>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Hit DFB-Pokal: Bayern Monachium - Borussia Dortmund 27.02.2013, Monachium

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Bayern Monachium - Borussia Dortmund

Bayern z Borussią toczy arcyciekawe boje, nie inaczej będzie teraz. Faworytem bukmacherów gospodarze, nie można się było spodziewać nic innego. Bayern gra świetnie, praktycznie zapewnił sobie już tytuł Mistrza Niemiec. BVB zaś w tym sezonie razi nijakością, wiele punktów straconych niepotrzebnie, wiele szans zmarnowanych, choćby w ostatniej kolejce z Gladbach.​
Bayern po prostu miażdży...

Nie wiem co wstąpiło w Bawarczyków, ale dziś grają kosmiczną piłkę. Bundesliga przed nim skapitulowała, w Lidze Mistrzów idą jak burza przed chwilę zwycięstwo na Emirates nie dając szans Arsenalowi. Trudno powiedzieć gdzie skończy Bayern na koniec sezonu, ale faktem jest że celują w potrójną koronę.​
Nadzieja w szkoleniowcu...

Jak nigdy przedtem to na Jürgenie Kloppie ciąży odpowiedzialność za wynik. To, że jest trenerem z najwyższej półki udowodnił nie raz, ale teraz by Borussia miała szansę na zwycięstwo musi wspiąć się na wyżyny. Do tej pory mecz Bayern - BVB to było wyrównane starcie, natomiast teraz Borussia wydaje się ewidentnie słabsza i jest zwycięstwo, czy nawet remis byłby olbrzymim zaskoczeniem.
Smaczku dodają niemieckie media, które spekulują że to właśnie po tym spotkaniu kluby ogłoszą, iż doszły do porozumienia w sprawie transferu Roberta Lewandowskiego.​
Zapraszam do dyskusji.

Otrzymane punkty reputacji: +1
djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Chyba nadszedł czas na zwycięstwo Bayernu, ale ja bym nie był tego taki pewien. Borussia to chyba najmniej przyjemny rywal z jakim Bawarczykom przyszło grać w ostatnich latach. Klopp ma patent na Bayern, zarówno jeszcze ten Van Gaala, jak i ten teraźniejszy Heynckesa.
Bayern gra kosmiczną piłkę, chyba obecnie najlepszą w Europie, ale to wcale nie znaczy, że BVB jest skazane na porażkę. Tak jak wspominałem, oni po prostu potrafią grać na rywali z Monachium. Trzeba też przyznać, że ostatni mecz jesienią w Monachium, gdzie padł remis 1:1 to tylko i wyłącznie zasługa Weidenfellera, który obronił w końcówce chyba trzy setki.
Bayern gra bez Riberyego i skład na 100% będzie wyglądał tak (nie biorę pod uwagi ewentualnych kontuzji przed spotkaniem):
Neuer-Lahm, van Buyten, Dante, Alaba-Javi Martinez, Schweinsteiger, Robben, Kroos, Mueller-Mandzukić
Skład robi ogromne wrażenie, nawet bez Francka, który w meczu z Arsenalem nie był w najlepszej dyspozycji. Robben jest w gazie, co pokazał z Werderem. Chce mu się i jest niemożliwie zmotywowany, o czym mówi w wywiadach i co najważniejsze potwierdza to na boisku, nawet jak wchodzi z ławki. Według mnie Holender może być prawdziwą gwiazdą tego spotkania, bo ma jeszcze co rekompensować kibicom z Monachium. Ten mecz to dla niego prawdziwa okazja na wskoczenie do pierwszego składu Bayernu.
Co do BVB to nie sugerowałbym się ich wpadką z Borussią M&#39;gladbach. W Monachium zobaczymy na pewno ich inne oblicze, będą wielce zaangażowani i zagrają to co potrafią najlepiej. Jednak czy to wystarczy na Bayern?

F 0

fudal

Użytkownik
Stawiam na Dortmund!
Dlaczego? To bardzo proste i oczywiste.
DFB Pokal, to póki co jedyne pole, na którym BVB może &quot;utrzeć nosa&quot; Bayernowi. Jeśli tak ma się stać, to sądzę, że teraz jest najwyższy czas na to, gdy Bayern jest na topie. Ponadto Dortmund wystąpi w najmocniejszym składzie z wypoczętym Lewandowskim i oby tylko Hummels był tego wieczoru w formie, bo od jego głównie postawy zależy, to jak formacja defensywna się zaprezentuje. Kurs również jest zachęcający. Jeżeli Dortmund zagra z takim nastawieniem, jak w LM, o wynik jestem spokojny. Nic innego nie pozostaje, jak obstawić 2 na kuponie i ściskać kciuki za BVB!
Reszta:
Mainz-Freiburg 1
Offenbach-Vfl 2
Stuttgart-Bochum 1

1 0

1krzysiek1

Użytkownik
Mój typ na to spotkanie to &#39;brak gola przed 27min.&#39; @1.83 w bet365. Według mnie od początku powinniśmy oglądać piłkarskie szachy. BVB wiadomo - nie rzuci się na Bayern i raczej od początku czyhać będzie na kontry - w końcu to mecz wyjazdowy i to nie z byle kim, tylko z niesamowicie grającym Bayernem. Co do Bayernu to też myślę, że aż tak odważnie do przodu nie ruszą. Na pewno w pamięci będą mieć ostatnie pojedynki z BVB i zdawać sobie będą sprawę z nieprzewidywalności tej ekipy. Bayern na pewno będzie pewny swego, ma ku temu też powody, bo wiele za nimi przemawia, jednak początek tego meczu to według mnie będzie wzajemne badanie się obu ekip, obie też rozpoczną te spotkanie z dużym respektem przed rywalem. Dlatego też stawiam na brak gola przed 27min i pobieram po @1.83 w bet365. Kuszącą opcją jest też 2.połowa jako połowa z większą ilością bramek @2.00 również bet365. Ja jednak trzymam się pierwszego typu. Pozdrawiam.

edit: Siadło. Choć początek nie był tak do końca spokojny.. ✅

adrianzz 146

adrianzz

Użytkownik
Ja myślę że Bayern będzie chciał potwierdzić że w tym sezonie jest najlepszym zespołem w Niemczech. BvB na pewno spina się na takie mecze i im lepsza drużyna tym lepiej grają, ale w tym momencie Bayern jest zdecydowanie lepszą ekipą, która jeśli podejdzie do tego spotkania tak jak myślę to rozgromi tutaj zespół gości. Moje typy to:
Bayern 1.67 Bet365 3/10ale można jeszcze złapać 1.75 w Unibet np.
Bayern -1.5 2.75 Bet 365 1/10
I trochę grubiej
over 2.5 1.77 Pinnacle 6/10
over 4.5 5 Bet365 0.5/10

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Stawiam na Dortmund!
Dlaczego? To bardzo proste i oczywiste.
DFB Pokal, to póki co jedyne pole, na którym BVB może &quot;utrzeć nosa&quot; Bayernowi. Jeśli tak ma się stać, to sądzę, że teraz jest najwyższy czas na to, gdy Bayern jest na topie. Ponadto Dortmund wystąpi w najmocniejszym składzie z wypoczętym Lewandowskim i oby tylko Hummels był tego wieczoru w formie, bo od jego głównie postawy zależy, to jak formacja defensywna się zaprezentuje. Kurs również jest zachęcający. Jeżeli Dortmund zagra z takim nastawieniem, jak w LM, o wynik jestem spokojny. Nic innego nie pozostaje, jak obstawić 2 na kuponie i ściskać kciuki za BVB!
Też mi wielka argumentacja.. Rownie dobrze mogę skontrować Cię tym że Bayern będzie chciał wygrać wszystko co jest do wygrania. I co? Podawajmy konkretne argumenty, a nie wymyślone. Zapewniam Cię że Bayern chce wygrać tak samo mocno jak Dortmund. Przewaga formy, kadry i boiska po stronie Bayernu. Poza wypoczętym Lewandowskim nie widzę żadnych argumentów by grać na Dortmund. Co oczywiście nie oznacza że Bayern na 100% wygra, bo w sporcie nigdy nic nie jest pewne na sto procent. Ja idę w stronę Bayernu. Pewniejsza strona, moim zdaniem.

mzrm 13

mzrm

Użytkownik
To jest mecz podobny do dzisiejszego Gran Derbi. Drużyna, która już prawie wygrała ligę mierzy się z aktualnym mistrzem. Jedna drużyna ma komfort psychiczny, druga chce uratować swój honor. Jedna ma przewagę własnego boiska, druga zaś wielką motywację.
Tylko tu nasuwa się pytanie, czy goście dadzą radę wielkiej presji ciążącej na ich barkach ? Jeśli tak myślę, ze powinni odnieść zwycięstwo.

lukiaszenko 132

lukiaszenko

Użytkownik
To jest mecz podobny do dzisiejszego Gran Derbi. Drużyna, która już prawie wygrała ligę mierzy się z aktualnym mistrzem. Jedna drużyna ma komfort psychiczny, druga chce uratować swój honor. Jedna ma przewagę własnego boiska, druga zaś wielką motywację.
Tylko tu nasuwa się pytanie, czy goście dadzą radę wielkiej presji ciążącej na ich barkach ? Jeśli tak myślę, ze powinni odnieść zwycięstwo.
Z tym, że w spotkaniu Barcy z Realem obydwie drużyny nie są w wybornej formie, a to co wyprawia Bayern każe stawiać ich w roli faworytów w każdych rozgrywkach w jakich startują. Wydaje się, że w meczach Bawarczyków wszystko zależy od ich nastawienia, a jest ono w każdym spotkaniu bardzo bojowe. Gdy Bayern może zgnieść rywala to to czyni. Wyjątkiem może być mecz wyjazdowy z Wolfsburgiem, ale wtedy można było ich tłumaczyć meczem z Arsenalem za 4 dni. W Bayernie trwa ciągła walka o skład, więc kto nie wejdzie na boisko, zostawia na nim dużo zdrowia. Heynckes wystawi pewnie możliwie najmocniejszy skład, a celem dla Bayernu będzie wzięcie rewanżu na rywalach za porażkę w poprzednim sezonie. A Bayern w takiej formie żądny rewanżu to drużyna, której na prawdę można się obawiać. Ja już w sobotę zagrałem na wygraną gospodarzy po kursie 1,85 w expekt i było to dobre posunięcie, bo widzę, że od tego czasu kursy pospadały.

qish 80

qish

Użytkownik
Both Teams Score @ 1.67 ?
Na ten mecz ten typ chyba brzmi nieźle. Obie drużyny będą walczyć. Borussia w lidze nie ma już szans na tytuł, więc czemu nie powalczyć o puchar? Bayern jak wiadomo solidna drużyna, więc i bramkę, a nawet dwie u siebie strzelą. Może nie padnie w tym meczu strasznie dużo goli, ale na BTS-a powinno starczyć :]

draginhio 36

draginhio

Użytkownik
Spotkanie: Bayern Monachium - Borussia Dortmund
Typ: X2
Kurs: 1.82
Bukmacher: Toto-Mix
Analiza:
Dziś wielki hit w ćwierćfinale Pucharu Niemiec. Rozpędzony Bayern trafia na mistrza kraju - Borussię Dortmund. Bukmacherzy zgodnie i całkiem logicznie w roli zdecydowanego faworyta widzą Bayern. Skąd więc mój typ na &quot;dwójeczkę z podpórką&quot;? Nie będę opisywał co przemawia za Bayernem, bo chyba wszyscy widzą jak grają w obecnym sezonie. Dla Bayernu pojedynek z BVB to tak na prawdę do tej pory najcięższy sprawdzian w obecnym sezonie. Mecz z Arsenalem w LM nie może być tutaj wytyczną, bo Arsenal w LM spisuje się średnio. Można pisać, że BVB jest w słabszej dyspozycji. Moim zdaniem nic bardziej mylnego. Przed większymi meczami w spotkaniach poprzedzających nadchodzące wydarzenie widać pewną zależność. Borussia przed spotkaniem z Realem w LM przegrała z Schalke 1-2, przed rewanżem na Bernabeu remisuje z wtedy przeciętnym Stuttgartem 0-0, przed spotkaniem z Szachtarem dostają 1-4 z Hamburgiem (co lepsze, wszystkie słabsze mecze na SIP). Widać, że Borussen przed ważnymi meczami sezonu koncentrują się już dużo wcześniej i stąd słaba dyspozycja przed tymi pojedynkami sezonu. Przed dzisiejszym meczem z Bayernem, BVB zanotowało bezbarwny występ z mocno osłabionym M&#39;gladbach 1-1. Meczów o stawkę BVB w tym sezonie nie przegrywa. Dwa zwycięstwa z Leverkusen, remis z Bayernem, swietne wyniki w LM i przede wszystkim bardzo dobra gra w Pokalu (ost. 5-1 z Hannoverem). Bundesligę Borussia odpuściła już dawno, a głównym ich celem wydaje się być właśnie Puchar Niemiec i jak najlepszy wynik w LM. Kolejną rzeczą przemawiającą za moim typem jest psychika. Borussia nie przegrywa meczów w szatni, jak 90 proc Bundesligi grająca na Alianz, co zresztą udowadniają dotychczasowymi wynikami z Bawarczykami. Ostatni ich pojedynek na Alianz Arenie zakończył się remisem 1-1 ( niewykorzystane sytuacje Bayernu w końcówce, to efekt zmiany Subotic-Santana, bo koleś to grający dwie klasy niżej obrońca, od podstawy Mats-Neven), a BVB było równorzędnym przeciwnikiem dla gospodarzy. Cieszy mnie absencja Ribery&#39;ego, bo to zawodnik, który wykonywał 50 proc roboty w ofensywie Bayernu w meczach z BVB. Borussia w najsilniejszym zestawieniu, z chęcią zdobycia Pokalika. Podsumowując, mimo że Bayern jest rozpędzony, to moim zdaniem ( patrząc na DFB-Pokal i LM - rozgrywki, w których Borussia nie odpuściła tak jak Bundesligi) nie na tyle lepszy na dzień dzisiejszy od BVB, by ze spokojem stawiać jedyneczkę.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Najsilniejszy Bayern jaki kiedykolwiek widziałem zmierzy się na własnym boisko z Borussią, dziś można powiedzieć że na krajowym podwórku stojącą w cieniu monachijskiego giganta. Bayern przełamał już BVB, ale trochę tak i trochę nie. Bawarczycy pokonali Borussię w Superpucharze, ale ten puchar ma w Niemczech małe znaczenie. O obniżenie rangi DFL-Sp śmiało można obwinić federacje. W 1996 zaprzestano rozgrywać w Niemczech Sp, następnie od 2008 pojawiły się te rozgrywki w formie nieoficjalnej, by dopiero w 2010 przywrócić temu trofeum należyty prestiż, o którym chyba trzeba mówić w kategoriach umownych. Streściłem wam historię DFL-Sp byście mogli zrozumieć dlaczego to jest pierwszy mecz, który jeśli Bayern wygra odłamie passę BVB. Dlatego gospodarze, którzy są zdecydowanym faworytem tego meczu po prostu muszą wygrać, grają o honor i o potwierdzenie dominacji. Jak napisałem w zapowiedzi w mich oczach dla BVB szansą jest jakiś pomysł Kloppa. Nie widzę szans, żeby na zwykłej taktyce, BVB mogła na AA, grać jak równy z równym o zwycięstwo z Dumą Bawarii, która miażdży rywali, po rywalu, jest zespołem który przygniata posiadaniem piłki niczym Barcelona, z zespołem który prawie nie traci bramkę. BVB musi wspiąć się na wyżyny, ja w nie jednak nie wierzę [chociaż ciekawe byłoby zwycięstwo BVB, namieszało by bardzo], może gdyby forma była z ubiegłego sezony, zespół z Dortmundu miałby szansę, dziś ma niewielkie. Składy najmocniejsze, Ribery zawieszony za czerwoną kartkę, w jego miejsce głodny gry Robben. Do składu wraca też Robert Lewandowski - jakby nie patrzeć kat, który w porywach fantazji mógłby rozsadzić mecz na korzyść gościć, ale chyba dziś trudno o to.
Bayern München - Borussia Dortmund Typ:1 Kurs:1,67 Tobet

draginhio 36

draginhio

Użytkownik
może gdyby forma była z ubiegłego sezony, zespół z Dortmundu miałby szansę, dziś ma niewielkie. Składy najmocniejsze, Ribery zawieszony za czerwoną kartkę, w jego miejsce głodny gry Robben.
No i właśnie o tę formę mi chodzi. Wcale nie uważam, że BVB ma słabszą formę niż w zeszłym sezonie. Ba.. uważam, że grają solidniej. Odpuścili zdecydowanie Bundesligę, na rzecz występów w pucharach. Nie mają na tyle szerokiej ławki, by rotować składem na trzech frontach, stąd taka strata do Bayernu w lidze, który sporo też punktów zdobył w BL szczęśliwie. Nie umniejszam absolutnie Bayernowi, bo jest mega mocny w tym seoznie, ale tak na prawdę pewniaka w dzisiejszym meczu w nim nie widzę.
Robben? Nie wiem kiedy on w Bayernie kiedykolwiek miał równe kilka meczów na światowym poziomie. W meczach z Borussią gra padakę i mam nadzieję, że będzie tak i tym razem...
Mimo wszystko, życzę powodzenia, choć z takiego obrotu spraw ( wygra Bayern ) zadowolony nie będę... ????

gorszcz 141

gorszcz

Użytkownik
Ja nie wiem. Tak jak stawialem wszytskie pieniadze na mecz z Arsenalem... jak wczoraj bylbym gotow oddac osttania butelke JD za zwyciestwo Realu (mimo, ze jestem raczej sympatykiem Barcy) tak dzisiaj nie mam pojecia. Bayern ktorego jestem fanem od lat jeszcze z minionego wieku jest w formie. Ma bardzo mocny sklad ktory pozwala na rotacje i walke na wszystkich frontach. I wlasciwie sa chyba aktualnie 2 druzyny ktore moga splatac mu figla. Chodzi mi wlasnie o BVB za sprawa Kloppa ktory to na mecze z Bawarczykami potrafi niesamowicie ustawic zespol przez co CI w ostatnich latach sa niesamowicie niewygodnym rywalem dla tych pierwszych. Drugim zespolem ktory moim zdaniem bylby najbardziej niewygodny dla Bayernu to Milan. Przed losowaniem 1/8 LM nie chcialem by na nich trafili i sie udalo. Stawialem za drobne 1x w meczu z Barca ale nie spodziewalem sie takiej formy Wlochow. No ale mniejsza. W tym meczu nie odwaze sie typowac. Kurs na Bayern marny patrzac na ostatnie lata i postac Kloppa. Wiadomo, sam chlopak meczu nie wygra ale specjalista z niego na pewno swietny. Jezeli cos stawiac to chyba x2 na ktore na Bet365 jest jakies 2,25... ale czy warto? No nie wiem. Ja zamiast moczyc kase w tym meczu radze postawic cos innego. Moze np Zaglebie bo Ruch cieniutki. O wiele pewniejsze a kurs w okolicach 1,75 ;) Pozdrawiam i zycze powodzenia.

kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Ludzie zejdzie na ziemie. Powoli w polsce robi sie borussomania. Gram tam 3 polaków i zaraz najlepsza drużyna na świecie. W bukmacherce nie ma sentymentów i sympatii. To jest rok bayernu. Wygrywają wszystko jak idzie a z Borussią złapią jeszcze dodatkową moc za przegrane ostatnie lata. W obenej sytuacji Bayern to nie tylko główny kandydat do wygrania DFB ale i Ligi Mistrzów. Z taką grą nikt nie jest w stanie im zagrozić. Jaka jest forma chyba najlepiej pokazują mecze po LM w lidze - Bayern 6:1 z Werderem a Dortmund 1:1 z Borussia M. Wiem że Dortmund trochę się oszczędzał ale to pokazuje kto jest znacznie silniejszym zespołem w tym roku. Zwyciezca będzie tylko jeden i nie bądzie ślepi wierząc w niespodziankę.
Mam jedynie jedno pytanie czy mecz jest w Monachium ?

gorszcz 141

gorszcz

Użytkownik
I Bayern dzisiaj obchodzi 113&#39; urodzinki... Moze to nic ale jakas dodatkowa motywacja zawsze jest. Ja tego dzis nie stawiam (wole Zaglebie, PSG, Basel) ale trzymam kciuki za Bayernem ktorego jestem fanem. Pozdro 600 ;)

mzrm 13

mzrm

Użytkownik
Piłkę nożną cechuje nieprzewidywalność, częste niespodzianki. Co roku w ważnych rozgrywkach jest jakaś niespodzianka, nie ważne czy to Anglia, Hiszpania, Francja czy jakikolwiek inny kraj. Na dodatek to jest puchar, który rządzi się swoimi prawami. Jestem świadomy tego, że wszystko przemawia za Bayernem, że są w gazie, chcą pokonać Borussię i mógłbym tak wymieniać do wieczora, jednak piękno piłki polega jej nieprzewidywalności i patrząc na miażdżącą &quot;na papierze&quot; przewagę Bayernu stawiam na piłkarzy za Dortmundu licząc na odrobinkę szczęścia ????

D 18

duh

Użytkownik
Cięzko mówić o większej motywacji którejś z drużyn, obie wyjdą w pełnym nastawieniu i obie będą szukać bramek. Może i mecz nie będzię zacięty jak ten realu z barcą, ale i tak moim zdaniem lepiej zagrać jakiś over niż szukać faworyta, tak już pisaliście, bayern ma świetną formę, chłopaki z dortmundu są głodni bramek i zwycięstw. Czy postawilibyście na wynik 0-0 w tym meczu ? ojj napewno nie. Dlatego też proponuję Over 2,5. W fortunie 1,6. Można też próbować na over 3,5 na bahu jest duży kurs 2,45, no ale to już większe ryzyko. Pozdrawiam

H 32

hardrigar

Użytkownik
Specjalista od ligi niemieckiej nie jestem, ale widziałem kilka meczy z odziałem oby drużyn w tym sezonie (szczególnie w LM) i będąc kibicem MU po ewentualnym wyeliminowaniu Realu obawiałbym się już tylko jednej drużyny... są nią gracze z Monachium. Graja na prawdę kosmiczny football, można pisać, ze Arsenal jest bez formy, ale to nadal licząca się drożyna, zajmująca 4 miejsce w BPL, z kilkoma na prawdę znakomitymi nazwiskami, którą Bayern na Emirates dosłownie zgniótł. Ciężko porównywać Dortmund z Kanonierami, bo to zupełnie odmienne zespoły, ale jestem przekonany, ze w obecnej formie gracze Borussi mieliby nie lada problem z Arsenalem.

Do czego zmierzam. Czytam i wnioskuje, ze większość osób &#39;woli zagrać X2 niż czysta 1, bo kiepski kurs&#39;. No ludzie, to nie na tym polega. Nie będę pozbawiał Borussi szans, ale jestem przekonany, ze Bayern gra w tym sezonie o potrójna koronę - cel jest &#39;jasny&#39;. W tym sezonie wszystko dzieje się tam tak jak powinno, wygrywają gładko na każdym froncie, raczej nie wiele kontuzji (a jak już to zmiennicy graja jeszcze lepiej), morale zespołu bardzo na +, no i to cale zamieszanie z Guardiola.

Borussia musi atakować, bo nie ma co liczyć, ze Bawarczycy gola nie strzela, w dodatku na swoim terenie, co ma w tym przypadku dość duże znaczenie. Z czasem będą musieli się otworzyć i więcej zaryzykować, szczególnie gdy pierwsi stracą bramkę. Skoro narzekacie na kurs, to ja proponuje:

@ Over 2,5 gola + Bayern win || Kurs: 2.45 || @Bwin

do tego proponuje dorzucić Chelsea @ 1,4 bo Benitez jednak uczy się na błędach i patrząc po składzie kolejnego meczu nie zlekceważą ;)

draginhio 36

draginhio

Użytkownik
Specjalista od ligi niemieckiej nie jestem, ale widziałem kilka meczy z odziałem oby drużyn w tym sezonie (szczególnie w LM) i będąc kibicem MU po ewentualnym wyeliminowaniu Realu obawiałbym się już tylko jednej drużyny... są nią gracze z Monachium. Graja na prawdę kosmiczny football, można pisać, ze Arsenal jest bez formy, ale to nadal licząca się drożyna, zajmująca 4 miejsce w BPL, z kilkoma na prawdę znakomitymi nazwiskami, którą Bayern na Emirates dosłownie zgniótł. Ciężko porównywać Dortmund z Kanonierami, bo to zupełnie odmienne zespoły, ale jestem przekonany, ze w obecnej formie gracze Borussi mieliby nie lada problem z Arsenalem.

Do czego zmierzam. Czytam i wnioskuje, ze większość osób &#39;woli zagrać X2 niż czysta 1, bo kiepski kurs&#39;. No ludzie, to nie na tym polega. Nie będę pozbawiał Borussi szans, ale jestem przekonany, ze Bayern gra w tym sezonie o potrójna koronę - cel jest &#39;jasny&#39;. W tym sezonie wszystko dzieje się tam tak jak powinno, wygrywają gładko na każdym froncie, raczej nie wiele kontuzji (a jak już to zmiennicy graja jeszcze lepiej), morale zespołu bardzo na +, no i to cale zamieszanie z Guardiola.

Borussia musi atakować, bo nie ma co liczyć, ze Bawarczycy gola nie strzela, w dodatku na swoim terenie, co ma w tym przypadku dość duże znaczenie. Z czasem będą musieli się otworzyć i więcej zaryzykować, szczególnie gdy pierwsi stracą bramkę. Skoro narzekacie na kurs, to ja proponuje:

@ Over 2,5 gola + Bayern win || Kurs: 2.45 || @Bwin

do tego proponuje dorzucić Chelsea @ 1,4 bo Benitez jednak uczy się na błędach i patrząc po składzie kolejnego meczu nie zlekceważą ;)
Hmm... Nie wiem dlaczego uważasz, że BVB ma obecnie słabą formę. Jak już napisałem wcześniej Borussia gra tylko przeciętne mecze przed zbliżającymi się hitami i meczami o stawkę. W Bundeslidze nie grają już o nic, mają niemal gołą &quot;11&quot; więc wytłumaczalna jest(przy braku rotacji) słabsza dyspozycja przed hitem. Jak dotąd ciężko znaleźć słaby występ BVB po za Bundesligą. BVB miałoby kłopoty z Arsenalem? Nie mieli z City...Próżno szukać słabego meczu Borussii o stawkę. Zobaczymy jak będzie dzisiaj.

Ja widzę ten mecz inaczej...10 min. naporu Bawarczyków i szachy w 1 połowie bez bramek. Bardziej widzę tu under w meczu, ale trzymam się typu X2. Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom