Dyscyplina:
Żużel - PGE
Ekstraliga
Godzina: 20:30
Spotkanie:
Grudziądz - Rybnik
Typ: Rybnik AH +15.5
Kurs:
2.38
Bukmacher:
Fortuna
Ja wiem,że to Rybnik czyli beniaminek i na wyjazdach będzie przegrywał wysoko,ale Grudziądz też nie jest taki mocny i ma słabe punkty.
W dodatku Nicki Pedersen jeżdził jeszcze chwile temu w Grudziadzu i wtedy kręcił tam chorą średnią domową w okolicach 2,5 pkt na bieg.
Kolejny zawodnik,który zna bardzo dobrze ten tor to K.Pludra. Grudziądz sensacyjnie wygrał w Częstochowie a dziś jest faworytem w starciu z
beniaminkiem,jednak nie sądze,że będzie pogrom. Mój typ to handicap +15.5 a więc Rybnik musi zdobyć minimum 38pkt.
Nicki na wyjazdach raczej będzie słabo punktował oprócz dzisiejszego wyjazdu i tu sądze,że zdobędzie ponad 10 pkt zapewne w 6 biegach.
Pludra również zdobędzie kilka punktów. Niewiadoma to jak pojedzie w delegacji Holder oraz Tungate,ale też Grudziądz nie ma jakiś kozaków bo
ma w składzie takich zawodników jak Tarasenko,Lidsey,Miśkowiak czy Fricke. Jepsen Jensen odkąd wrócił do Ekstraligi to notuje świetne wyniki no i to jest
jak narazie jedyny pewniak i Fricke a reszta równie dobrze może tracić punkty na najlepszych zawodnikach z Rybnika.
Juniorzy GKM to Łobodziński i Małkiewicz i oni raczej będą lepsi od tych z Rybnika.
Rybnik w 1 meczu wygrał z Gorzowem,który w tym sezonie raczej będzie w dolnej czwórce i będzie walczył o uniknięcie baraży.
W Grudziądzu była też plandeka no i to jest tor jak większość w Ekstralidze gdzie start jest kluczowy. Rybnik ma zawodników,którzy potrafia
wyjechać dobrze ze startu.