>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

IIHF World Championship- Canada 2008

Status
Zamknięty.
panmv 10

panmv

Forum VIP
Skuteczność typów: 7/12 = 58 %

:hokej: Szwajcaria - Czechy
Godzina rozpoczęcia : 01:05

II. faza rozgrywek MŚ spotkanie w Grupie E. Czesi w swojej grupie zajęli 2. miejsce tuż za Rosjanami z którymi przegrali dopiero po dogrywce, Szwajcaria swoją fantastyczną obroną jak i dobrze rozpracowanymi atakami rozbiła w swojej grupie Szwecję, Francję i Białoruś. Przed MŚ miałem postawić właśnie na Helwetów że dotrą aż do półfinałów tegorocznych MŚ rozgrywanych w Halifax i Quebecu lecz jednak wstrzymałem się, dopiero w czasie półfinałów dowiemy się czy był to dobry pomysł i czy mogę pluć sobie w brodę, lecz można zagrać na Helwetów od II. fazy lub jak ktoś wolał od I. na ich zwycięstwa lub handicapy. Dziś stawiam ponownie na świetną grę Szwajcarów którzy są na dobrym torze by nie pukać już do ścisłej czołówki jak to robią od paru lat, lecz zrobić sobie tam miejsce na dłużej wykopując parę elitarnych ekip i pokazać że dobrze grające kraje grające w hokej z południa Europy to nie tylko Czechy czy Słowacja, linię +2.5 dla drużyny trenera Ralpha Kruegera w meczu z Czechami biorę w ciemno.

Czy Helweci odniosą czwarte zwycięstwo z rzędu na tych MŚ?
Typ : Szwajcaria +2.5 Kurs : 1.60
bwin
hehe, no ja sam wierze w Szwajcarów ???? wczoraj nie postawile na Szwecję, i dobrze, ale za to Szwajcaria dała mi profit ????

wczoraj zagrali na prawde bardzo dobrze, chociaz z drugiej strony to moze i Szwecja nie jest w dobrej dyspozycji w tym roku... mimo wszystko taki handicap jest kuszący, popieram typ.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

:hokej:SZWAJCARIA-CZECHY:hokej:
Typ : under 6,5
kurs: 1,65
bwin ✅✅ WYNIK 0:5 ✅✅

Szwajcarzy-rewelacja jak do tej pory tych MŚ. Kluczdo zwycięstwa tej druzyny w dotychczasowych meczach to była dobra defensywa. Ze Szwedami stracili 2gole, z Białorusią 1, tyle samo z Francuzami.
Jesli chodzi o ofensywe to jest ona na dobrym poziomie. POtrafia stzrelic po kilka bramek w meczu.
Czesi jak narazie graja na średnim poziomie. Do zespołu dołączył Plekanec, natomiast nie udalo sie zgłosic Milana Michalka.
Oba zespoły nie zaznaly jescze porazki w regulaminowym czasie 60&#39;. Bo jak wiemy w meczu z Rosją Czesi przegrali po dogrywce.

DOtychczasowe mecze H2H :

11/04/2008 Friendlies, Men Switzerland vs. Czech Republic 3:4
09/04/2008 Friendlies, Men
Switzerland vs. Czech Republic 3:2
06/04/2007 Friendlies, Men Czech Republic vs. Switzerland 5:3
05/04/2007 Friendlies, Men Czech Republic vs. Switzerland 1:3
16/02/2006 Olympics Men 2006 Preliminary Round Group A Czech Republic vs. Switzerland 2:3
01/05/2005 World Championships, Group D Switzerland vs. Czech Republic 1:3
02/05/2004 World Championships, Group E Switzerland vs. Czech Republic 1:3

Jak widzimy większosc meczy konczyla sie ponizej linii 6,5 wiec czmu dzisiaj mialoby byc inaczej ?! ;)

Początek meczu o 01.00

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
No więc jak narazie Norwegia to istny thrillerowiec zaczeli fatalnie 5:1 ze Słowakami kto wtedy by zaryzykował obstawić lepszą pozycję Norwegów nad Słowakami na tym turnieju?, następnie szło już tylko lepiej przegrali z Finami 3:2 dopiero po dogrywce, wygrali z Niemcami 3:2 przegrywając po II. tercjach 1:2, nękali Kanadyjczyków którym strzelili short handed gola lecz ulegli im 2:1, postęp który dokonali Norwedzy wprost osłupił mnie.
Co do drugiego spotkania Szwedzi z Lundqvistem dalej klepią overy lecz nie wpuszczają gradu goli do swojego sita 8:1 to wprost miazga z Danią, troszkę szkoda Duńczyków no ale cóż chociaż w następnych MŚ będą w elicie.
A to kolejny świetny hokejowy nius na onecie.
Szwecja pokonała Danię 4:0 w meczu grupy E fazy zasadniczej hokejowych mistrzostw świata rozgrywanych w Kanadzie.
Grupa E
Szwecja - Dania 4:0 (2:0, 2:0, 4:1)
Bramki: Kenny Jonsson (9), Marcus Nilson (16), Tony Martensson (36, 51-pp), Anton Stralman (37), Karl Farbricius (41), Mattias Weinhandl (42), Rickard Wallin (44) - Kasper Degn (55).
Kary: 14-8 min.

Nie dość że komentarz długi jak nasze autostrady to autor tekstu chyba nie był trzeźwy ponieważ wynik policzył tylko z dwóch tercji.
Panie wynik liczy się z III. tercji, a czasami nawet po dogrywce lub karnych!
Może zatrudnili by nas tam jak już ktoś wspominał na 1/10 etatu ; &gt;

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Newsy z IHHF.

Szwecja -Dania (8-1)W bramce ,,Trzech Koron&quot; po raz pierwszy na tych Mistrzostwach Świata w meczu z Duńczykami stanął gracz Rangersów Henrik Lundqvist, w tym spotkaniu zadebiutowali również obrońca San Joce Sharks Douglas Murray oraz napastnik z Brynas Daniel Widing.

Kanada -Norwegia (2-1).Fantastycznie w bramce Norwegów spisał się Pal Grotnes
broniący na codzień barw półfinalisty PO w Norwegii Comet Halden.Na 52 strzały oddane przez zawodników ,,Klonowego Liscia&quot; obronił ,aŻ 50, SV% 0.962%.Norwedzy byli bliscy spełnienia supersensacji,podobnej do tej sprzed ośmiu lat ,gdzie w ST.Petersburgu pokonali Kanadyjczyków 4-3.

Czechy-Szwajcaria (5-0).Szwajcarzy ponieśli 1 porazke na tych mistrzostwach świata.W bramce Helvetów stanął gracz Senatorów Martin Gerber.Jak widac po wyniku spisał sie fatalnie.Ogólnie ja nie jestem zwolennikiem tego bramkarza,zawodzi w Ottawie tak samo jak w reprezentacji,według mnie o wiele lepszym bramkarzem jest Jonas Hiller
gracz Anaheim Ducks,który fantastycznie spisywał sie w meczu ze Szwedami.Do zespołu naszych południowych sasiadów dołączyli Tomas Plekanez z Habs oraz Michal Rozsíval z Rangers.

panmv 10

panmv

Forum VIP

VS

Analiza: Finlandia z resztą jak co roku na mistrzostwach świata prezentuje się bardzo dobrze. Dzisiaj zmierzą się z reprezentacją Łotwy. Mysle czy nie postawic tu -3,5 dla Finów. Dlaczego? Ano dlatego ze Łotwa awansowała generalnie tylko dzieki temu ze byli w grupie ze Słowenią. Rozegrali dwa mecze z mocnymi przeciwnikami - z Kanadą przegrali 0:7 a z USA 0:4. czyli nie strzelili ani jednej bramki w tych meczach. Dlaczego mieliby strzelic Finom, u których na bramce stoi Backstrom? Moim zdaniem jest to najlepszy zaraz po Szwedzie Lundqviscie europejski bramkarz. Mieli z nimi juz ogromne problemy Słowacy. Finlandia wygrała 3 mecze, najpierw zdecydowanie pokonali Niemcy 5:1, potem męczyli się z rewelacją tych mistrzostw Norwegią i przedwczoraj zwyciężyli 3:2 Słowaków. Tyle ze generalnie Słowaków powinni ograć dużo wyżej, oglądałem ich mecz i oprócz nawiązania walki przez naszych sąsiadów w końcówce 1 tercji, to potem mieli moze 2-3 okazje bramkowe. Mogą tylko dziękować Peterowi Budajowi który robił czasami cuda, ale tez szczęściu bo Finlandia aż 2 razy strzelała w słupek no i bodajze Miko Koivu nie wykrozystał breakawaya. Łotwa generalnie nic nie prezentuje na tych mistrzostwach, wygranej ze Słowenią mozna w ogóle nie brac pod uwagę bo to tak jakby Anglia pokonała San Marino w piłkę nożną.
Mój typ: -3,5 Finlandia @ 1,95 / -2,5 Finlandia @ 1,50 (2:1)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Skutecznośc moich dotychczasowych typów 5/7 =72%

VS

:hokej:Słowacja-Słowenia:hokej:
Typ: -2,5 Słowacja
Kurs :1,65
bwin ✅✅ WYNIK 5:1 ✅✅

Słowacy walczą o utrzymanie w elicie. Tak to nie jest zaden zart!! Kto by sie spodziewal ze spotka to jedna z lepszych ekip Starego Kontynentu, ale taki jest urok sportu. Co prawda nie przyjechali oni do Kanady w najsilniejszym składzie,ale i tak zawiedli.
Jednak nikt sobie nie wyobraza chyba aby Słowacy mieli sie nie utrzymac w elicie!
Dzisiaj pierwsze spotkanie o utrzymanie ze Słowenia. Przypomne ze na tych MS walka o utrzymanie toczy sie systemem playout do dwoch wygranych spotkan. Słowenia to zdecydowanie jedna ze slabszych ekip na tym turnieju o czym świadczą porazki z Łotwą, ktora takze do potęg nie nalezy, USA i Kanadą. W tych trzech meczach strzelili raptem dwie bramki.
Słowacy zdolali wygrac jeden mecz z Norwegami az 5:1, ale potem przyszyly minimalne porazki z Niemcami i Finami ktore zdecydowaly o losie Słowaków.

Napewno w dzisiejszym meczu nie zabraknie im motywacji na walke od pierwszych minut. Linia handicapu na przewage trzech bramek jest warta zagrania bez wiekszych problemów.
Nie wyobrazam sobie by Słowacy w dzisiejszym meczu nie wygrali, dlatego powinni sie dobrze zaprezentowac a Słowenia nie ma kim straszyc oprocz Kopitara, jedynej gwiazdy ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Skutecznośc moich dotychczasowych typów 6/8 = 75%

VS

:hokej:NORWEGIA-ŁOTWA:hokej:
Typ : 1
Kurs : 2,60
bwin ⛔⛔ WYNIK 1:4 ⛔⛔

Dziwi mnie tak wysoki kurs wystawiony na Norwegów, ktorzy zdaje sie ze na tych MŚ są lepsza druzyna od ŁOtyszy. Łotyszy ktorzy grają bardzo slabo mimo ostatniego zacietego boju z Finami.
Norwedzy zaskoczyli chyba wszystkich wychodząc z trudnej grupy gdzie w polu przegranych zostawili Słowaków z ktorymi jednak przegrali az 1:5.
Ostatatnio takze walczyli zaciecie z gospodarzami turnieju i przegrali 1:2.
Tak wiec oba zespoly ostatnie mecze mialy bardzo ciezkie i napewno stracily duzo energii w tych spotkaniach. Wazna bedzie szybka regeneracja a wiecej czasu mieli Norwegowie, ktorzy z Kanadą grali 8maja a Łotysze 9 maja.

Historia pojedynków z lekkim wskazaniem za Norwegami :

07/05/2007 World Championships, Relegation Round Group G Norway vs. Latvia 7:4
16/05/2006 World Championships, Qualifying Round Group E Latvia vs. Norway 4:2
08/11/2003 Intrum Justita Cup Norway vs. Latvia 5:2

Kurs bwin to chyba prezent i mam nadzieje ze bedzie dobrze strawiony ;)
Licze na dobrą gre bramkarza Norwegów Grotnesa ktory wybronil wiele strzałów hokeistów Kanady wiec od Lotyszy powinien takze okazac sie lepszy.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP

:hokej: Włochy - Francja (klasyfikacja końcowa, kto lepszy?)
(Długoterminówka)

Tutaj gram też lekko ryzykancko ponieważ Francja to zespół który w tamtym roku zapewnił sobie awans do elity, a Włosi już tutaj trochę tutaj grają lecz jak dla mnie za długo. Sądzę że Włosi może nie będą najgorszą drużyną ale jednak chyba zaliczą spadek do I. Dywizji, gdzie liczę na Francję że się udomowi chociaż na następne MŚ w elicie. Po pierwsze liczę na świetną grę w obronie Francji jak i na super bohatera Cristobala Hueta przy którym Francuzi mogą poczuć że przy takim goalie mogą wygrać chociaż jedno spotkanie w grupie lub nie spaść do I. Dywizji. Włosi nie są aż tak dobrze zbudowani, a nawet większość jest dosyć filigranowa jak przystało na południowców, jest tam też parę naturalizowanych Włochów prosto z Kanady, lecz sądzę że naprawdę dużo Włosi na tych MŚ nie zdziałają. Jeśli dojdzie do meczu w grupie o utrzymanie pomiędzy tymi zespołami sądzę że Francuzi pokarzą kto powinien zostać w elicie w dotychczasowych spotkaniach, a było ich 7. trzykrotnie wygrali Francuzi, czterokrotnie Włosi, lecz czas dla Francuzów by poprawić tą statystykę.
Typ : 2 Kurs : 1.80 ✅
STS
Jak wiemy po tej nocy Francja utrzymała się w elicie na następny rok kosztem Włochów z którymi wygrali jak narazie każde spotkanie 3:2 i 6:4 w fazie Play-Off o utrzymanie. Trzecie spotkanie pomiędzy tymi zespołami zarazem ostatnie będzie o przysłowiową pietruszkę.
A więc CIAO ITALIA!
Skuteczność typów: 8/13 = 62 %

panmv 10

panmv

Forum VIP

VS

Analiza: Mnie tez dziwi tak duzy kurs na Norwegów, którzy moim zdaniem są po prostu lepszą druzyną niz Łotwa. Mimo tego nie odważę się postawic na ich wygraną. Gdyby był w ofercie jakis nadicap +1,5 to bym sie skusił. A tak, celuje w under. Oba teamy pokazały ze potrafią się bronić przed arcytrudnymi rywalami. Kanada wygrała z Norwegią tylko 2:1 (a wczoraj ta sama Kanada pokonała Niemcy 10:1), ogladalem ten mecz i Norwegowie grali bardzo przytomnie w obronie, ale przede wszystkim byla to zasługa bramkarza Grotnesa który bronił po prostu wyśmienicie, obronił 50 z 52 strzałów Kanadyjczyków!!! nie grzeszą za to skutecznością, w ogóle przeprowadzają słabe ataki o czym swiadczy fakt ze tylko przeciwko Niemcom potrafili strzelic więcej niz 2 gole. Podobnie jest z Łotwą których atak po prostu nie istniał w meczu z Finlandią, ale znowu ujawnia tu sie chyba kolejna gwiazda bramkarska, mianowicie Masalskis. Ogladałem ten mecz i ten bramkarz po prostu robił cuda na kiju, 62 strzały obronione, po prostu masakra. Jakbym Osgooda widział albo Nabakova. Obie druzyny w swoich meczach grały taką dziwną formacją, nie jak zawsze 3-2 tylko 2-3 (3 obrońców) a momentami nawet 1-4. Byc moze wymagał tego mocny przeciwnik, nie wiem. Jesli obaj bramkarze zachowają przynajmniej 80% formy w meczach z Kanadą i Finlandią to mysle ze padnie tu under.

Mój typ: under 5,5 @ 1,74 (1:4)

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Skuteczność typów: 8/13 = 62 %

:hokej: Stany Zjednoczone - Norwegia
Godzina rozpoczęcia : 17:35

Spotkanie w II. fazie grupowej MŚ w hokeju na lodzie rozgrywane w Kanadzie. Już na początku wspomnę że dziś poluję w handi dla Norwegii bwin ustalił dwie linię wysokości +2.5 dla Norwegów i trochę wyższą +3.5 dziś nie będę zachłanny i biorę tą wyższą. Jak do tej pory Norwegia gra dosyć dobrze na tych MŚ tylko raz przegrała większą ilością bramek niż 3.5 było to w pierwszym spotkaniu ze Słowakami gdzie ludzie z północy przegrali 5:1, następnie prezentowali świetną grę porażka z Finami 3:2 dopiero po OT, zwycięstwo z Niemcami 3:2 porażka z gospodarzami i mistrzami świata Kanada tylko 2:1 gdzie bramka dla Norwegów padła podczas PP lecz dla USA. Największą gwiazdą zespołu z północnej Europy to Pal Grotnes (GAA - 2.51, PCT - 92.59) który jest jak narazie najlepszym bramkarzem tych MŚ pod względem rozegranych najwięcej minut wyżej od niego są tylko Pascal Lecalire, Niklas Backstrom i Henrik Lundqvist lecz Ci dżentelmeni spędzili jak narazie prawie o połowę mniej czasu na tafli niż Pal Grotnes. USA na te MŚ wzieło bardzo młody i słaby skład jak dla mnie i do tej pory Jankesi pokonali tylko Łotwę i Słowenię większą ilością bramek niż 3.5. Tutaj stawiam na bardziej underową grę z obu stron i w tym przypadku pasuje mi handi na Norwegię.

Czy i dziś Robert Esche będzie miał emocjonalny rollercoaster jak w meczu z Finami?

Typ : Norwegia +3.5 Kurs : 1.75 ⛔
bwin

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Fiński gol widmo

PAP | 2008.05.12 12:15

To był gol widmo. Podczas odbywających się w Kanadzie mistrzostw świata w hokeju na lodzie sędziowie w meczu z USA uznali Finom bramkę, której nie było. Taką opinię wyrazili przedstawiciele międzynarodowej federacji, ale IIHF wyniku nie zmieniła.
Do kontrowersyjnego wydarzenia doszło w 43. min, kiedy to sędziowie uznali bramkę, przypisaną graczowi Nashville Predators Ville Koistinenowi. Był to pierwszy gol fińskich hokeistów, którzy do tego momentu przegrywali 0:2. Bramka podniosła ich na duchu i pojedynek rozstrzygnęli na swoją korzyść - 3:2.

Sędziowie główni meczu - Rosjanie Wiaczesław Bułanow i Aleksandr Polakow - także mieli obiekcje co do prawidłowości zdobycia gola i postanowili zasięgnąć opinii arbitra technicznego, odpowiedzialnego za zapis wideo. Decyzja była jednoznaczna - bramka została uznana. W konsekwencji - sędzia techniczny, którego nazwiska nie podano - nie będzie do końca mistrzostw pełnił swojej funkcji.

Kilka linków:
MS 2008 - FIN - USA - Highlights
Gol &quot;widmo&quot;

A Bloody Fight to &quot;Finnish&quot; the FIN/USA game
Vader

panmv 10

panmv

Forum VIP
VS

Analiza: Kurs na Kanadyjczyków wzrósł po tej niby-wygranej Finów nad Amerykanami. Niby, bo pierwsza bramka jak juz fox wspomnial mocno uskrzydliła zespół fiński, dzieki czemu zdolali wyrównac i w końcu wygrac. Z drugiej jednak strony USA nie wzieła najlepszego składu jaki mogła, większość z nich to zawodnicy grający w swoich klubach w drugich, trzecich liniach, na bramce tez jest zle bo z niewiadomych mi przyczyn nie ma Ricka DiPietro, czemu? Nie wiem, niewazne, powróćmy do dzisiejszego meczu. Kanada jest faworytem mistrzostw, jedyny ich słaby mecz to był pojedynek z Norwegią, a raczej pojedynek z Grotnesem ???? Tuz po nim udowodnili swoją klasę - wygrali z Niemcami aż 10:1, masakra. Finowie? No cóż ogladałem ich mecz zarówno ze Słowacją jak i z Łotwą i choc w pierwszym meczu zagrali dobrze, o tyle z Łotyszami mieli ogromne problemy. Moze inaczej - po prostu razili nieskutecznoscią, Masalskis miał swój wielki dzien ale Finowie jakos wybitnie trudnymi strzałami go nie traktowali. Ledwie wyrwali zwycięstwo 2:1. Finowie tak samo jak Kanadyjczycy meczyli sie z Norwegami, z tym ze oni uporali się z Grotnesem dopiero w dogrywce. Po prostu - dla mnie zdecydowanym faworytem jest Kanada, udowodnili to w meczu z Amerykanami a potem z Niemcami. Nie wspominam juz o tym ze Kanada gra na własnym lodzie.
Mój typ: Kanada @ 1,50 (6:3)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
MŚ w hokeju dotarły juz do fazy Ćwiercfinałów. Mecze zaplanowano na środe a pary wyglądają następująco :

VS
CZECHY-SZWECJA godzina 19.00
1-2.20 X-4.20 2-2.55

VS
NORWEGIA-KANADA godzina 21.30
1-25.00 X-16.00 2-1.02

VS
ROSJA-SZWAJCARIA godzina 01.15
1-1.15 X-7.75 2-12.00

VS
USA-FINLANDIA godzina 01.15
1-2.35 X 4.30 2-2.35

Kursy by bwin

Swoje przmyślenia na temat tychze meczy podam juz niedługo.
Zapraszam jednak do dyskusji i analizowania​

F 0

fe2ka13

Użytkownik
USA - Finlandia hmmm biorąc pod uwagę statystyki to obie drużyny grają podobnie , ale moim zdaniem USA to bardzo dobry zespół i myślę że będzie to zacięty mecz ale wynik końcowy na korzyść USA
co do dokładnego wyniku , to tylko można zgadywać ale podam 4 fun:

USA - Finlandia &gt;&gt;&gt;&gt; 4-2
CZECHY-SZWECJA &gt;&gt;&gt; będzie remis 3-3 po czym dogrywka
NORWEGIA-KANADA &gt;&gt;&gt; 2-6
ROSJA-SZWAJCARIA &gt;&gt;&gt; 5-1

ciekawe jak się sprawdzą :p

zioloziolo 7

zioloziolo

Użytkownik
Jutro o 19:00 ćwierćfinałowy mecz pomiędzy Czechami a Szwecją. Próbowałem już kilka razy typować strzelców i jutro również spróbuję.
Napewno postawię najlepszego strzelca ekipy czeskiej jak i vice lidera klasyfikacji strzelców Patricka Eliasa \\ 2.30, który również w poprzednim meczu pomiędzy tymi drużynami zdołał trafić do bramki przeciwnika.
No i chciałbym też postawić, któregoś szwajcara. Liczę tutaj na overek więc niby łatwo wytypować strzelca. Zastanawiam się nad Horngvist \\ 3.20, który zajmuje 3. miejsce w klasyfikacji najlepszych strzelców. Również zdołał trafić w poprzednim meczu z Czechami. Zastanawiam się też nad Nilsonem \\ 3.40, który w poprzednim meczu z Czechami zdołał trafić dwukrotnie?
Moglibyście mi doradzić, którego z tych szwedów wybrać??

see-you-later 4

see-you-later

Użytkownik
Elias nie ma przypadkiem kontuzji ?

&quot;Uraz nie jest poważny, ale trener czeskiego zespołu powiedział tylko, że wierzy w występ Eliáša w ćwierćfinale&quot;

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

:hokej:ROSJA-SZWAJCARIA
Typ : Szwajcaria +3,5
Kurs: 1,50
Bwin ⛔⛔WYNIK 6:0 ⛔⛔

Wkroczyliśmy juz w faze play off, w ktorej przegrywający bedzie odpadal. W poprzednich MŚ ktore były rozgrywane w Moskwie Rosjanie zajeli drugie miejsce wiec zapewne marzą o tytule w tym roku. Jako pierwsi na drodze staja im Szwajcarzy ktorzy jak dotąd dobrze sobie radzili na tym turnieju.
Oba zespoly zmierzyly sie ze soba juz na tym turnieju w drugiej fazie grupowaj i górą byli Rosjanie wygrywając 5:3.
Wogóle mecze H2H to z reguły zwycięstwa Rosjan,ale rzadko kiedy przewaga jest wyższa niz 3bramki.

12/05/2008 World Championships, Qualifying Round Group E Switzerland vs. Russia 3:5
27/04/2008 Friendlies, Men Russia vs. Switzerland 6:2
06/05/2007 World Championships, Qualifying Round Group E Russia vs. Switzerland 6:3
14/04/2007 Friendlies, Men Switzerland vs. Russia 1:4
13/04/2007 Friendlies, Men Switzerland vs. Russia 1:4
14/05/2006 World Championships, Qualifying Round Group F Russia vs. Switzerland 6:3
06/05/2005 World Championships, Qualifying Round Group E Russia vs. Switzerland 3:3
26/04/2003 World Cup A Switzerland vs. Russia 2:5

Ten turniej pokazuje ze Szwajcarzy są solidną druzyna w defensywie i nie jest łatwo jej strzelic gola, a sami takze potrafią umiescic krążek w bramce rywala.

VS

:hokej:CZECHY-SZWECJA
Typ: Over 5,5
Kurs: 1,85
bwin ⛔⛔ WYNIK 2:2 ⛔⛔

Mecz bardzo ciekawy w ktorym trudno wskazac zdecydowanego faworyta. Pod znakiem zapytania stoi w drużynie czeskiej występ Patrika Eliasa, ale jak zapewnia Alois Hadamczik coach Czechów dzisiaj on wystąpi, a jest to jak narazie najlepszy strzelec naszych południowych sąsiadów.
Nie ukrywam ze wolę aby dzisiaj to Czesi wygrali, ale nie odważe sie na nich postawic bo Szwedzi mogą zaskoczyc. Dlatego wolę postawic ze w meczu padnie minimum 6 goli.
Na tym turnieju juz sie zespoly ze sobą mierzyły i to Szwedzi wygrali 5:3.
Wogóle w historii druzyny te rozgrywają wiele meczy na róznego rodzaju turniejach więc mozna powiedziec ze znają sie na wylot ;) Dlatego łatwiejsze powinno byc przelamywanie zasieków obronnych rywala.
W meczach H2H jak pokazują staty pada dużo bramek :

12/05/2008 World Championships, Qualifying Round Group E Sweden vs. Czech Republic 5:3
17/04/2008 Ceska Pojistovna Cup Sweden vs. Czech Republic 3:5
09/02/2008 LG Hockey Games Sweden vs. Czech Republic 4:2
13/12/2007 Channel One Cup Czech Republic vs. Sweden 5:4
10/11/2007 Karjala Cup Sweden vs. Czech Republic 4:2
08/02/2007 LG Hockey Games Sweden vs. Czech Republic 6:1

VS

:hokej:USA-FINLANDIA
Typ: 2 ( razem z OT)
Kurs : 1,85
bwin ✅✅WYNIK 2:3 OT ✅✅

Amerykanie na tym turnieju grają moze nie najsilniejszym skladem ale jak do tej pory raczej niczym nie zaskakują. Naprzeciwko dzisiaj bedą mieli ekipe Suomi z która w ostatnim czasie nie zdoałali wygrac. Mozna wiec przypuszczac ze i dzisiaj sie to nie stanie.

11/05/2008 World Championships, Qualifying Round Group F Finland vs. USA 3:2
10/05/2007 World Championships USA vs. Finland 4:4
4:4 (OT)
4:5 (AP)

12/05/2006 World Championships, Qualifying Round Group E Finland vs. USA 4:0
22/02/2006 Olympics Men 2006 Playoff Round Finland vs. USA 4:3 06/05/2005 World Championships, Qualifying Round Group F USA vs. Finland 4:4
11/09/2004 World Cup of Hockey 2004 USA vs. Finland 1:2
24/04/2004 World Championships, Group B Finland vs. USA 4:2
23/04/2003 Friendlies, Men Finland vs. USA 4:2

Mecze zawsze są wyrównane, a i tak zwycięsko wychodzą Finowie. W bramce maja dobrego zawodnika w osobie Backstroma tak więc nie sądze aby mieli odpaśc juz w fazie 1/4. USA zawsze mają apetyty wielkie a jak przychodzi do najwazniejszych meczy to czegoś brakuje i druzyna odpada.

VS

:hokej:KANADA-NORWEGIA
TyP :Norwegia +4,5
Kurs: 1,95
bwin ⛔⛔ WYNIK 8:2 ⛔⛔

Zacznę od tego ze w tym meczu jest zdecydowanie tylko jeden faworyt i jest nim oczywiscie zespól gospodarzy. Do tej pory z Kanadyjczycy z Norwegami spotykali sie trzykrotnie i wszystkie mecze wygrywali hokeisci Kanady. Dzisiaj zapewne bedzie tak samo. Ale nie sądze ze Pal Grotnes który jak narazie broni dobrze na tym turnieju dal sobie w drugim meczu z rzedu puscic tyle bramek co w potyczce z USA, gdzie Wikingowie doznali klęski 1:9! Lecz po bodajze 6 straconych golach Grotnesa zastąpił kolega z druzyny. Uwazam ze raczej Norwedzy nie dadza sobie wbic drugi raz z rzedu tak duzej ilosci bramek i postaraja sie napsuc krwi gospodarzom jak podczas meczu grupowego gdzie Norwegia postawila wielki opór i przegrala tylko 1:2.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
:hokej:KANADA-NORWEGIA
TyP :Norwegia +4,5
Kurs: 1,95 bwin

Ale nie sądze ze Pal Grotnes który jak narazie broni dobrze na tym turnieju dal sobie w drugim meczu z rzedu puscic tyle bramek co w potyczce z USA, gdzie Wikingowie doznali klęski 1:9! Lecz po bodajze 6 straconych golach Grotnesa zastąpił kolega z druzyny.
Pal został zmieniony po ósmej bramce strzelonej przez USA w 5 minucie 44 s trzeciej tercji.Strzelcem bramki był Phil Kessel grający na codzień w Boston Bruins.Minutę później Pal został zmieniony w bramce przez Rubena Smitha zawodnika popularnych Smoków z Storhamar.Na 10 strzałów przepuścił tylko jeden ,Pal natomiast na 38 strzałów przepuścił gumę 8 razy!!!Ja w tym meczu zaryzykowałbym jednak na ujemny handicap na Win Kanady✅.Dany Heatley rozpocznie drugą dziesiątkę goli...

P.S. W dniu dziejszym znów najprawdopodobniej nie wystąpi w zespole Norwegii,jeden z ich najlepszych napastników Morten Ask,który z Tryggiem tworzą doskonały duet.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom