macko18
Forum VIP
22. już Mistrzostwa Świata Kobiet odbędą się w Danii
Czas trwania: 05.12-20.12.2015
GRUPY
Kursy na końcowe zwycięstwo:
Oficjalna strona turnieju:
http://www.denmark2015.com/
Co do Francji, to pełna zgoda. Niemki to na tą chwilę dla mnie pierwsza ekipa, przeciwko której będzie się raczej opłacało stawiac w pierwszych spotkaniach, zanim buki poznają faktyczną siłę zespołów. Są moim zdaniem słabiutkie i nic wielkiego w Danii nie ugraja.Francja-Niemcy
Francja 1.45 betway
Stawiam tutaj na Francuzki, które mają solidny skład z kilkoma gwiazdami. W porównaniu do ostatniej mistrzowskiej imprezy zaszło kilka zmian, jednak nie powinno to aż tak wpłynąć na siłę drużyny. Jest wyraźna liderka w osobie Pineau, mocna bramka, dobre połówki. U Niemek wydaje się, że właśnie brakuje takiej liderki. Skład niby niezły, a wyników brak. Na ten turniej dostały się tylnymi drzwiami, przed samą imprezą też nie imponowały. Wydaje mi się, że mamy tutaj wyraźne faworytki, Trójkolorowe powinny powalczyć z Brazylijkami o pierwsze miejsce w grupie, a pamiętajmy, że to będzie bardzo ważne, bo będzie decydowało o przeciwniku w kolejnej rundzie.
Norwegia-Rosja
Norwegia 1.60 MarathonBet
Stawiam tutaj na faworytki tego meczu, tej grupy, jak i nawet całej imprezy. Norweżki zawsze myślą tylko o jednym, czyli o zdobyciu tytułu. Na ostatnich Mistrzostwa Świata Brazylijki odebrały im to trofeum, więc tutaj Skandynawki powinny być jeszcze bardziej zmotywowane. Kadra na ten turniej bardzo mocna, chociaż z pewnym brakiem na prawym skrzydle, gdzie zabraknie Rigelhuth Koren. To jednak nie powinien być ogromny kłopot, gdyż mogą ją zastąpić nawet nominalne rozgrywające, czyli albo filigranowa Nora Mork, albo Amanda Kurtovic. Rosjanki ostatnio coraz lepiej, wracają do tego, co prezentowały kilka lat temu. Z pewnością ułatwia im to nagromadzenie wielu reprezentantek w jednym klubie, czyli w Rostovie. Wydaje mi się jednak, że to Norweżki dysponują większą siłą i doświadczeniem. Na turnieju tuż przed mistrzostwami Skandynawki okazały się lepsze wygrywając jedną bramką. Pamiętajmy jednak, że w takich meczach nie odkrywa się wszystkich kart, więc myślę, że stać je nawet na bardziej wyraźny triumf już tutaj na turnieju mistrzowskim.
Fakt, pisałem z pamięci i musiałem zapamiętać wynik innego meczu z tego turnieju. Nie ma Lunde, ale wraca Grimsbo, a Solberg już na ostatnich ME pokazała, że prezentuje już odpowiedni poziom. Przy takim duecie nie martwiłbym się brakiem Lunde, będzie ok. Co do kontr, to nie zawsze bramkarka ma wpływ na ich przebieg, a właściwie początek. Myślę, że jakieś 50% jest zaczynane z tej pozycji, a któraś z wymienionego przeze mnie duetu da sobie spokojnie radę w tym elemencie. W ME na bramce brylowała właśnie siostra bliźniaczka lewoskrzydłowej, więc nie wyolbrzymiałbym tak tego.Drugi mecz, to jednak potencjalna "mina" jak dla mnie.
W Norwegii dawno nie słyszana panika. Nie będzie Katrin Lunde, która przez tyle lat stanowiła opokę w bramce. Niby Solberg to bardzo dobra bramkarka, ale do klasy Lunde jednak jej daleko.
Norwegowie boją się też, że obrona nie będzie przy jej braku taka znakomita jak w większości imprez, a wyprowadzanie zabójczych kontr po udanych akcjach w defensywie było zawsze znakiem firmowym Norwegii.
Nie mówię, że typ nie wejdzie. Oczywiście Norweżki mają nadal potencjał na zbicie każdego, ale po 1.60 value tu nie widzę.
Zresztą coś źle zerknąłeś, w Mobelringen Cup 26.11. padł remis 26-26, a pisałeś o wygranej Norwegii.
Tam, grając u siebie buki widziały Norwegię jako faworyta na -3.5 handicapie (p i n n a c l e), więc teraz na neutralnym spadnie to na -1.5/-2 i 1.60 jest za czyste zwycięstwo chyba idealnie wystawionym kursem.
Z Koreankami tradycyjnie jest jeden problem. Grają mało sparingów, zaszywają się u siebie i trenują ostro, wspólnie przez dłuższy czas i zawsze są zagadkowe i groźne (raczej żadna inna topowa drużyna nie ma takiego komfortu wspólnego trenowania). Zwłaszcza na początku turnieju bym na nie mocno uważał.Brazylia - Korea Południowa typ: 1 1,85 Bet365
Od razu na wstępie dodam, że na kobiecej piłce ręcznej nie znam się, jedynie na czym opieram ten typ, to statystyki z poprzednich turniejów.
Brazylia to aktualny mistrz świata, losowane były z 1 koszyka, Koreanki z 4, dodatkowo patrząc na kursy na zwycięstwo w MŚ, na Brazylijki to 13, Koreanki 40.
Kurs 1,85 na wygraną Brazylijek, wydaje się zbyt wysoki, nie jest to value?
Patrząc na składy Korea przyjedzie do Danii głównie z zawodniczkami grającymi na w rodzimej lidze, u Brazylijek około połowa gra w zagranicznych ligach.
Być może kilka zawodniczek z Brazylii jest kontuzjowanych, bądź jeszcze nie w pełni formy, opłaca się grać ten typ ?
Popieram w 100%. Ładnie złapałeś. Wyjściowe 7.50 na wygraną Chin też było z kosmosu. Niestety rynek dość szybko zareagował.Chiny - Kuba Typ: Chiny +4,5 2.00 Bet365 teraz spadło na 1,85
Dziwi tak duże faworyzowanie Kubanek przez bukmacherów.. Chinki spokojnie stać na wyrównaną walkę a nawet na zwycięstwo. Ich porażka z Holandią wkalkulowana już przed meczem. Holenderki nigdy nie miały mocnej drużyny ale teraz indywidualnie mają bardzo mocne dziewczyny, grające w topowych klubach europy, więc może wreszcie zrodzi się zespół?. Dla mnie to czarny koń tego turnieju, więc wysoka porażka Chinek ani trochę mnie nie dziwi. Kubanki powalczyły z Polską ale nasze nigdy nie grały dobrze w wielkich turniejach jako faworytki, więc tego wyniku nie biorę jako poważny punkt odniesienia. Dla odważnych polecam czystą jedynkę.
Możesz mieć tu rację. Zespoły o podobnym potencjale.Rosja - Hiszpania typ: Hiszpania + 1,5 1,76 Bet365
znowu widać kierowanie się przez bukmacherów pierwszym dniem rozgrywek.. Czy Rosjanki byłyby faworytkami gdyby nie wygrały z Norwegią? Jasne, że nie. Po takich meczach (po wygraniu z faworytem do medalu) zespoły albo są na fali albo następuje rozluźnienie i być może lekkie lekceważenie następnego rywala.. Szykuje się wyrównane spotkanie, ale bardziej idę w stronę Hiszpanek i coś czuje że się nie zawiodę. Zabezpieczam się w razie remisu lub minimalnej porażki leciutkim handicapem, chociaż kurs 2,90 kusi mnie bardzo, tak jak wczoraj na Chinki..