Grupa, która na pierwszy rzut oka wydaje sie łatwa do wytypowania , ale to tylko złudzenie bo juz w pierwszych dniach ten mundial pokazal nam , ze nie bedzie tak jak sobie to wymyslilismy. Wiekszosc z was po raz kolejny uwaza , ze
Belgia to bedzie czarny koń, ale czy aby napewno moza ich tak nazywac ? Oni raczej powinni byc wymieniani w gronie faworytów ale nie sa, a dlaczego ? Bo do tej pory na duzych turniejach zawodzili wiec nie zasluguja raczej na miano faworytow ani tym bardziej czarnego konia bo tam sa takie nazwiska , ze tez nikogo nie moglo by dziwic ich zwycięstwo. Belgowie od 2014 sa licząca sie reprezentacja w pilce nożnej ale w Brazylii zawiedli bo odpadli w ćwierćfinale z
Argentyna a na Euro we Francji byli typowani na finalistów a ich droga zakończyła sie również na cwiercfinale i polegli z Walijczykami ... Narazie w tej druzynie brakuje prawdziwego lidera i brakuje tymbardziej mentalnosci zwycięzcy bo porazka na euro z
Walia nastapila w ich głowach a nie na boisku. Obok Belgow mamy Anglie , ktorej futbol nigdy nie byl piekny dla oka i nikt sie nimi nie zachwycał. Reprezentacja Anglii w pilce noznej to takie troche potwierdzenie stereotypu o futbolu w Wielkiej Brytanii czyli glownie liczy sie sila i nieustepliwosc w środku pola , a bramka wkoncu jakas wpadnie , owszem teraz w tej reprezentacji jest wiecej techniki bo Rashford , Sterling czy Alli to naprawdę świetni techcznie pilkarze i do tego ten Kane , ktory naprawde ma wielkie umiejetnosci i jesli mialbym porownywac ich do Belgow to zdecydowanie Kane'a postawil bym nad Lukaku bo dla mnie jest o wiele lepszym i kompletniejszym napastnikiem. Wiec atak Belgow i Anglikow jest według mnie podobny bo trio Hazard , Mertens, Lukaku czy Rashford , Sterling i Kane , robi wrażenie. Srodek pola zdecydowanie na korzysc Belgow ale jesli mialbym porównać defensywe moze i Belgowie na papierze wyglądają lepiej ale jesli chodzi o postawe na boisku to zdecydowanie bardziej w ostatnim czasie podoba mi sie defensywa Anglików. Uwazam , ze Tunezja moze namieszac w tej grupie , nie koniecznie musi awansowac ( co by mnie jakos.bardzo nie zdziwilo) ale moze namieszac w kwestii pierwszego miejsca w grupie. Tunezyjczycy potrafią dobrze zamurowac bramke i jesli im sie to uda to uważam , ze Anglicy i Belgowie moga miec problem z rozbiciem tego muru. Jesli jednak jedni i drudzy zalicza komplet punktów w starciach z Panama i Tunezja a w ich meczu bezposrednim padlby remis to mysle , ze to jednak
Belgia zajmie 1 miejsce ponieważ oni cisna mocno do przodu a Anglicy graja bardziej zachowawczo i dlatego Belgowie moga więcej nastrzelac z reszta przeciwników. Uwazam jednak , ze
Anglia ma spore szanse na zwycięstwo z Belgami ponieważ ich konsekwentny i zachowawczy Futbol może byc kluczem w tym starciu . Jest jeszcze Panama ale osobiście uwazam , ze to powinien byc " dostarczyciel punktów w tej grupie "
Jeśli chodzi o jutrzejsze spotkania to mam dwa fajne bety .
Belgia over 2,5 bramki @2,10 Fortuna
Doliczony czas w drugiej polowie : under 3,5 minuty @2,70 Sts . Do tej pory za kazdym razem kiedy grałem over to siedzialo a jutro pokusze sie na swietny kurs na under . Mecz powinien sie szybko rozstrzygnąć dlatego sędzia nie bedzie tego długo ciągnął.
Anglia over 6,5 różnego @1,79 Fortuna
Anglia over 3,5 roznego w drugiej polowie @1,93 Fortuna
Anglia i under 3,5 @1,84 Fortuna