#71 Kuba - DR Konga 2 +2.5 1.85 2.5/10 p i n n a c l e
#72 2 3.76 2/10 p i n n a c l e
29-19
Wczoraj wieczorem oszacowałem sobie rozkład prawdopodobieństwa na ten mecz (nie znając kursów) na poziomie 35%-12%-53%.
Bazowałem tu na obserwacjach turnieju oczywiście plus na wynikach meczów z Tunezją oraz Angolą.
Tunezja przyjechała do Danii w mojej opinii kompletnie bez formy, co trochę mnie kosztowało nie ukrywam.
Bez formy wygrała wczoraj z Kubą 28-24.
Wygrywając rok temu mistrzostwa Afryki wygrała z DR Konga 26-23 (10-11), wcześniej eliminując w półfinale faworyzowaną Angolę.
W tym roku wygrała z DR Konga 26-21, więc podobnym stosunkiem jak wczoraj z Kubą.
Angola w MŚ rozbiła Kubę 38-23, zaś w kwalifikacjach olimpijskich w marcu pokonała DR Konga 36-28 (turniej w stolicy Angoli Luandzie).
Ogólnie afrykański szczpypiorniak cenię znacznie wyżej od karaibskiego i z tego tytułu też z urzędu kilka % dla DR Konga.
Co dalej. Sama kwestia gry w MŚ.
Kubanki zaczęły dość imponującym meczem z Polską, który przesunął je w bookies power ranking z absolutnych nizin, zbyt mocno w górę. I to się ciągnie do dziś.
Z Chinkami były favem na -3 gole i dostały oklep 30-39.
Z Angolą były dogiem na +5.5 gola i przegrały 23-38.
Z Holandią i Szwecją kompromitowały się, też nie broniąc handicapów, choć były one monstrualnie wysokie (+20.5 i +23).
W końcu wczoraj obroniły +4.5 z Tunezją, wychodząc na ATS 2-4.
DR Konga tez wygląda fatalnie ATS, bo obroniły tylko z
Francja i maja w turnieju 1-1-4.
Wczoraj w karnych przegrały ze słabiutkim Kazachstanem,a sposób w jaki dały do karnych doprowadzić to istne kuriozum (gol z rzutu wolnego w ostatniej sekundzie regularnego czasu).
Pokazały w tym meczu jednak charakter, wyciągając wynik z 14-19.
Biorąc to wszystko pod uwage widzę dzis Kongijki faworytkami na 0.5 gola i chętnie inwestuję w nie łącznie 4.5 jednostki (taki no bet jeśli zremisują lub przegrają 1-2 golami, cała pula zgarnięta przy wygranej).
Powodzenia życzy
HH