>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

IIHF World Championship- Canada 2008

Status
Zamknięty.
panmv 10

panmv

Forum VIP
no wlasnie robson, ja tez kompletnie nie zgadzam sie z twoim typem na dodatni handicap dla Norwegów.
Skandynawowie są zmęczeni, widać to było w meczu z USA, widac to pewnie tez było w meczu z Łotwą, gdzie również dość wysoko przegrali. Obrona i Grotnes w meczu z USA to jakieś kompletne nieporozumienie, zniknęła twarda gra w obronie Norwegów, zniknęła tez bezbłędność Grotnesa który przy kilku bramkach po prostu popełnił błąd/spóźnił się. Generalnie to norweska obrona miejscami DOSŁOWNIE stała i przygladała sie co robią młodzi Amerykanie. Nie wiem czy są w stanie w jakikolwiek sposób zatrzymać Kanadyjczyków którzy po tym meczu strzelili 16 bramek w 2 meczach. A szczególnie popisali się z Finami.
EDIT: nie zgadzam się również typem na Finów. Mówisz ze Amerykanie niczym nie zaskakują, a czym zaskakuje Suomi? Ogladałem ich mecz ze Słowacją, Łotwą, USA i wczoraj z Kanadą i jak dla mnie to grają przeciętnie jak na skład który w tym roku skompletowali, jedyie mecz ze Słowacją moge uznac za dobry/bardzo dobry. Nie mówię juz o tej wygranej z przypadku z niedzieli. Ja bym tu zagrał na Amerykanów, ale generalnie to IMO no bet.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
panmv może co do Norwegii to troszke masz racji, ale nieraz juz tak bywalo przeciez ze po bardzo słabym meczu zespól sie sprężał i gral o niebo lepiej. W dodatku cwiercfinał dla Norwegów na tych mistrzostwach to juz bardzo dobre osiągniecie o czym oni zapewne wiedzą. A jak zaszlo sie tak daleko to motywowac zespolu nie trzeba i pięcioma bramkami raczej nie przegrają dzisiaj ;) Ale jak bedzie zobaczymy po meczu.

A co do Finów to licze ze dzisiaj nastąpi przelamanie bo kibice nie tego oczekują od tak dobrego zespolu z tyloma gwiazdami. Do tej pory to bardzo dużo kar bylo w ich meczach z ich udzialem. Jezeli dizsiaj beda zdyscyplinowani i stworzą jednosc to daje im wieksze szanse na wygranie i awans do 1/2.

POzdrawiam
Robson

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Propozycja.

Rosja - Finlandia (wynik 4-0)✅
typ 1 kurs 1.70 Expekt.

Hokeiści Rosji w dniu dzisiejszym bedą chcieli zrewanżować się zawodnikom Finlandii za ubiegłoroczna porażkę ,równiez w półfinale Mistrzostw Świata .Tym bardziej tamta przegrana boli,gdyz miało to miejsce na ich terenie.W ubiegłoricznym meczu przewage w strzałach mieli Rosjanie 30-19.Przegrali jednak w OT ,bramke w dogrywce strzelił Mikko Koivu.

Wyniki bezpośrednich spotkań

17/04/2008 Ceska Pojistovna Cup Russia vs. Finland 4:1
09/02/2008 LG Hockey Games Finland vs. Russia 0:5
13/12/2007 Channel One Cup Finland vs. Russia 1:4
10/11/2007 Karjala Cup Finland vs. Russia 2:1
12/05/2007 World Championships Russia vs. Finland 1:1 1:2 (OT)
01/05/2007 World Championships, Group D Finland vs. Russia 4:5
08/02/2007 LG Hockey Games Russia vs. Finland 3:3 4:3 (OT)

Rosjanie mają fantastycznych strzelców w swoich składach.
Alexander Ovieczkin (7 meczy,6 bramek,3 asysty),Maxim Afinogenow (6 meczy,5 bramek ,1 asysta),Alexei Morozow (6 meczy,4 bramki ,2 asysty).Zaskakuje wyborna forma strzelecka Maxima,gracza Sabres,który wiekszą cześć sezonu NHL borykał się z kontuzjami.

