Sparta Praga - Malmo 1 @1.5
Sparta: Bicik – Kaderabek, Holek, Svejdik, Costa – Matejovsky, Vacha – Dockal, Husbauer, Breznaník – Lafata
Malmoe FF: Olsen – Concha, Hammar, Helander, Ricardinho – Kroon, Kofiadi, Halsti -Rosenberg, Eriksson, Forsberg.
Sparta u siebie piekielnie mocna lige rozniesli w pyl w zeszlym sezonie w tym tez dobrze zaczeli w 3 waznych meczach odniesli 3 latwe zwyciestwa rywal niby w rytmie meczowym ale na wyjazdach notuje kiepskie wyniki kurs moze nie powala ale szanse daje duzo wieksze gospodarza ....
Bardzo słabe te wyniki Malmo na wyjazdach, na ostatnie 20 wyjazdów: 15 wygranych, 4 remisy, 1 porażka
http://www.livesports.pl/mecz/jcqhdwKr/#h2h;away
EDIT: 0:2 z drugim/trzecim zespołem Dynamo Moskwy też chluby Sparcie nie przynosi (Czesi grali w prawie najmocniejszej jedenastce).
Ja nie neguję typu, choć liczę na niespodziankę. Ale zachowajmy obiektywizm, na dzień dzisiejszy wyniki Malmo wyglądają b.dobrze, a bardzo młody zespół w porównaniu do zeszłego sezonu gra jeszcze lepiej, widać już zgranie wśród zawodników. Eriksson czy nowy nabytek Thelin prezentują się co najmniej przyzwoicie, do tego Rosenberg, Forsberg czy dość pewny w obronie Ricardinho. Mieszanka młodziutkich graczy z kilkoma doświadczonymi - to ma ręce i nogi. Ja tutaj nie widzę pogromu ze strony Sparty (Levadia to co najmniej dwie półki niżej niż Malmo, a remis z nimi, nawet po pogromie w 1 meczu, choćby drugim garnizonem to jak wyczyn naszych kopaczy z Lecha czy Legii, bez komentarza). Oglądałem mecze Malmo w
el.
LM i wyniki nie oddają gry, powinni wygrać oba mecze po 2/3:0, jednak ani przez chwilę nie było zagrożenia niekorzystnym wynikiem. Ligę też dominują, a przypadkowy remis nie świadczy o kryzysie, lecz zapewne zlekceważeniu rywala bądź oszczędzaniu sił, ewentualnie o odrobinie pecha, co w piłce również się często zdarza. Tutaj będzie pełna motywacja i zero odpuszczania.
Analiza pomeczowa:
Nie, Malmoe nie ma szans, żeby wbić dwa gole. Nie wbije nawet bramy - będzie to wielkie święto jak trafią coś w tym meczu.
Jeżeli Sparta będzie miała czarny dzień, to może być niespodzianka, ale np. remis. Dlatego 8.00 dość normalne, chociaż wziąłeś mocno ekstremalny kurs, bo u większości buków 6.50/7.00... !!!
w bet365 już 1.40 ... spóźniłem się z włożeniem pieniędzy na nich, ajjj...:;/: zmniejsza to value :;/:
Niezły mecz obu drużyn, dwukrotne prowadzenie Malmo, mimo wygranej Sparty 4:2, tak jak przypuszczałem Thelin i Forsberg niezły mecz (bramki). W rewanżu może być ciekawie, Szwedzi są w stanie wygrać to 2:0. Typującym pogrom w tym meczu proponuję obejrzenie choćby powtórki spotkania, wynik mógł być zupełnie inny.
PS. Kolejny świetny mecz Lafaty (Sparta Praga), już 8 bramek oO