kurs na zwycięstwo gospodarzy wynosi około 1,20 i spodziewam się, że tak się właśnie stanie. W ostatnich 5 meczach o punkty na własnym boisku Rijeka zwyciężała czterokrotnie, remisując tylko z Ludogorcem. W tych meczach mistrzowie Chorwacji stracili tylko jednego gola. A Shelborune? W rywalizacji z Karabachem oddali w dwumeczu jeden strzał celny. Europa mocno ich weryfikuje i sądzę, że dziś również nie zagrożą bramce gospodarzy. Jeśli ktoś ma w tym meczu strzelać, to będzie to Rijeka. Shelbourne raczej przyjmie defensywną postawę licząc na cud w rewanżu, chociaż jeśli Rijeka ich nie przejdzie, to będzie to duża niespodzianka. Podsumowując, liczę na zwycięstwo gospodarzy i do tego obstawiam, że zachowają czyste konto. Powodzenia!

Do góry Bottom