>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

III Runda el . Champions League

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
panowie jak dla mnie duzo lepiej grac over w meczu timisoara-shaktar po 2,1 niz ryzykowac na gosci po 1,75 szachtar
co do celticu jak dla mnie to odpadaja
dobra [panowie korzystac kto moze ;p

propozycje na jutro dosyc to pewne wszytko na przeczucie
jak dla mnie TBM jutro to handi ci nie wejdzie za slaba obrone ma panathinaikos zeby awansowac jak dla mnie wynik 1-0 jutro max
co do panathinaikosu to mysle ze szykuje sie mecz overovy, skoro mowisz 1-0 to znaczy ze obrona dobra a gorzej z atakiem...Wisla tez wygrala z grekami 3-1 doszlo do dogrywki Panathinaikos mimo wszystko to inny zespol u siebie a musza zdobyc conajmniej 2 gole Sparta tez nie jest z pierwszej lapanki i będą polowac na gola, pierwszy mecz stal na dobrym poziomie nie inaczej bedzie dzisiaj
Co do typu na FK Baki to widzialem ich pojedynek z Levskii mecz byl w miare wyrownany Bulgarzy jednak wygladali lepiej we wszystkich aspektach grali jednak troche od niechcenia... FK cos tam stworzalo ale jako kolektyw nie wygladaja imponujaco na wyjezdznie graja mniej pewnie (sugeruje sie pojedynkiem z Ekranas na Łotwie który w calosci widzialem) W obu meczach zauważyłem że strasznie niemrawe mają początki przez pierwsze 10 minut doslownie otwieraja droge do pola karnego...podejrzewam ze Levski to wykorzysta i po pierwszym kwadransie beda prowadzic...Anderlecht ma chyba wystarczajaca zaliczke bo delikatnie popuscic pasa Sivaspor dostal baty ale zdobyli tego vicemistrza zreszta widac po statystykach ze sa ekipa wlasnego terenu Belgowie zadowoleniz wyniku Turki chyba sami nie wierza w awans beda chcieli zmazac plame wyniku rzecz jasna nie dogonia bynajmniej nie beda probowac co spowodowalo by zw gosci;)
mimo wszystko powodzenia bo nie gram na te dwa mecze

K 4,2K

kamilkilku

Użytkownik
Spotkanie: Panatinaikos Ateny (-1.5) - Sparta Praga
Typ: handicap : 1
Kurs: 1.90✅
Bukmacher: expekt
Analiza: Dziś o godzinie 20-45 w Atenach rozpocznie się mecz rewanżowy 3 rundy eliminacji do Ligi Mistrzów a zagrają w nim Panatinaikos oraz Sparta Praga. Wynik pierwszego meczu to niespodziewane zwycięstwo Czechów 3-1. Dziś jednak zdecydowanym faworytem są Grecy, którzy potrzebują conajmniej dwubramkowego zwycięstwa aby myśleć o awansie do 4 rundy. Myślę że piłkarze z Aten są dziś w stanie wysoko wygrać, bowiem to oni są drużyną piłkarsko lepszą od ekipy Sparty mimo iż nie udowodnili tego w pierwszym spotkaniu. Panatinaikos to drużyna bardziej doświadczoną jeśli chodzi o grę w europejskich pucharach. W poprzednim sezonie Grecy w lidze mistrzów zdołali nawet wyjść z grupy ale ulegli w 1/8 finału przeciwko Hiszpanom z Villarreal. Czesi niestety nie mogą poszczycić taka historią, ponieważ ich występy w lidze mistrzów są bardzo ograniczone. Myślę że dziś bardzo prawdopodobna jest powtórka z sprzed kilku lat kiedy to Wisła również w eliminacjach do ligi mistrzów ograła Panatinaikos 3-1 przed własną publicznoscią by tydzień później przegrać w Atenach po dogrywce. Kto jak kto ale Grecy potrafią grać na własnym terenie i dlatego stawiam dziś na Panatinaikos.

R 125

roger12

Użytkownik
Ja też mam obawy co do szachatru co prawda Szachtar zremisował ten mecz u siebie niezwykłym fartem bo tam szachtar powinien z 3-0 wygrać zresztą Mieli bardzo dużo okazji chyba z 2 poprzeczki było 1 słupek i 2 bramki strzelone ze spalonego dla szachtaru nie uznane no i Posiadanie piłki 70-30 na korzyść Szachtaru. Teraz szachtar gra w Rumuni na wyjeździe ale mi się wydaje że czy na obcym stadionie czy u siebie grać to nie ma aż zbyt dużej różnicy tu chodzi ja dana drużyna się zaprezentuje.
Typuje wynik 2-0 dla szachtaru
Teraz Celtic to jest trochę nie do wyobrażenia by Celtic nie zagrał w tegorocznej Fazie Grupowej LM Ale prawdopodobne niestety maja zbyt słabych napastników bo odejściu kluczowego napastnika Jan Vennegor of Hesselink miedzy bogiem a prawda nie ma kto strzelać w Celticku i to było chyba przyczyną porażki u siebie z Dynamem akcje były były okazje ale nie miał kto wpakować piłki do siatki. choć celtic slaby on wygra w Rosji i nawet awansuje bo z tego co wiem to Celtic jeśli strzela pierwszą bramke ia wie że potrzeba mu jeszcze 1 by osiągnąć cel zazwyczaj strzela
typuje wynik 2-1 dla Celtic

