GKS Katowice - Zagłębie Sosnowiec
GKS Katowice powyżej 2,5 goli @3,40 Fuksiarz
Sytuację obu drużyn nakreślił kolega powyżej. Ja troche poszerzę i zagram odważniej, bo over 2,5 gola gospodarzy tego meczu.
Gieksa z kompletem domowych zwycięstw i aż 10 strzelonymi golami 3 razy pokonując golkiperów Resovii i Chrobrego oraz czterokrotnie oszukali defensywę Wisły Płock.
Co ciekawe i bardzo optymistyczne gole dla Katowic strzelało już w tym sezonie aż 8 zawodników, co zawsze jest zaletą, bo oznacza, że drużyna nie jest od nikogo zależna oraz ma wiele opcji rozgrywania akcji ofensywnych.
Na drugim biegunie goście. Zagłębie na trzecim miejscu od końca i zaledwie 5 strzelonymi golami.
W składzie gospodarzy praktycznie sami Polacy, którzy już próbowali
Ekstraklasy z większym lub mniejszym powodzeniem. Teraz to wszystko fajnie spiął trener Górak i GKS po starcie rozgrywek już jest typowany do ścisłej czołówki ligi na koniec rozgywek.
Gole to jedno. Zespół z Katowic strzela aż tyle bramke dzięki akcjom, które potrafi sobie wykreować. W trzech domowych meczach dzisiejski gospodarze oddali aż 36 celnych strzałów, co jest liczbą szaloną i myślę, że nawet w skali Europy nie byłoby wiele drużyn, które aż tak często atakują bramkę rywali.
Niedawna wygrana Zagłębia wydaje mi się, że trochę podniosła dziś kursy na "jedynkę", ale patrząc na kadrę, dyspozycję z pierwszych meczów oraz spokój, który wprowadza do swojego zespołu szkoleniowiec Gieksy wcale nie będę zdziwiony, jeśli dziś trubuny w Katowicach przynajmniej trzy razy będą się cieszyć z goli swoich ulubieńców.