R
4,1K
robson1416
Forum VIP
ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI!
Stalâ Stalowa Wola â Piłkarska Spółka Akcyjna nie przedłuży umowy z trenerem Ryszardem Kuźmą na kolejny sezon. W toku prowadzonych rozmów strony uznały, że Klub ma inne spojrzenie niż trener na sposób budowania i prowadzenia drużyny w sezonie 2016/2017 i inną wizję funkcjonowania i rozwoju w kolejnych latach.
âStalâ Stalowa Wola P.S.A. dziękuje trenerowi za pracę w minionym sezonie, jego profesjonalną postawę i wkład jaki wniósł w utrzymanie się drużyny w II lidze, w sezonie 2015/2016.
W nadchodzącym sezonie naszą drużynę poprowadzi pochodzący z Ostrowca Świętokrzyskiego Rafał Wójcik.
Komisja Licencyjna przy Polskim Związku Piłki Nożnej przyznała licencję Polonii Bytom na grę w sezonie 2016/2017 w II lidze. Z tego co udało nam się dowiedzieć, zespół najprawdopodobniej będzie na starcie miał jednak minusowe punkty (mówi się o 2-3). Mimo to działaczom gratulujemy sukcesu.
Może nie wchodzi ale ostatnie sparingi Odra wygrała (Podbeskidzie, ROW Rybnik) zobaczymy jak z Polonią Bytom 9.07 ,a potem jeszcze Siarka w Pucharze Polski. Myślę ,że jak oba spotkania pójdą im dobrze to będą w niezłej formie.1)Odra Opole - Stal Stalowa Wola
Odra nie wchodzi dobrze w rozgrywki na początku, a więc Stalówka ma spore szanse na zwycięstwo.
dokładnie na start mają -4pkt ale to nie jedyny zespół który tak zaczyna sezonWarto także przypomniec fakt że Polonia będzie rozpoczynać sezon w minusowymi punktami.
Słabo orientujesz się kolego. Jestem ze Stalowej Woli i mogę powiedzieć, że nastroje są dobre a i z meczu na mecz wygląda to coraz lepiej. Z Odrą było słabo i dostali 3-0, ale z Radomiakiem grali jak równy z równym. Polonia Warszawa nie zachwyca również, więc idealny mecz na pierwsze punkty dla Stalówki. Poza tym wiadomo, że jak wymienia się calutką kadrę i stawia na młodych zawodników(Jeden 27 lat, drugi 24 a reszta młodsza), to nie odpali od razu. Myślę, że Stal spokojnie skończy w środku tabeli i nie ma mowy o spadku. Typu nie neguję, bo to jest 2 liga, tutaj kżdy wynik może się zdarzyć.Polonia Warszawa vs Stal Stalowa Wola
Polonia Warszawa po pokaźnej porażce z Polonią Bytom otrząsnęła się i potrafiła w Opolu zremisować z Odrą. Stal Stalowa Wola tymczasem zanotowała dwie porażki. Ostatnio przegrali 2-1 u siebie z Radomiakiem, a jeszcze wcześniej 3-0 właśnie z Odrą Opole. Stalówka po przerwie wakacyjnej wyszła osłabiona, a jeszcze pod koniec zeszłego sezonu widocznie nie dawała rady. Jest głównym faworytem do spadku i myślę, że Polonia Warszawa z łatwością wygra mecz u siebie z takim rywalem jak Stal.
Polonia Warszawa @ 2.00 bet365