Ogólnie wczoraj Stoch z tej 6 belki oddał moim zdaniem skok rewelacyjny, z wyższej zakręciłby się pod 140m i miał spokojnie podium. Po skoku Forfanga i obniżeniu do 6 belki mieliśmy 115.5 Eisena, 129 Stocha, 118.5 Hoerla, 118.5 Hayboecka i podniesienie belki.
Ja systematycznie cały czas idę w stronę Kamila, który jest o krok od tego podium. Bardzo mnie zdziwił wystawiony kurs 3.50 na jego TOP6, gdzie taki sam był wczoraj w kwalach w ciemno.
Stoch 1-3 @8
unibet
Stoch 1-6 @3,50
unibet
Stoch 1-10 @1,70
fortuna
Drugim zawodnikiem w którego idę jest progres Dawida. Wczoraj słabszy dzień, ale to zawodnik który potrafi wyciągać wnioski, a w wywiadach też wspominał, że ma sporo do dopracowania.
Kubacki 1-6 @1,80
unibet
Kubacki wygra kurs 10
unibet
Trzecim zawodnikiem w którego progres idę jest uwaga... Piotrek Żyła. Z niecierpliwością czekałem, aż zacznie w końcu udzielać wywiadu, bo było widać, że bardzo się męczy. Był mocno osłabiony po chorobie, wczoraj jak to sam stwierdził "skoczył tak o żeby się zakwalifikować", a dzisiaj dzięki temu mamy rewelacyjne kursy na Mistrza Świata.
Żyła 1-15 @3,0
fortuna
Żyła 1-10 @6,0
fortuna
Żyła 1-6 @15 wszędzie na polskich
Traktuję to na zasadzie jakby poprzedni tydzień nie skakał i przyjechał bezpośrednio na dzisiejsze zawody, a wtedy trzeba przyznać, że taki kurs każdy by brał w ciemno
Jeśli chodzi o zwycięzce to rozważałbym tu
-Graneruda, jednak kurs 2,50-2,75 moim zdaniem bez sensu. Okolice 4 bym na pewno uderzał.
-Kubackiego 10, głównie pod kurs
I cały czas groźni Kraft/Lanisek, kursy 8 i 10 sensowne i myślę że pogram tę trójkę bez Graneruda. Forfang chyba jeszcze nie ma tej psychy na wygrywanie w Oslo gdzie miałem jego TOP6 pokazał jak z podium miejsca można wypaść na 10.
Dodatkowo
Johanson 1-15 @1,50
fortuna
Fettner 1-15 @1,60
fortuna
Stoch 1-10 @1,70
fortuna
Geiger 1-10 @1,80
fortuna
Żyła+24 pkt vs Ryou @1,80 sts
Zniszczoł -6 pkt vs Aalto @1,84 sts
Tschofenig lepszy od Jelara @1,60