O czym Ty piszesz, kartki tak ewidentne, że nie ma o czym rozmawiać.
A czy ja pisałem, że nie ewidentne ? Tak - ewidentne, ale widziałem o wiele więcej drugich ewidentnych kartek dla Realu, Barcy,Bayernu, PSG i setek innych klubów w
LM czy PD i dowolnej innej lidze gdzie sędzia jednak nie dawał drugiej ewidentnej bo by była czerwona... O to mi tylko chodziło, ale z punktu widzenia przepisów piłkarskich nie było żadnych kontrowersji. Chodzi mi o to, że przecież doskonale wiecie, że sędziowie kiedy mają dać 2 żółtą bardzo, bardzo często tego nie robią nawet w ewidentnych sytuacjach, a tutaj nie było żadnych skrupułów... Przecież te zatrzymania Słowaków faulami były bardzo daleko od pola karnego Malarza... Jak by za to arbiter nie dał drugiej żółtej nikt by mu nic nie powiedział...
Dwumecz przegrany w Warszawie, tyle i aż tyle. Dzisiaj zabrakło skuteczności i mózgu zwłaszcza pierwszemu gościowi który wyleciał.
Pełna zgoda !
Gdzie widziałeś rasizm? Tylko proszę przykłady z tego konkretnego spotkania.
Nie zrozumieliśmy się całkowicie. Co uważasz, że miałem na myśli, że sędziowie zobaczyli w TYM meczu hasła rasistowskie i dlatego tak gwizdali ? NIE !!! Sędziowie to też obywatele więc jak widzieli w
TV:
1. Marsze "narodowe" gdzie było z 80% kibiców różnych klubów (nie tylko Legii) z hasłami rasistowskimi, antysemickimi itd. to już mogli mieć "określone" nastawienie do kraju, a rząd jeszcze ich bronił
2. Na wielu oprawach i wypowiedziach na forach kibicowskich Legii (ale to dotyczy różnych klubów z Polski) były w przeciągu ostatnich kilkudziesięciu lat hasła antysemickie... Nie wspomnę, że w co drugim mieście kibice wyzywają się od "żydów", ale niestety obraz w Izraelu jest taki, że to głównie robią kibice i kibole Legii więc sędziowie mają takie, a nie inne nastawienie. Fakt jest jest taki, że bez skrupułów wywalili 2 graczy, a o bardzo "dokładnym" sprawdzaniu Legii niech świadczy fakt, że nawet jak Malarz wykopnął o 2 cm dalej piłkę dali wolnego Spartakowi...
Na temat rasizmu i rywalizacji międzygatunkowej kiedyś zrobiłem wpis, powtarzać się nie ma co, tym bardziej, że to nie miejsce na to. To zjawisko zawsze było, jest i będzie i tylko ta lewacka (nie lubię tego określenia, ale coś oddaje) ideologia i jej wyznawcy usiłujący poprawić naturę będą się wstydzić.
To nie miejsce na takie dyskusje, ale ciekawe, że rasizm uważasz za "naturalny"... Bardzo ciekawe... ????
W sensie jednak bukmacherskim jak wszystko tak i wczorajszy mecz dał kolejną mądrą naukę, że jak sędziowie będą z Izraela, a w meczu będzie grała Legia, trzeba ten czynnik uwzględnić jako osłabiający Legię i mnie tylko o to chodziło w swoim wpisie w tym temacie, a nie w kwestii dyskusji politycznej.