>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Hit sezonu, hit rundy: Real Madryt - Barcelona, 10.12 godz. 22:00

Status
Zamknięty.
kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

Żadnemu kibicowi piłki nożnej nie trzeba tłumaczyć co czeka nas 10 grudnia o godzinie 22 na Santiago Bernabeu. Starcia Realu z Barceloną to kawał historii hiszpańskiej piłki w możliwie najpiękniejszym wydaniu. Kastylia od zawsze rywalizowała z Katalonią a spotkania na murawie miały, mają i będą mieć dodatkowy smaczek. Mieszkańcy jednego i drugiego regionu utożsamiali się z drużynami i dlatego GD nazywane jest świętą wojną. Rywalizacja mistrza i wicemistrza Hiszpanii to najważniejszy punkt w całym sezonie La Liga. Mecz, na który zwrócone są oczy całego piłkarskiego świata. Najbliższe spotkanie będzie 163 w wydaniu ligowym i 216 jeśli weźmiemy pod uwagę wszsytkie rozgrywki.

Oczy wszystkich kibiców będa zwrócone na dwóch najlepszych piłkarzy świata: Messiego i Ronaldo. To oni są motorami napędowymi swoich drużyn, to od nich będzie zależało najwięcej. Który z pokaże pokaże swój kunszt i poprowadzi kolegów do wygranej w El Clasico?

GD to także rywalizacja trenerów. Bardzo dużo będzie zależało od taktyki i od tego jak zmotywowani wyjdą jedni i drudzy. Pep przechytrzy Jose czy Jose przechytrzy Pepa?

Na koniec oczywiście kursy na to spotkanie.

Zapraszam do wymiany poglądów i analizy meczów. Od razu mówię, że wszystkie teksty nie dotyczące spotkania i mające na celu napinkę kibiców jednych i drugich z miejsca będą karane kartkami.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Moim zdaniem Real, ekipa Królewskich jest we tym sezonie poukładana, gra nie opiera się tylko na Ronaldo, w sumie opiera się ale nie jest uzależniona tylko i wyłącznie od jego bramek. Jose odblokował Karima, strzela też Higuian.
Kibicuje w Hiszpanii Realowi, tylko z tego względu,że jest tam Jose,który potrafi zrobić wszystko... sezon temu odebrał pierwszy puchar Barcelonie Messiego we tym sezonie czuje,że pójdzie za ciosem.
Pewnie mecz nie będzie obiftował w finezje ale w chamska walkę, kartke będzie masa i pewnie będą kontrowersje i mam nadzieję,że to nie sędzia będzie reżyserem a zawodnicy.
Moj typ:
Real Madryt wygra!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
W moim odczuciu najbliższe GD będzie ciekawsze od 4 czy tam 5 poprzednich.
Real jest papierowym faworytem. Ale w takich meczach forma spada na drugi plan. Trudno coś przewidzieć, po ich ostatnich pojedynkach. Na pewno będzie dużo prowokacji, brutalnej gry i nieprzewidzianych akcji.
Już w tamtym roku mieliśmy smaczek czym jest El Clasico. A tu jakiś karny, a tu czerwona wpadnie. Naprawdę trudno coś moim zdaniem wytypować.
Barcelona musi po prostu ten mecz wygrać, bo większa presja jest na nich, mają aktualnie 6 punktową stratę do Realu, mogą mieć 9 co moim zdaniem przekreśli ich szansę na &quot;majstra&quot;.
Chciałby, żeby wygrała Barcelona, ale jednak coś czuję, że Real skończy dominację Barcy, przynajmniej w tym sezonie.
Nic nie będę typował bo moim zdaniem nie ma sensu.

seba1b 109

seba1b

Użytkownik
Chyba najlepszy moment na obalenie dominacji Barcelony. Barcelona już nie ma tego polotu co kiedyś co widać w meczach, w których przeciwnicy nauczyli sie jak stawiać sie barcelonie i nie poddawać bez walki. Niestety miliony podań i 100% posiadanie piłki już sie nie sprawdza jak kiedyś. 3mam kciuki za Real i swoją drogą buki nie dali 1,03 na Barcelone?? dziwne ????

cpt-obvious 7

cpt-obvious

Użytkownik
Kurs na czerwoną kartkę drastycznie niski będzie zapewne, ale że Real w miarę z czerwienią się ostatnio ogarnął, to chyba value się zrobi na &quot;nie będzie&quot;. Do Pepe i Marcelo się sprowadzi wszystko :p

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Kurs na czerwoną kartkę drastycznie niski będzie zapewne, ale że Real w miarę z czerwienią się ostatnio ogarnął, to chyba value się zrobi na &quot;nie będzie&quot;. Do Pepe i Marcelo się sprowadzi wszystko :p
Ewentualnie do symulek Sergio i spółki ale znając życie prędzej dadzą kartki Realowi za ostrą grę na granicy faulu jak za chamskie symulacje i prowokacje.

ice29 251

ice29

Użytkownik
Bardzo ciekawie się zapowiada ten hit. Spotykają się dwie zdecydowanie najmocniejsze drużyny na świecie (bo chyba nie ma takiej, która mogłaby chociaż powalczyć z nimi w Hiszpanii czy w LM). Cieszy fakt, że obie ekipy przystąpią do meczu w optymalnych składach. Jeśli chodzi o personalia to chyba nikt nie jest w stanie przewidzieć jacy piłkarze pojawią się na boisku. W Barcelonie pewne miejsce w składzie mają chyba tylko: Valdes, Messi, Iniesta, Xavi i Busquets. W każdym meczu wychodzi inna jedenastka i ciężko stwierdzić na kogo postawi Pep. Chciałbym żeby od początku na boisku znaleźli się także Mascherano, Alexis oraz Cesc, ale Pep może postawić na swoich ulubieńców tj Keite i niezachwycających ostatnio Pedro oraz Ville. Po stronie Realu jest mniej niewiadomych. Można się zastanawiać czy na prawej obronie wystąpi dobrze grający ostatnio Lass, czy Mou zdecyduje się na bardziej &quot;tradycyjnego&quot; zawodnika na tej pozycji. Inną niewiadomą jest pozycja napastnika: Higuain czy Benzema? Real jest w gazie, błyszczy szczególnie DiMaria, ale wszyscy (no może poza Ozilem) imponują formą. Jednak w takiej dyscpozycji Real był i na początku sezonu a nie poradził sobie ze słabą wówczas Barceloną. Czy w sobotę będzie inaczej? Mam nadzieje, że nie ????
Liczę jednak na ładny mecz, gdzie piłka wygra tym razem z brutalnością i chamstwem. Czy Mou &quot;będzie się bał&quot; i wystawi 3 def. pomocników? Czy Guardiola zaryzykuje i wystawi 11 z trzema obrońcami w jaskini lwa?

Jak to mam w zwyczaju pewnie zagram kilka typów &quot;patriotycznych&quot; za małe stawki.
Messi gol 4/10
Barcelona -1.5 2/10
Barcelona 4/10
Pepe żółta 3/10
Busq żółta 1/10
Iniesta gol 1/10
Cesc gol 2/10
Real więcej fauli 6/10

-------------
pórównanie pozycji:
Valdes-Iker - remis
niedoceniany w Hiszpanii VV od paru lat broni na niesamowitym poziomie, typowych &quot;baboli&quot; ma mniej od Ikera, mimo że obaj puszczają rzadko takie bramki. Obaj są bardzo mocni w sytuacji 1na1. Valdes jest wyraźnie lepszy w grze nogami, ale Iker nadrabia to w grze na linii. Generalnie obaj należa do światowej czołówki.
Marcelo-Abidal - Abidal
W grze defensywnej francuz biję na głowę gracza Realu, to jest zupełnie inny poziom, w ofensywie dużo lepszy Marcelo, ale jako, że ich nominalną pozycją jest obrona, stawiam na Abidala.
Ramos,Pepe-Mascherano,Pique,Puyol - remis
Normalnie nie miałbym wątpliwości i postawił na graczy Blaugrany, jednak obecnie Pique i Puyol wrócili po kontuzjach i grają dużo gorzej niż nas do tego przyzwyczaili, co innego będący w kapitalnej formie Mascherano. Obrona Realu bardzo solidna i ciężka do przejścia, na podobnym poziomie co Barcelony przy obecnej formie.
Alves-Lass(lub inny) - Alves
tutaj zdecydowana przewaga Barcelony, Alves potrafi zagrać równie dobrze w obronie co jego odpowiednik w Realu (a jeśli nie idzie do przodu to nawet lepiej) a jako ofensywny obrońca nie ma sobie równych w europie.
pomoc defensywna: Busquets-Khedira - Busq
Hiszpan jest chyba obecnie najlepszym defpomem na świecie, co prawda trochę mu brakuje do opytmalnej dyspozycji ale jest świetny technicznie, dobrze rozgrywa piłkę oraz jest pewny w odbiorze. Khedira to chyba najsłabsze ogniwu w układance Mou.
pomoc ofensywna: Xavi,Iniesta,Cesc - Xabi,Ozil,Kaka - XIC
chyba pomoc marzeń po stronie Barcelony, przynajmniej ja tak widzę top3 pomocników świata.
Benzema,Higuain - Sanchez - remis
ciężki wybór, Alexis wrócił po kontuzji i prezentuje się wyśmienicie, Benzema i Higuain strzelają jak na zawołanie. Mimo, że mniej dają swojej drużynie w rozegraniu to są skuteczni, a przynajmniej potrafią się tyle razy odnaleźć w polu karnym, że coś strzelą ;)
DiMaria - Pedro/Villa - DiMaria
Gracze Barcelony wyraźnie pod formą, co innego Argentyńczyk, podaje (i to jak), strzela, czego chcieć więcej? no może ogarnięcia się podczas głupich symulek.
CR-Messi - Messi
temat rzeka, wybór bardzo prosty, Messi ;)

wynik: 5-1 dla Barcelony.
Jasne, że nie odzwieciedla to szans obu zespołów, bo należy też wciąć pod uwagę dyspozycję i własny stadion, co daje sporo plusów Realowi, jak będzie? Zobaczymy już w sobotę ;)

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Bardzo ciekawie się zapowiada ten hit. Spotykają się dwie zdecydowanie najmocniejsze drużyny na świecie (bo chyba nie ma takiej, która mogłaby chociaż powalczyć z nimi w Hiszpanii czy w LM).
Poniosło Ciebie z tą LM, bo w Hiszpanii rywalizacja jest tak zawzięta jak w Szkocji ;)
Real jest w gazie, błyszczy szczególnie DiMaria, ale wszyscy (no może poza Ozilem) imponują formą. Jednak w takiej dyscpozycji Real był i na początku sezonu a nie poradził sobie ze słabą wówczas Barceloną.
Zabawny jesteś, już nie pamiętasz jak nie zaliczyli poprawnie zdobytej bramki przez Higuaina?
Liczę jednak na ładny mecz, gdzie piłka wygra tym razem z brutalnością i chamstwem.
Chamstwo to także aktorskie popisy Alvesa czy Serio. Chamstwo to także naciskanie na sędziego aby wymusić kartkę... a w piłkę gra się tak jak rywal pozwala ;)
Real dziś pokazał kawał dobrej piłki świetnej organizacji i zgrania drużynowego i moim zdaniem jest w lepszym nastawieniu przed meczem jak Barcelona, bo prawda taka,że Real bardzo chce pokonać Barcelonę ale to Barcelona musi to zrobić, Real pewnie usatysfakcjonuje remis i utrzymanie dystansu... dziwny był sędzia dziś w meczu Sporting-Real odczuwałem jakby tylko czyhał na to aby wywalić Mou na trybuny, ale Jose to inteligentny facet i wie co kiedy można a kiedy nie ;)
Za tydzień fajne mecze w Hiszpanii Real-Barca a w Anglii Chelsea-City... ja tam stawiam na gospodarzy ;)
Elo. Tyle ode mnie.

ice29 251

ice29

Użytkownik
Poniosło Ciebie z tą LM, bo w Hiszpanii rywalizacja jest tak zawzięta jak w Szkocji ;)
hmm liga hiszpańska jest mocna, jeśli w Real i Barca grałyby w Anglii byłoba tam taka sama dominacja tych zespołów. Widać to w LM, gdzie nikt nie ma z nimi większych szans. Jaka przepaść dzieli Barcelone (w domysle i Real) widać było bardzo dobrze w ostatnich pojednykach mistrzów Hiszpanii z mistrzami Angli, gdzie ci drudzy dostali solidny łomot.
Zabawny jesteś, już nie pamiętasz jak nie zaliczyli poprawnie zdobytej bramki przez Higuaina?
Nie żartuj, decyzja jak najbardziej prawidłowa. Nie kontynuujmy tego tematu, bo szkoda zaśmiecać temat.
Chamstwo to także aktorskie popisy Alvesa czy Serio. Chamstwo to także naciskanie na sędziego aby wymusić kartkę... a w piłkę gra się tak jak rywal pozwala ;)
Prawda, nie jestem zwolennikiem symulowania. Jednak to co wyprawiali gracze Realu, jeśli chodzi o ostre wejścia w nogi, deptanie itp jest od tego jeszcze gorsze bo może komuś zniszczyć całą karierę. Naciskanie na sędziego... hmm no nie powiesz mi, że czerwone kartki dla Realu są efektem wymuszania ich na sędziach? sami na nie pracują. Co do teatru, to Real wcale nie jest lepszy od Barcy, DiMaria czy CR (chociaz on ostatnio się ogarnal). Zeby nie było: nie pochawalam i nie kibicuje kladzeniu sie na murawe bez powodu, zatem licze ze tym razem unikniemy prowokacji mou oraz teatru po obu stronach i zobaczymy swietne widowisko.
Real dziś pokazał kawał dobrej piłki świetnej organizacji i zgrania drużynowego i moim zdaniem jest w lepszym nastawieniu przed meczem jak Barcelona, bo prawda taka,że Real bardzo chce pokonać Barcelonę ale to Barcelona musi to zrobić, Real pewnie usatysfakcjonuje remis i utrzymanie dystansu... dziwny był sędzia dziś w meczu Sporting-Real odczuwałem jakby tylko czyhał na to aby wywalić Mou na trybuny, ale Jose to inteligentny facet i wie co kiedy można a kiedy nie ;)
zgadzam się, Real wydaje się być w lepszej formie, ale takie mecze rządzą się własnymi prawami i motywacji tu nie zabraknie... a umiejętności na pewno są ????
Za tydzień fajne mecze w Hiszpanii Real-Barca a w Anglii Chelsea-City... ja tam stawiam na gospodarzy ;)

Elo. Tyle ode mnie.
ja 2x na gości :p

seba1b 109

seba1b

Użytkownik
ice29 z całym szacunkiem do ciebie bo przeważnie piszesz mądre rzeczy ale z tymi porównaniami to sie wygłupiłeś ???? Totalny brak jakiego kolwiek obiektywizmu.
ps. &quot;Co do teatru, to Real wcale nie jest lepszy od Barcy&quot; tu sie z tobą zgadzam w 100% nikt nie pobije Alvesa i jego tytanowych ochraniaczy. Powinni mu oskara po meczu wręczyć ????

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
No, poruwnanie składów mocno naciagane pod swoja ekipe. ????

Z Messim cos sie dziwnego stalo od tego nietrafionego karnego z Sevilla. Wczoraj sam mogl wbic przynajmniej 4 bramki. Ale o niego nie ma sie co chyba martwic, w waznym meczu zagra pewnie lepiej.

Ciekawy jestem postawy Sancheza. Ostatnie dwa wystepy naprawe napawaja optymizmem. Jednak bedzie to jego pierwszy klasyk i ciekawe jak sobie poradzi przy tym napieciu i ostrej grze. Bo tak naprawde to jszcze nie uczestniczyl w takim meczu a sam niedawno wrocil po kontuzji. To wszystko oczywiscie jesli Pep da mu szanse wystepu.

O Fabregasa jestem spokojny, kibicuje mu od kilku lat i w Barcelonie nie zchodzi ponizej pewnego dobrego poziomu.

Co do porownania srodkowych obronco to w tym momencie Pepe i Ramos to na pewno najlepsza para obroncow na swiecie. Nie mozna zyc przeszloscia i poruwnywac tutaj Puyola ktory ostatni rewelacyjny mecz rozegral chyba kilkanascie tmiesiecy temu. Od czasow kontuzji ktora ciagnela sie miesiacami jestc cieniem samego siebie i moim zdaniem nie wytrzyma 90min takiego intensywnego meczu. Pique do niedawno chyba najlepszy obronca na swiecie obecnie tez nie przechodzi przez najlepsze chwile ale i tak znajduje sie w scislym swiatowym topie.
Mascherano po transformacji na srodkowego obronce jest praktycznie nie do przejscia, i jest ostoja obrony fcb.

Stawianie wyzej Abidala od Marcelo to jakies same w sobie kompletne nieporozumienie a argumetujac to piszesz ze Marcelo za bardzo jak na obronce udziela sie z przodu a obronca przeciez jest od bronienia. Ale juz porownujac Alvesa z dajmy na to Lassem zapominasz jak gra Alves, ze jego czesciej mozna znalezc w polu karnym rywala niz wlasnym. Czyli zmieniasz kryteria porownania bocznych obroncow. A co do samego Lassa, on nie ma blysku w ataku ale co ten chlopak robi w obronie... Nie wazne czy gra na boku obrony czy na defensywnym pomocniku.

Ogolnie w tym momecie Real jest dla mnie lepsza druzyna a do tego grac bedzie na swoim boisku. Ale wiadomo jak to jest w tych meczach, Real ma nadal pewnego rodzaju kompleks Barcy mimo tego ze juz w tamtym sezonie walczyli z nimi jak rowny z rownym a nawet wygrali.

Mam nadzieje ze znawu bedzie to taki mecz jak te z superpucharu czyli zaciete z duza iloscia bramek tylko niech tym razem Real przypieczetuje swoja przewage wygrana.

Sorki za ewentualne bledy czy brak polskich znakos ale pisze z smartfona.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
liga hiszpańska jest mocna, jeśli w Real i Barca grałyby w Anglii byłoba tam taka sama dominacja tych zespołów. Widać to w LM, gdzie nikt nie ma z nimi większych szans
LM to turniej a jak interesujesz się piłką to chyba wiesz,że w Anglii walka o mistrza toczy sie do ostatnich kolejek a nie jak w Hiszpanii czesto juz na 5-6 kolejek wiadomo kto wygra a taka sytuacja pozwala olać lige i skupić się na LM... tak jak to było rok temu przed finalem LM, United walczylo do konca a pierwszy garnitur Barcelony odpoczywał blisko miesiąc... wygrali zasłużenie w finale z United ale wyelimowanie Arsenalu i Realu to już mega kontrowersje.
A jak wierzysz w to,że Barcelona czy Real jakby grała w Anglii to by też tak dominowała to sorry ale dla mnie nie masz pojęcia o piłce, powiesz jeszcze może,że Real czy Barcelona biłyby City,Tottenham, MU, Liverpool czy Chelsea tak jak biją Levante czy Atl. Madryt... Barcelona i Real w Anglii traciła by punkty znacznie częściej chociażby przeciwko takim średniakom jak Stoke czy Everton ;)
Twoja wypowiedź nie jest w ogóle obiektywna.

A 11

algeroth

Użytkownik
DO ice29: to sie chłopie wygłupiłes w tym porownaniu składów, troche obiektywizmu: abidal lepszy od marcelo? para stoperow realu gorsza? na plus dla barcelony jest srodek pola. Sanchez z napadem realu na remis? zobacz w 5 piatce strzelcow w hiszpanii ile bramek strzelil duet benz higuain i porozmawiamy. Poki co w barcelonie oprocz messiego kazda z osob strzela jakies pojedyncze bramki. Gdzie tu napastnicy rasowi? W Realu kazdy z napastnikow powyzej 10 bramek ???? Troche obiektywizmu? BARCELONA ma lepszy srodek pola i roznica tkwi oczywiscie w Messim.. tyle

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Radziłbym wrócić do merytorycznej dyskusji a nie wiecznych sporów pt. &quot;Messi lepszy od Ronaldo, Ronaldo lepszy od Messiego&quot; ;)

audi-rs6 50

audi-rs6

Użytkownik
Choć też wolę Barcelone to nie podzielam zdania ice29. Porównałeś to tak jakby za te same cechy piłkarzy Barca została lepiej wypunktowana, ale mniejsza o to. Zawsze, gdy pojawi się kalendarz rozgrywek na najbliższy sezon hiszpańskiej ekstraklasy, prawdziwi fani futbolu wypatrują dwie magiczne daty w całym sezonie rozgrywek. Nikomu nie trzeba tłumaczyć co w tych dniach będzie miało miejsce. Oczy świata są wtedy zwrócone na 2 potęgi futbolu. 10 grudnia mecz odbędzie się w Madrycie. Kibice już zacierają łapki. Czy i tym razem będziemy świadkami kosmicznego meczu? Real dojrzał, nie jest to drużyna sprzed 2,3 sezonów gdy na własnym boisku przegrywa różnicą 4 bramek a na wyjeździe pięcioma. To drużyna która skrupulatnie dąży do celu, założonego przez geniusza taktyki - Jose. Potrzebował aż albo tylko jednego sezonu by zaklimatyzować się w stolicy Hiszpanii. Cel na ten sezon jest jeden: zdobycie potrójnej korony. Barcelona nie zostaję w tyle. W sumie to obie drużyny mają ten sam cel ???? Bądźmy przygotowani na to, że pogromu nie będzie. Ewentualna wygrana katalończyków zmniejszy tylko dystans do lokalnego rywala. W poprzednich sezonach mecz ten miał być tylko kropką nad i. Dawno już Barca nie goniła Realu. Kto tym razem okaże się lepszy ? Bukmacherzy typują gospodarzy. Nic dziwnego, 1 porażka w sezonie i atut własnego boiska mówią same za siebie. Czy to nie będzie miało znaczenia, a Guardiola wyciągnie asa z rękawa ? Udowodni po raz kolejny, że to oni są lepsi? W każdym bądź razie emocje gwarantowane. Z mojej strony mogę tylko powiedzieć: bierzcie sobie wolne w pracy, odwołajcie spotkania, babcie pochowajcie dzień później byle by tylko zasiaść przed odbiornikiem i podziwiać magię futbolu. Emocje gwarantowane. Z mojej strony następujący typ:

Real Madryt - FC Barcelona - X - 3,30

kurs: beat-at-home

Spodobał Ci się mój monolog ;) - kliknij dzięki

&quot;Każdy ma swój taniec, mój kończy się golem&quot; - Ronaldinho

ice29 251

ice29

Użytkownik
Te porównanie to taki luźny dodatek kibica, też wolałbym, żebyście się raczej odnosili to wcześniejszej części wypowiedzi, czyli opcji w ustawieniu, taktyki formy...

Co do Abidala to chyba został wybrany najlepszym obrońcą ligi w poprzednim sezonie? I chodziło mi o to, że Alves w obronie gra bardzo dobrze, czego nie można powiedzieć o Marcelo. Nie pisałem, że Marcelo za bardzo udziela się z przodu! Napisałem, że jest dużo lepszy w ofensywie od Abidala, ale brakuje mu umiejętności w odbiorze, czego nie można powiedzieć o Alvesu. To tak jeszcze kończąc temat. Jesli chodzi o kwestie anglia-hiszpania też chyba nie warto tutaj prowadzić dyskusji. ????
@algeroth nie pisałem, że para stoperów Realu obecnie jest gorsza... Co do Sancheza, to większą część początku sezonu się leczył, ale już wrócił i może dać bardzo dużo Barcelonie... szczególnie jeśli chodzi o kreowanie sytuacji.
Ciekawy jestem postawy Sancheza. Ostatnie dwa wystepy naprawe napawaja optymizmem. Jednak bedzie to jego pierwszy klasyk i ciekawe jak sobie poradzi przy tym napieciu i ostrej grze. B
Debiutował właśnie w meczu z Realem ;)
moim zdaniem to troche prowokacja ;)
serio nie miałem takiego zamiaru ???? , mam nadzieję, że nie zostanie to tak odebrane, tylko jako właśnie luźny komentarz/dodatek kibica Barcelony.

A 11

algeroth

Użytkownik
ice29: to porownanie to taki luzny dodatek.

moim zdaniem to troche prowokacja ;) no ale od tego jest forum, ze kazdy pisze co chce, kazdy wyraza swoje opinie i mozna dyskutowac na rozne tematy.
Z mojej strony ciesze sie, ze zostal niecaly tydzien do Gran Derbi bo szykuje sie naprawde emocjonujaca walka. A do tego tematu bede czesto zagladal bo widze, ze temat nie podupadnie ????

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
-------------
pórównanie pozycji:
Valdes-Iker - remis
niedoceniany w Hiszpanii VV od paru lat broni na niesamowitym poziomie, typowych &quot;baboli&quot; ma mniej od Ikera, mimo że obaj puszczają rzadko takie bramki. Obaj są bardzo mocni w sytuacji 1na1. Valdes jest wyraźnie lepszy w grze nogami, ale Iker nadrabia to w grze na linii. Generalnie obaj należa do światowej czołówki.
Marcelo-Abidal - Abidal
W grze defensywnej francuz biję na głowę gracza Realu, to jest zupełnie inny poziom, w ofensywie dużo lepszy Marcelo, ale jako, że ich nominalną pozycją jest obrona, stawiam na Abidala.
Ramos,Pepe-Mascherano,Pique,Puyol - remis
Normalnie nie miałbym wątpliwości i postawił na graczy Blaugrany, jednak obecnie Pique i Puyol wrócili po kontuzjach i grają dużo gorzej niż nas do tego przyzwyczaili, co innego będący w kapitalnej formie Mascherano. Obrona Realu bardzo solidna i ciężka do przejścia, na podobnym poziomie co Barcelony przy obecnej formie.
Alves-Lass(lub inny) - Alves
tutaj zdecydowana przewaga Barcelony, Alves potrafi zagrać równie dobrze w obronie co jego odpowiednik w Realu (a jeśli nie idzie do przodu to nawet lepiej) a jako ofensywny obrońca nie ma sobie równych w europie.
pomoc defensywna: Busquets-Khedira - Busq
Hiszpan jest chyba obecnie najlepszym defpomem na świecie, co prawda trochę mu brakuje do opytmalnej dyspozycji ale jest świetny technicznie, dobrze rozgrywa piłkę oraz jest pewny w odbiorze. Khedira to chyba najsłabsze ogniwu w układance Mou.
pomoc ofensywna: Xavi,Iniesta,Cesc - Xabi,Ozil,Kaka - XIC
chyba pomoc marzeń po stronie Barcelony, przynajmniej ja tak widzę top3 pomocników świata.
Benzema,Higuain - Sanchez - remis
ciężki wybór, Alexis wrócił po kontuzji i prezentuje się wyśmienicie, Benzema i Higuain strzelają jak na zawołanie. Mimo, że mniej dają swojej drużynie w rozegraniu to są skuteczni, a przynajmniej potrafią się tyle razy odnaleźć w polu karnym, że coś strzelą ;)
DiMaria - Pedro/Villa - DiMaria
Gracze Barcelony wyraźnie pod formą, co innego Argentyńczyk, podaje (i to jak), strzela, czego chcieć więcej? no może ogarnięcia się podczas głupich symulek.
CR-Messi - Messi
temat rzeka, wybór bardzo prosty, Messi ;)
wynik: 5-1 dla Barcelony.
Nie wiem czy to Ty pisałeś to &quot;porównanie&quot; poszczególnych graczy... Jeśli tak, to według mnie takie osoby jak Ty nie powinny się wypowiadać w tym temacie. A puszczać swoje &quot;fanatyczne&quot; taśmy i typy (na Barcelone) w działach ze swoimi kuponami...
Jak można być tak zapatrzonym w dany zespół, to nie mieści się w głowie.
Trudno, żeby wynik końcowy &quot;porównania&quot; był dla Realu, skoro kibicuje się Barcelonie...
Jeżeli dla Ciebie, w przypadku bramki (Valdes - Casillas) jest remis, to jest coś nie tak z Twoim obiektywnym myśleniem... To samo z Busquetsem, jak można pisać takie brednie, że jest to najlepszy defensywny pomocnik na świecie... Ludzie litości. Już nie mówię o fakcie, że taki Messi jest tak samo ważny dla drużyny jak Ronaldo dla Realu, więc i tam powinien być remis... Co z tego, że karzeł gra cały czas na tym samym poziomie, jeżeli chodzi o fakt, jak pomoże drużynie w danym spotkaniu... Ronaldo pomaga Realowi, tak samo jak Messi - Barcelonie.
Śmieszne porównanie, mało obiektywnego użytkownika... Bezużyteczny wpis... Takie moje zdanie.
Pozdrawiam.

PS. Ten temat to będzie jeden wielki OFF TOPIC...

Otrzymane punkty reputacji: +1
windover 28,1K

windover

Użytkownik
Nie będę tutaj przynudzał ,bo byłbym jednostronny za graczami z Madrytu. Jednak tabela prawdę Ci powie i strata to trzy punkty przy fakcie ,że Real ma jeden mecz rozegrany mniej. Nie będę w ogóle tutaj odnosił się do serii Realu i ich stylu gry bo jak ktoś ogląda mecze to dokładnie wie że w Madrycie Real na pewno bronić się nie zamierza. Barcelona miażdży u siebie ,ale na wyjazdach są bezradni z piłką próbują wejść do bramki idealny przykład to mecz z Sevillą a rywal z kontr wcale nie kreował sobie gorszych sytuacji. Ponadto warto przytoczyć porażkę z Getafe i to gdzie w Madrycie ? No właśnie znów gra na Messiego niby słupek w ostatniej minucie ale co z tego jeśli to nie wpadło jeśli Barcelona potrafi wygrać z Levante czy Rayo cztery-zero czy pięć-zero a na wyjazdach zupełnie sobie nie radzi to jak możecie sądzić że wygra z liderem tabeli w takiej formie i jeszcze grającym u siebie. Kibice Barcelony patrzą oczywiście głównie przez fakt Barca musi ograć Real jak robiła to w poprzednich sezonach (i tutaj wasz błąd bo to nie jest już ta sama Barcelona) każdy się z nią praktycznie broni camp nou wiadomo twierdza nie do zdobycia ale już mecze z przeciętnymi ekipami to tylko jakieś wymęczone wygrane czy też remisy. Teraz znów niech was nie zmyli (5-0) Barcelony bo grała u siebie. Real w lidze mistrzów też pewnie zagra rezerwami. Podsumowując inny wynik przy aktualnej formie i seriach królewskich jak wygrana Realu będzie niespodzianką. Buki już też faworyzują minimalnie bo minimalnie ale właśnie Real. Trzymam się faktów a nie stronie której kibicuje więc bez napinki.
edit:
Zgadzam się z miki9971 Busquets-Khedira nie mówię ,że Khedira robi różnicę ale Sergio to typowy aktor i nie radzi sobie z napięciem piłkarsko może nie jest gorszy ale według mnie jest zwykłym przeciętniakiem jest znanym piłkarzem tylko ze względu że gra w Barcelonie nic poza tym.
Marcelo-Abidal - Abidal kolejna wielka pomyłka Abidal to solidny piłkarz ale czas świetności ma już dawno za sobą. Marcelo jest wszechstronny i w tej parze jest na pewno lepszy. Xavi,Iniesta,Cesc - Xabi,Ozil,Kaka znów czy w ogóle Kaka zagra i wcale nie jest podstawowym pomocnikiem ;-) Benzema,Higuain - Sanchez co to za porównanie lepiej wygląda Pedro plus Villa i oczywiście trzeci Alexis a jak już nie tak to wyżej wymieniona dwójka i Alexis vs. Di Maria. Dwójka Karim i Gonzalo strzeliła więcej bramek niż tamta cała trójka więc jak tu może być remis czy coś w stronę Barcelony.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Na początku apeluje do wszystkich, którzy wypowiadać będą się w tym temacie o trochę obiektywizmu i pisanie na temat bo ostatnie tematy o El Classico to największy śmietnik jaki na forum widziałem i nie chce się tam nawet zaglądać. Nie ma sensu pisać kto jest chamem, a kto aktorem bo każdy ma swoje zdanie . Mam nadzieję, że moderatorzy będą tu czyścić z większą niż zwykle uwagą ???? Teraz co do typów::razz:

Jeszcze tydzień do meczu, także wiele może się wydarzyć ale na tą chwilę najbardziej zastanawiam się nad over 2,5 bramki. Ostatnie cztery spotkania to wyniki underowe ale wtedy była trochę inna sytuacja. Do meczu to Real przystąpi jako dość zdecydowany faworyt zdaniem znakomitej większości kibiców i fachowców. Podopieczni Mourinho grają naprawdę bardzo dobrze, Barca natomiast trochę w kratkę. Szczególnie wyjazdy piłkarzom Guardioli nie wychodzą w tym sezonie. Nadszedł więc chyba czas, kiedy Mourinho będzie mógł zrezygnować z postawienia przede wszystkim na obronę i zdecyduje się prowadzić grę. Ostatnia wygrana Realu u siebie z Barcą to rok 2008 więc ładny kawał czasu już upłynął od tamtego wydarzenia. Kiedy pokonać największego rywala jeśli nie w tym momencie? Nie mówię, że będzie łatwo ale jeśli nie teraz Real wreszcie zagra otwartą piłkę to kiedy? Barca nie w najwyższej dyspozycji, można zaryzykować wymianę ciosów co powinno dać sporo goli. Narazie jednak z typem się wstrzymam i z uwagą będę śledził wypowiedzi obu trenerów z jakim nastawieniem zamierzają wyjsć do tego spotkania.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom