Gadacie ale niewiele praktycznych argumentow podajecie procz tego, ze Bayern nie lubi Man City - argument 3latka, Nikt nie lubi Man City - argument 2latka, Bayern nic nie musi, Bayern sie bedzie oszczedzal, man City to petrodolary itd, itp.
Obecnie na moj gust wyglada to tak.
Man City ma ogromne problemy z gra obronna. Pokazaly to ostatnie mecze, mowia o tym eksperci od PL, widac to w wynikach Man C. w meczu ze Swansea labedzie mogly spokojnie strzelic 2 badz 3 bramki. Skonczylo sie na 1 bo umiejetnosci zawodnikow Swansea byly niewystarczajace by wykonczyc akcje 1 na 1 z Hartem, Bayern tego problemu nie powinien miec. Moim zdaniem Bayern bedzie mial conajmniej kilka jak nie kilkanascie okazji do strzelenia gola. Kilka z nich wykorzysta na bank wiec over 1,5 gola @ 1,86 badz over 2,5 gola Bayernu @ 3,9 to jak dla mnie zaklady warte uwagi.
Man City gra w tym meczu o zycie. Albo wygraja (i beda grali mecz ostatniej szansy w ktorym beda musieli na wyjezdzie pokonac Rome) albo zremisuja badz przegraja z Bayernem i odpadaja z wyscigu. Co za tym idzie, Man City bedzie musialo zagrac otwarta pilke z Bayernem a nie liczyc na fartowne zwyciestwo. Ten mecz moze przeobrazic sie w festiwal goli, bo Bayern raczej nie bedzie sie bronil przez 90 minut a i Man City w pewnym momencie bedzie musialo zaryzykowac i grac o pelna pule.
Kolejna sprawa to ktos wspomnial o absencjach w Man City. Niestety lawka zawodnikow z Manchesteru nie jest tak szeroka jak lawka w Bayernie. Ktos mowil o oszczedzaniu sie Bayernu, ale z 99 pewnoscia mozemy powiedziec, ze zawodnicy tacy jak Muller, Robben, Lewandowski, Goetze, Ribery itd zagraja w tym meczu, jak nie w podstawowej jedenastce to wejda z lawki wiec sila ofensywna bedzie duza. Po drugiej stronie Man City bedzie liczyc praktycznie tylko na Aguero, bo reszta zespolu spisuje sie ponizej oczekiwan.
Dodatkowo, zastanawia mnie czy Pelegrini bedzie w stanie zmotywowac swoich pilkarzy do tego meczu, po dosyc duzej fali krytyki ktore spadly na trenera Man City. W pilkarzach zdecydowanie nie widac zaciecia i tej jak to sie mowi, sportowej agresji. Jesli mam sobie wyobrazic gre Man CIty z Bayernem z takim samym podejsciem jak w meczu ze Swansea - ospalym, powolnym, bez asekuracji, z duza liczba bledow w obronie i malym zaangazowaniem to naprawde nie widze tutaj wygranej the Citizens. Pilkarze Man City tez wiedza jaka jest ich sytuacja (w
LM jak i w PL) i fakt, ze znajduja sie na ostatnim miejscu w grupie
LM i maja nikle szanse na awans do PO w
LM (a ide o zaklad, ze Pelegrini zrobi wszystko by uniknac gry w
LE bo dla Man City priorytetm bedzie gra w PL a nie tulaczka po Europie i granie z cieniasami) zapewne nie doda im skrzydel ich jakos specjalnie nie bedzi emotywowac.
Ja w tym meczu ide w strone Niemcow tylko dlatego, ze Man City jest pod forma i nic wielkiego nie prezentuja. Bayern tego meczu wygrac nie musi, ale nie znaczy to, ze pojedzie do Manchesteru odbebnic to spotkanie. Kursy na Bayern sa bardzo fajne i zadko w sezonie taki kurs wyjdzie na Bawarczykow wiec mysle, ze warto cos na nich postawic.