Bayern Monachium - Borussia Dortmund; Bayern wygra 1 bramką @ 3,75 (Unibet) [2/10]
Jeśli chodzi o ten mecz to właśnie takie zdarzenie wypatrzyłem. Mimo rozbieżnych form prezentowanych przez oba zespoły uważam, iż nie będzie "blow-outu" i nie spodziewam się dzisiaj, aby Bayern zdeklasował BVB. Owszem, jak napisałem, są rozbieżności i moim zdaniem FCB jest drużyną lepszą od obecnego mistrza Niemiec. Pójdę dalej - zgadzam się z Dariusem co do stwierdzenia, iż Bayern Monachium jest najlepszą drużyną na świecie - przynajmniej obecnie. Bundesligę absolutnie zdeklasowali, w Lidze Mistrzów idą jak burza, ale prawdziwe sprawdziany dopiero nadejdą i to oddzieli ziarno od plew, zobaczymy, czy są to już mężczyźni, czy jeszcze chłopcy. No ale to dopiero w niedalekiej przyszłości - na ten moment fakty są takie, a nie inne - drużyna z Monachium to najlepszy zespół na świecie.
Wydawać się może, że po takich superlatywach typuję jakiś handicap w stronę Bayernu. Nic bardziej mylnego. Borussia to nie jest outsider. Jest to ekipa, która przez dwa lata na każdym froncie oklepywała Bayern. Ewidentnie mają patent na drużynę z Monachium i to jest ich największy atut. Mimo pewnych problemów w lidze, to jednak na arenie europejskiej prezentują się bardzo dobrze. Myślę, że mamy tutaj efekt podobny do tego, jaki można zaobserwować w Madrycie. Po wypełnieniu brzuchów na arenie krajowej nadszedł czas na podboje w Europie i taki cel wyznaczyła sobie Borussia. Znowu nawiążę do Realu Madryt - uważam, że podobnie jak Królewscy BVB zmotywuje się na najważniejsze spotkania sezonu, oczywiście to nie oznacza, że dzisiejszy mecz wygrają.
Jeśli chodzi o indywidualności w obu zespołach to chyba nikomu zbytnio nie trzeba tego przybliżać. Mandżukić, Ribery, Robben, Kroos naprzeciwko Lewandowskiemu, Reusowi, Błaszczykowskiemu i Goetzemu. Mimo wszystko znaku równości tutaj bym nie postawił, osobiście cenię sobie wyżej ofensywę FCB aniżeli BVB, niczego nie odbierając zawodnikom z Dortmundu.
Z mojej analizy wynika, iż jest to spotkanie na remis, dlaczego więc typuję taki wynik, a nie inny? Hmm, myślę, że Bayern jest bardzo głodny zwycięstwa przeciwko Borussii, szczególnie, że przez dwa lata byli deklasowani. Jest to najlepszy moment, aby wygrać z rywalami z Dortmundu. Jako kolektyw drużyna FCB prezentuje się lepiej, niż zespół BVB. Do tego można dodać pewne problemy w obronie dzisiejszych gości - blok defensywny nie jest aż tak pewny jak w latach poprzednich.
Dochodząc do konkluzji - moim zdaniem Bayern Monachium wygra w dzisiejszym meczu, lecz nieznacznie. Będzie to spotkanie wyrównane i Borussia na pewno nie podaruje awansu bez walki. Sądzę, że obie drużyny strzelą bramkę, a spotkanie zakończy się wynikiem 2:1.
Inne typy:
Bayern Monachium awansuje [7/10] @ 1,4
Bayern Monachium wygra spotkanie [5/10] @ 1,65
Obie drużyny zdobędą bramkę - TAK [5/10] @ 1,6