Pojawiły się już kursy na 24 kolejkę. W lidze robi się coraz ciekawiej, szczególnie jeżeli chodzi o awans. Czołówka gubi punkty z słabeuszami. Taki Wałbrzych po rundzie jesiennej główny kandydat do awansu, a teraz 4 ostatnie mecze - 3 porażki (w tym dwie z bezpośrednimi rywalami do awansu). Lider z Głogowa też gubi punkty praktycznie co kolejkę ( 1 wygrana na wiosne). Obecnie na awansie najbardziej zależy Zagłębiu i Bytovii, w ostatniej kolejce spotkali się w Sosnowcu, spotkanie zakończyło się wynikiem 1-1, ale Zagłębie w końcówce miało poprzeczkę, słupek i pudło do pustej bramki z 3 metrów!
Dlatego też systematycznie zagram na Zagłębie. Grają w Kaliszu z 15 drużyna w tabeli. Ale nie ma co na to patrzeć. Calisia na wiosnę gra bardzo dobrze, wystarczy spojrzeć na ostatnią kolejkę i zwycięstwo z Górnikiem Wałbrzych na wyjeździe 3-0! Dlaczego więc gram na Zagłębie? A dlatego, że Calisia na wiosne wygrała spokojnie 3 wyjazdowe mecze, za to u siebie remis i porażka. Po drugie jak już napisałem wyżej Zagłębiu bardzo zależy na awansie. Pokazują to w każdym meczu na wiosnę. Była passa 3 zwycięstw z rzędu, niewiele brakowało a trwałaby ona nadal. Skład mocny, wyrównany, wartościowi zmiennicy. Grube w formie, strzelał w 4 meczach z rzędu, na wyjazdach Zagłębie na wiosne jeszcze nie straciło bramki. Nic tylko kontynuować dobrą grę i piąć się w górę tabeli!
Typ:
Zagłebie 2.35
unibet0-0
Drugi mecz, który mnie interesuje to Bytovia - Jarota.
Wystarczy spojrzeć na tabelę, ostatnie spotkania obu drużyn i wszystko jasne.
Wicelider kontra ostatnia drużyna. Najbogatsza drużyna kontra jedna z biedniejszych. Pogodzeni ze spadkiem kontra walczący o awans. Bytovia u siebie 8-3-0, Jarota na wyjeździe 2-1-8. Jarota na wiosne jeden punkt, bramki 0-8...
Gdzie jak gdzie ale tu nie widze szans na stratę punktów Bytovii
Typ:
Bytovia 1.47
unibet (pewnie jeszcze poleci w dół)
0-1:grin:
Można jeszcze spróbować Polonie Bytom z Ostrovią o której pisał kolega wyżej. Polonia minimalnie nad kreską, musi szukać punktów żeby uniknąć spadku.
Typ:
Polonia 2.1
unibet1-1
I jeszcze można lekko spróbować coś w kierunku Zdzichów, którzy są rewelacją jak narazie. Były wątpliwości czy wogóle wystartują w rundzie wiosennej, dzięki fuzji z LZS Leśnicą skompletowali skład oparty na zawodnikach z ligi niżej, a graja jak narazie znakomicie. Na wiosne 4 kolejne zwycięstwa i remis w ostatniej kolejce na trudnym terenie w Stargardzie! U siebie pokonali już Wartę, Odrę i Ostrovię.
O Wałbrzychu pisałem wyżej, nie wiem czy nie chcą awansować czy złapali doła, mam nadzieje, że Zdzichy urwą jakieś punkty
Typ:
Ruch lub remis 1.4
unibet3-0
ta liga jest nie do typowania.