akselek 552

akselek

Użytkownik

Dinamo Zagrzeb - Red Bull Salzburg

Zupełnie nie rozumiem kursów na dzisiejsze spotkanie. Dinamo na pewno nie przeważa umiejętnościami mistrzów Austrii. Co prawda w swojej lidze Dinamo spisuje się znakomicie od paru dobrych lat, ale tak na dobrą sprawę nie mają przeciwników, z którym mogą rywalizować, tym wyjątkiem jedynie może być drużyna Hajduka Split. Skład mistrzów Chorwacji głównie opiera się na doświadczonych zawodnikach reprezentacji tego kraju m.in. są to: bramkarz Tomislav Butina, obrońca Robert Kova č (nie tak dawno jego brat Nico Kova č zakończył karierę w Red Bull Salzburg) oraz Igor B išcan , także obrońca. W dzisiejszym spotkaniu w zespole mistrza Chorwacji nie zagra Marijo Mandžukić , który zawieszony jest za dwie żółte kartki otrzymane tydzień temu w Salzburgu, w dalszym ciągu niedysponowany jest Etto. Zespół mistrza Austrii podobnie jak w poprzedniej rundzie eliminacji musi odrabiać straty, aby liczyć się w walce o kolejną rundę kwalifikacji potrzebna jest jedna bramka, nie tracąc także więcej niż jednej. W lidze jak na razie podopieczni Hubba Stevensa w trzech meczach odnieśli dwie wygrane i jedną porażkę, lecz te dwie wygrane nie przyszły łatwo. W obu meczach najpierw z Austrią Wiedeń i później z LASK Linz przyszło im odrabiać straty. W Zagrzebiu nie zagra tylko jeden zawodnik mistrza Austrii, lecz jakże ważny, jest nim Marc Janko, napastnik, który w poprzednim sezonie był najskuteczniejszym piłkarzem drużyny oraz całej austriackiej T-Mobile Bundesligi, bez niego na pewno będzie ciężko, ale jest Alexander Zickler, który będzie się starał zastąpić swojego młodszego kolegę. Właśnie Niemiec w pierwszym spotkaniu z Dinamem zdobył bramkę dla Salzburga na 1:0. Dinamo wyrównało przypadkowo gdy jeden z obrońców niefortunnie podał piłkę wprost pod nogi Marijo Mandžukić ia, a ten przelobował bezradnego Eddiego Gustafssona. Salzburg dziś nie będzie miał łatwego zadania, ale według mnie to oni awansują do kolejnej rundy.
Przewidywane składy: Dinamo Zagrzeb: Butina; Lovren - Bišćan, Carlos, Glavina - Morales, Vrdoljak, Sammir, Badelj, Kramarić - Papadopoulos Red Bull Salzburg: Gustafsson, Schwegler, Sekagya, Dudić, Ulmer; Augustinussen - Tchoyi, Vladavić, Leitgeb, Svento - Zickler​
Typ: Red Bull Salzburg DNB (remis nie ma zakładu) @ 3.50 Tobet 6/10​

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Twente - Sporting CP Lisbon​

Mecz rewanżowy, w pierwszym spotkaniu wynik 0:0, czyli Sporting nie jest w takiej złej sytuacji bo premiuje ich nawet bramkowy remis. Jednak wg mnie gracze z Portugalii wygrają to spotkanie. Sporting co prawda nie rozpoczął jeszcze ligi i ich przygotowanie motoryczne może nie być jeszcze na idealnym poziomie, ale wg mnie piłkarsko są zdecydowanie lepszym zespołem i to powinno zadecydować. Potrafią grać na wyjazdach o czym świadczą choćby statystyki z zeszłego sezonu. Sporting na wyjazdach przegrał tylko 3 razu, z Bayernem (pamiętne 7:1), Barceloną i Benfiką. Radzili sobie m.in. z Porto czy z Szachtarem więc sądzę, że z Twente tym bardziej powinni dać radę. Zwłaszcza, że mają w swoim składzie piłkarzy, którym wystarczy jeden moment i już mogą strzelić bramkę, zapewniając swojej ekipie wygraną. Caicedo, Fernandez czy Moutinho to są na pewno tacy zawodnicy. A co do Twente jest to młoda drużyna, ze stosunkowo małym doświadczeniem i to wg mnie może być ich słabością w tym spotkaniu. Mogą nie wytrzymać presji, bo stawka meczu niska nie jest. Tak więc jak już wyżej pisałem uważam, że Sporting powinien dziś wygrać z Twente, a raczej na pewno awansować do następnej rundy.

Moje typy:
Sporting 3.15 ⛔
bwin
Sporting awansuje 1.80 ✅
bwin

O meczu Anderlechtu nie chce mi się pisać, jedyne co widzę w tamtym spotkaniu to over 2.5 ✅. Na 1x2 nie mam totalnego pojęcia kogo wytypować, bo nie wiem czy sobie odpuszczą czy nie.
Co do Maccabi, to osobiście sobie odpuszczam ten mecz, niby peFFka, ale moim zdaniem niektórzy zbyt pochopnie skreślają ekipę z Kazachstanu, dlatego ja bym się wstrzymał z typowaniem na Maccabi, ale co kto lubi. Może tym razem masówa jednak wejdzie.
A o Panathinaikosie też nie chce mi się pisać, dla mnie dobre typy na to spotkanie, to win Panaty✅ i over 2.5✅, ale czy grecka ekipa awansuje to nie wiem. Sparty bym za wcześnie nie skreślał.
Tyle ode mnie, mam nadzieję, że komuś to pomoże.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Panathinaikos - Sparta Praga 3:0
(5/10)
Kto zakwalifikuje się do następnej rundy?: Sparta Praga @ 2.02
Jak widzę te spotkanie przypomina mi się jak kiedyś nasz klub wyjeżdżał do Grecji z takim samym bilansem bramkowym, lecz jednak poległ nie wypominając co robił sędzia w tym meczu jak i Radas. Sparta w pucharach jest obryta jak i składzik chociaż nie taki jak kiedyś zbudowany jest na swojskich chłopakach i stara gwardia Czeska jak Repka, Berger i można dodać jeszcze Kulića więc na każdej pozycji jest ostoja nie wiadomo co jeszcze z Repką ale myślę że Czesi przez jedno wykluczenie nie załamią się. Pana też w pucharach grywała dużo w składzie mają Djibrila Cisse, Gilberto Silvę, Karagunisa czy Ivanschitza ale w Pradze zrobili plamę mają stratę dwóch bramek no i muszą atakować odkryć się jeśli chcą grać dalej, myślę że Chovanec nie jest wcale gorszym trenerem od ten Cate i sądzę że tutaj nie będzie obrona Częstochowy lecz możliwe że bardzo dobrze rozegrane piłkarskie szachy przez klub ze stolicy Czech.

Czy Chovanec wyjdzie zwycięsko w pojedynku z ten Cate?

L 0

labintatlo

Użytkownik
no nareszcie ktos kto mysli podobnie jak ja wszyscy wzoruja sie na tym co wisla zrobila... jak dla mnie to panata ma za slaba obrone w tym roku zeby myslec o tym awansie
anderlecht odpuscilem bo kiedys w 05/06 w kwalifikacjach do lm rowniez byla podobna sytuacja 5-0 u siebie i przegrana na wyjezdzie wiec odpuscilem
zagralem maccabi po 1,38 ... mam nadzieje ze wejdzie elit to gral wiec nic pewnego a i w top 5 zdarzen w toto jest wlasnie ten typ wiec sporo ludzi wtopi jezeli nie wygra maccabi
jeszcze mnie dziwi czemu tyle ludzi gra na celtic co to druzyne dynama dopadl jakis wirus czy co ?
powodzenia zycze

b4rtek4 0

b4rtek4

Użytkownik
FC Twente - Sporting Lizbona
typ: 1/1
kurs: 3.75
buk: bwin
Mimo iż w pierwszym meczu padł wynik 0:0 myślę, że teraz w rewanżu zapowiada się naprawdę ciekawe spotkanie. W pierwszej potyczce pomiędzy tymi drużynami nie brakowało emocji goście od pierwszych minut pokazali, że przyjechali do Lizbony po zwycięstwo. Gospodarze już od 27minuty grali bez podstawowego bramkarza Sander Boschker&#39;a, który został ukarany czerwoną kartką i sprowokował rzut karny. Zastąpił go w bramce Nikolay Mihaylov który już na samym wstępie wybronił rzut karny i wiele innych sytuacji jakich stworzył Sporting. Mecz był bardzo wyrównany, jednak myślę że Twente dziś przed własną publicznością zaatakuje gości już od pierwszych minut. Jeżeli chodzi o Sporting to nie daje im dzisiaj szans z silnymi gospodarzami, Twente pokazało że nawet grając w 10 potrafi walczyć do końca. Więc wniosek mój taki że dziś Twente grając w 12 (+kibice) poradzi sobie ze Sportingiem!

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: FC Twente - Sporting Lizbona (Kto zakwalifikuje się do następnej rundy?) ⛔
Typ: FC Twente
Kurs: 1.95
Bukmacher: bwin
Analiza: Dziś o 20.45 na Grolsch Veste Stadion w Enschede rozpocznie się rewanżowe spotkanie III rundy eliminacyjnej Ligi Mistrzów, w którym miejscowe Twente podejmować będzie zespół Sportingu Lizbona.
Przed tygodniem w stolicy Portugalii kibice nie zobaczyli ani jednej bramki, co z pewnością jest korzystnym wynikiem dla podopiecznych Steve&#39;a McClarena, ale tylko jeśli weźmie się pod uwagę fakt, iż przez większą część meczu na Estádio José Alvalade zmuszeni byli do gry w dziesiątkę (czerwona kartka dla bramkarza Sandera Boschkera w 24. minucie) oraz niewykorzystany przez João Moutinho rzut karny. Lwy z Lizbony, które były faworytem tamtego pojedynku, nie zdołały wykorzystać swojej szansy i awansu do kolejnej rudny muszą szukać w Holandii. Nie są na pewno bez szans, gdyż awans może im zapewnić już choćby jedna zdobyta bramka.
W przeciwieństwie do portugalskiej Ligi Sagres sezon holenderskiej Eredivisie właśnie się rozpoczął. Tukkers bez większych problemów uporali się ze Spartą Rotterdam (cieszy piękna bramka nowego nabytku - Bryana Ruiza, a przede wszystkim pewne 2:0 na wyjeździe) i z pewnoscią bardziej pewni swoich umiejętności czekają na dzisiejszą potyczkę z piłkarzami Paulo Bento.
W kadrze gospodarzy zabraknie dzisiejszego wieczoru jedynie wspomnianego Boschkera, ale godnie powinien go zastąpić Mihaylov, co udowodnił już zresztą przed tygodniem. Z kolei w składzie ekipy gości zabraknie pomocnika Marata Izmailova, który nie wystąpił również w pierwszym meczu.
Ciężko jest wskazać zdecydowanego faworyta dzisiejszej potyczki, gdyż tak naprawdę takiego nie ma. Moim zdaniem większe szanse mają gospodarze, którzy tym razem mają po swojej stronie publiczność. Wydaję się też, iż z racji rozpoczęcia ligowego sezonu, powinni być w nieco lepszej dyspozycji. O ile Sporting jako pierwszy nie zdobędzie bramki, a Tukkers od samego początku kontrolować będą przebieg meczu, to powinniśmy ich zobaczyć w IV rundzie.
Mój typ: 1:0 dla Twente i bramka niezawodnego N&#39;Kufo[/I.
Edit: Samobój w 95. minucie... Szkoda Twente, bo było drużyną lepszą.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Olympiakos Piraeus - SK Slovan Bratislava (hc 0:1) 1 1,50

O godz. 20:45 w obecności 33 tysięcy fanatycznych kibiców na Georgios Karaiskakis Stadium Olympiakos Piraeus podejmować będzie SK Slovan Bratislava w ramach spotkania rewanżowego eliminacji Ligi Mistrzów. W pierwszym meczu grecki zespół zagrał bardzo dobrze, pewna defensywa, świetny atak, ich gra się kleiła, widać było pewien zamysł taktyczny. Władze Olympiakosu robią wszystko w tym okienku transferowym, by nie powtórzyła się sytuacja z zeszłego roku z eliminacji Ligi Mistrzów. Odszedł Fernando Belluschi, ale zawodnicy, którzy zasilili zespół robią wrażenie - Matt Derbyshire, Olof Mellberg i Enzo Maresca. Wzmocniona została nie mal każda formacja czego efekty już widać. Slovan starał się robić to samo i jak na warunki słowackiego klubu transfery które przeprowadził wyglądają imponująco - Simão, Milan Ivana, Mario Bozic, Matus Putnocky. Mieli pecha trafiając na Greków, sądzę że ich przygoda z Ligą Mistrzów zakończy się na tym etapie. Grecy co prawda jeszcze ligi nie rozpoczęli ale w sparingach prezentują się bardzo dobrze - zwycięstwo 2:0 z FC Groningen, 3:1 z Sivasspor czy 1:0 z SC Heerenveen mogą wlać nadzieję na dobry sezon w serca kibiców.

mbmartin 84

mbmartin

Użytkownik
Data i godzina: 2009-08-05 19:30, Liga Mistrzów - eliminacje, Europa

VS.

Lewski Sofia - FK Baku
Typ:AWANS FK Baku
Kurs: 4.50
Bukmacher: Bwin
Stawka 4/10

1.16 na awans Levskiego i aż 4.50 na awans FK Baku. Czyż to nie ogromna przepaść? Odpowiadam sobie sam. Owszem ,bowiem w pierwszym meczu był bilans bezbramkowy jest to oczywiście nieco lepszy rezultat dla drużyny z Sofii gdyż dziś mecz rewanżowy zagrają na własnym stadionie przy dopingu kibców. Może zastanawiacie się skąd więc taki typ? Otóż, praktycznie każdy wynik remisowy zapewnia awans drużynie FK Baku , prócz oczywiście rezultatu 0-0 ,który doprowadzi do dogrywki ,ale przy rezultacie 1-1, 2-2 itd. , awansuje drużyna z Azerbejdżanu,gdyż liczą się bramki strzelone na wyjeździe. Każdy typ ma swojego rodzaju ryzyko, lecz popatrzmy na to z innej strony . Pewnie FK Baku się zamuruje i będzie grać tylko i wyłącznie z kontry, co może nie przynieść nam bramek , czyli czekać nas będzie dogrywka, a po dogrywce karne. Mam ogromną nadzieję ,że zwycięsko z tego pojedynku wyjdzie Baku. W poprzedniej rundzie rozprawili się z Ekranas , wówczas w pierwszym wyjazdowym meczu zremisowali 2-2 (taki wynik by mnie zadowalał w tym meczu) , a w rewanżu zapewnili sobie awans do kolejnej 3ciej rundy kwalifikacyjnej. Levski zaś miało dużo słabszego rywala z Andory ,a wynik tego dwumeczu to aż 9-0 dla Bułgarskiej ekipy. Levski Sofia 1wszego sierpnia zdobyło superpuchar Bułgarii pokonując Liteks 1-0. Czy Azerbejdżańska wola walki sprawi,że Bułgarzy zostaną wyeliminowani? Mocno w to wierzę, typuję wynik remisowy 1-1 z awansem dla Fk Baku . Pozdro ;)

01/08/2009 Levski Sofia vs. Liteks Lovetch W - 1:0
28/07/2009 FK Baku vs. Levski Sofia D - 0:0
21/07/2009 Sant Julia vs. Levski Sofia W - 0:5
15/07/2009 Levski Sofia vs. Sant Julia W -4:0

28/07/2009 FK Baku vs. Levski Sofia D - 0:0
21/07/2009 FK Baku vs. Ekranas Panevez W - 4:2
14/07/2009 Ekranas Panevez vs. FK Baku D - 2:2

Mój blog z typami

K 4,2K

kamilkilku

Użytkownik
Spotkanie: FC Timisoara - Szachtar Donieck
Typ: Kto zakwalifikuje się do następnej rundy? Szachtar Donieck
Kurs: 1.57
Buk: bwin
Analiza: Już dziś o godzinie 19-30 rozpocznie się rewanżowe spotkanie trzeciej rundy eliminacyjnej do ligi mistrzów a zagrają w nim rumuńskie FC Timisoara oraz ukraiński Szachtar Donieck. W tej konfrontacji rywalizacja zapowiada się naprawdę ciekawie bowiem w pierwszym meczu nieoczekiwanie w Doniecku faworyzowany Szachtar nie sprostał wice mistrzowi Rumunii i padł remis 2-2. Wynik ten był sporą niespodzianka i sprawił że w rewanżu sprawa awansu jest nadal otwarta a faworyzowany Szachtar musi to spotkanie wygrać lub wysoko zremisować i liczyć na ewentualna dogrywkę. Myślę jednak że piłkarze z Doniecka nie będą karkulować i po prostu wygrają ten jakże ważny mecz. Obie drużyny rozpoczęły już rywalizację w rodzimych ligach. Szachtar ma już za sobą 3 kolejki ligowe w których wygrał 3-0 z Kryvbas Rog oraz 0-2 Illichivec Mariupol, w ostatniej kolejce padł remis 1-1 w meczu z Vorskla. Timisoara na inaugurację ligi rumuńskiej podejmowała u siebie Glorie Bistrita i wygrała ten mecz 1-0. Szachtar Donieck to ubiegło roczny triumfator Pucharu UEFA i jego odpadnięcie na tak wczesnym etapie jakim jest 3 runda eliminacyjna byłoby sporą niespodzianką, dlatego zdecydowałem się dziś zagrać na Szachtar Donieck.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Dinamo-Celtic over 2,5 kurs:2.1
typek dla odwaznych choc nie traktuje go jako czysta loterie
pierwszy mecz zakonczyl sie wynikiem 0-1 dla rosjan, Celtic musi wygrac by awansowac, jak może wygladac przebieg spotkania?..no przedewszystkim Celtic musi podjąć ryzyko i atakować, DInamo zna swoją wartość wygrali wyjazd, są faworytem więc głowy w piasek nie schowaja,
mecze rewanżowe mają do siebie to że gra sie o awans nie o wrazenie czy wizualny wynik.... łatwiej przewidzieć taktyke danej druzyny a Dinamo jest druzyną która podejmie rękawice tym samym przy skromnym wyniku z pierwszego meczu licze na over 2,5....
Debrecin-Levadia 0:1 (1) 2.1
Goście przeceniani przez fanow pilki i bukmacherów jada do pogromcy Kalmar który przegrał na Wegrzech 2:0 troche mam wątpliwości co do Levadii ale raczej zaryzykuja i postarają sie wygrać mają to w swojej naturze.Debrecyn powinien ich tu wypunktować mają lepiej nastawione celwoniki niz WIsla podczas pojedynku z Levadia
Partizan-APOEL over 2,5 k:1.9
goście wygrali u siebie 2-0 wiec Partizan musi zdobyc conajmniej 2 gole APOEL z pewnościa liczy na awans kluczem do niego będzie zdobycie bramki co zmusi rywala do strzelenia 4 goli..z Pewnoscią gospodarze są w stanie odniesc sukces są niewątpliwie druzyną własnego terenu .

tbm 642

tbm

Forum VIP
Timisoara - Szachtar Donieck
Na ławkę Szachtara po nieobecności w pierwszym meczu wraca trener Mircea Lucescu. Do składu wracają ważne ogniwa Razvan Rat i Dmytro Chygrynskiy. Timisoara szczęśliwie wywiozła remis w pierwszym meczu wykorzystując grę z kontry i umiejętności Bucura. Teraz tak wesoło moim zdaniem nie będzie i Szachtar przy odpowiedniej skuteczności udowodni, że jest o klasę lepszym zespołem. Kursy na awans i zwycięstwo różnią się minimalnie więc troszkę asekuracyjnie pobieram typ na awans.
Mój typ: Szachtar Donieck awans - 1,67 w Tobet [4/10]
NK Maribor - FC Zurich
W pierwszym meczu z obu stron mnóstwo sytuacji bramkowych, bardzo otwarte spotkanie wynik 3:2 dla Mariboru oprócz tego poprzeczka i niewykorzystany karny. Zurich miał mnóstwo okazji ale był nieskuteczny, jak będzie w rewanżu? Pewne jest, że stadion Ljudski Vrt wypełni się w całości i ten mecz obejrzy ok 12,5 tysiąca widzów. Klub ze Słowenii ma realne szanse na awans, ale ekipa trenera Challandesa łatwo się nie podda. Do pierwszego składu FC Zurich wraca Alphonse, który po powrocie z Gold Cup nie był jeszcze w pełni dysponowany aby grać w całym pierwszym spotkaniu. W dobrej dyspozycji są Vonlanhten oraz Hassli jednak wybitnie brakowało im skuteczności w pierwszym meczu. Mam nadzieje, że szkoleniowiec FC Zurich popracował nad skutecznością swoich podopiecznych, bo co jak co ale sytuacji moim zdaniem dzisiaj znów mogą mieć sporo. Kulawym punktem gości ze Szwajcarii jest jednak ich obrona, która poza Tihinenem spisuje się bardzo słabo. To skrzętnie wykorzystywali piłkarze Mariboru w pierwszym meczu na czele z napastnikiem Marcosem Tavaresem, który dziś powinien znow o sobie przypomnieć. Mocnym punktem zespołu jest kapitan Zoran Pavlović strzelec bramki w pierwszym meczu, ale takze i ten który nie wykorzystał jedenastki przy stanie 2-3. Oglądając pierwszy mecz pomiędzy tymi drużynami doszedłem do wniosku, że kiepsko u nich wygląda organizacja gry obronnej. Duże luki między formacjami obrony a pomocy, bardzo słaba gra bocznych obrońców co często wykorzystywali skrzydłowi zarówno z jednej jak i drugiej strony. Ten mecz może być podobny, ze względu na fakt iż Zurich praktycznie musi wygrać różnicą dwóch bramek. Goście ruszą do ofensywy, a mają tam kim straszyć obok wspominanych graczy są to m.in Nikci i Djurić. Przewaga gości w bocznych sektorach boiska powinna być widoczna, ale kiedy dojdzie do straty to kontry Mariboru mogą być zabójcze, bo Tavares w porównaniu do wspominanej kulejącej defensywy Zurichu jest wielkim graczem. Spodziewam się kolejnego ciekawego widowiska i kilku bramek na wypełnionym po brzegi stadionie Ljudski Vrt w Mariborze.
Mój typ: over 2,5 - 1,80 w Tobet [5/10]

olo 2,4K

olo

Użytkownik
To i ja się podzielę przemyśleniami.

Dinamo - Celtic​

Co do tego meczu to tu bardzo wiele się może zdarzyć. Może Dinamo szybko strzelić bramkę i ustawić spotkanie, a może Celtic skontruje pewnych siebie Rosjan i zacznie od mocnego uderzenia. Nie mam pojęcia jak się stanie wobec czego uważam że najlepszy typ na to spotkanie to obie strzelą po kursie 1.90 w bet365.

Levski Sofia - FK Baku​

Tu akurat moim zdaniem pewna wygrana Levskiego. Baku miałoby szansę na awans gdyby wygrało u siebie, wiadomo, w Azerbejdżanie i tym podobnych nawet najlepszym gra się trudno. Ale swojej szansy nie wykorzystali i moim zdaniem pożegnają się z pucharami dostając lanie od Bułgarów. Mój typ to Levski -1 po kursie 2.10 w bet365.

