Dokładnie, zgadzam się z Sutkiem co do typu na Wigry, ale w ofercie Tobet niestety go nie znalazłem :-|
Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Ruch Wysokie Mazowieckie 2 3.75, X2 1.79
Odnośnie pozostałych spotkań to mimo wszystko ciężko wytypować tą pierwszą kolejkę rundy wiosennej, bo sama pozycja w tabeli dużo nie mówi. Z moich przemyśleń i informacji na pewno warto spróbować zagrać na Ruch Wysokie Mazowieckie, który gra na wyjeździe ze Świtem Nowy Dwór Mazowiecki, a kurs wynosi 3,75 w Tobet. W sparingach prezentowali się bardzo blado (Świt), przegrywając większość meczów no i bez żadnych znaczących wzmocnień. Już w rundzie jesiennej pokazywali, szczególnie pod koniec rozgrywek, że nie do końca są dobrze przygotowani i po świetnym początku, będącym raczej pójściem za ciosem z III ligi, zanotowali kilka poważnych spadek. Ruch WM to z kolei niespełniona ekipa od kilku sezonów i zawsze im czegoś brakuje w ostatniej chwili do awansu. Mają wzmocnienia z Olsztyna, reszta składu pozostała i w moim odczuciu jest to co najmniej wyrównany pojedynek o czym jednak nie świadczą kursy. Dlatego też warto wziąć typ z większym notowaniem ???? Dla mniej odważnych polecam X2, po kursie 1.79 (Tobet).
Okocimski KS Brzesko - Kolejarz Stróże 2 2.90, X2 1.49
Ponadto mecz Okocmiski KS Brzesko - Kolejarz Stróże. Gospodarze grali zdecydowanie powyżej oczekiwań na jesieni i w przypadku takich ekip, często wiosnę mają bardzo słabą, bo ciężko mi uwierzyć w ich awans, bądź namieszanie w czołówce. Dlatego też tracenie pomału punktów przez tą ekipę zaczął bym od pierwszej kolejki i meczu z silnym Kolejarzem. W minionym sezonie piłkarze z Stróż prowadzili po rundzie jesiennej, a później zagrali fatalnie spadając o kilka pozycji. Sądzą, że teraz są już bogatsi o te doświadczenie i zagrają solidną piłkę od początku rundy. Tym bardziej, że Kolejarz odświeżył nieco skład. Ściągnięto kilku piłkarzy wyróżniających się w innych zespołach: np. Towarnicki (Concordia), Michalski, Piosik (Pelikan) czy Chlipała (Sandecja) i na pewno mają ekipę co najmniej tak samą, jak nie lepszą niż jesienią. Kurs na zawodników ze Stróż w Tobet - 2.90, opcja X2 - 1.49.
Reszta spotkań w moim odczuciu NO BET.
Dodatkowo proponuję jeszcze zakład H2H na całą rundę:
Okocimski KS Brzesko - Resovia Rzeszów 2 1.75
O Okocimskim już napisałem, a Resovia to mój faworyt do wygrania ligi. Wygląda na to, że finansowo nie jest najgorzej, stadion jest, kibice są, atmosfera jest, solidna kadra wzmocniona o kolejnych zawodników również. Na jesieni zanotowali kilka słabszych meczów, ale były to zapewne frycowe za awans. Teraz zespół ten jest już o wiele bardziej doświadczony. Znają swoją siłę i na pewno namieszają dużo w lidze.