Rosjanie będą osłabieni brakiem Kovalczuka,który brutalnie sfaulował w ostatnim meczu Szwajcara Juliena Vauclaira i otrzymał druga karę meczu na tych mistrzostwach.Z tego powodu gracz Atlanty nie zagra w dzisiejszym spotkaniu.

Finowie w dzisiejszym meczu według mnie są na straconej pozycji.Męczyli się w eliminacjach ze słabiutką Norwegią.Pokonali w 1 meczu USA dzięki bramce widmo,ćwiercfinałowe spotkanie z Kowbojami wygrane po OT...
Defensorzy ,,Sbornej &quot; muszą zwrócić szczególna uwagę na Teemu Selänne (7 meczy,3 gole,4 asysty),Olli Jokinena (6 meczy,1 gol,4 asysty) oraz najskuteczniejszego gracza Finów Tuomo Ruutu (7 meczy,4 gole,1 asysta).Mój typ 1✅ + bramka Teemu Selänne⛔ po kursie 3.00.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Propozycja.

Finlandia -Szwecja (wynik 4-0)✅
typ 1 z OT kurs 1.90 Unibet.

Typ na szybko.Ubiegłoroczni vicemistrzowie świata Finowie podejmują odwiecznych wrogów Szwedów.Szwedzi maja problemy z obsadą bramki.Henrik Lundqvist ,który ,,dzięki&quot; odpadnięciu moich ulubieńców Strazników z PO wzmocnił Szwedów ,w ostatnim półfinałowym meczu spisał sie fatalnie w bramce ,,Trzech Koron&quot;,na 27 strzałów przepuścił 5 SV % 0.814%.Na początku 3 tercji zastapił go w bramce Mikael Tellqvist grający na codzień w Phoenix Coyotes.Mikael spisał sie rewlacyjnie obronił wszystkie 11 strzałów.

Wyniki ostatnich bezpośrednich spotkań

20/04/2008 Ceska Pojistovna Cup Finland vs. Sweden 2:2 3:2 (OT)
10/02/2008 LG Hockey Games Sweden vs. Finland 1:2
16/12/2007 Channel One Cup Sweden vs. Finland 2:3
11/11/2007 Karjala Cup Finland vs. Sweden 0:1
06/05/2007 World Championships, Qualifying Round Group E Sweden vs. Finland 1:0
11/02/2007 LG Hockey Games Sweden vs. Finland 1:0
17/12/2006 Channel One Cup Finland vs. Sweden 2:1

Jak widać z powyższych rezultatów ich mecze są bardzo zacięte.W rozpisie można machnąć remisik w regulaminowym.Niklas Backstrom w Bramce Finów spisuje się w miare poprawnie.Teemu Selanne poprowadzi swój zespół do zwyciestwa.Mój typ 1 z OT✅ + Teemu Selanne gol po kursie 2.95 Expekt⛔.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

:hokej:Kanada-Rosja
Typ : 2 z OT
Kurs : 2,10
bwin ✅✅ WYNIK 4:5 ✅✅

Juz dzisiaj odbedzie sie finał hokejowych MŚ. Gospodarze podejmą Rosje. Warto dodac ze w tamtym roku turniej odbywal sie w Rosji i to Kanadyjczycy wygrali cały turniej. Wiec dzisiaj nadarza sie okazja do rewanzu na gospodarzach i zdobyciu trofeum przez Oviechkina i spółke.
W historii MŚ przez ostatnich 22lat gospodarz nie zdolal wygrac calego turnieju!! Tak wiec dlaczego mialo by to sie stac dzisiaj.
Naprzeciw Kanadyjczyków staną przeciez Rosjanie którzy grają dobry hokej na tym turnieju bez wiekszych wpadek i meczarni. A 6:0 w cwiercfinale z Szwajcaria czy 4:0 z Finami w półfinale w pelni to potwierdzaja.
Kanada na drodze do finalu musiala pokonac Norwegie 8:2 i Szwedów 5:4.

Historia spotkan H2H jest wyrównana :

29/04/2008 Friendlies, Men Canada vs. Russia 1:4
22/02/2006 Olympics Men 2006 Playoff Round Russia vs. Canada 2:0
14/05/2005 World Championships Canada vs. Russia 4:3
05/09/2004 World Cup of Hockey 2004, North American Division Canada vs. Russia 3:1
05/05/2003 World Cup A Russia vs. Canada 2:5
05/02/2003 LG Hockey Games Russia vs. Canada 4:1

W zespole Rosji do składu wróci Ilija Kovalchyuk.
Po za tym Rosjanie zebrali bardzo dobry skład na ten turniej i uwazam ze to oni dzisiaj siegna po tytul. Chociaz Kanada przez caly turniej grala dobrze to sadze ze dzisiaj zostaną wkońcu zatrzymani przez Nabokova który tak świetnie bronil w meczu półfinałowym z Finami gdzie zachował czyste konto. Wogóle przyjazd bramkarza San Jose jest duzym wzmocnieniem Sbornej. Wczesniej bronil Boryoukov wskutek kontuzji Eremenko.
W bramce Kanady dzisiaj powinien stanąc Ward.

Dodam równiez ze Rosjanie to mój faworyt od samego początku tych mistrzostw ????

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
IIHF All-Star Team

Na wczorajszej Gali 100-lecia IHHF ogłoszono All Stars międzynarodowego hokeja.56 ekspertów wybrało taka oto szóstkę.

Goaltender: Vladislav Tretiak (Russia)
First Defenceman: Vyacheslav Fetisov (Russia)
Second Defenceman: Borje Salming (Sweden)
First Winger: Valeri Kharlamov (Russia)
Second Winger: Sergei Makarov (Russia)
Centre: Wayne Gretzky (Canada)

Opis fotki. From left: Alexander Kharlamov (son of Valeri Kharlamov), Vladislav Tretiak, Vyacheslav Fetisov, Prime Minister of Canada Stephen Harper, Borje Salming, Edmonton Oilers GM Kevin Lowe (on behalf of Wayne Gretzky), Igor Larionov (on behalf of Sergei Makarov), IIHF President René Fasel. Photo: IIHF/HHoF/Jukka Rautio

Najwiecej głosów zdobył słynny Rosyjski bramkarz Władysław Trietiak -30 głosów

Wybrano również 100 najważniejszych wydarzeń międzynarodowego hokeja.1 miejsce zajął słynny mecz z Zimowych Igrzysk Olimpijskich w Lake Placid,gdzie skazani na pożarcie ,,Kowboje&quot; pokonali ,,Sborną &quot;4-3.

Na 39 miejscu zwycięski mecz Polaków w 1976 roku w Katowicach,gdzie pokonaliśmy Rosjan 6-4.Wiesław Jobczyk,stał sie bohaterem hokejowej Polski,a 10 tysięcy widzów zgromadzonych w ,,Spodku&quot; odśpiewało gromkie,,Jeszcze Polska nie zginęła...

http://www.iihf.com/iihf-home/the-iihf/100-year-anniversary/100-top-stories/story-39.html

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Propozycja.

Kanada - Rosja. (wynik 4-5 OT)⛔
typ 1 kurs 2.20 Expekt.

Dziś czas na Wielki Finał.Siedziałem, myślałem i wymyśliłem.Mimo tego,że jak pisał robson United xD ,gospodarze od 22 lat nie zdobyli złotego medalu,w dniu dzisiejszym czas najwyższy na przełamanie tej passy.Za Kanada przemawia własna tafla Colisee Pepsi w Quebec City ,fantastyczna seria 10 wygranych meczy w tegorocznych Mistrzostwach.

Pascal Leclaire,który najprawdobodobniej będzie bronił w meczu finałowym.w turnieju spisuje się rewelacyjnie.Mimo tego ,że lepszą średnia w turnieju ma jego dzisiejszy przeciwnik Evgeni Nabokov,wyżej oceniam umiejętności Pascala.
W piątce najlepiej punktujacych zawodników turnieju jest ,aż 4 Kanadyjczyków!!!
Dany Heatley w życiowej formie 8 meczy (11 goli,7 asyst ,+/- +13 pkt).Mimo tego ,ze jestem fanem Owieczkina,niestety dziś Alex nie będzie mógł sie cieszyć ze złotego medalu.Po raz 25 mistrzostwo zdobędą zawodnicy ,,Klonowegi Liścia&quot;.Mój typ 1⛔.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Kanada Vs. Rosja: 4-4, 4-5 (OT)

Kanada Vs. Rosja: 4-4, 4-5 (OT)

Cudowna końcówka wspaniałego meczu finałowego dała Rosji pierwszy od 15 lat złoty medal Mistrzostw Świata w hokeju na lodzie.
Publiczność zgromadzona w hali w Québecu wreszcie mogła obejrzeć mecz tempem i poziomem gry zbliżony do tych rozgrywanych w NHL. Od pierwszych minut gracze narzucili wysokie tempo, a pod obiema bramkami działo się wiele. W pierwszej tercji dużo więcej pod tą w której stał Jewgienij Nabokow, ale to Rosjanie jako pierwsi zdobyli gola. Świetne rozegranie krążka przez atak Washington Capitals pozwoliło Aleksandrowi Siominowi po podaniu zza bramki jego imiennika, Owieczkina wpakować krązek do siatki Cama Warda. Kanadyjczycy jednak szybko otrząsnęli się po straconym golu i ruszyli do zdecydowanych ataków narzucając tempo z jakim gracze występujący w rosyjskiej SuperLidze zetknęli się na lodzie prawdopodobnie po raz pierwszy w karierze. Rosjanie wiedząc, że mają przeciwko sobie graczy o większych umiejętnościach powinni sobie zdawać sprawę z faktu, że muszą grać w obronie odpowiedzialnie i nie faulować. Wydaje się, że jednak o tym zapomnieli.

Kanadyjczycy w pierwszych 20 minutach grali w przewadze aż czterokrotnie, w tym raz było ich na lodzie o dwóch więcej. Najpierw jednak 2 i pół minuty po golu Siomina Kanada rozgrywała zamek i choć Witalij Proszkin zdążył wrócić na lód z ławki kar chwilę później Brent Burns mierzonym strzałem spod linii niebieskiej pokonał Nabokowa wyrównując na 1:1. Gospodarze nie zwalniali tempa i wciąż atakowali, ale być może nie udałoby im się tak szybko wyjść na prowadzenie gdyby nie fatalny błąd Maksima Suszinskija, który sprezentował Chrisowi Kunitzowi okazję do zdobycia gola. Napastnik Anaheim Ducks potężnym strzałem w samo okienko bramki nie dał żadnych szans rosyjskiemu bramkarzowi. Najgorszy okres gry &quot;Sbornej&quot; jednak dopiero nadchodził. Najpierw Fiodorow wyrzucił krążek z własnej tercji obronnej poza lód, a następnie Fiodor Tjutin zachował się fatalnie uderzając kijem w twarz Ricka Nasha, co dało Kanadzie okazję do gry przez 4 i pół minuty (kara Tjutina 2+2) w przewadze, w tym prawie przez 90 sekund w 5 przeciwko trzem rywalom. Po pięknym rozegraniu krążka Brent Burns trafił do rosyjskiej siatki po raz drugi w spotkaniu i było 3:1. Za asystę swój 19. punkt w całym turnieju zdobył Dany Heatley.

Drugą tercję Rosjanie rozpoczynali grając w przewadze i niewiele czasu zajęło im zmniejszenie strat. W 22. minucie przepięknym strzałem z powietrza popisał się Siomin, który zdobył drugiego gola w meczu. Ta część gry nie toczyła się w tak wysokim tempie jak pierwsza, ale Rosjanie byli blisko zdobycia wyrównującego gola. Chwilę po golu Siomina jego klubowy kolega, Aleksander Owieczkin wykorzystując bierną postawę Jaya Bouwmeestera znalazł się sam przed Camem Wardem, ale bramkarz Carolina Hurricanes spisał się znakomicie, podobnie jak kilkadziesiąt sekund później kiedy w identycznej sytuacji zatrzymał Alieksieja Morozowa. Rosjanie mimo przewagi nie potrafili zdobyć gola, a udało się to Kanadyjczykom. Jeden jedyny raz w meczu błysnął atak &quot;R-D-R&quot;. Ryan Getzlaf wywalczył krążek za bramką i podał do Dany&#39;ego Heatleya, który strzałem w krótki róg pokonał Jewgienija Nabokowa. Rosyjski bramkarz popełnił w tej sytuacji duży błąd. Więcej goli do końca drugiej tercji nie padło, choć Rosjanie byli blisko odrobienia strat (pudło A. Markowa do pustej bramki), a przed ostatnimi 20 minutami Kanada prowadziła dwoma golami.

W trzeciej tercji zgodnie z oczekiwaniami do ataku ruszyli Rosjanie. Kanadyjczycy ograniczali się głównie do obrony, co w końcu się na nich zemściło. Najpierw w 49. minucie niezdecydowanie defensorów gospodarzy wykorzystał Aleksiej Tierieszczienko i było już tylko 3:4. Zespół kanadyjski odpowiedział na tą sytuację zupełnie inaczej niż we wcześniejszych spotkaniach. Zamiast dążyć do podwyższenia wyniku Kanadyjczycy postanowili w ostatnich minutach się bronić . Napór Rosjan trwał, ale czas uciekał. Wreszcie w 55. minucie Ilja Kowalczuk zjechał ze skrzydła do środka i znakomitym strzałem zaskoczył Warda strzelając swojego pierwszego gola na turnieju i eksplodując radością. Fantastyczny mecz finałowy zmierzał do końca, a emocje rosły. Żaden zespół nie zdołał zdobyć gola przed końcem trzeciej tercji, co spowodowało konieczność rozegrania dogrywki. Ta skończyła się wcześniej niż ktokolwiek mógł się spodziewać. Wyjątkowo nieodpowiedzialnie zachował się MVP ubiegłorocznych mistrzostw, Rick Nash wybijając krążek z własnej tercji poza lód. Napastnik Columbus Blue Jackets usiadł na ławce kar, a trener Wjaczesław Bykow posłał na lód czterech napastników. Rosjanie potrzebowali niespełna minuty by wykorzystać przewagę. Asysty zanotowali Siergiej Fiodorow i Aleksander Owieczkin, a Kowalczuk zdobył drugiego gola w meczu i dał Rosjanom pierwszy od 15 lat złoty medal Mistrzostw Świata.

Rosjanie zemścili się na Kanadyjczykach za zdobycie przez tych ostatnich tytułu mistrzowskiego rok temu w Moskwie i nie pozwolili rywalom przerwać 22-letniej serii gospodarzy bez złotego medalu. Kanada mimo porażki awansuje na pierwsze miejsce rankingu IIHF, ale nie tego oczekiwali kibice gospodarzy na mistrzostwach w kolebce hokeja. Rosjanie, którzy przez lata przywożąc na Mistrzostwa Świata wielkie gwiazdy nie potrafili osiągnąć sukcesu dzięki zwycięstwu w najlepszym finale ostatnich lat i fantastycznej jego końcówce po 15 latach przerwy ponownie są mistrzami świata w hokeju na lodzie. Na osłodę Kanadzie pozostał tytuł najlepszego i najskuteczniejszego gracza turnieju dla Dany&#39;ego Heatleya, który zdobył 20 punktów w 9 meczach. Napastnik Senatorów z Ottawy został także wybrany najlepszym napastnikiem mistrzostw.
Podsumowanie meczu:
Kanada - Rosja 4:5 (3:1, 1:1, 0:2, 0:1)
0:1 Siomin-Owieczkin-Fiodorow 01:23
1:1 Burns-Roy-Green 03:54
2:1 Kunitz 09:17
3:1 Burns-St. Louis-Heatley 14:51 PP2 3:2 Siomin-Korniejew-A. Markow 21:14 PP
4:2 Heatley-Getzlaf 29:56
4:3 Tierieszczienko-Siomin-Tjutin 48:55
4:4 Kowalczuk-Proszkin-Radułow 54:46
4:5 Kowalczuk-Fiodorow-Owieczkin 62:42 PP
Strzały: 29-32.

Nagrody indywidualne.
Najlepsi gracze mistrzostw, według dyrektoriatu MŚ:
najlepszy bramkarz: Jewgienij Nabokow (Rosja)
najlepszy obrońca: Brent Burns (Kanada)
najlepszy napastnik: Daniel Heatley (Kanada)
najlepszy gracz turnieju (Most Valuable Player): Daniel Heatley (Kanada)
Zespół All Star wybrany przez media:
Jewgenij Nabokow (Rosja) - Mike Green (Kanada), Tomas Kaberle (Czechy) - Rick Nash (Kanada), Daniel Heatley (Kanada), Aleksander Owieczkin (Rosja)
Najskuteczniejsi (punktacja kanadyjska):
1. Heatley 9 meczów - 20 pkt - 12 bramek - 8 asyst
2. Ryan Getzlaf (Kanada) 9 - 14 - 3 - 11
3. Nash i Aleksander Siomin (Rosja) - 9 - 13 - 6 - 7
Najlepsi strzelcy:
1. Heatley 12 bramek
2. Patrik Elias (Czechy), Patric Hoernqvist (Szwecja), Phil Kessel (USA), Nash, Owieczkin, Siomin - po 6.
Źródło: hokej24.pl Temat co prawda założyłem ale właściwie wcale nie byłem tutaj aktywny więc chociaż małe podsumowanie z mojej strony.
Szczerze mówiąc byłem za Rosją. Patrząc na składy przed MŚ Rosja oraz Kanada miały najlepszy skład. Choć Finlandia także zebrała niezłą ekipę. Mecz oczywiście oglądałem. Momentami miałem wrażenie, że sędziowie trochę pomagają gospodarzom. To jednak chłopaki Sbornej potrafili walczyć do końca. Mimo, że dwukrotnie przegrywali różnicą dwóch bramek zdołali doprowadzić do dogrywki i ostatecznie wygrać. Mecz godny finału Mistrzostw Świata. Rosjanie złamali serię 17 meczów wygranych w Mistrzostwach globu przez Kanadę. Jako gospodarze ulegli w finale Kanadzie. Dzisiaj gospodarz Kanada uległ Rosji. Rosjanie obiecali na poprzednim czempionacie wygraną ówczesnemu prezydentowi Federacji Rosyjskiej Władimirowi Putinowi. Dzisiaj Putin już nie jest prezydentem. Czyżby hokeiści nie mieli takiej presji....? Chyba to jednak nie to... :spokodfhgfh:

Kapitan Rosji Aleksiej Morozow z trofeum.

Daniel Heatley (MVP turnieju) po strzeleniu gola na 4-2.

Top4 MŚ 2008

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom