>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

II liga polska - grupa wschodnia

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
W tym temacie podajemy typy i dyskutujemy nt. spotkań II ligi polskiej gr. wschodniej

W rolę beniaminków wcielą się kluby z Podkarpacia czyli Resovia i Stal Rzeszów, a także LKS Nieciecza, Olimpia Elbląg i Świt Nowy Dwór Mazowiecki. Wydaje się, że ta grupa nie ma zdecydowanego faworyta, wiec walka o awans może toczyć się niemal do ostatniej kolejki. Jednak jak będzie? czas pokaże.

Zapraszam do typowania i analizowania spotkań II ligi polskiej grupy wschodniej ;)

K 1

kami-31051

Użytkownik
Jutro 2 kolejka ???? tak na szybko kilka propozycji i kilka wniosków - zapraszam do dyskusji!

Świt - Resovia, TYP 1, Kurs 2,35 Expekt
Bardzo ciekawy kurs jest na Świt w meczu z Resovią, mecz beniaminków. Świt wygrał III ligę bez porażki. Resovia, moim zdaniem, słabszą III ligę lubelsko-podkarpacko. Świt bez większych zmian kadrowych w pierwszym meczu pokonał Hetmana Zamość. Co prawda wg. wielu osób powinien przegrywać w pierwszej połowie ale sędzia gola nie uznał. Goście zainaugurowali lige od remisu ze Stomilem. Wg mnie faworytem jest Świt, a kurs prezentuje się bardzo atrakcyjnie 2,35 (Expekt)

Hetman-Start, TYP 1, Kurs 2,52 Fortuna
Hetman po bardzo dobrej pucharowej potyczce nastroje w drużynie są bojowe. Piłkarze są na dobrej drodze, by udowodnić, że stworzyli niezły zespół. Przez słabą drugą połowę przegrali spotkanie. Start jeszcze nie jest w świetnej formie, co potwierdza mecz w PP ze Stalą Poniatowa (wygrana po dogrywce).

Zastanawiam się jeszcze nad typami na Stal Rzeszów z Jeziorakiem, oraz na Nieciecze w meczu wyjazdowym z Wigrami. Zaryzykowałem za drobne w meczu Nieciecza-Okocimski i się opłaciło ????

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Przeboj Wolbrom - GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój)
Już dziś swój pierwszy mecz sezonu rozegra GKS Jastrzębie , Goście po tym jak nie otrzymali licencji na występy w pierwszej lidze zostali zdegradowani do drugiej , Trener Jerzy Wyrobek ma spory ból głowy co do składu ponieważ najważniejsi gracze opuścili Jastrzębian , Do dyspozycji trenera pozostało 17 graczy są to :
Bramkarze: Jacek Widenka, Paweł Zarzycki.
Obrońcy: Kamil Duda, David Gill, Bartosz Hajczuk.
Pomocnicy: Michał Chrabąszcz, Tomasz Copik, Konrad Kobyłecki, Adrian Kopacz, Kamil Kostecki, Dawid Szwarga, Witold Wawrzyczek.
Napastnicy: Radek Janecek, Kamil Jadach, Krzysztof Kukulski, Artur Łaciok, Tomasz Zmuda.
W zainstaniałej sytuacji ciężko wskazać faworyta tej potyczki , Przebój swój pierwszy mecz przegrał 2:1 z Sokołowem dzisiejsza potyczka jest o tyle ważna ze toczy się na własnym boisku , mój typ na to spotkanie to powyżej 2,5 gola.
Powyżej 2,5 gola @@ 1,85 Tobet ✅ ✅

diego71 0

diego71

Użytkownik
Przeboj Wolbrom - GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) 1 2,25 8/10​

Podopieczni Jerzego Wyrobka długo nie wiedzieli, w której lidzie przyjdzie im zagrać. Pierwotnie Jastrzębie miało wystąpić na zapleczu ekstraklasy. Jednak zadłużenia wobec Urzędu Skarbowego i piłkarzy spowodowały, że Komisja ds. Licencji Klubowych nie wyraziła zgody na udział Jastrzębia w pierwszej lidze. Z przyznaniem drugoligowej licencji również były spore problemy. Na szczęście dla &quot;Gieksy&quot; po trzeciej wizycie byłego prezesa Joachima Langera w Warszawie wreszcie się udało.
W klubie jednak dalej źle się dzieje, drużyna rezerw została wycofana a piłkarze bardzo niechętnie rozmawiają z dziennikarzami.
W kadrze na dzisiejsze spotkanie znalazło się zaledwie 17 graczy.
Przebój przegrał w pierwszej kolejce dlatego kibice w meczu z Jastrzębiem liczą na trzy punkty. Na własnym obiekcie Przebój jest bardzo groźnym zespołem, przegrywały tu takie zespoły jak chociażby Pelikan czy Łomża, punkty tracili również pierwszoligowcy z Ostrowca czy tez Sandecji.
Po takim kursie warto zagrać na gospodarzy, atmosfera jaka teraz panuje w Jastrzębiu do najlepszych nie należy jest bardzo wielu młodych graczy dlatego uważam ze Przebój zgarnie dziś cala pule.

manchester-city 0

manchester-city

Użytkownik
Resovia-Hetman

Resovia chce zgarnac 3 punkty z Hetmanem .... goscie maja spore problemy finasowe klub od wczoraj pozostaje bez zarzadu atmosfera w druzynie jest fatalna do tego dochodzi fatalne wyniki w lidze 2 porazki i ani jednej strzelonej bramki co innego resovia z macna druzyna jaka jest swit nowy dwor mazowiecki pokazali sie z bardzo dobrej strony...

mysle ze resovia wykorzysta atut własnego boiska i pokona pewnie druzyne gosci

tbm 642

tbm

Forum VIP
Start Otwock - Stal Rzeszów
Katastrofalnie rozgrywki rozpoczeła drużyna Stali Rzeszów, która piłkarsko została chyba w III lidze. Start Otwock to team, który otarł się o I ligę przegrywając baraże. Ich atutem jest bardzo dobra gra w obronie. Stal nie ma atutów na dzień dzisiejszy aby urwać punkty dobrze dysponowanej ekipie z Otwocka.
Mój typ: Start Otwock - 1,65 w Tobet [5/10] ✅

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
VS

Moim zdaniem drużyna gospodarzy jest w tym spotkaniu zdecydowanym faworytem. W ostatnim meczu pokazali, że to oni będą liczyli się o jak najwyższe miejsce w lidze, oczywiście chodzi o utrzymanie, lecz z taką grą, jaką zaprezentowali w ostatnim spotkaniu, mogą śmiało grać w II lidze. To oni, pokazali, że jednak w Rzeszowie liczy się Resovia, a nie Stal. W składzie mają kilku dobrze prosperujących zawodników, od których zaczyna się kompletowanie składu. Do tego dochodzi dobra sytuacja finansowa klubu rzeszowskiego. Wiadomo, że jest to dopiero początek sezonu, więc również co do wyniku nie jestem w 100% pewien, lecz sądzę, że warto zaryzykować, szczególnie wtedy, gdy w ostatniej kolejce Resovia odniosła znaczące zwycięstwo i to na własnym terenie.
Drużyna Olimpii Elbląg zajmuje teraz 11 miejsce i obecnie traci do rzeszowskiego klubu tylko jedno oczko, więc spotkanie będzie na pewno zacięte, jednak &quot;Pasiaki&quot; pokazały, że u siebie potrafią grać dobry futbol (oczywiście jak na II ligę) i na własnym terenie jest im ciężko urwać punkty.

Mój typ : Resovia Rzeszów
Kurs : 1.75 - Tobet
✅✅✅ 5:1

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Zgadzam sie z typem poprzednika. Olimpia w niebywalej rozsypce jesli chodzi o defensywe. Jeden pilkarz pauzuje za kartki, inni kontuzjowani, wiec Resovia na wlasnym terenie powinna sobie z nimi poradzic.

rpg 1K

rpg

Użytkownik
Stal Rzeszów - GKS Jastrzębie
Mecz wg mnie dwóch najsłabszych ekip 2. ligi wschodniej.
Po 4. kolejkach obydwie ekipy nadal bez punktów i obydwa zespoły będą w tym meczu upatrywać pierwszych punktów (zepewne trzech) co może się skończyć po prostu remisem.
3.30 za podział punktów
Do tego Jeziorak Iława powinien wygrać u siebie z Concordią (1.60) i RESOVIA ma trudny wyjazdowy mecz. Byłbym zadowolony gdyby z Niecieczy chłopaki wywieźli chociaż remis, ale i oto będzie się trzeba natrudzić.
Stal Rzeszów 1-1 GKS Jastrzębie 3.30 ✅
Jeziorak Iława 1-1 Concordia 1.60 ⛔

tbm 642

tbm

Forum VIP
Wigry Suwałki - Start Otwock
Wigry wyrastają w tym sezonie na specjalistów od remisów i nie zdziwię się jeśli dziś odnotują taki wynik po raz kolejny. Start Otwock póki co może pochwalić się kompletem wyjazdowych zwycięstw, ale ja ciągle mam w pamięci poprzedni sezon w wykonaniu tej drużyny gdzie ich główną siłą była gra defensywna. W sumie po pierwszych kolejkach tych rozgrywek możemy odnieśc podobne wrażenie. Start gra solidnie, ale jeśli wygrywa to raczej nie efektownie. Mecz w Suwałkach nie powinien być widowiskiem, w ktorym jedni lub drudzy otwarcie zaatakują przeciwnika. Styl gry Startu Otwock wymusza także na rywalach grę raczej o zabezpieczenie swojej bramki stąd w meczach z udziałem tej drużyny często pada mało bramek. Pamiętając o remisowej grze Wigier w tym sezonie oraz skłonności do takiej gry i ogólnie preferowanego stylu przez Start Otwock uważam, że ciekawym typem na dziś jest remis.
Mój typ: X - 3,20 w Unibet [2/10]

M 0

matoo

Użytkownik
Wigry Suwałki - Concordia Piotrków Trybunalski
W meczu zaczynającym się o 15:00 na stadionie przy ulicy Zarzecze 26 upatruję pewnego zwycięstwa drużyny gospodarzy. Wigry od 6 kolejek są niepokonane i prezentują świetną grę w postaci pewnej defensywy, a także dobrej, grającej skrzydłami ofensywy. Głównie staję się to za sprawą Makuszewskiego (był na testach w Auxerre), Bajki i sprowadzonego na początku sezonu Łotysza Zilsa. Do tego dochodzi jeszcze wracający do formy Ołowniuk i młody Radzio, którzy mają za zadanie wykańczać akcje kreatywnych pomocników. Spotkania obrazujące dobrą formę suwalskiej drużyny to głównie dwa zwycięstwa u siebie z wyżej notowanymi Kolejarzem 3:2 i Startem Otwock 3:1. Po niedawnych problemach zdrowotnych nie ma już chyba śladu, co pokazuje ostatnie wyjazdowe zwycięstwo 2:0 z Sokołem. Concordia zdobyła ostatnio po trzy oczka z Okocimskim Brzesko i Hetmanem Zamość. Mogłoby się wydawać, że gracze tej drużyny notują zwyżkę formy, ale wątpię, że podtrzymają dobrą formę w meczu z Wigrami. Lubią też bardzo remisować na wyjeździe, co zrobili już 4 razy. Ogólnie osiągają lepsze wyniki niż w domu, jednak robili to głównie ze słabszymi drużynami. Nie można też bardzo wierzyć statystykom, bo wyżej wymienione drużyny z Otwocka i Stróż do meczu w Suwałkach nie poniosły żadnej porażki na terenie przeciwnika. Nie powinno się sugerować wynikami Wigier z początku sezonu, gdyż jest to teraz w ogóle inna drużyna, ponieważ wtedy nie było w składzie Zilsa i Makuszewskiego, a reszta graczy też bardzo cieniowała. Ogólnie bardzo polecam grać na zwycięstwo gospodarzy, nawet dwoma bramkami.
Mój typ: 1 - 1.70 w STS. ✅
Wigry Suwałki 4 : 0 Concordia Piotrków Trybunalski

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
&quot;Ach co ja widzę, Resovia jest w I lidze&quot; !! Derby Rzeszowa dla Resovii ???? Pokazali klasę i to, że nie tylko kibice się liczą ???? Dumna postawa w meczu derbowym. Śmieszne było to, że w niektórych zakładach bukmacherskich można było obstawić zdarzenie : &quot;Czy kibice wbiegną na boisko i przerwą mecz podczas derbów??&quot;. Na szczęście nic takiego się nie zdarzyło i chwała im za to. Derby były ciekawe, były momenty walki (tylko na początku). Kibice w końcu pokazali, że nawet podczas derbów potrafią się ładnie zachować. Kilku policjantów zaczęło startować do &quot;groźniejszych&quot; kibiców Stali Rzeszów, a kibice Resovii zaczęli śpiewać : zostaw kibica ! I o to w tym wszystkim właśnie chodzi ????

rpg 1K

rpg

Użytkownik
Derby były świetne i znowu dla Resovii, a z tym zakładem na kibiców to ja go opisałem na tym ich blogu a oni o dziwo go wystawili.
A na dzisiaj taki under znalazłem: Concordia - Resovia u2.5 za 1.85
W Resovii cienko ze strzelaniem bramek na wyjazdach - 0.5 bramki na mecz przy prawie 3 na własnym terenie, za to z drużyną z Piotrkowa Tryb. natomiast odwrotnie. Lepiej sobie radzą na wyjazdach.
Ostatni mecz wyjazdowy Resovii to 2-2 z ostatnią drużyną tabeli, a we wcześniejszych trzech wyjazdach były trzy bezbramkowe remisy.
Concordia będzie walczyła o korzystny wynik na własnym terenie, a Resovia o przełamanie serii bez zwycięstwa na obcym boisku. Under 2.5 po 1.85 całkiem niezły
Mecz za pół godziny.

P 0

progres

Użytkownik
Jeziorak Iława - Hetman Zamość 31.10.09 14.00
Jutro zespół Jezioraka podejmować będzie piłkarzy z Zamościa. Piłkarze z Iławy to ligowy przeciętniak, który jednak konsekwentnie kolekcjonuje punkty. Gra skoncentrowana jest na defensywie, a zespół stracił do tej pory zaledwie 13 bramek (tylko o 1 mniej stracili lider i wicelider II ligi). Z tego również ustawienia drużyny wynika raczej słaba postawa w ofensywie, a największym zagrożeniem dla przeciwników są stałe fragmenty gry. Ostatni mecz tego zespołu, Iławianie zaliczą do jednego z lepszych w tej rundzie - pokonali na zawsze ciężkim terenie w Stróżach tamtejszego Kolejarza skromnie 0-1, a później z zapalczywością bronili dostępu do własnej bramki. No cóż - niespodzianka? Na pewno tak - jednak nie wynikająca raczej z ofensywnych poczynań zawodników z Iławy, lecz turystycznego podejścia gospodarzy, którzy jeden mecz potrafią zagrać koncertowo, natomiast inny oglądają z poziomu murawy. Goście tymczasem zdobywają punkty baaaaardzo mozolnie, z wyjazdów nie przywożąc przeważnie żadnej zdobyczy. Jakkolwiek uważam Jezioraka za faworyta w tym pojedynku i nie zdziwię się z jego zwycięstwa, tak kurs na gospodarzy 1,55 jest mało atrakcyjny i raczej według mnie dobrze ustawiony przez Tobet. Jednak firma Unibet daje na Iławian już 1,5 , natomiast na gości aż 6,25, który według mnie posiada value.

Typ: Jeziorak Iława - Hetman Zamość 2 2/10
lub: Jeziorak Iława - Hetman Zamość 2 dnb 2,95 5/10
Również under - goście przyjdą z obronnym nastawieniem, szukając okazji w kontrach, Jeziorak jak zawsze zagra z zabezpieczeniem tyłów. Kurs 1,72 niewielki - można zagrać za 5/10

P 0

progres

Użytkownik
Stal Rzeszów - Przebój Wolbrom 31.10.09 16.00 //mecz rozgrywany przy sztucznym oświetleniu
Widać zauważalny spadek kursów na drużynę gospodarzy. Dla mnie jest to dobra informacja, bo nie widzę powodu by Stal ustawiać w roli dość pewnego faworyta z około 60% szansami na zwycięstwo. To chyba raczej za dużo. Grę Stali widziałem na żywo tylko raz i prezentowali się całkiem, całkiem przyzwoicie na boisku lidera tabeli II ligi wschodniej. Momentami mieli nawet optyczną przewagę, tylko, że niewiele z niej wynikało. Potwierdzam tezę, że zespół z Rzeszowa gra dużo lepiej, niż na to wskazuje pozycja w tabeli. Potwierdzają to ostatnie wyniki Stalowców, którzy zremisowali 2 tyg. temu na własnym stadionie z bardzo dobrze spisującym się Ruchem Wysokie Maz., a następnie przywieźli komplet punktów z Łowicza. Dzisiejszy mecz będzie meczem o przysłowiowe 6 punktów. Zapowiada się ostra walka. Wolbromianie z kolei jadą na wschód Polski w swoim najmocniejszym niemal składzie i na pewno nie zadowoli ich remis. Kurs na zespół z Wolbromia przesadzony nieco i nie oddaje ich realnego potencjału. Stawiam na 2
Stal Rzeszów - Przebój Wolbrom 2 4,5 3/10
Stal Rzeszów - Przebój Wolbrom 2 dnb 2,45 5/10
Concordia Piotrków Trybunalski - LKS Nieciecza
Króciutki preview podałem w dziale z typami na niższe ligi polskie. Teraz tylko stawkę
Concordia Piotrków Trybunalski - LKS Nieciecza 2 1,57 Tobet 9/10
Od dziś zacznę liczyć zysk/stratę z typowania tej ligi aż do zakończenia zsezonu w przyszłym roku. Zobaczymy, jak pójdzie ????
POWODZENIA !!!

P 0

progres

Użytkownik
Tobet wystawił już kursy na II ligę wschodnią i jak dla mnie póki co - wystawione są raczej dobrze, niestety
Ostatnie typowania nie poszły najlepiej. Najbardziej jestem zawiedziony postawą piłkarzy Jałochy, którzy przegrali z ligowym outsiderem, nie podejmując zbytniej walki. Wielka niespodzianka. Najbliżej wygranej byłem w meczu Jeziorak Iława - Hetman Zamość. Zamościanie prowadzili nawet 0-1, jednak ostatecznie podzielili się z gospodarzami punktami. Przebój Wolbrom ustępował umiejętnościami Stalowcom i stracił punkty. Nie widzę już chyba ratunku dla tego zespołu, który raczej nie wygrzebie się ze strefy spadkowej.
Statystyki:
Typów oddanych - 5, 0W-1Z-4P
Zysk: -19 jednostek //nie wliczam typu na under Jeziorak - Hetman, chociaż był trafiony, jednak traktowałem go jako dodatek
Póki co jeden typek, który wydaje się być dla mnie dobry:
Wigry Suwałki - Olimpia Elbląg 07.11.09 13.00
Wigry grają bardzo dobrze. Po problemach na początku sezonu z wyklarowaniem się składu i późniejszym zatruciem pokarmowym piłkarzy, wpływającym na zagęszczenie częstotliwości rozgrywania spotkań już nie ma śladu. Suwalczanie grają przyjemny dla oka futbol, dużo akcji ofensywnych, ciekawe rozgrywanie stałych fragmentów gry. Nie inaczej było w miniony weekend kiedy to podejmowali Resovię. Zarówno jedna, jak i druga drużyna miała spore szanse na zdobycie gola, mimo to rezultat pozostał bezbramkowy. Wigry zanotowały strzał w słupek oraz w spojenie. Jak stwierdzili trenerzy podopiecznych, wynik remisowy nie krzywdzi żadnej ze stron. Suwalczanie zasługują na pozycję w górnej części tabeli,a ich korzystne rezultaty napawają optymizmem kibiców i działaczy. Do 2 liderów tracą 8 punktów. Wszystko do odrobienia, zwłaszcza gdy stoi teraz naprzeciw nich przeciwnik z nie najwyższej półki. Elblążanie pokazali pazur, ale umiejętności w meczu z Okocimskim były po stronie gospodarzy. Teraz oczekuję podobnego rozwoju sytuacji i nie wiem dlaczego na Wigry z Elblągiem wystawiono kurs 1,62 , skoro w meczu Brzeska z Olimpią kurs na gospodarzy wynosił 1,45, a ja oceniam umiejętności piłkarzy z Suwałk co najmniej na poziomie umiejętności piłkarskich Brzeszczan. Biorę 1
Wigry Suwałki - Olimpia Elbląg 1 1,62 Tobet 9/10

sutek 79

sutek

Forum VIP
ajjj szkoda że nie widziałem wcześniej poprzedniego typu na Przebój Wolbrom, jeśli chodzi o ten zespoł powiem krótko: w tej chwili chyba najslabszy zespół w tej lidze, bardzo dziurawa formacja defensywna, w przedzie też średnio co prawda jest doświadczony Rak który najlepsze lata ma już za sobą i szybki Dudziński ale to za mało, największym mankamentem tej drużyny to obrona stracili aż...36 goli.

Co do typu na Wigry raczej jestem na tak, Wigry solidny zespół ale jakoś nigdy nie mogą odpalić na maxa. Bardzo dobry skrzydłowy Makuszewski on kreuje im całą grę. W Elblągu wiadomo jaka była sytuacja afera na duży rozmiar i w konsekwencji kilku zawodników albo pożegnało się z klubem albo zostali przesunięci do rezerw, Elbląg ma również jak Wolbrom bardzo kiepska obronę najgorszą w lidze 38 goli stracili. Wigry u siebie w tym sezonie jeszcze nie przegraly i nie sądze żeby Olimpia przerwała im tą passę

PozdRawiam

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
ajjj szkoda że nie widziałem wcześniej poprzedniego typu na Przebój Wolbrom, jeśli chodzi o ten zespoł powiem krótko: w tej chwili chyba najslabszy zespół w tej lidze, bardzo dziurawa formacja defensywna, w przedzie też średnio co prawda jest doświadczony Rak który najlepsze lata ma już za sobą i szybki Dudziński ale to za mało, największym mankamentem tej drużyny to obrona stracili aż...36 goli.
W Wolbromiu wszystko się posypało... A jak coś nie idzie to często chodzi o kase i w tym przypadku jest nie inaczej. Gracze myślą o niewypłacanych pieniądzach zamiast o grze i niestety kończy się to już dwucyfrową serią bez wygranej. Do końca rundy będą kontynuować zapewne passe, zobaczymy co będzie działo się w trakcie przerwy zimowej...

P 0

progres

Użytkownik
Dzięki panowie za wartościowe informacje. Nie uznaję się za super eksperta w tej lidze, ale w miarę na bieżąco śledzę i próbuję coś wycisnąć z buków;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom