Polska win @2.41
fortuna
Panowie wrzucę swoje 5 groszy. Oglądam Polską kadrę od dobrych 20 lat i zawsze musiałem sie wstydzić tego co oni grali. Byla to banda beztalencia pijaków i amatorów bez ambicji ani umiejętności. Teraz to jest niebo a ziemia. Mamy mega gwiazdę nie bójmy sie tego słowa. Robert do tego jest w niesamowitej formie, strzela pewnie karniaki, fenomenalnie strzela wolne, gra głową, jest w życiówce kondycyjnie. Do tego widziałem kilka zdjęć z Soczi, jest nabity mięśniami jak Ronaldo. To jest ten moment. Nie bedzie nigdy lepiej. To samo dla mnie Piszczu, to jest klasa światowa. Dyryguje cala linia obrony, swietnie potrafi dograc na pole karne, takze bardzo dobra sylwetka. Bramkarzy mamy obu na bardzo wysokim poziomie. Dla Kuby i wielu innych kadrowiczów to pierwszy i ostatni munial w karierze, oni umrą dzis na boisku. Nie patrzcie tez na mecze
towarzyskie, to inna bajka i inne ciśnienie. Dzisiaj to jest inna planeta. Tam bylo wiele zmian, zszedl Piszczu i tracimy dwa gole dzis to nie bedzie mialo miejsca. Na pewno najslabszym ogniewem jest Pazdan ale nasz trener ktory takze jest swietnym fachowcem zdaje sobie z tego sprawe. Po prostu trzeba bedzie asekurować tą pozycje. W porownaniu do Euro moim zdaniem jestesmy w lepszym polozeniu. Robert jest wypoczety duzo bardziej i bardzo glodny tego turnieju, mamy juz tez doswiadczenie jak to sie je. Kolejny aspekt to ławka ktora wkoncu jest i daje opcje trenerowi. Bereszynski mocno puka, tak samo walka Goralskiego z Linettym to dobre wiadomosci. Kownacki wyglada fenomenalnie, widac ze bardzo chce sie pokazac. Mysle ze Kuba zagra 70min bo na tyle jest gotowy w 100% i powinien wejsc na skrzydlo wlasnie Kownacki. Nawet Krychowiak sie odkurzyl i bardzo dobrze, na pewno mysli o zmianie klubu a gdzie lepiej sie pokazac jak nie na mundialu? Ogolnie mysle ze cala kadra zyskuje patrzac jak trenuje, jakie podejscie ma Lewy i gdzie mozna zajsc zaczynajac od 3 ligi w Zniczu. Nie bede pisal ksiazki, ale obecna kadra jest najlepsza jaka widzialem za mojego zycia. Jak nie teraz to kiedy? Bierzemy to.