Falubaz Zielona Góra -
Unia Tarnów (+4,5) 1.85 Betsafe
Wygrali tutaj w rundzie zasadniczej powalczą i dzisiaj. Falubaz prezentuje się nie da ukryć bardzo słabo. Jeden wystrzał Jarka nie sprawi , że zmienię moje początkowe prognozy co do tego spotkania. Wraca Hancock co jest bardzo dużym wzmocnieniem , po kontuzji zaprezentował się dobrze w
GP. Chyba zagadką pozostaje u gości jedynie dyspozycja Kołodzieja. U miejscowych każdy prawie w dołku oprócz Jonssona. Dobrucki odchodzi , na pewno nie wpływa to dobrze na morale zespołu. Mecz dla mnie na remis dzisiaj i w rewanżu Unia wyjaśni sprawę brązowego medalu. Nawet jak odskoczą to myślę , że taktyczne pozwolą gościom trzymać bezpieczny dystans. Także pobieram handicap.
Unia Leszno (-8,5) - Stal Gorzów
1.85 Sportingbet
W finale przewiduje pewną wygraną gospodarzy. Mają zdecydowanie bardziej wyrównany skład. Dwóch kapitalnych juniorów , którzy w każdej chwili mogą zastępować kogoś z seniorki. Do tego wraca Bjerre , na własnym torze nie widzę za bardzo słabych punktów po stronie gospodarzy. Widać , że złapali formę , nawet Nicki jedzie pod drużynę
Żeby myśleć o złocie muszą sobie zapewnić co najmniej 10 punktową przewagę i według mnie im się to uda. Goście niby w rundzie zasadniczej tam zremisowali ale jechali w składzie z Iversenem, który był ich najlepiej punktującym zawodnikiem , a gospodarze jechali bez Nickiego, także w ogóle nie ma co porównywać końcowego rezultatu tamtego spotkania. Po stronie gości na wyjazdach uważam , że dwie poważne dziury to Świder i Linus , którym nie wróże kariery w dzisiejszym meczu. W rundzie zasadniczej obaj przywieźli tutaj w sumie 3 pkt. ( Świder 3 , Linus 0). Do tego Cyfer 1 pkt , a Zagar 6 pkt. Ktoś mi zagwarantuje , że dzisiaj przywiozą więcej? Nie byłbym taki pewien. Na wyjazdach pewniakiem jest tylko Kasprzak , może Zmarzlik bo złapał wiatr w żagle ale i tak jego średnia wyjazdowa jest o prawie 1 punkt niższa niż na własnym owalu! Nie widzę dzisiaj gości. Obie drużyny w gazie ale jeśli już miałbym zdecydować komu bardziej sprzyja tor , to zdecydowanie Stali , która u siebie może wykręcać kosmiczne wyniki gorzej jest na wyjazdach. Także Leszno dzisiaj wygrywa co najmniej 10 punktami , by spokojnie pojechać na wyjazd do Gorzowa.