>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

II Liga - Grupa Zachodnia [Sezon 2013/2014]

Status
Zamknięty.
vde 119

vde

Użytkownik
II liga, grupa zachodnia Tabela
19/04/2014 16:00
RKS Raków Częstochowa vs UKP Zielona Góra

Wiosną obrona Rakowa nie zachwyca. Nie licząc meczu z Bytomiem (05.04.2014) w którym było 0:0, ostatnie &quot;zero z tyłu&quot; miało miejsce 19.10.2013 w Stargardzie Szczecińskim. Gospodarze znajdują się tuż pod kreską, sytuacja zielonogórskiej ekipy jest niemalże beznadziejna.
Dziś, Raków zagra bez jednego z filarów formacji obronnej - Damiana Byrtka (pauzuje za kartki).
Po ostatnich wyczynach obrony trudno spodziewać się czystego konta.
Przekaz dla zawodników od zarządu, jak i kibiców jest jasny. Koniec z porażkami i remisami po walce... Czas dziś wygrać z zespołem, który jest niżej notowany, i bez wsparcia kibiców.
Raków na pewno zagra atakiem pozycyjnym już od pierwszej minuty tego spotkania. Przy chaotycznej grze obrońców, może to skończyć się stratą przynajmniej jednej bramki. Dla Rakowa w Wielką Sobotę nie zagra również najskuteczniejszy strzelec tej ekipy - Dawid Retlewski (10 goli), jednak mimo wszystko ma kto strzelać w tej drużynie, a ten mecz jest doskonałą okazją na przełamanie dla wielu graczy (m.in. dla Artura Pląskowskiego, który wrócił z wypożyczenia z Chojniczanki Chojnice). Sądzę, że dwie bramki uda się strzelić, ale i też minimum jedną stracić, bo trudno sobie bez tego wyobrazić wiosenny Raków. W UKP gra lider strzelców tej ligi - Wojciech Okińczyc (13 goli). On też może zrobić swoje.
Ciężko mówić o wyniku końcowym, dlatego go nie typuję. Teoretycznie Raków musi. Ale to o niczym nie przesądza.
3:1
Powyżej 2,5 gola ✅
1,85 @ expekt

marjol 102

marjol

Użytkownik
Rozgrywki nabierają tempa, już jutro następna,26 kolejka.
Kilka ciekawych spotkań, na górze tabeli pojedynek szóstego Rozwoju z trzecim Zagłębiem, lider z Głogowa podejmuje czwartego Górnika Wałbrzych.
Mnie oczywiście najbardziej interesuje mecz w Katowicach. Mecze z &quot;hanysami&quot; zawsze wywołują dodatkowe emocje, chociaż Rozwój potęgą kibicowską nie jest, poza tym nie przyjmuje kibiców gości. Kilka lat temu byłem na Rozwoju, wówczas więcej było kibiców z Sosnowca niż miejscowych, przyśpiewki &quot;gramy u siebie&quot;.
Ważnym aspektem jest fakt, iż obecny trener Zagłębia- Mirosław Smyła wcześniej przez prawie 3 lata był trenerem Rozwoju, zrobił tam wiele dobrego. Co więcej praktycznie grają dalej takim samym składem jak za kadencji Smyły, więc rozpracowanie rywala nie stanowi problemu.
W środowym spotkaniu w składzie Rozwoju zabraknie dwóch ważnych ogniw. Król i Mandrysz nie zagrają z powodu kontuzji/kartek, a należą do podstawowych zawodników Rozwoju. Ten pierwszy w tym sezonie zaliczył 20 występów, zdobywając 3 gole. Ten drugi zagrał 21-krotnie, do siatki trafił raz.
Zagłębie nie ma problemu ze składem, szeroka kadra, wartościowi zmiennicy.
Dlatego typuje zwycięstwo Zagłębia, ale głównym typem na ten mecz będzie under.
Zagłębie ostatnio strzela dużo, traci dużo ale u siebie. Na wyjazdach pasmo underów, w rundzie rewanżowej jeszcze nie stracili bramki na wyjeździe (0-0 Kalisz oraz Stargard, 0-2 Jarocin). Co więcej Zagłębie i Rozwój poza Chrobrym są drużynami które najczęściej remisują 0-0. Rozwój uczynił to 6 razy, Zagłębie 5.
Moim zdaniem mecz zakończy się wynikiem 0-1 lub 0-2 ✅

Drugi mecz na szczycie Chrobry - Górnik ma według mnie oczywistego faworyta - GOSPODARZY. O Górniku pisałem niedawno, na wiosnę grają beznadziejnie, 2 zwycięstwa(na początku z Gryfem i Jarotą), remis, 4 porażki( w tym dwie z bezpośrednimi rywalami do awansu). Jak na drużynę, która walczy o awans to bardzo słabo, widocznie nie do końca komuś w Wałbrzychu ich awans pasuje.
Chrobry także bez szału 2 zwycięstwa, 4 remisy i porażka. W ostatniej kolejce w końcu się przełamali i wygrali na trudnym terenie z Błękitnymi.
Biorąc pod uwagę obecną dyspozycję obu zespołów,przewagę własnego boiska i rangę meczu stawiam na gospodarzy.
W pozostałych meczach ciekawie wygląda zwycięstwo Ruchu Zdzieszowice z Jarotą. Zdzichy w ostatniej kolejce doznały dopiero pierwszej porażki na wiosnę w Sosnowcu, widziałem mecz i na prawdę poukładana drużyna, po 16 minutach prowadzili 2-0, skończyło się 4-2 bo Zagłębie rzuciło się jak byk na czerwoną płachtę. Bramkarz zawalił im bramę na 3-2 i się posypali. A Jarota bardzo nieprzewidywalna, ostatnio 2 bardzo niespodziewane zwycięstwa w Bytowie i u siebie z mocną na wiosne Calisią... Ale nie mają szans na utrzymanie, a Zdzichy minimalnie pod kreską, muszą wygrywać takie mecze

Typy:
Zagłębie win 2.63 b365 3/10 ✅0-2
under 2.5 w tym meczu 1,63 b365 5/10✅0-2
Chrobry win 2.15 efortuna 4/10✅1-0 90min z karnego.

Otrzymane punkty reputacji: +5
E 40

edson17

Użytkownik
Spotkanie: Gryf Wejherowo - Raków Częstochowa 0-3 ⛔
Typ: 1
Kurs: 2.2
Bukmacher: Betsafe
Data: 23 kwietnia, 17:00

Gryf na wiosnę u siebie bilans 3-0-0 i bramki 9-2, natomiast Raków na wyjeżdzie 1-1-1 bramki 5-3. Ale nie sugerujmy się zwycięstwem Rakowa gdyż były to punkty oddane walkowerem przez KS Polkowice, takto remis z MKS Kluczbork 1-1 i przegrana z Rozwojem 2-1. Gryf wygrywał z Lechia Zielona Góra 4-1 , Polonia Bytom 3-1, MKS Kluczbork 2-0. Gryf jak i Raków walczą o utrzymanie Gryf traci obecnie 2 punkty do Rakowa, wygrywając przeskoczą Raków i beda w 8. Myślę, że Gryf wygra to spotkanie i wskoczy do górnej części tabeli.

Spotkanie: Ruch Zdzieszowice - Jarota Jarocin 1-1 ⛔
Typ: 1
Kurs: 1.70
Bukmacher: Betsafe
Data: 23 kwietnia, 16:00

Drugim spotkaniem,które przykuło moją uwagę jest mecz rewelacyjnego na wiosnę Ruchu z Jarotą. Gospodarze na wiosnę u siebie, 4-0-0 bramki 9-1, Jarota na wyjeżdzie 1-1-1 bramki 1-1. Ruch wygrał z Ostrovią 1-0, Odrą 2-0, Wartą 3-1, Górnikiem Wałbrzych 3-0 i ostatnio ostro postraszył na wyjeżdzie Zagłebie Sosnowiec przegrywając 4-2, więc forma jest i myślę ze dzisiaj wygrają 5 raz z rzedu u siebie. Jarota natomiast wygrała 1-0 na Bytovii, przegrała na Górniku 1-0 i zremisowała 0-0 z Warta Poznań. Ruch walczy o utrzymanie, a Jarota już może sie powoli żegnać z liga. Myślę, że już do przerwy Ruch będzie prowadził 1 lub 2-0.

Otrzymane punkty reputacji: +3
marjol 102

marjol

Użytkownik
Wczorajsza kolejka zgodnie z przewidywaniami, czołówka wygrała swoje mecze chociaż tylko Zagłębie uczyniło to bez problemu. Chrobry słaby mecz i gol z karnego w 90 minucie. Czy słuszny? Ręka w polu karnym była, tylko obrońca Górnika został w powietrzu odepchnięty i nie miał za dużego wpływu na to co się wydarzyło.
Bytovia przegrywała 2-0, ale w ciągu 8 minut (62-70) strzeliła 3 bramki i wygrała. Jedną także z karnego.
Teraz już o najbliższej kolejce.
Konsekwentnie gram na &quot;swoich&quot; i dobrze na tym wychodzę. Tym razem podobnie. Chrobry dalej trzyma się na fotelu lidera, ale w rundzie rewanżowej wymęcza zwycięstwa, gubi punkty...Zagłębie u siebie na wiosnę gra bardzo &quot;widowiskowo&quot;. Zawsze traci pierwsze bramkę (ostatnio nawet 0-2 po 16 minutach), by później gonić i wygrywać (nie udało się tylko z Bytovią, ale też było bardzo blisko)
W drużynie świetna atmosfera, kibiców coraz więcej przychodzi na mecze, nic tylko wygrywać.
Jeszcze może dodam, że Zagłębie ostatni maraton meczowy spędziło w domu. W sobote u siebie, w środe wyjazd do sąsiadujących Katowic i teraz ponownie w domu. Chrobry więcej pojeździł. Stargard-Głogów-Sosnowiec...
Zagłębie 2,35⛔ a w 2 minucie było juz 1-0...
Pozostałe typy to:
Bytovia ze Zdzichami po 1,8✅
Bytovia ma ciśnienie na awans, najbogatszy klub, zaczynają szczęśliwie punktować jak w ostatniej kolejce, z drugiej strony nie tak dawno polegli u siebie z Jarotą... Zdzichy niby rewelacja wiosny ale ostatnie 2 mecze nieco ostudziły ich zapały. Pierwsza porażka z Zagłębiem a w ostatniej kolejce strata punktów z nieobliczalną Jarotą. Bytovia jeżeli rzeczywiście chce awansować to musi takie mecze wygrywać.
Warta 2.0⛔
Warta wydawało się, że odpadła z walki o awans a tu patrzę i widzę, że nadal czają się za Zagłębiem, 5 punktów straty do miejsca premiowanego awansem. Pakę mają, zaczeli im chyba płacić bo wróciły dobre wyniki. Kluczbork u siebie jeszcze coś ciśnie, na wyjazdach gorzej. Na pewno tanio skóry nie sprzedadzą, bo są pod kreską i każdy punkcik w walce o utrzymanie będzie ważny, ale na trudnym terenie, z bardzo mocnym rywalem daję im małe szanse
Błękitni - Polonia Bytom 2,3✅
To tak najdelikatniej. Błękitni u siebie grają bardzo dobrze, niejeden faworyt zostawił tam punkty. Polonia u siebie bardzo dobre wyniki, na wyjeździe 2-5-6. Obie drużyny mają tyle samo punktów, sąsiadują w tabeli i walczą o utrzymanie.
Myślę,że Atut własnego boiska będzie tutaj kluczowy.

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Polonia Bytom - Górnik Wałbrzych typ: 1 DNB @ 1.75 Unibet ✅
Taki a nie inny typ z powodu zmiany trenera. W końcu ona nastąpiła i mam nadzieję że Piotr Mrozek wyciągnie z chłopaków to co najlepsze.
Napisałem w końcu, ponieważ nie rozumiem czym kierowali się włodarze zatrudniając jako pierwszego trenera - trenera bramkarzy... Efekt - 8 pkt w ośmiu meczach. Istny dramat...
W klubie dzieje się wiele rzeczy, ale myślę że nikt nie chce kolejnego spadku do niższej klasy rozgrywkowej. W Bytomiu do pewnego momentu można było spodziewać się wygranych a już co najmniej remisów. Niestety, tak jak już wspomniałem, miało to miejsce zwłaszcza, kiedy trenerem był Jacek Trzeciak.
Potem przyszedł Skowronek. Niestety nazwisko nie zrobiło na nikim wrażenia a on sam nie zrobił niczego oszałamiającego. Po wspomnianym niewypale trenerem został Grzegorz Kurdziel - trener bramkarzy. No i to powinno wystarczyć...
Gorzej być już nie może. Pora obudzić się i chociaż u siebie pokazać co się potrafi. Jest kilka postaci które powinny pociągnąć grę, czy to z przodu czy trzymać fason z tyłu.
Górnik walczący o awans, ale problem przychodzi kiedy należy zagrać na nie swoim boisku. W tej rundzie nie wygrali ani jednego wyjazdowego spotkania, przegrywając wszystkie cztery jakie do tej pory rozgrywali.
Nie widziałem ich w akcji dlatego nie będę rozpisywał się o aspektach czysto piłkarskich ale tak jak już wspomniałem - gorzej z Polonią być nie może i jeśli tego spotkania nie wygrają to chociaż zremisują. Trzeba zbierać punkty i walczyć, jak się okazuje, o utrzymanie a nie o awans jak do pewnego momentu.

marjol 102

marjol

Użytkownik
Błękitni Stargard Szczeciński - UKP Zielona Góra 1.8⛔3-3
Błękitni u siebie mocni, walczą o utrzymanie, są tuż nad kreską i w takich spotkaniach muszą zgarniać komplet punktów. Zielona Góra 13 pkt straty do bezpiecznego miejsca czyli właściwie pogodzeni ze spadkiem...
Bytovia - Chrobry X2 1.47⛔2-1
Mecz na szczycie, obie drużyny walczą o awans. Chrobry w zdecydowanie lepszej sytuacji, 6 punktów przewagi nad trzecim Zagłębiem (dodatkowo lepszy bezpośredni pojedynek). W ostatniej kolejce jednak obie drużyny straciły punkty i zrobiło się znowu ciekawie...Bytovia baty 3-0 w Katowicach, Chrobry tylko remis u siebie z Jarotą. Dlatego obie drużyny nadal nie mogą być pewne awansu i mecz powinien być o wielką stawkę. Jedyną niewiadomą jest dla mnie podejście Bytovii do kwestii awansu. Trzeci sezon dobijają się do I ligi, w dwóch poprzednich &quot;pechowo&quot;(celowo?) nie udało się awansować. Teraz sytuacja wydaje się powtarzać. Jak jest rzeczywiście okaże się w sobotę.

