Jeżeli chodzi o mecze niebezpieczne, to uważałbym na mecz Levski - Sutjeska. Te ekipy to mogą być tak nieprzewidywalne, że może paść każdy wynik. Czarnogórzanie od dłuższego czasu są na cenzurowanym u b365 i nie było możliwości grania ich meczów ligowych, natomiast Bułgarzy potrafią odstawiać szopki jak polskie ekipy za najlepszych czasów. Potrafią jak mało kto walić głową w mur.
Undery w meczach: u2.5/ u1golHT
Partizani - Botev
Levadia - Cork City (myślę, że Irlandczycy będą chcieli pojechać z dobrym wynikiem do siebie)
Shkendija - Dacia
Zaria - Sarajevo
Mladost - Inter Baku
Patizani bardzo dobrze zdyscyplinowani w poprzednim sezonie. Fajnie pogrywali, nawet z wyżej notowanym Salzburgiem w eLM radzili sobie bardzo fajnie.
Shkendija również pokazali się z solidnej strony. Ale Dacia też zapewne się nie otworzy i będą
szachy. Nadzieja gospodarzy w zawodnikach Hasani, Ibrahimi i Junior.
Bardzo podobny pojedynek, choć tutaj obawiałbym się kontr gości. Ekipa wprawdzie nie zdobyła mistrzostwa w Bośni, ale tam są ładowane dość niezłe pieniądze jak na te rejony. Sponsor Turkish Airlines tego dowodem.
Mladost to nie jest z pewnością ekipa na dłuższe granie w eLE. Zapewne odpadną już z tym rywalem, gdzie w rewanżu pewnie polegną. Sprzedali najlepszego strzelca, co dodać? Dla mnie under, bo goście będą chcieli przede wszystkim ogarnąć wynik remisowy. Ekipy underowe.
Outsiderzy nie strzelą:
Santa Coloma - Osijek (gospodarze nie strzelą)
St. Joseph's - AEL Limassol (to samo)
Tre Penne - Rabotnicki (to samo)
Dynamo Mińsk - Runavik (goście nie strzelą)
---
Osijek lubi trzymać się przy piłce, jak to w uczą w Chorwacji. Liczę też, że gospodarze będą raczej się tylko bronić, co zmniejszy im do minimum szanse na gola.
O ile Lincoln i Europa coś mogą znaczyć i w paru spotkaniach 1 lub nawet 2 rundy eLM/eLE pokazać pazur, to 3 drużyna ligi to już jest sporo niższy level. Dla takiej ekipy jak AEL utrzymanie czystego konta nie powinno być problemem.
Tutaj najwyższy kurs, ale Macedończyków kojarzę z dobrej postawy defensywnej w europejskich pucharach. Jest spora szansa, że gospodarze nie trafią do siatki, a po kursie >2 aż grzech nie pobrać.
Jakbyśmy nie grali na Dynamo to każdy typ będzie dobry. Rywal bardzo mało wymagający, już wspomniane były wyniki z Soligorskiem, więc nie będę przytaczał, ale Dynamo według mnie to lepsza defensywa ale nieco gorsza ofensywa niż Szachtior. Tak czy owak, powinno być łatwo i przyjemnie. Dominacja absolutna.
Grubo z golami może być w meczach: (o2.5)
Crvena Zvezda, Trenczyn, Lech Poznań
Czerwona Gwiazda z Belgradu to sporo chaotycznego grania, dużo z przodu i kontry rywali. Przegrali mistrza z Partizanem, który był dużo lepiej ułożony piłkarsko jako drużyna. Pamiętam ich ciężkie boje w eLM w zeszłym sezonie z innym maltańskim zespołem.
Trenczyn powinniśmy pamiętać ze spotkań z Legią, ale też wcześniej z Olimpiją Lublana, gdzie padało mnóstwo bramek. Grają bardzo ofensywnie i goście mogą tutaj zaskoczyć.
Lech wzmocniony może mieć mega siłę w ofensywie. Wprawdzie nowi nie będą mieli dużo czasu do zaadoptowania się w ekipie to Kopciuszek z Macedonii raczej dostanie spore lanie w 1 meczu.