Zastanawiam się jaki kurs będzie dziś na Kolejarz. Myślę, pewnie koło ~2, bo to jednak wyjazd.
Wchodzę do Tobetu i co widzę? 3,00
A handicap ustawiony na poziomie 6,5.
Chyba nieźle.
Kolejarz bez
Barkera, ale jak mówi Drozd: nie widzi powodów, by miałby wskoczyć do składu. Nie pojadą też
Grajczonek oraz
Sedgmen, więc na pozycji juniora Jan
Holub. Nie pojedzie też
Kling :?
W składzie Krosna na pewno nie zobaczymy
Kanppa, który w obu poprzednich spotkaniach Kolejarza z Krosnem prezentował się bardzo dobrze (8 i 9 pkt). Nie pojedzie też
Noergaard.
Składy dosyć wyrównane choć chyba z przewagą na Kolejarza. Gdyby jechali w pełnym składzie, na pewno kursy na Opole oscylowałyby w okolicach 1,50? Teraz jest 3,0, a handi wysokie 6,5 i chyba z tego handi skorzystam.
Mitko w Półfinale Złotego Kasku zaprezentował się na torze w Krośnie bardzo dobrze, spasował motor na dziś i może pociągnąć Opole do zwycięstwa. Michał jak na razie bardzo dobrze się spisuje w tym roku. W turnieju "Jerzy Szczakiel zaprasza" zajął 3 miejsce. W sparingach zawsze jeździł bardzo dobrze, a teraz do tego awans do finału Złotego Kasku. Czechowicz również walczył w tym turnieju, lecz zajął ostatnie miejsce. Miał jakieś problemy z motocyklem, ale mam nadzieję, że dziś będzie wszystko OK. Flege wygrał turniej "Jerzy Szczakiel zaprasza" z kompletem punktów, nie było na niego mocnych. Wygrywał starty, na dystansie odskakiwał niesamowicie od reszty. Na niego również się bardzo liczy. Kononov w tym turnieju zajął drugie miejsce. W sumie nie miał szans powalczyć z Flegerem, a z Michałem Mitko bili się w ostatnim biegu o drugie miejsce. Jędrzejewski na tym turnieju z 11pkt zajął miejsce 5. Też powinien dziś dać jakieś punkty Kolejarzowi. No i Janek Holub. Wielka szkoda, że nie pojedzie Grajczonek, który na wyspach bardzo dobrze się spisuje. Holub na pewno będzie się starał, ale na punkty z jego strony na obcym torze nie liczę. Jednak skład na papierze i po tym co widziałem na turnieju w Opolu uważam, że może powalczyć w Krośnie.
Dlatego decyduję się na typ:
KSM Krosno -
Kolejarz Opole + 6.5 @ 1,90 Tobet
Ze stawką nie będę oczywiście szalał, bo tak na prawdę wiele jest niewiadomych. Nie wiem jak pojadą chłopaki na obcym torze i najważniejsze, jak zaprezentuje się Krosno u siebie. Dla obu ekip to pierwszy mecz, więc zagadek jest sporo. Ja jednak liczę na Kolejarza