Wałbrzych - Kluczbork X2 1.6✅2-5
Tutaj krótko. Górnik od kilku dobrych spotkań gra beznadziejnie, traci punkty co kolejkę(ostatnia wygrana 22 marca u siebie z Jarotą). Kluczbork walczy o utrzymanie i ma duże szanse urwać coś w Wałbrzychu.
I na koniec arcyciekawe spotkanie jak dla mnie i dla układu tabeli
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - POLONIA BYTOM 1,75⛔0-0
W Sosnowcu już kilka dni przed meczem zaczęła się wielka mobilizacja. Przyjeżdza najciekawszy rywal pod względem kibicowskim, stawka meczu również bardzo wysoka bo Zagłębie po szczęśliwych wynikach w ostatniej kolejce ma znowu 2 punkty straty do miejsca premiowanego awansem. Do wczoraj sprzedało się juz 4000 biletów na to spotkanie czyli można spodziewać się w sobotę kompletu i rekordu frekwencji w tym sezonie.
Piłkarsko Zagłębie zdecydowanie lepsze, organizacyjnie również, atut własnego boiska i dwunastego zawodnika w postaci kibiców. Polonia kiepska na wyjazdach 2-5-7, Zagłębie u siebie 8-4-2.
Zapowiada się bardzo ciekawy mecz na boisku i trybunach, liczę że zakończony zwycięstwem Zagłębia i dalszą walką o awans
e:szkoda, jak zwykle przy wielkiej mobilizacji i meczu o dużą stawkę piłkarze grają kaszanę. W końcówce 2-3 okazje a przez caly mecz nudy na boisku.

evero 19

evero

Użytkownik
Błękitni Stargard Szczeciński - UKP Zielona Góra 1.8
Błękitni u siebie mocni, walczą o utrzymanie, są tuż nad kreską i w takich spotkaniach muszą zgarniać komplet punktów. Zielona Góra 13 pkt straty do bezpiecznego miejsca czyli właściwie pogodzeni ze spadkiem...
Bytovia - Chrobry X2 1.47
Mecz na szczycie, obie drużyny walczą o awans. Chrobry w zdecydowanie lepszej sytuacji, 6 punktów przewagi nad trzecim Zagłębiem (dodatkowo lepszy bezpośredni pojedynek). W ostatniej kolejce jednak obie drużyny straciły punkty i zrobiło się znowu ciekawie...Bytovia baty 3-0 w Katowicach, Chrobry tylko remis u siebie z Jarotą. Dlatego obie drużyny nadal nie mogą być pewne awansu i mecz powinien być o wielką stawkę. Jedyną niewiadomą jest dla mnie podejście Bytovii do kwestii awansu. Trzeci sezon dobijają się do I ligi, w dwóch poprzednich &quot;pechowo&quot;(celowo?) nie udało się awansować. Teraz sytuacja wydaje się powtarzać. Jak jest rzeczywiście okaże się w sobotę.

Wałbrzych - Kluczbork X2 1.6
Tutaj krótko. Górnik od kilku dobrych spotkań gra beznadziejnie, traci punkty co kolejkę(ostatnia wygrana 22 marca u siebie z Jarotą). Kluczbork walczy o utrzymanie i ma duże szanse urwać coś w Wałbrzychu.
I na koniec arcyciekawe spotkanie jak dla mnie i dla układu tabeli
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - POLONIA BYTOM 1,75
W Sosnowcu już kilka dni przed meczem zaczęła się wielka mobilizacja. Przyjeżdza najciekawszy rywal pod względem kibicowskim, stawka meczu również bardzo wysoka bo Zagłębie po szczęśliwych wynikach w ostatniej kolejce ma znowu 2 punkty straty do miejsca premiowanego awansem. Do wczoraj sprzedało się juz 4000 biletów na to spotkanie czyli można spodziewać się w sobotę kompletu i rekordu frekwencji w tym sezonie.
Piłkarsko Zagłębie zdecydowanie lepsze, organizacyjnie również, atut własnego boiska i dwunastego zawodnika w postaci kibiców. Polonia kiepska na wyjazdach 2-5-7, Zagłębie u siebie 8-4-2.
Zapowiada się bardzo ciekawy mecz na boisku i trybunach, liczę że zakończony zwycięstwem Zagłębia i dalszą walką o awans
Mecze w sobote, ale skoro marjol zaczął to rozpędzimy temat.
Błękitni Stargard Szczeciński - UKP Zielona Góra
Polecam i to bardzo. Może marjol trochę się zapędził z tym, że Błękitni u siebie są mocni, bo na własnym terenie zdobyli w tej rundzie 6 oczek, a na wyjazdach 12, co nie zmienia faktu że sam wchodzę w to grubo. Świetna forma, szczególnie w ataku, gdzie stwarzają sobie mnóstwo okazji, co potwierdził tylko mecz z Kluczborkiem, który jest bardzo dobrze zorganizowany w defensywie, a mimo to Stargard mógł im spokojnie jeszcze wbić z 3/4 bramki. UKP Zielona Góra już odpuściła sobie zupełnie walkę o utrzymanie, o czym zresztą mówił trener po ostatnim meczu z Wartą. Bardzo młody zespół z Zielonej Góry nie zatrzyma rozpędzonej lokomotywy w Stargardzie.

Wałbrzych - Kluczbork
Tutaj z kolei bym totalnie odpuścił, jeżeli chodzi o wyłonienie zwycięscy. Wałbrzych gra totalny piach w tej rundzie. Oglądałem ich ostatni mecz w Bytomiu, była relacja w internecie i nie nic nie mogli sobie stworzyć mimo że Polonia w defensywie nie prezentuję się najlepiej. Podobna sytuacja z Kluczborkiem. Dobrze zorganizowany zespół w tyłach, grają z kontry i w meczu stwarzają sobie 2 sytuacje. Sam zagram tutaj under 2,5 - mecz do jednej bramki, kto strzeli wygra.

Bytovia - Chrobry
Tutaj również bym odpuścił, wynik jest sprawą otwartą. Chrobry piłkarsko lepszy, ze świetnym Łukaszem Szczepaniakiem który robi im gre, ale pamiętajmy że Bytovia jest drużyną własnego boiska, w całym sezonie tylko jedna porażka. Z tym odpuszczaniem meczów marjol raczej bym ich nie podejrzewał. Prędzej bym poszedł w drugą stronę. 2 kolejki temu przegrywali w Kaliszu 2-0 by w ciągu kilku minut wygrać 2-3. Sponsorem klubu jest 70-sty najbogatszy Polak z firmą która w tym roku zrobi 600 milionów obrotu, więc o awans się nie boją. Dla ciekawostki powiem, że firma Drutex podpisała własnie kontrakty na rok z Pirlo i Lahmem - oczywiście reklamowe :wink:
Jeżeli już to stawiam na remis, który pewnie zadowoli obie ekipy.

marjol 102

marjol

Użytkownik
Drutex jest od kilku sezonów sponsorem Bytovii i jakoś te awanse w ostatnich kolejkach dziwnym trafem przechodziły im koło nosa. Może wystarczy im gra na 3 ligowych pastwiskach? Poza tym w I lidze ma być obowiązek posiadania oświetlenia, więc może to wiązać się z wynajmowaniem stadionu/postawieniem jupiterów.
Co do Błękitnych to ok, zdobyli &quot;tylko&quot; 6 oczek ale z kim grali? Remisy z Zagłębiem i Bytovią, porażka z Chrobrym ---&gt;3 najlepsze drużyny, 2 zgubiły punkty. Remis z będącymi wówczas w mega gazie Zdzichami(chyba pierwsze stracone punkty na wiosne wlaśnie w Sztargardzie) i zwycięstwo z Polonią.

pilka_radom 39,6K

pilka_radom

Znawca - Nizsze ligi polskie
W meczu z UKP w ekipie Błękitnych za kartki wypadają z gry dwaj pomocnicy Maciej Więcek 26/0 i Rafał Gutowski 11/3. Początkowo też chciałem mocniej wejść w stronę gospodarzy, ale w związku z tymi brakami mam lekkie obawy.

evero 19

evero

Użytkownik
Drutex jest od kilku sezonów sponsorem Bytovii i jakoś te awanse w ostatnich kolejkach dziwnym trafem przechodziły im koło nosa. Może wystarczy im gra na 3 ligowych pastwiskach? Poza tym w I lidze ma być obowiązek posiadania oświetlenia, więc może to wiązać się z wynajmowaniem stadionu/postawieniem jupiterów.
Co do Błękitnych to ok, zdobyli &quot;tylko&quot; 6 oczek ale z kim grali? Remisy z Zagłębiem i Bytovią, porażka z Chrobrym ---&gt;3 najlepsze drużyny, 2 zgubiły punkty. Remis z będącymi wówczas w mega gazie Zdzichami(chyba pierwsze stracone punkty na wiosne wlaśnie w Sztargardzie) i zwycięstwo z Polonią.
Marjol z całym szacunkiem, ale widać że opierasz swoje analizy na statystykach, nie wiedząc tak naprawdę co się w klubach dzieje. Drutex jak będzie chciał to postawi sobie ze 20 jupiterów. Nie po to zatrudniali Pawła Janasa za grube pieniądze by tylko utrzymał drużynę na &quot;3 ligowych pastwiskach&quot;. Rok temu nie awansowali i przytoczę Ci oświadczenie sponsora w związku właśnie z brakiem awansu:
.
.
Oświadczenie DRUTEX S.A. ws. postawy Drutex-Bytovii Bytów
w meczach w Chojnicach i Kluczborku
Ostatnie ,,osiągnięcia” zespołu Drutex-Bytovii Bytów w meczach z Chojniczanką Chojnice i MKS Kluczbork stały się przyczyną wielu spekulacji i powątpiewań dotyczących stanu drużyny, jakości gry, umiejętności zawodników, a nawet kompetencji trenera. W związku z fatalnymi wynikami, jakie zanotowała Drutex-Bytovia w ww. meczach, jako główny sponsor drużyny, czujemy się zobowiązani do skomentowania zaistniałej sytuacji i przedstawienia dalszych planów współpracy z zespołem. Jakkolwiek nie ma wątpliwości, że piłka nożna jest sportem nieprzewidywalnym i że w kwestiach futbolu nie można mówić o regułach i sytuacjach pewnych, jednakże na pewno wszyscy wierzymy, że piłka nożna jest tą dyscypliną sportu, która wymaga od zawodników zaangażowania, wytrwałości, wielkich umiejętności, ale przede wszystkim pasji i woli walki. Niestety ww. wystąpień naszego zespołu nie możemy utożsamiać z takimi wartościami, a w oczach zarówno sponsora jak i kibiców, gra zespołu pozostawiała wiele do życzenia. Zawód, rozczarowanie, zażenowanie, żal oddają najlepiej to jak czują się wszyscy Ci, którzy trzymali kciuki za kolejne mecze i wierzyli, że determinacja piłkarzy pomoże im osiągnąć kolejne sukcesy na piłkarskich stadionach. Tym większe pretensje kierujemy w stronę zawodników, że jako główny sponsor klubu razem z klubowymi działaczami mocno wierzyliśmy i liczyliśmy na grę na najwyższym poziomie, na kolejne pozytywne zaskoczenia na murawie, wreszcie na awans do I ligi, który miał być ukoronowaniem 10-letniego zaangażowania DRUTEX S.A. w sponsoring Drutex-Bytovii Bytów. Wspólnie chcieliśmy zapisać się w kartach historii klubu i miasta. Mieliśmy szerokie plany i wizję budowy zespołu z prawdziwego zdarzenia, silnego nie tylko umiejętnościami zawodników, ale przede wszystkim ich wolą walki i pasją gry. Stąd, nasze silne zaangażowanie we wsparcie klubu odzwierciedlone m.in. w organizacji obozów treningowych za granicą, odpowiadających jakością tym, jakie gwarantowane są dla zespołów z ekstraklasy. Stąd również, atrakcyjne warunki finansowe dla piłkarzy oraz inwestycje w podnoszenie ich umiejętności i kompetencji w zakresie piłki nożnej.
Mimo licznych form wsparcia i prestiżowych warunków, jakie stworzyliśmy zespołowi nie udało się piłkarzom sprostać wymaganiom naszym, czyli sponsora, jak i kibiców i zwolenników drużyny. Z pewnością ich ostatnie osiągnięcia stanowią „pomarańczowe” światło dla fanów piłki nożnej, dla wszystkich, dla których futbol kojarzył się z walką do samego końca, do ostatniej bramki.
W związku z powyższym konieczne są zmiany w szeregach zespołu, które pomogą poprawić obecną sytuację, zaszczepić wartości, bez jakich futbol nie istnieje: honor, wytrwałość, zaangażowanie. Do zdobywania ambitnych celów potrzebna jest drużyna z ambicjami. Wierzyliśmy, że takową mamy. Dziś natomiast jasnym jest, że wszystkie nasze nadzieje były fikcją, a drużyna nie stanęła na wysokości zadania. Dlatego nasuwa się pytanie: czy warto jeszcze wspierać sport i drużynę, której nie zależy na zwycięstwach? Czy warto wzmacniać lub budować zespół od zera czy warto wreszcie zawodzić fanów i siebie wzajemnie? Pytania nie są retoryczne, bo DRUTEX czuje się dziś „wykopany” z Drutex-Bytovii, a marzenia o piłce na najwyższym poziomie znajdują się dziś na piłkarskim aucie.
DRUTEX S.A.

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Zagłębie Sosnowiec - Polonia Bytom typ: BTS @ 1.83 Unibet ⛔
e: Polonia prawdopodobnie jeden z lepszych meczów. Zaczyna ta maszynka w jakiś sposób funkcjonować. Tak jak już wspomniałem - nowy trener, i to naprawdę trener, to pozytywny bodziec dla drużyny. Następny mecz z Jarocinem i już zapowiadam czystą jedynkę. Ten mecz powinien pokazać czy rzeczywiście moje słowa się sprawdzają.
O Polonii pisałem przy okazji poprzedniej kolejki. Piotr Mrozek - nowa miotła - zadziałał(a) i trzy punkty zostały w Bytomiu.
Pora na wyjazd do Sosnowca czyli jak to się żartobliwie określa - &quot;za granicę&quot;. Przez rodowitego Ślązaka mecz który nigdy derbami nie będzie. Zawsze kiedy słyszy się o Zagłębiu, wytwarzają się dodatkowe emocje.
Dla Zagłębia mecz bardzo ważny, jak nie arcyważny. Ktoś z dwójki Chrobry Głogów, Bytovia, którzy zagrają między sobą, straci punkty a Zagłębie może to znakomicie wykorzystać. Jednak Polonia nie jedzie postać na boisku. Zawodnicy dobrze wiedzą jaka jest ich sytuacja w tabeli. Każdy punkt jest na wagę złota jeśli myśli się o utrzymaniu, a zapewniam że nie mówi się o niczym innym.
Nowy trener miał kolejny tydzień aby popracować z chłopakami i przygotować ich pod każdym względem do dzisiejszego meczu.
Licząc tylko obecną rundę, Zagłębie straciło bramkę w każdym meczu na własnym obiekcie. Górnik Wałbrzych (pokonany przez Polonię w poprzedniej kolejce 2:1), Gryf Wejherowo, Ruch Zdzieszowice, Bytovia Bytów, Chrobry Głogów - każda z tych ekip potrafiła strzelić co najmniej jedną bramkę.
Polonia na wyjazdach gra słabo ale passa wcale nie musi trwać wiecznie. Przypomnę, że między innymi za słabą postawę na wyjazdach zwolniony został Jacek Trzeciak. Skowronek nie zrobił niczego więc jego nie liczę, a Kurdziel - trener bramkarzy - to już przeszłość. Mimo tego Polonia strzela, niekoniecznie wygrywa, ale strzela. W 10 na 14 spotkań wyjazdowych Polonia znalazła drogę do bramki przeciwnika. Moim zdaniem tak będzie i dziś. Wynik to dla mnie sprawa otwarta. Zagłębie na pewno solidniejsze, ale bierzmy pod uwagę również to, że nastąpiła zmiana trenera w ekipie z Bytomia, a to zawsze pewien bodziec dla każdej drużyny.

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Polonia Bytom - Jarota Jarocin
Polonia @ 1.55 Unibet
✅
Polonia over 1,5 @ 1.70 Unibet ✅

Kurs marny, być może niewarty gry, ale jak powiedziało się &quot;A&quot; to należy powiedzieć &quot;B&quot;.
Wszystko co chciałbym przekazać poprzez tą analizę zostało już dawno przeze mnie napisane. Zarówno post wyżej jak i ten dotyczący meczu z Wałbrzychem w pełni pokazuje sytuację Polonii przed tym spotkaniem.
Nie będę po raz kolejny pisał o nowym trenerze i o walce o utrzymanie.
Do Bytomia przyjeżdża Jarota która podobnie jak Polonia walczy o pozostanie w II lidze. Niestety ilość punktów nie napawa optymizmem i można powoli mówić o ich spadku. Jednak jak to zawsze bywa, pewnie ambicji im nie zabraknie a i jakieś umiejętności też posiadają patrząc na wyjazdową wygraną z Bytovią która jak wiemy walczy o awans do I ligi.
Skąd więc ten optymizm z mojej strony ? Ano z tego, iż Bytom to trudny teren dla przyjezdnych drużyn. Tutaj Polonia uzyskała najwięcej punktów i to właśnie na własnym stadionie musi szukać ich w dalszym ciągu.
Mam nadzieję, że mój optymizm jaki wyraziłem w poprzednich analizach mnie nie zgubi i dziś Polonia pokaże, że w najprostszych środkach największa siła i komplet punktów pozostanie w Bytomiu.

Otrzymane punkty reputacji: +15
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Ostrovia Ostrów - Warta Poznań
under 2.5
⛔ kur..
1.84
Dla mnie peffka, od rana leje w Ostrowie, murawa na pewno nasiąknięta wodą. Nie wierzę że w takich warunkach padną 3 bramki. O defensywnej grze Ostrovii pisałem wielokrotnie, teraz po dwóch porażkach trzecia nie wchodzi w grę. Remis wezmą z pocałowaniem ręki.
Przełożenia spotkania raczej być nie powinno, o 12 na boisku za parowozownią (czyli na znacznie gorszym terenie, wręcz klepisku) grali młodzicy więc seniorzy nie zagrają na Stadionie Miejskim?
Info z klubowego facebooka:
Ostrovia 1909
3 min ·
Na miejskinm trwaja prace nad usunieciem wody,mecz ma sie odbyc.

vde 119

vde

Użytkownik
30 kolejka, II liga zachodnia
Sobota, 17 maja 2014 17:00

Tutaj miałem napisać analizę na temat meczu. Skłaniałem się do gry na Raków, gdyż uważam że są lepsi piłkarsko na ten moment niż gracze ze Stargardu.

Zamiast analizy piszę ostrzeżenie, że jeśli ktoś chce zagrać ten mecz, niech weźmie pod uwagę że:

1) W Częstochowie pada od samego rana. W zasadzie to nie pada. Leje.
2) Mecz jest o 17, przy dużym zachmurzeniu ciężko będzie o przełożenie meczu na późniejszą porę w celu doprowadzenia murawy do stanu używalności - brak oświetlenia

Tak więc, jeśli mecz się odbędzie to pewnie mało wspólnego ze sportem to mieć będzie.

Jeśli nie, to mogą na jutro przełożyć, z racji tego że Stargard z drugiego końca Polski przyjechał i na 24h możliwe że zostaną zamrożone środki.

marjol 102

marjol

Użytkownik
G.Walbrzych-Rakow 02 1.47 ⛔

R.Zdzieszowice-Ch.Glogow 10 1.47 ⛔

Z.Sosnowiec-Zielona Gora 1 1.40 ⛔

Na jutro trzy główne propozycje.
O Wałbrzychu pisałem wielokrotnie, na wiosne nie grają NIC! Wtopa za wtopą i z realnej walki o awans teraz będą bronić się przed spadkiem. Raków tuż pod kreską więc w każdym meczu musi grać o punkty.
Drugi typ może się wydawać głupi bo przecież gra 13 drużyna w tabeli z wiceliderem walczącym o awans. Tylko pytanie czy rzeczywiście Chrobry chce awansować? Już dawno mogli sobie go praktycznie zapewnić ale w dziwnych okolicznościach tracą punkty ze słabeuszami! Z dużej przewagi i lidera teraz czują na plecach oddech Zagłebia. A Zdzichy właściwie jedna z ostatnich szans na utrzymanie bo 5 punktów straty do bezpiecznej pozycji.
Ostatni typ na Zagłębie, które w Kluczborku pokazało, że dalej walczy o awans i że strata punktów z Bytomiem, Bytovią czy Chrobrym ich nie załamuje. Teraz rywal zdecydowanie słabszy a co ważniejsze zdegradowany. To nie znaczy, że oddadzą mecz ale napewno Zagłebie zrobi wszystko, żeby nadal liczyć się w walce o awans.
Z pozostałych meczów można pomyśleć nad Wartą✅, która cały czas czai się tam gdzieś na 4 pozycji i wygrywa co ma wygrywać oraz Kluczborkiem✅, który po ostatniej porażce u siebie z Zagłębiem musi wygrać, żeby awans się nie oddalił. A grają z zdegradowaną już Jarotą.

Hehehe to sobie wybrałem ????

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Polonia Bytom - Calisia Kalisz typ: 1 @ 1.61 Bet365 ✅
Oferty jeszcze nie ma, ale ja już dziś proponuję ten typ.
Obawiałem się spotkania z Bytovią, dlatego nie pisałem nic na ten temat. Liczyłem po cichu na punkt urwany faworytom ale nie udało się. Może to i dobrze, bo pokazuje tak naprawdę gdzie w tej chwili znajduje się Polonia oraz to, że na utrzymanie trzeba sobie zasłużyć. W składzie nie ma mistrzów świata dlatego trzeba zapierda..ć i dawać z siebie wszystko. Błędy &quot;rządzących&quot; zmuszają wszystkich do tego i oby przyniosło to zamierzony efekt.
Dzisiejsze wyniki jeszcze bardziej ścisnęły drużyny które walczą o utrzymanie. Nie ma co oglądać się na Kluczbork, Gryf, Odrę i Raków tylko trzeba robić swoje i do końca sezonu zdobyć jak najwięcej punktów.
Pisałem już wcześniej że w głównej mierze liczę na Polonię na swoim &quot;stadionie&quot;. Nic się nie zmienia. To właśnie w Bytomiu trzeba zdobyć komplet punktów a pozostało ich do zdobycia &quot;aż&quot; sześć. Oprócz tego spotkania, w ostatniej kolejce Polonia podejmie Rozwój Katowice który może być już pewien utrzymania (+3 pkt za Polkowice) a i o nic więcej w tym sezonie nie powalczy.
Calisia pewna spadku. Coś tam ciupią ale moim zdaniem to nie wystarczy. Jeśli Polonia po raz kolejny pokaże charakter to 3 punkty zostaną w Bytomiu.
Barcik robi swoje i robić będzie to dalej. &quot;Wajcha&quot; funkcjonuje i to cieszy :wink:
poprawiona

fortuna95 445

fortuna95

Użytkownik
Polonia Bytom - Calisia Kalisz typ: 1 @ ?

Do bramki wraca Mika który dostał czerwoną kartkę w meczu z Jarotą i pauzował z Bytovią. Podobna sytuacja ma się z Laskowskim. On również odpoczywał w tej kolejce za czerwień zobaczoną w tym samym spotkaniu.
Typ popieram ???? z tym że obaj gracze dziś grali w Bytowie bo w meczu z Jarotą obaj dostali po 2 żółte kartki ????

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Typ popieram ???? z tym że obaj gracze dziś grali w Bytowie bo w meczu z Jarotą obaj dostali po 2 żółte kartki ????
A no tak, do poprawki. Zapomniałem, że to w ten sposób funkcjonuje i w dodatku nie spojrzałem na składy. Dzięki ;)

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
⚽ II Liga zachodnia
Warta vs Gornik 0-1
Typ: Gornik 2,7Betsafe 2j ✅
Typ: Gornik DNB 1,93 Betsafe 3j ✅
Druzyna z Poznania juz sobie zapewnila utrzymanie w nowej reformowanej II Lidze, czego nie mozna powiedziec o Rasiaku i spolce. Do utrzymania potrzebuja 1 punktu, a wiadomo ze grajac o remis trzeba grac o zwyciestwo, bo to sie zle konczy. Ich glowny rywal Rakow gra u siebie z Bytovia ktora juz zapewnila sobie awans do ligi wyzej, dlatego jest realna szansa ze zdobeda 3 punkty. Druzyna gospodarzy moze juz smialo przygotowywac sie do nowego sezonu. Z tego powodu trener Kowal zglosil na dzisiejszy mecz 3 juniorow. A Walbrzych bedzie gral o zycie. W dzisiejszym meczu spodziewam sie przynajmniej remisu

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom