Dla mnie okazja !
Zaria - Górnik
Zaria +1,5 @1,65 1xbet mocniej grane
Zaria +1 @ 2,07 1xbet
Zaria lub remis @ 2,61 1xbet
Zaria wygra @ 7 unibet lekko grane
Generalnie wszystko się sprawdziło. Mega szkoda bramki w 85 min bo kurs @7 był blisko.
Oglądałem mecz w Zabrzu ze stadionu. Beznadziejny mecz. Zaria zakopana na swojej połowie a Górnik prowadził grę ale robili to w sposób żałosny. Albo prowadzenie piłki z milionoma kontaktami, albo niedokładne podanie, albo do najbliższego. W drugiej połowie Górnicy stworzyl kilka sytuacji z czego w końcówce padła jedna bramka.
W drugim meczu pewnie Mołdawianie będą chcieli coś pograć do przodu. Mają w składzie kilku szybkich zawodników. Są tam jacyś Brazole którzy z piłką przy nodze pewnie będą potrafili coś skonstruować.
Ale typ jest bardziej przeciwko Górnikowi. Elektryczna obrona więc elektryczny Suarez, który był w podstawie w poprzednim sezonie, ale lepiej wyglądał pod bramką przeciwnika niż pod swoją. Obok niego Wiśniewski, który gra chyba tylko dzięki wpływom ojca, bo gość w juniorach Górnika nie łapał się do składu i nie wierzę w jakiś ogromny postęp. Wiem to od gości, którzy z nim tam grali. W pierwszym meczu Zaria była tak zakopana na swojej połowie, że nie miał go kto sprawdzić. Na lewej Gryszkiewicz, który jest po prostu słaby i gra tam na siłe jako gośc wykreowany przez Brosza, oraz z braku konkurencji a na prawej Wolniewicz, który jest w największym ognio krytyki w Zabrzu.
Środek pola bez Żurkowskiego, który nie zagra za czerwień to może być dramat. Jedyny zawodnik grający tam w piłke nie zagra. Przewidywani są w środku Matuszek i wiecznie kontuzjowany Nowak a na bokach Ryczkowski i Ambrosiewicz, którzy w pierwszym spotkaniu zostali szybko zmienieni.
Jedyna nadzieje w Angulo i Loska w bramce.
Wiem, że wygląda to na analize pod typ, ale ja po prostu widziałem wiele razy na oczy i znam wartość tych zawodników. Głównie młode chłopaki. Będzie to dla nich pierwszy tego typu wyjazd. Bez Żurkowskiego zabraknie tam jakiegokolwiek lidera w środku pola. Ławki kompletnie nie ma.
Zaria kompletnie nic nie zagrała w pierwszym spotkaniu ale 0:1 na wyjeździe w roli kompletnego doga. W końcówce meczu było widać, że zwietrzyli szanse w rewanżu i spokojnie trzymali ten wynik.
Nie wierzę tutaj w wysoką wygraną Górnika. Dla mnie mecz 50/50 bo Zabrzanie po prostu nie mają argumentów w tym sezonie. O ile w tamtym sezonie liczyłbym na fajną, szybką grę z kontry w takim spotkaniu to w czwartek nie zagra czterech kluczowych graczy z tej układanki czyli Żurkowski, Kurzawa, Kądzior i Wolsztyński. Został tylko Angulo. Według mnie kursy podyktowane grą Górnika z poprzedniej kampanii.