cytat z dnia 4 kwietnia 2019 21:39 przez nole
Nareszcie startujemy z sezonem
Kto lepszy Dudek vs Pedersen # Dudek 2,06
Kto lepszy Madsen vs Zmarzlik # Zmarzlik 2,03
Na jutro mam takie propozycje. Nie widziałem Madsena w akcji w tym sezonie. Nie było go we Wrocławiu na meczu, nie startował w memoriale żadnym. Nie jestem pewien czy jutro w pierwszym meczu od razu będzie ogień z jego strony. Jestem zdania, że on ogólnie spuści loty i poziom w tym roku. Bartek za to od początku tego roku wystartował bardzo szybko z przygotowaniami. Rower, treningi i świetna forma w sparingach i Memoriale w niedziele. Zmarzlik to facet, który musi ciągnąć Stal do przodu bo jak on nie będzie zdobywał punktów to będą mieli kłopot z każdą ekipą poza Motorem
Uważam, że kurs 2,03 na niego to dobra opcja do grania.
Dziwi mnie też stawianie w roli faworyta w h2h Pedersena zamiast Dudka. Mecz w Zielonej Górze gdzie Patryk zna tor fenomentalnie. Uważam, że w Gorzowie na memoriale Dudek mimo, że przywiózł tylko 6 pkt to nie wyglądał w tych biegach źle. Myślę, że jutro to będzie lider Falubazu i zdobędzie więcej punktów od Pedersena.
Bez bukmachera te typy są niewiele warte, bo nie wiadomo, jak będą rozliczane.
Dziwne te nowe forum, nie mogę cytować większej liczby wypowiedzi, więc będę po prostu oznaczał kolejne osoby, mam nadzieję, że Panowie się nie obrazicie na powiadomienia.
@tancerzdrb: Mega ciekawy ten typ na parę w biegu 15. O Madsena jestem spokojny, Lindgrenowi może zagrozić Zagar, ale kurs 2 na to, że Fredka będzie lepszy od Zagara... no kusi, kusi.
Zielona Góra (-10,5) - Toruń 1 @1,8 Fortuna
Jak już kolega wyżej napisał - prędzej Gorzów powalczy w Częstochowie, niż Toruń w ZG. Nawet biorąc pod uwagę młodego Holdera z "8", to tutaj nie ma czego szukać. Piątka seniorów zdecydowanie mocniejsza po stronie gospodarzy, nawet ten MJJ, który na szczyt możliwości wznosi się dopiero w najważniejszych momentach dziś na tle gości powinien błyszczeć. PUK to zawodnik na wożenie 2, Holder z byciem liderem ma tyle wspólnego, co ja z curlingiem. Zobaczymy co pokaże Kościuch, choć imo to jednak nie ten poziom. Doyle na pewno powalczy, ale Toruń tu będzie walczył o wyjście z 35.
Linie na zawodników chyba wystawione dość dobrze, ciężko tu czegoś szukać. Przychylałbym się do Dudka, ale ten występ na Jancarzu...
W drugim meczu chciałem grać w stronę Częstochowy, ale usiadłem jeszcze raz na spokojnie i... nie wiem. Dużo będzie zależało od drugiej linii. Pawełek błysnął w ZK, ale na ile będzie to potrafił przełożyć na ligę? Ja w niego nie wierzę, więc ciężko mi grać na Czewę. Ale po drugiej stronie też sporo niewiadomych. KK jeździ falami, Thomsen to zagadka, podobnie jak Pająk. Szymek niby na początku sezonu słabo, ale w ZK było już lepiej, a tor w Częstochowie mam wrażenie przypomina nieco bydgoski pod względem geometrii. Najciekawej chyba w
forbecie (choć STS na bieg juniorski też kurs powinien jeszcze wystawić):
Bieg juniorski: Częstochowa @1,5
Jak wyżej, nie ma co się powtarzać
Lindgren zdobędzie płatny komplet? Nie @1,25
Początek sezonu, dużo może się zdarzyć, na przeciwko w przynajmniej dwóch biegach Zmarzlik.
Przedpełski wystąpi w biegach nominowanych? Nie @1,4
Tak jak napisałem, ja w niego nie wierzę. Pierwsi są oczywiście Fredka, Madsen i Zagar. Miedziak jednak w poprzednim sezonie fajnie się pokazywał, a dobrze może też pojechać Gruchalski.
Ale te 13,5 to jest naprawdę dużo, tak mi się wydaje jednak.