l0k0
Użytkownik
No i właśnie to jest kluczowe: Wisła chce ale nie może. Niby ciśnienie jest ale w grze tego nie widać. Były dwa pewne miejsca do awansu a awansował taki Ruch z najniższym budżetem w 1 lidze.Nie zgodzę się. W Wiśle jest mega ciśnienie na szybki powrót do Ekstraklasy. Kolejny sezon lub dwa na zapleczu to może być koniec tego klubu. Mają długi, sytuacja finansowa od kilku lat nieciekawa lub dramatyczna. Osoby zaangażowane w akcje ratunkowe dokładają z prywatnej kieszeni, ale dożywotnio dokładać nie będą. Powrót do Ekstraklasy zapewnił by dużo większą kasę za sam udział w niej i transmisje. A i wizerunek klubu by odzyskał to i marketingowe wpływy by się zgadzały. Zresztą nie po to cisnęli z 14 miejsca na 3-4 by teraz odpaść. Prędzej presja zwiąże im nogi niż faktycznie odpuszczą bo nie chcą wejść.
Termalica wydaje mi się, że również jest zainteresowana. Byli jednak kilka lat w Ekstraklasie i mimo bycia co roku kandydatem do spadku udawało im się zawzięcie utrzymywać, wiec wątpie żeby własciciel BrukBet ładował prywatne pieniądze w klub ze wsi, skoro nie chciałby się dalej pokazywać w Ekstraklasie.
Wspomniałeś że cisnęli z 14 miejsca ale czemu tam byli? Bo jest dupa. Tak mogli cisnąć w pierwszym sezonie w 1. lidze ale w kolejnym powinni po prostu na spokojnie awansować, a tu męczą się strasznie i w kluczowych momentach dają ciała. Mieli wszystko we własnych nogach, a na finiszu przerąbali wszystkie ważne mecze: z Ruchem, ŁKS-em i Puszczą. O meczu z Zagłębiem nie wspomnę, a ten dałby im mimo wszystko awans. Oni przegrali 10 meczy, tyle co GKS Katowice. Dla mnie brak jakiejkolwiek formy.
Termalica? To znowu odwrotny zespół. Ja pamiętam z 10 lat temu jak oni mieli awanse do ekstraklasy i 2 czy 3 sezony z rzędu na koniec nagle jakieś dziwne wtopy. Każdy mówił wtedy, że nie chcą awansować, że wolą grać u siebie w 1 lidze i wygrywać niż grać gdzie indziej i się męczyć. I wg mnie tak to wygląda znowu.
Ja chyba zagram 2x X HT, a już na pewno X HT Termalica - Stal.