>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

II Liga 2011

Status
Zamknięty.
lancev 984

lancev

Użytkownik
Rawicz - Lublin 2 @2.00 Tobet ✅
Lublinianie chcąc liczyć się w walce o awans powinni ten mecz wygrać. Moim zdaniem zadanie to nie jest aż tak trudne. Przed tygodniem co prawda przegrali z Polo... z braćmi Pawlickimi, jednak zmieniając Piszcza na Steada ich potencjał składowy rośnie. W Rawiczu z kolei liczą Kiełbasę i spółkę, jednak to, co wystarczyło na cieniutkie Krosno może nie wystarczyć na faworyzowany przeze mnie Lublin. Dla mnie mecz z Wilkami to żaden punkt odniesienia, bo goście po prostu nie mieli kim jechać. Drugi swój domowy mecz Niedźwiadki odjechały na inaugurację z Krakowem. Przegrali tę potyczkę, jednak było to tak dawno, że to raczej również kiepski punkt odniesienia. Stawiam na Lublin, gdyż mają po prostu lepszy skład i większą motywację.

sierhun 6

sierhun

Użytkownik
Krosno - Kraków 2 @ 2,05 40-50 ✅ Tobet

Po takim kursie warto spróbować zagrać Wandę za drobne. Nie przekreślałbym ich szans, mimo że wyjazdy jeżdżą jak jeżdżą. W Krośnie prawdopodobnie nie pojedzie Hansen, który woli trenować przed kwalifikacjami do GP. Do tego absencje Franca, Noergaarda i Bagera. Jak duże to osłabienia dla gospodarzy, nie muszę chyba pisać. Z drugiej strony Kraków, do którego wraca po kontuzji Tabaka. Goście już pokazali w tym sezonie, że na wyjazdach wygrywać umieją. Korneliussen powinien spokojnie wykręcić 2cyfrową sumę, do tego liczę na przebudzenie Larsena, który ostatnio jeździ fatalnie. Dodając do tego powrót Tabaki i duże osłabienia gospodarzy widzę szansę na punkty w Krośnie.

Początek meczu o godzinie 17.

sierhun 6

sierhun

Użytkownik
Speedway Wanda Kraków - Stokłosa Polonia Piła 1 @ 2,15 Tobet 42-48
Dziś własnie w Krakowie odbędzie się chyba najciekawsze spotkanie tej kolejki II ligi. Do grodu Kraka przyjeżdża bardzo mocna Piła, która po zakontraktowaniu Pawlickich nabija pkt jak szalona. Dziś jednak nie powinno im być tak łatwo, Wanda w tym sezonie również jest mocna, szczególnie u siebie. Mecz zapowiada się niezwykle ciekawe, a kibice już mogą zacierać ręce na walkę braci Pawlickich z Korneliussenem, czy wracającym do formy Larsenem. Bardzo ciężko wskazać faworyta w tym spotkaniu, jednak myślę, że kurs 2,15 na Wandę, która jest gospodarzem i na swoim torze jeździ dobrze jest wart ryzyka za drobne.
Co do pogody. W nocy w Krakowie dość solidnie padało, teraz już jest spokój, niestety pogoda wciąż jest bardzo niepewna. Jeśli nie będzie większych opadów mecz powinien odbyć się bez przeszkód.
Poza tym z dzisiejszej kolejki:
Ostrów(-34) - Krosno 1 @ 1,70 Tobet 74-16:grin:
Krosno 2razy jeździło na wyjeździe i dwa razy przegrało ponad 40 pkt. Zdecydowanie nie jest to team wyjazdowy ;) Ostrów powinien spokojnie wygrać, myślę ze nawet może pokusić się o zmiażdżenie rywala i handi spokojnie do wyjeżdżenia.
Pawliccy klasa sama w sobie, w Wandzie niestety nie ma juniorów. Konsek to szybciej na rowerze by ruszał spod tej taśmy. ;-) Ciekawe czy Piła utrzyma braci w 1 lidze w następnym sezonie.
Ostrów też pozamiatał pięknie. Jasno widać kto awansuje w tym sezonie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Litex Lubawa Ostrów Wielkopolski
Szlagier sezonu. Lublin zawodzi oczekiwania swoich kibiców więc pewnie zawodnicy pojadą na 200% swoich możliwości. Niestety, ale moim zdaniem to nie wystarczy na Ostrów. Słyszałem o kłótniach w lubelskim klubie (mam nadzieję, że kolega unicaja wie coś więcej ???? ), absencja Karola Barana który jest liderem Lublina nie wróży dobrze ekipie Koziołków. Natomiast Ostrovia przyjeżdża niepokonana, ze swoimi liderami - Adim Gomólskim, Mario Węgrzykiem czy Mariuszem Staszewskim. Słyszałem niestety pogłoski jakoby Jan Grabowski nie mógł skorzystać z usług Wladimira Borodulina, jednak to tylko info z komentarzy ze sf.pl. Śledze uważnie ostrowskie forum i nikt tam nie mówi o braku Wowy. Pewny jest jedynie brak Witalija Biełousowa, który jedzie połfinał IMEJ w Równem.
Na treningu w Lublinie pojawił się Marcin Bubel (bodajże z Czewy) więc raczej to marne wzmocnienie. W Lublinie pewnie będzie mega dziurawy tor, ja stawiam na mój zespół choć to typ bardzo ryzykowny więc nie polecam grać grubo.

Ostrów @2.55
Ostrów +4.5 @1.7

Awizowane składy:

Lubawa Litex Ostrów Wlkp.:
1. Mariusz Węgrzyk
2. Sebastian Brucheiser
3. Adrian Gomólski
4. Aleksiej Charczenko
5. Mariusz Staszewski
6. Łukasz Sówka

Lubelski Węgiel KMŻ:
9. Paweł Miesiąc
10. Zbigniew Suchecki
11. Cameron Woodward
12. Mariusz Puszakowski
13. Tyron Proctor
14. Mateusz Łukaszewski

EDIT: Wladimir Borodulin już w Lublinie, gotowy do jazdy ????

unicaja 15,9K

unicaja

Użytkownik
Generalnie to ja się plotkami (w sensie ewentualnych kłótni) nie zajmuję. Dziwna sprawa z tą zmianą Barana na Puzona mimo że Karol swoją formę budował raczej poza torem do tej pory ????. Moje zdanie jest takie że ten Ostrów nie taki straszny jak go malują, powiem więcej to Lublin ma więcej argumentów czysto sportowych po swojej stronie. Węgrzyk ? Z tego co kojarzę nigdy na Zygmuntowskich sobie nie radził. Zawodnik pod 2 raczej w Ovii na uzupełnienie składu... Na pewno groźni będą Gomólski i Staszewski ale to już zadanie dla lubelskich liderów aby z nimi wygrywać. Ja wiem że sezon układa się dla Koziołków fatalnie, lecz moim zdaniem dzisiaj idealny moment aby tą złą passę przełamać. Cieszy mnie też zmiana szkoleniowca, bowiem [to tylko moja opinia] poprzedni coach sam nam w paru meczach nie pomógł. Zbyt późne rezerwy taktyczne, złe czytanie sytuacji na torze itd. Co ciekawe zaraz po odejściu Wilka znika ze składu jego pupilek z Rzeszowa, Karolek. Co prawda sam Dzikowski mówi że:
Niespodzianką dla kibiców jest pojawienie się w składzie lublinian po trzech spotkaniach pauzy Mariusza Puszakowskiego, który zastąpił Karola Barana. Skąd taka decyzja?
– Proszę nie doszukiwać się tu żadnych sensacji – odpowiada Grzegorz Dzikowski, trener KMŻ Lublin. – To jest tylko awizowany skład. Mam dwie zmiany i mogę z nich skorzystać.
A więc tu też do końca nie wiadomo jak się to ułoży. Jedno jest pewne - mecz ostatniej szansy dla KMŻ-u i wg mnie szansa ta zostanie wykorzystana. Klub nawet zadbał o plakaty informujące o tym spotkaniu co nie było ostatnio regułą. Póki co nad Lublinem świeci piękne słoneczko i mam nadzieję świeci ono dla jeźdźców z Koziołkiem na plastronie. Dla mnie pewna 1 a kto wie może i handi zostanie pokryte...
Lubelski Węgiel KMŻ Lublin - Lubawa Litex Ostrów Wlkp. 1 @1,50 ✅
Edit:

Ciekawe co się stało w nominowanych a właściwie jaki pomysł zaprezentował super coach Grabowski, w 14 aż się prosił podwójny taktyk Staszewski - Węgrzyk a on mało że tego nie robi to wycofuje najlepszego swojego ridera, Węgrzyka (tutaj przyznam się bez bicia - zaskoczenie jego postawą ogromne) z ostatniego biegu. Czyżby pieniążki się kończyły i chciał Jasiu oszczędności wprowadzić ? Śmiech na sali, tak jedzie drużyna która chce awansować... A Gomólski się prosił aż się doprosił, będzie kłopot w Krośnie :cool: Grunt że typ izzi.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Co sądzicie o typie Krosno - Ostrów 2 @1.55 ? Goście przed tygodniem zmietli u siebie krośnian z powierzchni ziemi. Z drugiej strony skład Wilków był wtedy bardzo okrojony no a teraz jadą u siebie. Mimo wszystko uważam, że to nie ten poziom i podrażniony porażką z Lublinem Ostrów wywiezie 3 punkty z Podkarpacia. Zakład do pobrania oczywiście w Tobet.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
KSM Krosno - Lubawa Litex Ostrów Wlkp.(-2,5)
Mecz lidera z outsiderem 2 ligi. Obydwa zespoły przystąpią do tego spotkania osłabieni. Braki gospodarzy są dużo poważniejsze zabraknie Patricka Noergaarda oraz Josef Franc i awizowanego Laszlo Szatmari. Ostrowianie są osłabieni brakiem Gomólskiego, który został wykluczony w meczu z Lublinem. Jak napisał Lancev różnica poziomów obu ekip skłania do grania na Lubawe
Ciekawie zapowiada sie również mecz w Pile gdzie miejscowi będą podejmować Speedway Wanda Kraków. Wygrana Pilan wydaje się być bez sprzeczna jednak wątpię żeby był to pogrom ponad 18 punktami. Głowna siła Krakowian powinien być Larsen oraz Korneliussen oraz Tabaka. Piła to wiadomo bracia Pawliccy i tu liczę na ciekawe pojedynki miedzy nimi a liderem Krakowian.
Polonia Piła - Speedway Wanda Kraków H(0 - 18.5)

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Kategorycznie odradzam granie na Lubawe!
Po meczu w Lublinie poobijany jest Łukasz Sówka i Mariusz Węgrzyk, ponadto Gomólskiego zastąpi niepewny (i słaby pewnie) Kroner. Natomiast w Krośnie jedzie wreszcie Kenneth Hansen i jako gość Artur Czaja z Częstochowy. No i gospodarze mają handicap toru który jest największą bronią Wilków.
Dla mnie no bet, ewentualnie dla spragnionych ryzyka na Krosno ????

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Ostrzegałem Panowie, mam nadzieję że mnie posłuchaliście (chociaż sam w to nie wierze).
Ostrów wcale nie był pewniakiem, Krosno od samego początku zapowiadało walkę, stąd Hansen, stąd Czaja. Ja dałem ładnie na krosno +2.5 i spokojnie weszło, chociaż i tak mam w plecy przez over 9.5 Zorra i wygraną Daugi.
Pozdrawiam ????

unicaja 15,9K

unicaja

Użytkownik
Po fakcie ale skomentuję. Naprawdę nie dziwi was taka a nie inna postawa Węgrzyka w O-vii ? To wygląda tak, Jasiu odsuwa Mariusza od nominowanych w LBN to on za karę wali mecz z Krosnem. Śmieszna ekipa ten Ostrów i tyle, brakiem Adiego bym się nie zasłaniał, z daleka widać że w tej ekipie dzieje się źle i nad tym nie ma co dyskutować nawet. W dalszym ciągu twierdzę że na Motor to i tak spokojnie wystarczy więc zapewne awans będzie ale pewnie po sezonie będą czystki jak nic.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Grabowski odsuwa go od jednego biegu = nie daje mu zarobić w jednym biegu. To co on musi myśleć o sobie, skoro nie daje sobie zarobić w pięciu biegach ? Dla mnie to raczej mało prawdopodobne. Płacić chyba też mu płacą, bo są Garcarki, przyszedł tytularny sponsor... Może rzeczywiście odczuwa skutki upadku, albo pokombinował coś z motorami.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Panowie, pisałem wyżej. Mariusz jest poobijany po meczu w Lublinie (stąd został zastąpiony w 15 biegu w Lublinie) i stąd tak słaba postawa w Krośnie. No i nie należy zapominać o krośnieńskim torze, który jest wyjątkowy na swój sposób i nie jeden miał na nim problemy.
Brak kasy? Panowie, prosze... ????

sierhun 6

sierhun

Użytkownik
Dzisiaj 2 mecze, z czego jeden na 99% się nie odbędzie. W Krakowie od rana leje nic nie zapowiada żeby przestało. Nawet jeśli to nie wydaje mi się, żeby były chociaż minimalne szanse na przygotowanie toru.

Kaskad Równe - Polonia Piła @ 2.60 Tobet ⛔
Drugi dzisiejszy mecz Piła jeździ w Równym. Mając w pamięci ostatni mecz między tymi zespołami i wygrana w samej końcówce Polonistów kusi kurs na gospodarzy oferowany przez Tobet. Piła jest bardzo mocna i w gazie, ale czy poradzi sobie kolejny raz tak dobrze na wyjeździe? Bonus mają dość pewny, nie wierze żeby przegrali +10 pkt, ale szanse w tym meczu oceniam 50:50, decydująca może być pogoda i przygotowanie toru. Niestety nie ma (jeszcze?) w ofercie handi, bo byłoby to zdecydowanie pewniejsze, ale za drobne można spróbować Kaskad.

@edit
zdecydowanie nietrafione. Miałem nadzieje, że skoro na wyjeździe mocno powalczyli to i u siebie to zrobią ????

pawelqqq1987 12

pawelqqq1987

Użytkownik
Bardziej bym się tu skłaniał na 2. Wszystko zależy od postawy 2 lini w Pile, bo bracia Pawlicy powinni zrobić koło 30pkt ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Stokłosa Polonia Piła ma już za sobą najważniejsze rozstrzygnięcia tego sezonu i jest o krok od awansu do I ligi. O wstępne podsumowanie rozgrywek, a także plany na przyszłość zapytaliśmy prezesa pilskiego klubu - Cezarego Łysanowicza.

Robert Szłapak: Co czuje prezes po takim sukcesie?

Cezary Łysanowicz: Sukces... To jest następne zwycięstwo, następny krok do I ligi. Ogólnym celem zawodników, zarządu, kibiców jest awans i myślę, że wygrana z zespołem Lubelskiego Węgla nie postawiła kropki nad &quot;i&quot;, ale oceniłbym nasze szanse na dziewięćdziesiąt dziewięć procent. Pozostały jeszcze cztery mecze, dwa na wyjeździe, dwa u siebie i dwie-trzy kolejki przed końcem, w zależności od rozwoju sytuacji, wszystko może być rozstrzygnięte. Bardzo byśmy tego chcieli, bo spokojnie, na dwieście procent moglibyśmy myśleć o pierwszej lidze.
Sukcesem z pewnością były także frekwencja na przestrzeni całego sezonu. Spodziewał się Pan aż takiego zainteresowania?
- Wielokrotnie powtarzam w wywiadach, że jeździmy dla kibiców. Cieszy serce jak oczy widzą pełne trybuny. Atmosfera na ostatnim meczu była wspaniała i widać progresję z meczu na mecz. Byłem przekonany, że mecz z Lublinem przyciągnie jeszcze więcej kibiców. Jeżeli dalej tak będzie, a taką mam nadzieję, to chciałbym, aby na ostatnim meczu stadion zapełnił się co do ostatniego miejsca.
Realizacja celów nie byłaby możliwa bez Senatora Henryka Stokłosy. Jakie są jego dalsze plany związane z pilskim żużlem?
- Pan Senator jest postacią w pilskim żużlu numer jeden, niekwestionowanym liderem. Kolejny raz mu dziękuję za to, co zrobił dla pilskiego żużla, ale głównie dla społeczeństwa Piły i okolic. Zresztą nazwa drużyny KS Stokłosa Polonia Piła jest znana w całej Polsce i za granicami naszego kraju. Tam startują nasi zawodnicy, którzy jeżdżą w lidze angielskiej, niemieckiej, szwedzkiej, duńskiej i to jest najlepsza reklama i podziękowanie dla Pana Senatora. Jeszcze nie rozmawiałem z nim na temat przyszłego roku, ale już nadchodzi taki czas i z pewnością się umówimy. Wiem, że niedawno zakończył urlop, ma teraz swoje obowiązki i takie rozmowy będą prowadzone już niebawem.
Jaka jest szansa na kolejne sukcesy Polonii? Następny sezon rozpocznie się bez długów, ale budżet do zbudowania będzie kilka razy większy.
- Myślę, że jest szansa na dalszy rozwój. Głównym celem od strony sportowej był awans, a moim zadaniem jest zapewnienie bytu i pewności zawodników od strony finansowej. Wiadomo, że jeśli zawodnicy mają wszystko poukładane od tej strony finansowej, klub nie ma wobec nich żadnych zadłużeń finansowych, oni wtedy spokojnie mogą jechać na tor i wygrywać. To widać, że skupiają się na jeździe, a nie martwią, czy dostaną wypłatę na czas. Już zacząłem prowadzić rozmowy z firmami większymi i mniejszymi, pojedynczymi osobami związane ze współpracą na przyszły sezon. Każdy kto będzie chciał pomóc zapraszam do współpracy. Myślę, że reklama przez sport żużlowych jest jedną z lepszych, dociera do bardzo dużej rzeszy odbiorców danej firmy. Awansując do I ligi stajemy się zespołem, który będzie pokazywany w Telewizji Publicznej, więc jest korzystne umieszczenie reklamy na stadionie, bandach, plastronach.
Skład drugoligowy będzie musiał zostać na wyższą klasę rozgrywek w dużym stopniu przebudowany. Prowadził Pan już wstępne rozmowy z zawodnikami? Nikt w Pile nie ukrywa, że marzeniem jest powrót wychowanków.
- Każdego prezesa i trenera marzeniem jest stworzyć jak najsilniejszy zespół. Wchodzi od przyszłego roku przepis, że w zespole może startować tylko jeden zawodnik z Grand Prix i jest to dla nas szansa. Stwarza to nam jakieś pole manewru do rozmów z najlepszymi zawodnikami na świecie. Co do naszych wychowanków, to moim marzeniem jest, żeby wrócili Rafał Okoniewski, Tomek Gapiński, Jarek Hampel, Rafał Dobrucki jak będzie miał wolę startów po wyleczeniu kontuzji, czy Robert Miśkowiak. Czas pokaże jak te rozmowy się potoczą i co z tego wyjdzie. Jest jeszcze troszkę czasu na podejmowanie ostatecznych decyzji. Pierwszym celem jest zapewnienie stabilnego budżetu na przyszły rok.
Polonia ma za sobą najważniejsze spotkania tego sezonu. Podejmie się Pan oceny zawodników?
- Mamy do odjechania cztery mecze, ale z perspektywy poprzednich spotkań można wiele wywnioskować. Ja jednak nie jestem od oceniania żużlowców pod względem sportowym. To rola trenera. Ja mogę tylko patrzeć i ewentualnie wymagać maksymalnego zaangażowania, bo myślę, że stworzyliśmy zawodnikom jak najlepsze warunki. Indywidualnie nie chciałbym teraz wyciągać takich ocen i zrobimy to z trenerem po ostatnim meczu. Wtedy taką opinią się podzielimy.
Trenera Pan jednak może, a nawet musi ocenić.
- Dokładnie tak. Jego zaangażowanie jest całkowite. Nie mam żadnych większych zastrzeżeń do jego pracy. Wiadomo, że każdy chciałby jak najwięcej czasu spędzać w domu, a trener jest Gdańszczaninem, ma problem z dojazdami i z tego co obserwuję, to więcej czasu spędza w Pile niż w domu. Za pośrednictwem portalu SportoweFakty.pl chciałbym pozdrowić i przeprosić jego rodzinę. Taka jest jego praca, takiej się podjął i sam wie najlepiej jak to wygląda.
Po niedzielnym meczu widać, że stadion może potrzebować na wyższą klasę rozgrywek remontu. Planowane jest choćby dobudowanie ławek na drugim łuku?
- My chcielibyśmy bardzo dużo zmodernizować na tym stadionie. Jest on własnością miasta, MOSiR-u, a my go dzierżawimy. Chcielibyśmy porozmawiać na temat modernizacji i współpracy z klubem. Jeżeli miasto wyrazi chęć to z przyjemnością usiądziemy do takich rozmów. My robimy promocję miastu jako nazwie, a największą wizytówką Piły jest obecnie stadion żużlowy, gdzie przychodzi prawie komplet widzów. Nie możemy się wstydzić, bo każdy podkreśla, że stadion jest bardzo ładny, ławki są poodnawiane, ale wiadomo, ze wymogi regulaminowe w I lidze są inne. Na ten temat z miastem chcemy porozmawiać, aby poprawić wygodę oglądania meczów żużlowych i bezpieczeństwo na stadionie.
Objęcia stanowiska prezesa klubu żużlowego wywróciło Pana dotychczasowe życie do góry nogami. Miał Pan wątpliwości po objęciu tej funkcji? Była to dobra decyzja?
- Jeżeli bym je miał, to bym się tego nie podejmował. Sport jest moim życiem i wielokrotnie to podkreślałem, że od urodzenia jestem z nim związany. Już jako dwu-trzy latek jeździłem z tatą na obozy piłkarskie, potem sam pływałem, grałem, także nie mogę powiedzieć, że czegoś żałuję. Moje doświadczenie jako zawodnika, który kiedyś grał w piłkę, potem jako osoby, która pomagała w latach świetności pilskiego żużla, teraz przekazuję podpierając się na wiedzy z prowadzenia własnej firmy. Działalność klubu jest biznesem i trzeba robić wszystko, żeby wychodzić zawsze na plus. Nie chciałbym siebie oceniać, od tego są kibice i społeczeństwo. Sami widzą co się dzieje i to obserwują, a dla mnie największym podziękowaniem jest pełen stadion i kapitalna atmosfera.

Prezes dziękuje Maxowi Dilgerowi za komplet w Równem​

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Kolejarz Rawag Rawicz - Polonia Piła 2 @ 1,33 tobet ▶
Polonia dzisiaj jedzie z dość mocno przemeblowanym składzie. Zabraknie Maxa Dilgera oraz Jasona Doyle ich miejsca zajmą Andrej Korolev i Piotr Rembas. Na pozycji młodzieżowca zamiast Szymki jedzie ostatnio dobrze jeżdżący Patryk Dolny. Tor w Rawiczu trudny i bardzo specyficzny, jednak nie widzę innej opcji jak wygrana. W formie bracia Pawliccy oraz Iwanow jeśli nie zawiedzie Staszek to spokojnie to wygramy. Rawicz dużo gorzej kadrowo wygląda tam nie ma kto straszyć i muszą wszyscy na poziome zapunktować aby osiągnąć korzystny wynik.

A 0

alienv

Użytkownik
Speedway Wanda Kraków - Kolejarz Opole 1 @ 2,13 Tobet 5/10 ⛔
Dziś spotkanie drużyn które teoretycznie zakończyły udział w bitwie o 1 ligę. Za to Krakowianie będą bardzo chcieli przełamać złą passę i odbić się od dna. Dziś w najsilniejszym składzie z oboma duńczykami w składzie mogą pokusić się o zwycięstwo. Zwłaszcza że w Krakowie przez ostatnie dni pogoda dopisała więc będą mogli liczyć na atut własnego toru (ostatnie spotkania u siebie przegrywali w deszczowej pogodzie, dziś zapowiada się lepiej).
Kurs zdecydowanie wart ryzyka i z naprawdę sporym prawdopodobieństwem sukcesu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom