Shkendija jest mocniejszą ekipą niż HJK. Nie ma co do tego wątpliwości. No i HJK sprzedali najlepszego zawodnika do Rangersów - Morelos. Macedończycy rok temu nie tylko rozprawili się z Cracovią, ale potem też z Mladą Bolesław, czy Nefci Baku. Musieli uznać wyższość Gent, choć głupio wyszło, bo byli blisko 1-1 na wyjeździe, ale w końcówce wpadło na 2-1, przez co w rewanżu grali swoją piłkę, ale w końcu musieli podnieść ryzyko i dostali bramkę, a potem już kolejne. No i wiadomo, że to już wyższy poziom - wiadomo jak daleko zaszli Belgowie. Myślę, że była szansa by zespół z Tetowa zameldował się w fazie grupowej. Może w tym roku? Zgranie to ich mocna strona, bo jak już zostało wspominane nikt poważny nie odszedł. A co do stadionu to znowu zagrają z Strumicy.
Dziwią mnie też kursy na Vaduz. Fakt, że spadli do 2 ligi i odeszło paru ważnych postaci, to nie przesadzajmy, że Odd jest aż tak wyraźnym faworytem. Norwegowie 2 lata temu fajnie zaprezentowali się w dwumeczu z Borussią D, gdzie w dwumeczu padła masa bramek. W tym momencie nie wyróżniają się niczym. W poprzedniej rundzie obie ekipy dostały półamatorów i wyniki były bardzo podobne. Myślę, że może paść sporo bramek w tym dwumeczu, wszak obie ekipy nie są mocne w defensywie, choć Odd ostatnio kilka meczów 0-0 w lidze na swoim koncie.
Obecnie kurs 2.80 na wygraną gospodarzy, a 3 na awans Vaduz. Raczej popierałbym to pierwsze, gdyż Odd u siebie jest w stanie odrobić wynik, co pokazał mecz sprzed roku z Grekami 3:0 na wyjeździe, a potem 3:0 u siebie i Grecy w dogrywce dopiero strzelili i na tym się skończyło.
Myślę, że kursy powinny spaść na Trenczyn. Co młodzi poklepali Gruzinów, to głowa mała. Teraz trafiają na izraelski zespół Jehuda. Według mnie niewiele mocniejszy niż poprzedni rywal. Odeszło kilka ważnych postaci (info w moim temacie) i świetnie grający Słowacy powinni ich ograć.
Dla mnie Trenczyn to taki słowacki Ajax. Fajna
praca z młodzieżą i świetna gra piłką. Młodzi bardzo ambitni i myślę, że rok temu powinni więcej ugrać - Legia prawie nie istniała na Słowacji.
Myślę, że zaskoczyć może Zira z Azerbejdżanu. Oczywiście w 1 meczu z Astra na wyjeździe trzeba wybronić dobry wynik, ale w rewanżu mogą ich odprawić z kwitkiem. Rumuni mocno przewietrzyli skład i sporo się osłabili. Oczywiście Zira to nic specjalnego nawet u siebie w krajowym podwórku daleko im do Karabachu czy Gabali, ale ograli zespół z Luksemburgu, co nie każdym się udawało w 1 rundzie
Awans Zira @3.2 1xbet
Osijek u siebie powinien sobie poradzić z Luzern. Szwajcarzy to grają głównie u siebie, na wyjazdach nic. Chorwaci dobrze grają w piłkę, długo się utrzymują i grają dobry techniczny futbol.
Zbyt niskie kursy na Videoton na wyjeździe. Ekipa z Węgier na wyjazdach tragiczna, ale cóż się dziwić, jak mają takiego peudotrenera jak Berg. :?
Rabotnicki - Dynamo Mińsk to raczej szykuje się underowy mecz walki. Dziwne, że Rabotnicki zagrają to spotkanie na ... treningowej płycie stadionu w Skopje.
Nie potrafię pojąć co się dzieje, że ekipy nie grają na swoich stadionach. Na przykład Hajduk Split nie zagra u siebie, a w SC Hrvatskih vitezova - Dugopolje, które mieści ledwie 5000 kibiców. Dla przypomnienia stadion Hajduka ma 35000 miejsc. Może ktoś wie co wymyśliła UEFA?:>