A 0

amsterdam018

Użytkownik
20:45 UEFA Champions League , Europa
FK Partizan Beograd
vs.
APOEL Nicosia
Handicap (0:1)
1
2.30/Bet365
1:1⛔

Rewanż 3 rundy eliminacyjnej do ligi mistrzów . W pierwszym spotkaniu APOEL wygrał 2:0 . Do składu Partizanta wracają Krstajic i Ljajic . APOEL na wyjazdach w LM 2002-2008 (Flora Tallinn X , Maribor 1 , AEK Athens 1 , Sparta Praha 1 , BATE Borisov 1 EB Streymur 2 ) 1-1-5 4-8 . Partizan u siebie w LM 2002-2008 (Hammarby IF 1 , Bayern München 2 , Djurgårdens IF X , Newcastle United 2 , FC Porto X , Real Madrid X , Olympique Marseille X , Sheriff 1 , Petržalka X , FC Inter Baku 1 , Fenerbahce SK X , Rhyl 1) 4-6-2 19-9 . Na Bałkanach gra się niesamowicie trudna (patrizan u siebie jest kilka razy bardziej groźny niż na wyjazdach )12 zawodnikiem będą ponad 20 tyś. niezwykle fanatycznych fanów Gospodarzy . Wg mnie partizan jest wstanie odprawić z kwitkiem zespól z Cypru wygrywają min różnica 2 bramek .

Co do meczu Dinamo - Celtic to trzeba pamiętać że celtic ma &quot; Super passe &quot; 19 meczów bez wygranej na wyjeździe w europejskich pucharach a ostatni mecz na wygrali z MTK 4:0 w 2003r (3rd Qualifying)

akselek 552

akselek

Użytkownik

BATE Borisov - FK Ventspils
Już o 18:00 w Borisovie miejscowe BATE podejmie mistrza Łotwy, zespół FK Ventspils. W pierwszym meczu dość nieoczekiwanie wygrali Łotysze, który przez cały mecz nie byli stroną dominującą. Gol padł bo strzale z blisko trzydziestu metrów. BATE prowadzi w swojej lidze z aż dziewięciopunktową przewagą zaledwie po czternastu spotkaniach, natomiast Łotysze spisują się nieco gorzej, zajmują drugą lokatą z trzy punktową stratą, ale z jednym meczem mniej na koncie niż Metallurg Liepaja. Piłkarze BATE do meczu w Ventspils mieli znakomitą serię wygranych spotkań. Mieli ich aż pięć. Po meczu z Ventspils ulegli w ostatniej kolejce Dnieprowi Mogliev aż 1:3. Jednak w tamtym spotkaniu w pierwszej jedenastce wybiegło tylko trzech zawodników, którzy zagrali z Ventspils. Także można po tym stwierdzić, że trener BATE Viktar Hancharenka chciał oszczędzić swoich graczy na rewanżowe spotkanie z Ventspils. Mistrzowie Łotwy, co widać po ostatnich wynikach są w dobrej formie, sześć wygranych z rzędu robi wrażenie, lecz gdy przypatrzeć się im bliżej nie robią już one takiego wrażenia. Dwie wygrane ze średniakami w lidze: Olimps Ryga 5:3 i Rezekne 5:0 oraz wygrane w poprzedniej rundzie eliminacji LM z mistrzem Luksemburga - Dudelange 3:0 i 3:1 no i wygrana z BATE, która jak widać jest najbardziej wartościowym zwycięstwem ze wszystkich. Jestem pewien, że BATE, które w minionym sezonie remisowało u siebie z wielkim Juventusem da radę dzisiaj wygrać i awansować pewnie do kolejnej rundy eliminacji.
BATE Borisov - FK Ventspils (awans) 1 @ 1.65 bwin 7/10​

A 23

adam2173

Użytkownik
Slavia Praga - Sheriff Tiraspol
Typ: 2 (+1,5)
Kurs: 1,64

Trzecia runda eliminacji do Ligi Mistrzów, Slavia Praga zmierzy się z Sheriffem Tiraspol. W pierwszym meczu padł zasłużony wynik 0-0, czyli ten najgorszy remis dla przyjezdnych, bo takCzech Republic - SK Slavia Praha - Results, fixtures, squad, statistics, photos, videos and news - Soccerway naprawdę gorsza mogła być tylko porażka, teraz Slavii awans daje tylko zwycięstwo w 90ciu minutach, lub bezbramkowy remis w regulaminowym czasie i męka w dogrywce, ale czy Slavii uda się dzisiaj wygrać? Ja niewątpliwie liczę tutaj na niespodziankę i może o nią nie być wcale tak trudno jak się to wydaje.

Slavia jest w wielkim dołku, grają słabo, początek ligi to totalny falstart, remis u siebie i porażka na wyjeździe z co tu dużo mówić słabymi zespołami, do tego dochodzą kontuzje, bo u gospodarzy nie zobaczymy m.in. Smicera, Kaufmana, Pekharta, Romanovsa, a występ Ragueda jest mocno niepewny, są to na pewno gracze stanowiący o sile drużyny w poprzednim sezonie, dzisiaj trener Mistrzów Czech nie będzie mógł po nich sięgnąć. Slavia w tym sezonie zagrała jedynie 3 mecze, 3 słabe mecze, jak już wspomniałem 2 w lidze i ten remis na wyjeździe z Tiraspolem, zdecydowanie brakuje im ogrania, bo jak na razie ta ich gra nie wygląda najlepiej.

Tiraspol to drużyna o klasę niższa od Slavii, mniej utytułowana, ale to właśnie takie zespoły lubią robić niespodzianki, na własnym terenie, w Mołdawii Sheriff nie ma sobie równych, jednak ich liga mocno ustępuje od tych najlepszych w Europie… Tiraspol gra całkiem miłą dla oka, kombinacyjną piłkę i prawdę mówiąc to mieli więlką szansę na zwycięstwo w pierwszym meczu, u siebie, wynik nienajgorszy, ale o awans trzeba jeszcze mocno powalczyć, szansa jest, nie mają nic do stracenia, Slavia pod presją, wszyscy czekają na oczekiwaną, dobrą grę zespołu, ale jak na razie tego nie widać, kontuzje u gospodarzy, morale nienajlepsze, po takim kursie na dodatni handicap na pewno warto zaryzykować, bo nawet przy zwycięstwie Slavii jedną bramką, typ wchodzi ;)

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Dinamo Moskwa - Celtic Glasgow (Połowa/Koniec spotkania) ⛔
Typ: X/X
Kurs: 5.00
Bukmacher: bwin

Analiza: Dziś o 18.00 polskiego czasu rozpocznie się rewanżowe spotkanie III rundy eliminacyjnej Ligi Mistrzów, w którym Dynamo Moskwa podejmować będzie zespół Celticu Glasgow. Zdecydowanie bliżej awansu do kolejnej rundy jest zespół ze stolicy Rosji, który przed tygodniem wygrał na Celtic Park 1:0.
Trudno oczekiwać, by, czekający na wznowienie ligowych rozgrywek, The Bhoys byli w stanie ugrać coś na boisku wymagającego, a przede wszystkim będącego w &quot;rytmie meczowym&quot;, rywala.
W składzie zespołu z Glasgow na pewno nie zobaczymy dzisiejszego wieczoru kontuzjowanych Stephena McManusa i Barry&#39;ego Robsona, a występ Scotta Browna z kolei jest raczej mało prawdopodobny. Są to dość znaczące osłabienia, ale nie na tyle, by menedżer gości, Tony Mowbray nie był w stanie ich zastąpić. Nie zmienia to jednak faktu, iż ciężko będzie Celtom wywalczyć korzystny rezultat z grającymi przed własną publicznością zawodnikami Dynama.
Moim zdaniem gospodarze skupią się dziś raczej na obronie korzystnego wyniku, którego Wicemistrzowie Szkocji raczej nie będą w stanie osiągnąć. Mój typ: 0:0 po mało ciekawym spotkaniu.
Edit: Brawo Celtic!. Nie doceniłem...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Slavia jest w wielkim dołku, grają słabo, początek ligi to totalny falstart, remis u siebie i porażka na wyjeździe z co tu dużo mówić słabymi zespołami, do tego dochodzą kontuzje, bo u gospodarzy nie zobaczymy m.in. Smicera, Kaufmana, Pekharta, Romanovsa, a występ Ragueda jest mocno niepewny, są to na pewno gracze stanowiący o sile drużyny w poprzednim sezonie, dzisiaj trener Mistrzów Czech nie będzie mógł po nich sięgnąć. Slavia w tym sezonie zagrała jedynie 3 mecze, 3 słabe mecze, jak już wspomniałem 2 w lidze i ten remis na wyjeździe z Tiraspolem, zdecydowanie brakuje im ogrania, bo jak na razie ta ich gra nie wygląda najlepiej.
1. Widac że nie wiesz że w Gambrinus Lidze Mlada Boleslav to jest w ostatnich latach ścisła czołówka. Pewnie popatrzyłes na poprzedni sezon gdzie zajeli 6msc, ale ten zespół to jeden z kandydatów na mistrza i to że zremisował w 1 kolejce ze Slavią wcale nie jest takim zaskoczeniem. Porażke z Brnem można wytłumaczyc w inny sposób. Slavia już 5 raz z rzędu wyjeżdzała z tego stadionu jako zespól przegrany. Owszem od mistzra oczekuje się zywcięstw od samego poczatku, ale akurat terminarz pierwszych dwóch kolejek mieli bardzo trudny więc się nie zgodze że to słabe zespoły.

2. Smicer to wiadomo gwiazdor z czasów gry w LFC, ale on już w poprzednim sezonie kiedy SLavia tak zwyciężała z kazdym był przez dłuższy czas kontuzjowany. Pekhart to niewątpliwie talent, był nawet swego czasu w Tottenhamie o ile mnie pamięc nie myli. Romanovs to mało znaczący gracz, a Ragoed jest awizowany w pierwszym składzie.

Ogólem to skład Slavi na ten mecz ma wyglądac tak :

SLAVIA : Hanuš - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Hloušek - Belaid, Jarolím, Ragued, J. Černý - Vlček, Šenkeřík

Podsumowując to sądze że Slavia ten mecz wygra, ale chciałęm tylko powiedziec ze troszke przesadziłęś z niektorymi faktami;) Nie mówie że będzie to okazale zwycięstwo ale z takim zespołem jak Sheriff trudno nie oczekiwac od Slavii zwycięstw.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom