Tobet wystawił już kursy na II ligę wschodnią i jak dla mnie póki co - wystawione są raczej dobrze, niestety
Ostatnie typowania nie poszły najlepiej. Najbardziej jestem zawiedziony postawą piłkarzy Jałochy, którzy przegrali z ligowym outsiderem, nie podejmując zbytniej walki. Wielka niespodzianka. Najbliżej wygranej byłem w meczu Jeziorak Iława - Hetman Zamość. Zamościanie prowadzili nawet 0-1, jednak ostatecznie podzielili się z gospodarzami punktami. Przebój Wolbrom ustępował umiejętnościami Stalowcom i stracił punkty. Nie widzę już chyba ratunku dla tego zespołu, który raczej nie wygrzebie się ze strefy spadkowej.
Statystyki:
Typów oddanych - 5, 0W-1Z-4P
Zysk: -19 jednostek //nie wliczam typu na under Jeziorak - Hetman, chociaż był trafiony, jednak traktowałem go jako dodatek
Póki co jeden typek, który wydaje się być dla mnie dobry:
Wigry Suwałki - Olimpia Elbląg 07.11.09 13.00
Wigry grają bardzo dobrze. Po problemach na początku sezonu z wyklarowaniem się składu i późniejszym zatruciem pokarmowym piłkarzy, wpływającym na zagęszczenie częstotliwości rozgrywania spotkań już nie ma śladu. Suwalczanie grają przyjemny dla oka futbol, dużo akcji ofensywnych, ciekawe rozgrywanie stałych fragmentów gry. Nie inaczej było w miniony weekend kiedy to podejmowali Resovię. Zarówno jedna, jak i druga drużyna miała spore szanse na zdobycie gola, mimo to rezultat pozostał bezbramkowy. Wigry zanotowały strzał w słupek oraz w spojenie. Jak stwierdzili trenerzy podopiecznych, wynik remisowy nie krzywdzi żadnej ze stron. Suwalczanie zasługują na pozycję w górnej części tabeli,a ich korzystne rezultaty napawają optymizmem kibiców i działaczy. Do 2 liderów tracą 8 punktów. Wszystko do odrobienia, zwłaszcza gdy stoi teraz naprzeciw nich przeciwnik z nie najwyższej półki. Elblążanie pokazali pazur, ale umiejętności w meczu z Okocimskim były po stronie gospodarzy. Teraz oczekuję podobnego rozwoju sytuacji i nie wiem dlaczego na Wigry z Elblągiem wystawiono kurs 1,62 , skoro w meczu Brzeska z Olimpią kurs na gospodarzy wynosił 1,45, a ja oceniam umiejętności piłkarzy z Suwałk co najmniej na poziomie umiejętności piłkarskich Brzeszczan. Biorę 1
Wigry Suwałki - Olimpia Elbląg 1 1,62 Tobet 9/10