Typy ode mnie
Lechia Tomaszów Mazowiecki - Legia II Warszawa typ X2 1.46 3:2
Rezerwy Legii naprawdę solidnie się wzmocniły, jest kilku dobrych zawodników którzy mogą w III Lidze naprawdę namieszać. Jeżeli jeszcze dojdą zawodnicy z pierwszego zespołu to mogą zagrozić każdemu. Na początek Legia II dostaje jednego z pretendentów do awansu, rywal trudny, ma dobrych zawodników i myślę że mogą im się naprawdę postawić, ale takie mecze musi Legia II wygrywać bo Widzew od początku będzie cisnąć i zbierać punkty. Nie bez powodu ponadto ściągnięto doświadczonych zawodników żeby teraz gdy Legia ma puchary i zawodników z jedynki praktycznie nie ma żeby samymi juniorami grali.
Polonia Warszawa - Huragan Morąg 1 1.45 1:2
W odbudowie Poloni coś poszło nie tak i nowy sezon zaczynają w III Lidze, choć do końca liczyli na utrzymanie w wyniku problemów licencyjnych klubów bądź problemów klubów. W Ostródzie drużyna była w fazie budowy, jednak myślę że cel na ten sezon to powalczenie o awans bądź zakręcenie się gdzieś wysoko. Huragan nie jest aż takim wymagającym przeciwnikiem, klub powalczy o utrzymanie zapewne i z takimi rywalami Polonia musi wygrywać. Czuję skromne 1:0 lub 2:0.
Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Warta Sieradz 1 1.50 1:1
Beniaminek gra z rewelacją Pucharu Polski, Świt naprawdę fajnie się prezentował w meczach pucharowych i w przyszłym tygodniu grają z Łęczną, teraz grają z mistrzem IV Ligi Łódzkiej. W gościach najbardziej znanym zawodnikiem jest Maciej Mielcarz z przeszłością w Widzewie. Goście ostatnio przegrali 1:5 z Sandecją i z pewnością będą chcieli się pokazać. Mimo wszystko Świt jest lepszy, ma młodych i bardzo ambitnych zawodników i oni obok meczu na 100% nie przejdą. To jest inauguracja i warto dobrze pokazać się przed publicznością.
Falubaz Zielona Góra - Ruch Zdzieszowice 2 1.50 1:0
Gospodarze borykają się z poważnymi problemami finansowymi, była opcja żeby się wycofać i zagrać od okręgówki. Na wzmocnienia jakieś głośnie nie ma co liczyć. Goście natomiast widać że są poukładaną ekipą i do ostatniej kolejki walczyli o awans do II Ligi i w tym sezonie będą jednym z faworytów do wygrania ligi. Ruch jest zdecydowanym faworytem wg mnie, mogą myśleć tylko o grze.
Kurs na Tur Bielsk ciekawy, ale dla mnie no bet, mogą się nieźle spiąć i zagrać ambitnie, czuje remis. Widzew myślę spokojnie ogarnie.
Ale bieda, faworyci dali dupy totalnie...